נצרת

oreldi

New member
אלרידא- הביקור שלא היה

מאוד רציתי לבקר במסעדת אלרדא, שזכתה להמלצות חמות בביקורת של אבי אפרתי וגם בבלוג הנפלא של טיקטאק.
התקשרתי להזמין מקום באמצע שבוע, מספר ימים לפני המועד המבוקש, יום שישי בערב. כך נשמעה השיחה. לא נגעתי
הבחור מאלרדא: הלו
אני: שלום, אני רוצה להזמין מקום ליום שישי הקרוב
הבחור מאלרדא: קודם כל אי אפשר להזמין מראש אלא רק באותו יום.
חוץ מזה מעשנים במסעדה.
אני: אוקיי....יש אולי אזור ללא עישון?
הבחור מאלרדא: יש מקום קצת יותר מאוורר אבל גם שם מרגישים את העישון . אין אזור ללא עישון
אני: אוקי תודה
הבחור מאלרדא: יש לך עד יום שישי לחשוב שוב
אני: טוב להתראות

עם אי הזמנה מראש- לא אוהב לחכות לרגע האחרון, אבל הייתי יכול לחיות בשלום
גם עם הטון המאוד לא נחמד של הבחור מאלרדא- ניחא. אולי נפלתי עליו ברגע לא טוב כל כך.
אבל עם סיגריות- נו... זה כבר יותר מדי
זו הפעם הראשונה שאני נתקל במסעדה שמעשנים בה מאז שנכנס חוק העישון לתוקף...

אני לא יודע האם הם מרוויחים מזה שאנשים מעשנים במסעדה...יתכן מאוד שכן. אבל אותי בכל אופן, כל עוד מעשנים שם, הם הפסידו.
 

oreldi

New member
תשרין- טייק 2

על תשרין כבר דיווחתי כאן. אחרי שאלרידא ירדה מהפרק, נשארו דיאנא ותשרין
מכיוון שבדיאנא אין כל כך אווירה (ה"תירוץ" לנסיעה היה יומולדת), והיא די מזכירה שיפודיה, ואילו בתשרין יש , נבחרה שוב תשרין

תשרין נמצאת במבנה אבן עתיק, והיא מחולקת לכמה חללים. התאורה חשוכה יחסית, והמקום באמת יפהפה. כיף לבוא ולשבת פה.

להלן המנות שהוזמנו

סלט סברס ותאנים על מצע ירקות (38 שקל): הסלט, שהגיע בכמות מכובדת מאוד, כלל בנוסף לפירות גם חסה ורוקט, והיה מתובל בחומץ בלסמי. למרות שזה הרגיש יותר כמו קינוח, הוא היה מאוד טעים. רק התיבול היה חזק מעט יותר מדי

בנוסף הזמנו עראיס- בצק פילו במילוי בשר טחון (58 שקל): המנה כללה 2 גלילים של בצק פילו ממולא בשר. הבשר היה יבש ואנמי. גם הירקות בצד היו סתמיים ותובלו בגסות. מנה לא מוצלחת.

חציל בלדי שלם עם פסטו וגבינה ו(42 שקל): מנה סבירה. החציל היה עם טעמים טובים והשילוב עם הגבינה היה נחמד. פסטו לא הורגש. רק חבל שהחציל לא היה מקולף עד הסוף והכיל גרעינים

כמו כן הזמנו פסטה בולונז (49 שקל): מנה גרועה. הפסטה היתה מבושלת יותר מדי והוטבעה בים של רוטב.זה היה מרק פסטה עם בשר ולא בולונז. האצטט את האישה שאמרה ש"זה מרגיש כמו פסטה שחובבן הכין בבית ולא פסטה של מסעדה"

בנוסף הוזמן חזה עוף בפסיפלורה עם תפו"א (בסביבות 60-70 שקל, לא זוכר בדיוק): לי המנה היתה טעימה. העוף היה עסיסי, והרוטב המתקתק- חמצמץ התאים והשתלב היטב. האישה פחות אהבה, וטענה הרוטב לא מתחבר לעוף.

שורה תחתונה: הביקור הזה כלל 2 מנות טובות (העוף והסלט) אחת סבירה (חציל) ועוד 2 לא טובות (הפסטה והעראיס). ביקור בינוני מאוד, שמגיע אחרי ביקור טוב יותר. יתכן שתשרין שווה ביקור אחד, אם מוסיפים גם את האווירה הנהדרת. לא בטוח שיותר מזה.









