גריג בשישי בערב - מצוינת

passioneta

New member
גריג בשישי בערב - מצוינת

שמחתי לגלות מסעדה שבה בן 78 עם טעם שמרני יוכל להינות - המטבח הישראלי החדש על הטחינה ותבליני המגרב לא מתאים לטעמו.
היינו ארבעה, אחת טבעונית לייט - יש לציין לטובה את העובדה שיש להם בתפריט מנות מתאימות גם לה.
המנות היו מעולות - החל בסלסלת הלחם המוצלחת והמקורית, שכללה מקלות סלק, לחמנית אנשובי, לחם וקרקרים של תרד (אאל"ט), וכלה בממרחים - איולי צדפות טבעוני שהיה מעולה עם לחמניית האנשובי, וממרח סלק. הלחם ללא חיוב, כמו גם מים קרים שהוגשו בשמחה.
לראשונות חלקנו פטריות על קרם תירס טרי וניוקי אווז - שתי מנות טעימות להפליא, מאלו שפשוט בא לך עוד ועכשיו.
לעיקריות הוזמנו פסטה שלא טעמתי אבל נאכלה בהנאה, 2 מנות שקדי עגל שהיו פריכים מבחוץ ונימוחים (כן!) מבפנים, והוגשו עם אורז אסור חמיצמץ שהתאים להם מאוד ומיני מחיות ירק.
זקן השבט נהנה מברווז עם פירה ברוטב תפוזים - גם זו היתה מנה שהוכיחה שמישהו במטבח יודע לבשל, ועושה את זה באהבה.
במעמד הזמנת היין קבלנו שירות נפלא, אבל לצערי בהרכב הנוכח היינו מוגבלים ליין לבן ידידותי לשותה - איני זוכרת מה שתינו, אבל חובבי היין יהנו שם מאוד מהמבחר והשיח.
הקינוחים היו טובי אבל לא התעלו לרמה המצוינת של המנות המלוחות - עוגת גבינה עם גלידה היתה חביבה, "ארטיק" שוקולד-פרלינה היה טעים מאוד אך פשוט-טעם, דומה לדברים שאני מכינה מדי פעם...היה חסר לי טוויסט כלשהו לוואוו.
לשמחתנו המקום מתקין תקרה אקוסטית היום, כך שבהחלט נשוב כשיזדמן. יופי של תוספת למבחר המסעדות המקומי.

erezavn

New member
מסעדה מצוינת ותוספת קולינרית מבורכת. ורק שגיא כהן לא נהנה...

הקינוחים אכן פחות מלהיבים בהשוואה לשאר המנות. אולי בהמשך ישתדרגו גם בגזרה זו.
טוב לשמוע שמתקינים שם תקרה אקוסטית. אני אמנם ישבתי על הבר בביקורי שם והאקוסטיקה הייתה סבירה, אבל בשאר החלל היה די קשה לשמוע.

oreldi

New member
אם שגיא כהן לא נהנה

זה כנראה סימן שהמסעדה טובה

amirline

New member
משום מה גם בכדורגל אין לו מושג והוא מפרשן, מה מוצאים בו ???

איך הייצור הזה מגיע לכל המקומות האלה ?

erezavn

New member
לפחות בביקורות האוכל שלו נחסך לנו לראות ולשמוע אותו

סגנון הכתיבה שלו לפרקים הוא דווקא טוב בעיניי. סגנונית אני די נהנה לקרוא אותו. מדי פעם הוא חד לשון ושנון, ואפילו נותן מידע קונקרטי טוב (לזכותו - יש לו הרבה ידע בהרבה נושאים).
יש לי בעיה עם התוכן עצמו. הרבה פעמים הוא כותב בהתנשאות ובזלזול. הביקורת שלו על גריג הייתה פשוט תלושה מהמציאות לדעתי. הוא כאילו בכוח ניסה לחפש ולהדגיש את השלילי. וזו דווקא מסעדה שחשבתי לתומי שהוא ייהנה ממנה, דווקא בגלל היותה חריגה בנוף הישראלי: מסעדה אירופאית, מוקפדת ולא מתחנפת, עם תפריט יין עשיר וכו'.
באשר לכדורגל. האיש חופר וקודח. לעשות mute. שלא נדע מצרות...

amirline

New member
איך הוא מפרשן כדורגל ? ,לעולם לא בעט בכדור

לגבי ביקורות האוכל שלו, תמיד נראה שהוא מונע משליליות ולא מונע מרצון לטעום ולחוות דעה אובייקטיבית, כאילו שלהיות שנוי במחלוקת זה cool כזה ...

