אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Omnivore

New member
למה מפגע תברואתי?

סמרטוטי רצפה מלוכלכים שבוא לספוג את השלוליות על הרצפה הממש לא נקיה. דליים שעמדו מתחת למזגנים המטפטפים ולא רוקנו מעולם כך שכל המים התערבבו עם הלכלוך של הרצפה. מוכרים שנגעו באוכל ללא כפפות מיד אחרי שהתעסקו עם כסף (חייב לציין שבדוכן ההודי הייתה למוכרת כפפה אחת, אבל את הסמוסה היא העבירה לצלחת בכל זאת עם היד החשופה). ארגזים עם אוכל מוכן ומבושל שעמדו על אותה הרצפה המלוכלכת. בקיצור, הלך כל התיאבון.

החתולית

New member
נראה שהיה שם הרבה רצון טוב

אבל לא יד מקצועית שתכוון את האנשים.

נכנסתי לעמוד האירוע בפייסבוק ולא מצאתי שם תגובות שהתייחסו לעניין הזה. גם בעמוד של המארגנים לא מצאתי כאלה.
כדאי אולי לשלוח להם הודעה, כדי שיבינו שמצב העניינים הבריח אנשים. אין לזה קשר לצפיפות או לכך שמדובר באירוע ראשון. אלה דברים בסיסיים בגינם משרד הבריאות יכול לסגור להם את האירועים.

זה העמוד שלהם בפייסבוק:
https://www.facebook.com/World-Food-Market-שוק-אוכל-עולם-862940473810648/

salo22

New member
סופ"ש

את רובו העברתי במעבר על הודעה אחת מהשירשור הנפלא הזה, מי שמתעניין, לחפש את ההודעה הראשונה של mrdecoy1970 , כנראה שזה אוסף ספרי הבישול הביתי המרשים ביותר בהיסטוריה :
https://forums.egullet.org/topic/153493-cookbook-collection-pics/
אז עוברים כמעט ספר ספר ולומדים עליהם קצת באמאזון ועל הדרך אם מוצאים מעניין ומשומש אז גם הארנק הולך ומצטמק לו, מריירים הרבה..

בגיזרת הבישול הביתי שום דבר חדש, מעורב "ירושלמי" בהסמכה של קצת חלב קוקוס הלך טוב יחד עם פירה, התירס הכי טעים והכי מתוק בארץ, מכרמל יבולים כמובן, עגבניות שרי תמר מהשוק בזול 6.5 ש"ח לקילו בשלל צורות הכנה, קישואים טובים שרופים עד עמקי נשמתם ברוטב של שמן זית ולימון, פטריות חורש קטנות יפות מאוד, פילטים של פורל ורוד ברוטב אסיאתי ועשבי תיבול וחלק בסושי עצמאי, עוגה פשוטה מאוד ונחמדה מאיזה אתר ברוסית, שמנצלת שאריות גבינת טברוג בסנדוויץ בין תחתית פאי לשטרוייזל מעל, שהם פחות או יותר אותו דבר

בראשון ביקור בוקר חפוש בתל אביב, הספקתי לעבור זריז בשרונה מרקט לפני עלייה לרכבת, אומנם היה בוקר 10 וחצי כזה אך חיפשתי בנרות משהו שכבר פועל וטעים, "אוכל אוכל", אך לא היה בנמצא, קצת חבל.. גם דוכן "נחשק" שאם אני לא טועה, מצהיר באינטרנט על פתיחתו בשעה 10 בבוקר, קפטן קארי שמו, נפתח רק ב 12.. אז בצר לי ומחוסר רצון לאכול משהו בצקי, ניסיתי בפעם הראשונה קרטיב מפאלטה, מלבי פיסטוק הם קוראים לזה, קינוח קפוא חלוש ודל טעמים ומחשבה מעמיקה שהיה ראוי לעבוד עליו הרבה יותר מזה לפני שהופכים אותו לדגימה מסחרית, אני קורא לזה. חבל, ב 12 ש"ח לבטח לא עשה את הדרך הקצרה והמהבילה לרכבת, נוחה יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי בהגדרה של התמונה... התצוגה במכשירים כאלה מתעתעת