 

oreldi

New member
עפיף סאיג

הבחירה שלי היתה בכלל לעצור בעימאד (אליה עוד אגיע בהמשך..) אבל זה היה עיד אלפיטר והיא היתה סגורה, כמו גם הרבה מסעדות אחרות
עפיף סאיג היתה פתוחה ונכנסתי אליה

מדובר במסעדה ותיקה בעיר, שקיימת כבר כמה עשרות שנים

תחילה הזמנו חומוס פול. החומוס היה קרמי, קליל ולא כבד מדי. הוא היה בסדר. גם הפול היה בסדר, שום דבר רע אבל לא מעבר לזה. סביר ולא יותר.

כמו כן הזמנו צלחת שווארמה וסלט ירקות (לבקשתנו בלי פטרוזיליה). הסלט היה טרי, אבל התיבול היה אנמי. סתם מלפפון ועגבניה. מה עם קצת חיים לסלט,לימון, שמן זית..? סלט מת זה היה. כמו כן הצלחת היתה קטנה מדי. השווארמה מבשר עגל ושומן כבש היתה טעימה, אבל הכילה יחסית הרבה חתיכות של שומן. הרבה זמן לא אכלתי שווארמה "נקיה בצלחת" אז אולי זה מה שמקובל בדרך כלל. יתכן
על חומוס, סלט ושווראמה בצלחת שילמנו 85 שקל. מסעדת עפיף סאיג היא לא מסעדה רעה, היה שם בסך הכל בסדר. אבל אני לא רואה סיבה לבקר דווקא בה כשבמרחק קצר ניתן למצוא מסעדות טובות בהרבה. לא מקום שהייתי חוזר אליו







 

oreldi

New member
מסעדת עימאד

מסעדת עימאד, תופיק זיאד 52, נצרת.

מסעדת עימאד היא אחת המפורסמות בעיר. המסעדה מחולקת לשני חללים נפרדים אבל צמודים אחד לשני. האחד נראה כמו שיפודיה סטנדרטית והשני מושקע ומודרני יותר.
מכיוון שהייתי קצר בזמן, לקחתי מהמסעדה טייק אווי.
השלל כלל
2 שיפודי פרגית עם בצל ועגבניה צלויים, סלט ירקות, קופסת חומוס, קופסת טחינה וסלט טורקי.

החומוס היה מעולה, סמיך, לא כבד, ועמוק בטעמו. הוא לא הגיע לשיאים של המסעדה הבאה שאתאר כאן (אלשייח). אבל הוא היה מצוין.

הטחינה היתה פנטסטית. ממש. אני אוהב טחינה אבל זה לא מאכל שמלהיב אותי כמו חומוס, חומוס הוא תמיד הפייבוריט שלי. אולי כי התרגלתי לסטנדרט של בתי קפה. בכל אופן, את הטחינה של עימאד הייתי מוכן לאכול כל יום, כל היום. היה לה טעם חמצמץ, עמוק מאוד והיא היתה טעימה בטירוף.

הפרגיות הירקות והסלט טורקי היו טובים גם כן.

כל זה- 2 שיפודי פרגית, סלט ירקות, חומוס, טחינה, פיתות, וסלט טורקי בקופסאות קטנות - עלה 60 שקל בלבד. הכל הכל טעים מאוד.
מסעדת עימאד היא שיפודיה מצוינת, מומלצת מאוד לביקור



 

oreldi

New member
מסעדת אלשייח

מסעדת אל שייח, איכסל 3, נצרת

מסעדת אל שייח, היא עוד מתחרה מפורסמת מאוד במגרש החומוס הנצרתי.
בשבת בבוקר, לאחר ארוחה קצרה וסטנדרטית בבית המלון בו התאכסנתי "וילה נצרת" (ארוחה שכללה בין היתר , לצד גבינות וחלב, גם נקניקים ונקניקיות. בשר בארוחת בוקר בישראל...הידד!) בה העדפתי להשאיר מקום לדבר האמיתי, יצאתי העירה לדגום את החומוס המפורסם של אלשייח.

