קימל

jen711

New member
קימל

אתמול הייתי בחגיגת יום הולדת בקימל.
יש שם חדר פרטי ושם היינו, אבל אחר כך כשיצאנו והסתכלנו על המסעדה המלאה, נראה שנורא צפוף שם.
בקושי יש מקום לעבור.
הכיסאות נראו דיי נוחים אבל יצאתי משם עם טוסיק כואב אז כנראה הגיע הזמן לרפד אותם מחדש.
היינו 16 אנשים, וכל אחד הזמין מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירתו.
באמצע השולחן הביאו מים, לימינענע ותפוזים.
התפוזים היו חמוצים יותר ממה שאני רגילה וזה לא היה כל כך טעים.
הביאו גם לחמים שהיו מעיין פוקאצות ממש נמוכות ודיי קטנות.
יש את הנקודה שתמיד נראת לי לא ממש מקצועית, שלא רושמים מי הזמין מה, והמלצרים מגיעים עם צלחות ומתחילים לשאול מי הזמין X כדי להביא לו את זה.
וזה קרה גם פה.
מה אני לקחתי:
פטריות ממולאות בכבד אווז, ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים- היו 4 פטריות ותאנה אחת וזה היה טעים.
צ'יפורה ופטריות על הפלנצ'ה ברוטב ורמוט לבן וטימין - מישהו יודע מה זה ציפורה? אף אחד בשולחן לא ידע.
מסתבר שזה דניס.
זה היה 2 חתיכות דניס על פירה, חתיכת בטטה ופטריות.
טעים בהחלט.
רוב המנות הגיעו במשהו שנראה כמו מחבת, אבל אני מניחה שזו יותר צלחת-קערה בצורה של מחבת ומאחר שישבנו דיי צפוף זה היה קצת גדול מדיי.
כשהגענו לקינוחים, לא היה להם תפריט והמלצרית אמרה את כל רשימת הקינוחים שהייתה דיי ארוכה.
אבל... יש להם כ-2 מכל קינוח ככה שעד שהמלצרית הגיעה אלי, כבר נשארו רק 3 אפשרויות שמתוכן רק אחת שאני אוכלת אז לא הייתה לי ממש בחירה.
מה שלקחתי היה אצבעות שוקולד עם אגוזים.
הגיעו 4 חתיכות קטנטנות של שוקולד דיי טעים.
אבל הרגשתי גרגרים כמו חול בחלק התחתון של ה"אצבעות" כשאכלתי את זה ככה שזה היה מוזר ולא כל כך סימפטי.
לא יודעת כמה יצא התשלום כי לא אני שילמתי אבל נראה לי שזה יצא כ-200 לאיש.
 

Gרר

New member
לא ברור הבוטום ליין

יצאתם מרוצים? לא מרוצים?
 

jen711

New member
אנשים אומרים שנהנו

אני חושבת שהיה טעים, אבל ההתנהלות והצפיפות במסעדה בעייתיים.
 

החתולית

New member
על הדיווח

האמת? נקרא לא משהו.
 
זה לא ציפורה זה צ'אפורה

בכל מקרה זה אכן דג הדניס שמן הסתם גודל בבריכות המיוחדות בנמל אשדוד,
אחד הדגים הטעימים שיש,
הצ'אפורה הוא השם שהדייגים מכנים את הדניס, אם כי קשה להשיגו ישר מהים,
אגב, בים כבר יש קרוב לחוף דגי בורי בגודל בינוני מינוס, למי שאוהב לדוג זה הזמן להתאמן כי באוקטובר נובמבר יהיו בורים בגדלים מכובדים בקרבת- החוף,
למי שאוהב לקנות דגי בורי ואת הטעם המיוחד של הבורי אז בחנות של שופרסל דיל אקסטרא במתחם החדש בתל חנן לא רחוק מהצ'ק-פוסט יש מחלקת דגים טובה שלפעמים יש שם דגי בורי לא מבריכות במחירים סבירים
 

jen711

New member
אני העתקתי בדיוק את מה שכתוב בתפריט שלהם - "צ'יפורה"

וגם גוגל מכיר "צ'יפורה" ולא "צ'אפורה".
אבל זה לא ממש הנקודה פה.
אני תוהה עד כמה זה הגיוני לרשום "צ'יפורה" במקום לרשום דניס ואני חושבת שמעט מאוד אנשים יבינו מה זה.
בהתחלה חשבנו שזה עוף, אבל אז שמנו לב שזה בחלק של הדגים.
טוב שגוגל עזר לגלות מה זה.
 
אכן צ'יפורה ואכן אמור להיות מדיג.