פעמים רבות קרה שתמונה שהופיעה לי בסלולרי בכיוון הנכון התקבלה מסובבת במחשב, כלומר משהו בהגדרות שלה היה בכיוון אחר, אבל איכשהו המכשיר איזן את זה. זו הסיבה שאני תמיד מעלה תמונות אך ורק מהמחשב, כך אפשר לשלוט בהן ולדעת שלא תהיה בעיה בכיוון או בכלל (אני בד"כ גם מקטינה את הנפח כי אין בו צורך, לפעמים טיפונת חותכת/עורכת שיהיה יותר חד / בהיר וכו').

trilliane

Well-known member
מנהל
עסקית בנמל 24 (חיפה)

ניסיתי מנות אחרות מהרגיל, היה נחמד, אבל מתברר שלא סתם בפעמיים הקודמות דבקתי באותן מנות...

ניסיתי הפעם "קרפצ'יו סינטה בקר" ("על מאפה איטלקי, בלסמי סיגליות, גבינת עיזים ובצל סגול"). בשונה ממסעדות אחרות, הם לא מגישים את הפרוסות ישר על הצלחת אלא על מעין פוקצ'ות חצי פריכות. זה היה נוח מצד אחד, ומצד שני אני דווקא אוהבת את הטעם הנקי של הבשר, ולכן את רובן אכלתי בנפרד וניצלתי אותן כדי למרוח עליהן מהפטה כבד שהזמין שותפי לארוחה. היה נחמד (אם כי בסה"כ די סנטדרטי, בכל זאת קרפצ'יו).

השותף הזמין כאמור "פטה כבדים" ("על מצע קרמבל בצל ופלאן בצלי פנינה, מקרון קרם כרישה ובריוש") שבשונה ממסעדות אחרות הוגש (מוקצף?) בתוך כוסיות והיה פחות קרמי ממרחי ויותר מוסי אוורירי. אהבתי מאוד את המרקם. בדומה למסעדות אחרות גם כאן הגישו איתו רק שתי פרוסות טוסט קטנות (לפחות מוכנות במקום, אבל לא ציפיתי לפחות). הוא ביקש וקיבל עוד, אבל אני מודה שהכמות המינימליסטית הקטנה מדהימה אותי בכל פעם מחדש. מי יכול לאכול את כל הפטה עם כ"כ מעט לחם?

הוא תרם לי את המקרוּן שהגיע עם המנה. מעולם לא ניסיתי לטעום מקרונים (תמיד נראה לי מגעיל, אפילו מבחיל, בצבעי מאכל בלתי מגרים בעליל, בעיניי אוכל אמיתי למבוגרים לא אמור להיות צבוע ככה) והפעם הבנתי למה: זה בעצם מרנג! איכס
. אבל המילוי הפנימי היה טעים להפליא ולכן הסרתי את ה"בצק" ואכלתי רק אותו.

למה עיקרית הוא הזמין "נתחי פילה בקר" (עם "אווז מעושן, ניוקי תפודים, קרם ערמונים ורוטב פורט") מנה מצוינת (תוספת של 15 ש"ח לעסקית) שכבר אכלתי כמה פעמים בעבר ולכן הפעם רציתי לגוון.

הזמנתי "אוסובוקו לבן וירקות שורש" ("על מצע ריזוטו ארטישוק לימוני ויין לבן") והמלצרים הסבירה שזה בעצם שוק שמבושלת עם ציר ירקות, כלומר לא נראה צלוי. בפועל זה היה ממש טעם של עוף מכובס, כזה שיצא ממרק עוף. אולי לא מפתיע (בשל צורת הבישול הדומה) אבל בעיניי זה היה מאכזב, כי למה שלבשר חזיר יהיה טעם של עוף? (ואני לא חובבת עוף גדולה, בעיקר לא כזה שיצא ממרק, ולמעשה גם לא אוהבת מרק עוף). השותף טעם ואישר שאכן יש לזה ממש טעם של עוף מכובס ושיש כאן החמצה... אבל הוא זרם עם המנה אז במקום להחזיר (המלצרית הציעה) התחלפנו ואכלתי בעיקר משלו. הריזוטו היה חביב, לא משהו מיוחד לספר עליו (וקצת חבל שהוגש חמים על גבול הפושר, אבל לא הפריע לי מספיק כדי שאטרח להעיר).