הסתפקתי בשעת בוקר מוקדמת זו (9 בבוקר) במנה אחת בלבד של חומוס גרגירים.
מנת החומוס הגיעה כעבור 2 דקות מרגע ההזמנה. הוא הגיע בטריות שיא, וכמיטב המסורת הגלילית הוטבע בהרבה שמן זית (מצוין).
בוא נגיע לעיקר- היה זה חומוס אלוהי. חד משמעית. הוא הוגש חמים, במרקם סמיך, היה מעט פיקנטי אבל לא יותר מדי ובעל טעם עמוק וממכר. חומוס שאי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו גם כשכבר הייתי שבע.

החומוס הזה היה תענוג צרוף ומהטובים ביותר שאכלתי. אלה היו 20 דקות בגן עדן.
לחומוס אלשייח צריך להגיע, להזמין מנת חומוס, להתרכז ולאכול. היה שווה לנסוע עד נצרת רק בשביל יצירת המופת הזו.



 

oreldi

New member
ממתקי אחמד מחרום וממתקי אלמחרום

ממתקי אחמד מחרום, איכסאל 2, נצרת

מול מסעדת אל שייח, מעבר לכביש, שוכן ממתקי אחמד מחרום
לאחר החומוס שאכלתי באלשייח, קפצתי לאחמד מחרום. המבחר של המתוקים כיאה לקונדיטוריה ערבית, הוא מסחרר. לקחתי במשקל בקלאוות מסוגים שונים. היה שם בקלאווה פיסטוק, שקדים, אגוזים, קוקוס, קוקוס ופיסטוק. כולן היו חמות, פריכות, לא שמנוניות, ובעלות טעם לא מתוק מדי ונהדר.

ממתקי אלמחרום, פאולוס השישי פינת תופיק זיאד, נצרת
לא רחוק מאחמד מחרום נמצאים ממתקי אלמחרום (ולא לדאוג, יש עוד כמה קונדיטוריות של מתוקים באזור) .
הגעתי לשם בסיומו של עיד אלפיטר, המוני אנשים צבאו על המקום ולקחו ממתקים שונים מכל הבא ליד. המימונה של המוסלמים, אם תרצו
הסתפקתי בכנאפה מגולגלת ובורקס עם גבינה מתוקה (10 שקל). הכנאפה, היתה חמה מאוד, פריכה וטעימה מאוד, אם כי קצת מתוקה מדי אבל עדיין נהדרת.
מאידך הבורקס גבינה היה מתוק מאוד ועם טעם שתלטני של מי ורדים. ביס אחד הספיק לי.
כמו כן לקחתי הביתה קופסת בקלאוות בטעמים שונים שהיו טעימות מאוד (20 שקל).
סיום מתוק לביקור נהדר וטעים



 

oreldi

New member
ועוד כמה לא מנצרת - חומוס אבו עלי פורדיס

חומוס אבו עלי, פורדיס
לאחרונה ביקרתי בפורדיס וקפצתי לחומוסיית אבו עלי.
איך מגיעים? למי שמגיע מכיוון זכרון יעקב, ממשיכים מעט ישר, ולפני הכיכר פונים ימינה ונוסעים כמה מטרים. אבו עלי נמצאת בתחילת הרחוב. יש שלט אדום גדול של החומוסיה בתחילת הרחוב

לקחתי חומוס פול בקופסה ושתי פיתות (17 שקל)
החומוס היה סמיך ולא כבד. הוא היה טעים ומוצלח והזכיר לי מאוד בטעם את החומוס של גדולי החומוס של יפו - מרכז החומוס האסלי וחאג' כחיל. גם הפול היה מוצלח. רק חבל שהפיתות היו פיתות סופרמרקט.
לא הייתי נוסע במיוחד לפורדיס בשביל לאכול שם חומוס אבל למי שבסביבה מומלץ לבקר שם

 
בפעמיים שהגעתי לשם, מנת החומוס ננטשה אחרי הביסים הראשונים

והיתה הסכמה כללית שהחומוס גרוע.
 

pix37

New member
גם אני מאלה שפחות אוהבים את אבו עלי

אשר יתרונו העיקרי שהוא טוב עשרות מונים ממסעדה בעלת שם זהה שנמצאת כמה מאות מטרים משם על כביש 4. לטעמי החומוס הטעים ביותר בפראדיס נמצא אצל אבו קאסם (החומוסיה הראשונה מימין כאשר מגיעים מכיוון זכרון) אבל יש לו רק חומוס, פול לבנה סלט ופלאפל בלי שום דבר מעבר, אבל מה שיש טוב מאוד.
 