החתולית

New member
תראה, אני לא חושבת שרון קופמן בעט בכדור

ואני לא זוכרת את אריק הניג משחק כדורסל מקצועי.
&nbsp
המקרה של כהן הוא קיצוני, משום שכאוהדת כדורגל שצפתה בלא מעט משחקים, אני חושבת שהבנתו בכדורגל לא נפלאה.

amirline

New member
רון קופמן הוא עיתונאי ספורט ומפרשן הרבה סוגי ספורט

לזכותו יאמר שהוא מפרשן ענייני ותמיד בקיא בפרטים (כדוריד, טניס, שחייה, שייט וכו'), להבדיל משגיא כהן שכל קשר בינו ובין ספורט הוא מקרי בהחלט

salo22

New member
לדעתי לא ממש

רון קופמן מציג את הכדוריד כבייבי שלו, אולי התחום המרכזי בו הוא "מומחה", והוא ממש לא, אין לו שום בקיאות מקצועית ופרספקטיבה של מאמן טוב לדברים מעניינים שקורים על המגרש או שחקן בכיר מהתחום, הוא פרשן "עממי" ופשוט יחסית בכל תחום ספורט שתבחר.
היחיד שכיף לי לשמוע אותו מפרשן הוא מולי אפשטיין באתלטיקה, כל השאר בכל התחומים, ללא יוצא מין הכלל, מאלי סהר בכדורסל ועד הצמד העולמי גלקסי על גרטל את בוקי צ'יש, כולם פחות או יותר כמו לשמוע יד עוברת על קלקר.. לא נתחיל אפילו עם תחום הכדורגל, חוץ מזאביק זלצר כולם פארדויה על תחום התקשורת.

מוויקי: "בצעירותו היה שוער בקבוצת הנערים של מכבי נתניה."

כאילו שאלי אוחנה או איציק זוהר המגוחכים עדיפים עליו.

salo22

New member
אני חושב שהוא היה שוער לא רע אגב

יש לי קרובי משפחה ששיחקו במכבי נתניה ואם אני לא טועה העידו על כך בעבר.

gastro101

New member
אם את משבחת, אני רצה..בעיקר הברווז קורא לי

ומה היה החשבון ?

passioneta

New member
תודה
החשבון

2 ראשונות, 4 עיקריות ו-2 קינוחים + בקבוק יין לא יקר = 730. באתר המסעדה יש תפריט לדוגמא.

bob68

New member
על הדיווח

גם לדעתי גריג היא תוספת מבורכת לסצנה המקומית.

טוב להתעדכן בנוגע לתקרה. נראה שהם מפנימים הערות ומשפרים.
בפעם האחרונה שהייתי, נאמר לנו שהם מתכננים לשנות את התפריט. אני מקווה שהם ישאירו את מנת הסלמון ומנת הברווז

passioneta

New member
ניכר שהם עושים הכל מתשוקה

זה לא עוד מיזם עסקי. את הסלמון לא טעמתי...

החתולית

New member
נשמע מצויין

שמעתי רק טובות על גריג עד כה, ואין סיכוי שאפספס מנת שקדים טובה.

היינו בחמישי בערב ומאד נהנינו

מסכים עם כל מילה שנאמרה בדיווח
אנחנו בחמישי (מוקדם בערב) ישבנו על הבר וקיבלנו שרות מעולה
מאורי (הבעלים) ומהשף והתנהלה גם שיחה נעימה על יין ואוכל
כששאלתי את אורי למה בתפריט היין הלבן מאלזס יש רק ריזלינג
מיהר והביא בקבוק מוסקט ופתח אותו לטעימה היין היה נהדר
ומכיוון שהוא גם היבואן מיד קנינו בקבוק אחד לארוחת ה"פודיז" אצלנו בשבת
בגזרת האוכל אציין את הסשימי אינטיאס שהיה טוב מאד (רק חבל שהוצף בשמן זית
השיחוק היה פרחים צהובים שהיו פרחי מלפפון שנתנו טוויסט בטעם
לעיקריות חזה ברווז שהיה נהדר ולא פחות ממנו הפירה שנלווה
נתחי בטן חזיר טובים(עם עור פריך) שאליהם נילוו וריאציות של דלעת כולל פירה
הראתי לאורי ולשף תמונה של ה"פורק בלי" הנהדר של הביסטרוטר בפריז