על המנה האחרונה ויתרתי כי אני לא כ"כ מתלהבת מהקינוחים של הנמל וגם הייתי כבר די שבעה בסה"כ. השותף הזמין "מוס גבינה ופירות יער" (מוגש בדלי מתכת קטנטן ועם שקדים מקורמלים מעל). טעמתי; כפי שחששתי, השקדים המקורמלים היו מתיקות דביקה ובלתי נסבלת עבורי; המוס עצמו היה חביב (גם הוא היה מתוק מדי לטעמי), אבל פירות יער של ממש לא היו בו אלא רק סירופ (או קולי או משהו כזה) והוא לא היה מוצלח לדעתנו. הוא פשוט חפר ואכל מתחתיו... ואני ויתרתי אחרי כפית אחת. גם הוא לא התלהב יותר מדי מהמנה אבל חיסל אותה עד תומה (זה לא היה קשה).

בסה"כ הייתה ארוחה נעימה וטעימה, אם כי בגזרה הקולינרית התנדנדה קלות. מצד אחד כבר יש לי שם מנות מנצחות שלא מאכזבות אותי (המנה הראשונה של "ריזוטו זעפרן, שרימפס וסרטנים, ציר צדפות ויין לבן" מצוינת) אבל כמה אפשר לאכול אותו דבר? קצת חבל לי שהתפריט כ"כ מצומצם ושלא כל המנות שומרות על אותה רמה גבוהה. יש מצב שאחזור בפעם הבאה כשתהיה איזו ארוחה מיוחדת מעניינת או כשהתפריט יתעדכן.

oreldi

New member
נשמע לא משהו

את האוסובוקו הלבן אכלתי שם בשנה שעברה, עוף מכובס היא בדיוק ההגדרה הנכונה, והריזוטו מאוד לימוני וחמצמץ. מנה ממש גרועה שעולה בערב 120 שקל
ווההשה בכוסות ממש מעצבנת- ניוקי עם קרם אפונה ועוד קרם כלשהו הגישו לי בכוס והכל היה דייסתי והרגיש כמו גרבר ניוקי. גם התיאור שלך לא משנה את הרושם - האוכל פשוט לא מספיק טעים

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא לא, היה נחמד בסה"כ, למעט המנה הלא מוצלחת

האוסובוקו היה מאכזב, כאמור; אבל שותפי לשולחן אכל אותו בכיף (אף שגם הוא הסכים שיש לו טעם של עוף) כך שזה כנראה עניין של טעם. בנושא הריזוטו אולי השתנה משהו, כי הריזוטו שקיבלתי לא היה "מאוד לימוני וחמצמץ", למעשה הוא לא היה חמצמץ בכלל וגם לימון לא ממש הרגשתי (ואני לא חובבת חמוץ). למען האמת הגיוני ש"ריזוטו לימוני" יהיה "מאוד לימוני וחמצמץ" כך שגם לו היה כזה לא הייתי מתלוננת (כנראה לא היה לי טעים, אבל מבחינת התיאור זה היה מתאים).
&nbsp
גם ההגשה בכוסות לא מעצבנת אותי... פטה הכבד שהוגש בכוסות היה מצוין (כאמור) ואהבתי מאוד את מרקמו. המנה העיקרית (פילה בקר) שהוגשה עם ניוקי לא כללה שום כוס; הניוקי היה טוב מאוד, לא דייסתי בכלל, וקרם הערמונים היה נהדר כרגיל (אכלתי את כולו כי השותף גם ככה לא אוהב ערמונים; אני אוהבת מאוד).
&nbsp
את הקינוחים (כאמור) אף פעם לא אהבתי במיוחד, אבל זה נכון ל-99% מהמסעדות. בד"כ קינוחים במסעדות מתוקים וכבדים לי מדי ואני מוותרת עליהם מראש (לפעמים טועמת קצת מאחרים). אני מגיעה למסעדה לאוכל ממש, לא לקינוח; אם בא לי מתוק אחרי האוכל אני הולכת לגלידרייה סמוכה ופותרת את ה"בעיה".