הדניס הים תיכוני ניקרא צ'יפורה, דגי הגידול זה וריאנט אחר.
האם זה היה צ'יפורה?
קשה להאמין אבל מי יודע...
 
חזרת לעצמך? הכל בסדר?

אגב, גם אני מכירה את הדג כצ'יפורה ולא צ'אפורה. מהימים שאבי היה הולך לדוג...
ובורי זה דג שהוא במיטבו על האש [גחלים לא פלאנצ'ה] .
 
פחות או יותר, תחת טיפול שמרני

שזו מילת קוד של רופאים לנטילת כדורים והמתנה להתמוססות של האובייקט האופן עצמוני.
מבין הדגים הפשוטים מבחינת תג המחיר נניח : הבורי לעומת המושט אין בכלל ספק שהבורי מעדן מלכים, למושט אין טעם בכלל והוא דורש תיבלון אגרסיבי, לבורי יש טעם מעולה לטעמי וזה הדג האהוב עלי למרות המזון שהוא אוכל, הדייגים הכי מתחהבים שהם מעלים בחכתם דג בורי של 450 גרם, הבורי דג מתוחכם וחמקמק יש לו שפה שמצליחה להתחמק מהקרס המשוננת, הבורי נחשב לדג הכי קשה לתפיסה בחכה,
בימים האלו יש קצת ארסים קטנים ששוחים למעלה קרוב ולהקות של בורים חגים ממש מתחת, בכדי לתפוס הבורי יש צורך לבוא עם עופרת ומשקולת עומק,
לי הבורי טעים על גחלים , על כל דבר , הבורי זה מעדן
 

מיתר44

New member
מה? לתומי חשבתי שבורי הוא מושט מה ההבדל?

לאחרונה הכנתי מספר פעמים גד מרוקאי מפילטים של בורי/מושט יבוא מסין.
נכון שהמוצר חסר טעם אך זה משתדך לא רע עם הרוטב המתובל והחריף והשומי שמצריך גם לחם או חלה
לספיגתו.
אז אנא הסבר הבדל בבקשה.
 

החתולית

New member
ההבדל הוא שאמנון הוא שם מוכר ושגור

פחות משתמשים בקיפון לתיאור של בורי.
 
בורי זה הדג הכי יפה בים

הוא שונה בתכלית מהמושט, זה דג יפהפה שהוא במשקל סביר, הוא בצבע כסף זוהר, הוא ארוך כמו צינור , שהוא בתוך המים ישר מזהים אותו לפי הברק של הגב הכסוף שלו,
מה שטוב בבורי שלא צריך להסתבך עם פילוט, לבורי אין הרבה עצמות, הבשר שלו בצבע בהיר מאוד ומוצק, יש לבורי גם בבשר עאצמו מה שמאפיין אותו שזה צבע חום שמשתלב עם הבשר הלבן,

יש גם בורים שגדלים בקיבוצים בבריכות דגים, הבורי אוכל הכל כולל פסולת של תעשיית הנפט וכו, עדיין אני אישית מעדיף בורי מהים ולא בורי מגידול חקלאי,
תקנה פעם בורי טרי מהים באחת מהחנויות של הדגים ותברך אותי,

המבנה של הבורי פשוט קלאסי, הוא דג כמו שדג צריך להיראות, כפי שציינתי הבורי מאוד קשה לתפיסה כי ברגע שהוא נפתס על הקרס הוא משרבב את השפה שלו ולרוב מצליח להתחמק מהחכה והפתיון,
יש כמה שיטות לתפוס אותו שהמוכרת מכולם זה זריקת פיתה רטובה, הבורי אוהב ים " עובד" שיש גלים מסודרים עם קצף לבן, הבורי תמיד יהיה על הקצף של הגל.
 
היו זמנים.....

בנערותי הייתי הולך לירקון (ליד שבע טחנות) ודג בחכה דגי בורי
ביום מוצלח כ5-6 דגים גדולים שהיו הופכים בערב למעדן מלכים

בעת השרות בצבא ליד תעלת סואץ מול פורט סעיד היה מוצב שקראו לו פליקאן ואח"כ שונה שמו ל"בודפשט" הדרך אליו מרומני עברה על החוף
בסערות החורף הדרך היתה מתנתקת ואח"כ היו נוצרות בריכות מלאות בדגי בורי
כל מה שנשאר זה לאסוף אותם ולחגוגג בערב ליד המדורה
זה היה התפקיד של "סיור הבוקר" להביא דגים
 
בורים הגיעו מהים עד שבע טחנות? בדרך כלל התרכזו ליד השפך.

בשבע טחנות היו לבנונים.
 
למעלה