זו החומוסיה המועדפת גם עלי. בשישי שבת יש להם קצת יותר דברים

סלט החצילים שלהם מעולה.
 

oreldi

New member
נגיע גם אליו


זה שאין לו מבחר זה אפילו יתרון, לא צריך מבחינתי בחומוסיה יותר מחומוס ומסבחה.
אגב מסעדת אבו עלי (שלי זכור כחומוס מעולה) נמצאת ממש בסמוך, כמה עשרות מטרים משם על הכביש הראשי, חניתי בסמוך אליה והלכתי 2 דקות לחומוס אבו עלי
 

salo22

New member
תודה, כיף לקרוא !

להגיע למצב שתמונה של טחינה "עושה את זה", תמיד מהנה
משום מה עוד לא הספקנו להסתובב "כמו שצריך" בנצרת ובהחלט יעשה בקרוב.. יש המון מקומות וחנויות שאשמח לבדוק שם..
 

oreldi

New member
חומוס גבעתיים, כצנלסון פינת ויצמן

לחומוס גבעתיים ישנם שני סניפים בגבעתיים- אחד בקניון והשני בויצמן פינת כצנלסון.
בסניף של הקניון הייתי וגם דיווחתי פה- היה על הפנים. בזה של כצנסלון פינת ויצמן אני עובר ליד כל הזמן , ועד עכשיו נמנעתי מלהכנס. שבוע שעבר לקחתי את הסיכון ונכנסתי.

בקשתי חומוס טחינה וגרגירים- 25 שקל

הגיעה הצלחת. הטעימה הראשונה מגלה חומוס בטמפרטורה חמה , כמו שמגישים מסבחה. המרקם היה דליל מדי, מרקם טחינתי. מבחינת הטעם הטעם הדומיננטי היה של הטחינה. הרגשתי קצת חומוס אבל בעיקר טחינה. הטעם היה סביר...אבל איפה החומוס?
בצד הגיעו שתי פיתות עבות ובשרניות שלא נוח לנגב איתן.
בקשתי בקופסה לקחת גביע חומוס נקי (ללא טחינה), המרקם שלו היה טוב, לא דליל מדי. גם כאן היה לטעמי מבחינת הטעם יותר מדי טחינה, אבל בסך הכל הטעם היה בסדר.
באתי בלי ציפיות ולכן ביחס להעדר הציפיות זה היה טוב מכשציפיתי, אבל עדיין מדובר בחומוס בינוני מאוד. למי שבאזור, עדיף לבקר בחומוס בהדונס שנמצא כמה מטרים משם.



 

erezavn

New member
איך מנצרת קפצת לגבעתיים?


תודה על דיווחי נצרת.
לגבי חומוס גבעתיים. כמקומי אני נמנע ממנו. חומוס דליל ואנמי. והטחינה שהם משתמשים בה היא להערכתי לא מהמשובחות. בהדונס בויצמן עדיפים מכל הבחינות.
 

oreldi

New member
מסכים בגדול...למרות שהוא לא כזה אנמי לדעתי

אבל הוא גם לא מוצלח במיוחד זה בטוח.
 

Gרר

New member
זה גם מה שאני זוכר משם

דווקא כתושב גבעתיים הייתי שם רק פעם אחת, כי גם ככה אני לא חובב חומוס כ"ארוחה" אלא מעדיף אותו בצד כתוספת קטנה. הגעתי לשם עם ציפיות גבוהות כי תמיד היה מלא שם ומפוצץ הייתי בטוח שאתענג על חומוס מחוספס ובועט כמו שאני אוהב ובפועל הגיעה הדייסה החמה הזאת שכבר בעין נראתה חשודה והביס הראשון היה כל כך מאכזב...עם זאת המקום שורד כבר שנים אז כנראה שאנשי גבעתיים התרגלו לטעם...
 

oreldi

New member
כשאין אלטרנטיבה- כל קוץ במדבר פרח

סביר להניח שאם הוא היה נמצא ביפו או בנצרת הוא היה הרבה פחות מבוקש.
אני מניח שיש כאלה שאוהבים את החומוס-טחינה-דייסה הזה. אגב הייתי בשישי לקראת הצהריים והמקום היה ריק ברובו אז אני לא בטוח עד כמה הם מצליחים
 
למעלה