&nbsp
בשורה התחתונה, כמו תמיד – על טעם וריח.

oreldi

New member
הכל שאלה של איזון

גם לריזוטו פטריות יש טעם של פטריות. ובכל זאת אכלתי בהמון מקומות והיה טעים. אבל כשהטעם שתלטני ואגרסיבי אז יש פה בעיה, וכך היה עם הריזוטו לימון שאני קיבלתי. גם רוב המנות שאכלתי לא היו טובות. למעשה הדבר הכי טעים היה הגריסיני המעולה.
יתכן שצריך להתמקד שם במנות היותר פשוטות כמו הקרפציו, פטה כבד, פילה. אני הזמנתי את המנות שנראו לי יותר מעניינות- אוסובוקו, ניוקי עם כל מיני קרמים, קנלוני בטטה וגבינה, ועוד מנה כלשהי ורובן היו לא טובות. שנינו אמרנו שהגריסיני בפתיחה היו הכי טעימים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אולי נפלת על יום לא מוצלח, כאמור, אצלי לא היה טעם שתלטן

ובכל הפעמים שאכלתי ניוקי בנמל (כחלק ממנות אחרות, לא הזמנתי מנת ניוקי בפני עצמה) הוא היה עשוי לעילא ולעילא, קרם הערמונים היה נהדר (כרגיל) וקרם הכרשה (בתוך המקרון) היה אף הוא טעים להפליא. כמו כן המנות שמנית אינן פשוטות יותר ממנת האוסובוקו (להפך). האוסובוקו עצמו פשוט לא היה מוצלח... וזה חבל, אבל מסעדה לא קמה ונופלת על מנה אחת.
&nbsp
הגריסיני חמודים (הפעם לא הזמנו כי מנות הפתיחה שהזמנו מוגשות עם לחם) אבל רחוקים מלהיות הדבר הטעים ביותר בארוחה... אם זה היה המצב אצלכם צר לי, נראה לי שבאמת נפלתם על יום רע או בחרתם מנות פחות טובות / שאינן לטעמכם. מניסיון של שנים זה לא משקף את המסעדה.

oreldi

New member
זה לא היה יום רע

לא היתה בעיה בביצוע, פשוט זה היה לא טעים מספיק. הטעמים היו עדינים ומאופקים מדי, למעט הריזוטו שהיה לימוני מדי. לגבי בחירת מנות לא טובות- הטענה הזו מייתרת את הצורך בפורום הזה. אין טעם לבקר מנה או מסעדה אם מראש בחרתי במנה פחות טובה.
זה לא שבאתי למסעדת בשרים ולקחתי פסטה עגבניות. לקחתי מנות שמכילות מרכיבים שאכלתי אלף פעם במקומות אחרים ואהבתי. לא היה לי טעים, קורה. אם זה משקף או לא- אני לא יודע, הביקורות על הנמל די מעורבות. החוויה האישית שלי היתה לא טובה וזה מה שחשוב מבחינתי

trilliane

Well-known member
מנהל
למה לא? אתה מתאר ביצוע שונה מאוד מזה שאני מכיר לאותה מנה ממש

כאמור, הריזוטו שקיבלתי היה שונה בתכלית מהתיאור שלך וגם הניוקי שאכלתי (ולא רק בשבוע שעבר אלא גם בפעמים רבות אחרות) לא היה "דייסתי" ולא "גרבר ניוקי".
&nbsp
אני מסכימה ששוק החזיר באוסובוקו ממש לא מוצלחת, אבל שאר המנות שאכלתי גם הפעם וגם בפעמים הקודמות נעו בין טובות למצוינות. לכן בעיניי זו מנה חריגה באיכותה (לרעה) שלא מעידה על טיב המסעדה. בפרט, מעולם לא ישבתי בה עם חברים (וישבנו לא מעט) והדבר הטעים ביותר בארוחה היה הגריסיני. זה תיאור חריף מאוד בעיניי, ואני דווקא לא קראתי ביקורות "מעורבות" על הנמל אלא בעיקר טובות.
&nbsp
אני לא מבינה איך הטענה על מנה לא מוצלחת "מייתרת" את הצורך בפורום או בביקורת. להפך; יש מקום להזכיר גם כאלה כדי שאחרים ידעו להימנע מהן. אני רק מנסה לומר שלפעמים יש מנה שאיכותה אינה מייצגת את הרמה הכללית של המסעדה או שיש יום רע (קרה לי בנמל לפני כמה חודשים; לא מבחינת האוכל אבל מבחינת השירות שקיבלתי) וברגע שזה משהו חריג ולא מאפיין, אני לא פוסלת עליו מסעדה שלמה שבד"כ שומרת על רמה הן בשירות הן במזון.

oreldi

New member
תראי

אני אתייחס פרטנית למה שהעלית:

"למה לא? אתה מתאר ביצוע שונה מאוד מזה שאני מכיר לאותה מנה ממש"-
לגבי הריזוטו- כאן יכול להיות שהביצוע לא היה טוב, הטעם הלימוני היה שתלטני ויתכן שבמקרים אחרים זה שונה.
לגבי שאר המנות:
הניוקי הכיל כמה קרמים, קרם אפונה ועוד משהו. וגם ביצת עין. מה שקיבלתי ענה בדיוק למה שתיארה המלצרית (מדובר היה במנה ספיישל). הניוקי היה ניוקי, הקרם אפונה קרם אפונה, הביצה היתה ביצה והקרם הנוסף גם קרם. משהו לא עבד בחיבור, והיא היתה דייסתית מדי לטעמי על אף שענתה בדיוק על התיאור שלה.
הקנלוני היה בינוני, והמנה הנוספת שאני לא זוכר גם כן. לתחושתי לא פישלו בביצוע. וזה לא היה יום רע. אבל גם אם כן- זה יותר טוב? לא יודע

* רשמת "מעולם לא ישבתי בה עם חברים (וישבנו לא מעט) והדבר הטעים ביותר בארוחה היה הגריסיני..."- אני מאמין לך. אבל למה זה רלוונטי בכלל? דיברתי עלי. תיארתי את החוויה שלי. לי הדבר הכי טעים היה הגריסיני. אה, וגם המטבלים ליד. על טעם וריח...

לגבי "לא קראתי ביקורות "מעורבות" על הנמל אלא בעיקר טובות."- נכנסתי עכשיו למנוע חיפוש של ג'רר, ויש שם כמה וכמה ביקורות בינוניות, לצד כאלה שיותר טובות. למשל גסטרו, ג'רר, סאלו ועוד.

לגבי "לפעמים יש מנה שאיכותה אינה מייצגת את הרמה הכללית של המסעדה או שיש יום רע (קרה לי בנמל לפני כמה חודשים; לא מבחינת האוכל אבל מבחינת השירות שקיבלתי) וברגע שזה משהו חריג ולא מאפיין, אני לא פוסלת עליו מסעדה שלמה שבד"כ שומרת על רמה הן בשירות הן במזון" - מסכים עם זה לגמרי.

שורה תחתונה- אין לי בעיה עם הנמל 24, מקום מקסים, שירות אדיב בצורה בלתי רגילה שראוי להילמד במסעדות תל אביב, רק האוכל לא היה לטעמי. אולי מנות אחרות היו טובות יותר, אולי אותן מנות היו טובות יותר ביום אחר (למרות שלא נראה לי)...ואולי גם לא. אני לא יודע מה הרמה הכללית, וגם לא פסלתי אותם באופן גורף, יתכן שמתישהו אם ייצא לי אתן צ'אנס נוסף ויתכן גם שלא.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי כל מחלוקת על החוויה שלך; רק חושבת שהיא לא מייצגת

את רמת האוכל הכללית במסעדה. כפי שציינתי בעצמי, המסעדה לא מושלמת ויכולות להיות נפילות; לפני כמה חודשים ישבתי שם והתאכזבתי מאוד מהשירות, לו זו הייתה הפעם הראשונה ייתכן שלא הייתי חוזרת. מכיוון שידעתי שזה לא משקף את המצב הרגיל, הבלגתי (וזה אכן היה אירוע חריג שלא חזר על עצמו). אם אתה מחפש ביקורות שליליות, לא ראיתי אף מסעדה שאין לה כאלה, בפרט מסעדות נחשבות מאוד ומומלצות בכל פה (למעשה דווקא על כאלה יש לאנשים נטייה יותר לשתף בביקורת שלילית ולא להוסיף עוד אחת חיובית לאוסף).

אגב, הביקורת של גסטרו הסתיימה במילים "סך הכל היה טעים, נעים מאד לשבת, השרות אדיב" אז לא הייתי מחשיבה אותה כביקורת רעה או מעורבת, אף שגם בה היו נקודות לשיפור (כאמור, המסעדה לא מושלמת).

מיתר44

New member
תודה על הדיווח

צחקתי לקרוא שכתבת איכס על המקרון. אני חושב שתהיי בעקבות כך פרסונה נון גרטה בפריז. בכל אופן, כמי שלא מתלהב מהממתק/מאפה הזה - אני מסכים כי
התדמית גדולה מהדבר שבמציאות.
אגב, הבנת תפריטים הופכת להיות כתב חידה עבורי: בלסמי סיגליות, קרמבל בצל ופלאן בצלי פנינה - אפילו אין לי היכולת לדמיין מה יהיה מוגש בצלחת.
יש מצב שתפריטים שכאלו יפושטו?
בשר מבושל - לבן או בקר או עוף הוא מאכל שלא הייתי בוחר אלא אם אני מאושפז וראוי לדיאטה. יתכן שהיו זקוקים לרוטב בשרי והלחיטו במטבח להציע את הבשר כמנה :)

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא בישול ארוך של בקר כמו צלי / ראגו יוצא רך, עסיסי ונהדר

הבעיה בסוג הבישול ה"מרקי" הנ"ל שמלבד הטעם העופי (אז קחו כבר עוף וזהו, לא חבל על החזיר?) הבשר גם היה תפל למדי בעיניי. לא מצליחה להבין למה מנה כזאת עדיין בתפריט, אבל אולי יש די אנשים שאוהבים.

סופו של חודש בניכר

נסעתי לברצלונה כמה ימים, ורק מהמחשבה על הלחות בבית נשארתי לחודש. אומנם אכלתי הרבה בבית/אצל חברים, ובגלל התקציב הנמוך והיותי מטיילת לבד אכלתי במקומות של יותר לקחת וללכת - אבל עדיין מדהים לראות את הפער מישראל במחירים.
במסעדה נעימה אחת ישבנו כמה פעמים על עסקית של ראשונה, עיקרית, קינוח, לחם ושתייה (יין/בירה/קולה/מים) ב-12 יורו. וזה כשלמנה ראשונה יש פסטה שחורה מדיו עם פירות ים ולעיקרית פילה חזיר. בארץ בארבעים שקל אתה יכול לאכול ארוחה של מקדונלדס. זה רק מחדד עוד יותר את תחושת הפראייר שפוקדת אותי מאז שבתי לארץ משהות בצד האחר של אסיה - האיכות של האוכל בארץ מצוינת לטעמי, אבל בעלות (בטח ובטח מול היכולת הכלכלית שלי) וב-VPM אנו משתרכים כל כך מאחור שהרבה פעמים יציאה לאכול בחוץ מותירה טעם לוואי של תסכול. אני משתדלת להפחית בזה ככל האפשר, אך מטעמים חברתיים לפעמים צריך לשלם, לצערי. מתגעגעת לתחילת השנה כשהייתי בניו זילנד ושם נהגנו לא לצאת כי אם לבלות יחד בבישול מושקע (כשיש 3 שפים בין חבריך שם זה עוזר...) - יותר טעים, יותר יצירתי ויותר זול.

והיות והתיאבון שלי מצטמצם בחום, הבזבוז העיקרי היה גלידה - שמחתי לראות את אהובתי "אמורינו" שהיכרתי מאנגליה פרושה בעיר, עם גלידות נהדרות וטבעיות בהגשה יפהפייה דמויית פרח. עוד נדגמה - ולצערי רק פעם אחת - Rocambolesc Gelateria בגירונה, גלידרייה ששייכת למסעדה הממושלנת El Celler de Can Roca. כיף לראות שעל אף הייחוס המשפחתי התמחור לגמרי שפוי, אפילו נס רפואי במחירי ישראל - לא יותר מ"וניליה" ממוצעת. כאמור, מבאס לחזור. מילא המחירים, אבל הלחות...

למעלה