הוטל מונטיפיורי- אין שניה לה

oreldi

New member
הוטל מונטיפיורי- אין שניה לה

לפני כמה חודשים ביקרתי בהוטל מונטיפיורי ואף כתבתי על זה כאן. היה זה ביקור נפלא
ביקור נוסף שם לווה בחשש מה, שכן "כגודל הציפיות כך גודל האכזבות" הוא משפט ידוע וכל כך נכון במקרים רבים. למרבה השמחה, הוטל מונטיפיורי היא מסעדה כל כך טובה, שביקור בה הוא פשוט תענוג, מכל הבחינות.

ניגש לעניין

לפתיחה בגטים צרים עם חמאה- הוגשו לוהטים, היו פריכים (בשונה מפעם קודמת שהגישו לי דיקט) ובצד חמאה טעימה.

לראשונות לקחנו
טרטר סלמון עם יוזו מיסו וחלפיניו (54 שקל) - מנה טעימה, שכללה טעמים עדינים וטובים של הדג, והשילוב עם הרטבים היה מוצלח וטעים. פתיחה קלילה וטובה לארוחה.

קריספי ציקן חצי מנה (42 שקל) אחת ממנות הדגל שמאוד סקרנה אותי . לצערי זו היתה המנה המאכזבת של הארוחה. הגיעו כמה נתחי עוף פרוסים, בצד הגיע רוטב חריף עם כל מיני תבלינים. העוף היה בסדר, אבל לא מעבר. גם עם הרוטב זה לא היה יותר מבסדר. הציפוי היה קראנצי וטעים, אבל בסך הכל המנה היתה די מאכזבת.

רביולי כמהין וקרם אספרגוס (56 שקל): וואו. המנה הראשונה ולא האחרונה ששווה את ה"וואו" הזה. המנה כללה 6 רביולי, במילוי פרמזן, אספרגוס, והיה שם גם טעם לימוני. הטעמים השתלבו נהדר, טעם מתקתק מריר ולימוני נפלא ממש. כמהין? לא יודע איפה הוא היה אבל אם היה הוא לא הורגש. על אף זאת זה לא פגע בכלל והטעם היה מושלם. הקרם היה טעים ובנוסף לאספרגוס הרגשתי ם אפונה. ניסיתי להזכר במנות רביולי מצוינות שאכלתי במסעדות. יש לא מעט, אבל זאת עלתה על כולם.

לעיקריות
סינטה עם דלעת צלויה (146 שקל): הסינטה במצב מדיום רייר היתה לא רעה אבל לא עסיסית מספיק. מתישהו אחרי לא הרבה טעימות היא התחילה לשעמם. במחיר הזה ציפיתי לנתח טוב ועסיסי יותר. בצד הגיע רוטב חריף כלשהו ששימוש בו יחד עם הסינטה מעלים כל זכר לבשר. חוץ מזה, הסינטה הגיעה פרוסה לפרוסות, וכשכבר הגענו לאמצע מה שנשאר הספיק כבר להתקרר. חבל. הדלעת היתה חריפה למרות שלא הוזהרנו מראש, וגם קטנה מדי.

ציקן טיקה (76 שקל) מנה נפלאה. קערה של נתחי פרגית, שכללה רוטב משגע ממש (יוגורט, קארי, ליים ועוד כל תבלינים), ובצד אורז דביק ולחם הודי טעים. מנה טעימה בטירוף ששלחה אותי היישר לגן עדן, לא פחות.

לסיכום: עם מנות כל כך טובות כמו ציקן טיקה והרביולי, אפשר לסלוח גם אם יש פה ושם מנות קצת פחות טובות. כשמוסיפים את כל מה שמסביב שהיה מצוין (אווירה- הפעם ישבנו בספרייה, בחדר הפנימי, והיה שם הרבה יותר שקט ונעים מפעם קודמת אז היינו ליד הבר. שירות- נפלא כרגיל) מקבלים חוויה שאין שניה לה. סהכ שולם כולל שתיה-416 שקל. חד משמעית- לדעתי מדובר באחת המסעדות הטובות ביותר שיש היום בתל אביב.









 

gastro101

New member
חבל שהמנה כה יקרה -הסינטה- היתה לא מוצלחת

אני רואה שמנת הצ'יקן טיקה בערב מוגשת אחרת מאשר בצהרים. סיבה טובה לבקר שם בערב! תודה !
 

gastro101

New member
בצהרים מקבלים בשר צלוי , רוטב בכוסית בצד ופנכת אורז

ללא הנאן . מוגש גם פלפל חריף מאד, קלוי. למדתי לבקש להשאירו במטבח .
 

oreldi

New member
הפלפל הונח לו למעלה

בתמימות... אבל נזהרתי לא לגעת בו
 

oreldi

New member
הסינטה אכן יקרה מדי

אבל לא הייתי אומר לא מוצלחת. בהשוואה לסינטות במסעדות טובות אחרות היא היתה בסדר גמור. אבל במחיר הזה הייתי מצפה לנתח מצוין ממש (למשל כמו רפאל- שאני זוכר שהתאכזבת שם אבל שם אכלתי פעמיים סטייקים מעולים) או לפחות למנה גדולה יותר. ועדיין בסך הכל הכללי המחירים סבירים, המנות בגודל ראוי וביקור היה מוצלח מאוד
 

החתולית

New member
הסינטה שאכלתי לפני שנים ברפאל היתה בינונית

הבשר היה לא איכותי כפי שציפיתי שיהיה.
 

oreldi

New member
תמיד יש סיכון בלהזמין סטייק בארץ

בכל אופן אכלתי שם בשנה וחצי האחרונות פעמיים סטייקים מעולים, לכן אני מבחינתי מאוד ממליץ על הסינטה שלהם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי איפה; B12 (ביתן אהרון) לא אכזבו אותנו עד כה. בשר מעולה

במחיר זול משמעותית ממסעדות רבות (שבהן הבשר לא היה בהכרח מעולה).
 

erezavn

New member
מסעדה טובה אבל נראה לי שהיית קצת לארג' בביקורת שלך...

זה שהוטל מונטיפיורי היא מסעדה טובה וודאי אחת היציבות בשטח באיכותן לא מוטל בספק, אבל נדמה לי שלאור תיאוריך היית קצת חיובי מדי בביקורת שלך: 3 מנות ראשונות שאחת היא וואו, אחת טובה ואחת בסדר. 2 מנות עיקריות שאחת וואו ואחת (הכי יקרה) היא רק לא רעה...
ממסעדה שהיא "כל כך טובה, שביקור בה הוא תענוג... ושמקבלים בה חוויה שאין שנייה לה" הייתי מצפה ליותר מנות וואו ופחות מנות בסדר.
 

החתולית

New member
אני עם ארז

אני מסכימה שהוטל מונטפיורי היא מסעדה טובה מאד, אבל אני חושבת שהיית נדיב בשורה התחתונה, לאור הדברים שנכתבו בדיווח.
 

oreldi

New member
אסביר

כשבאתי לסכם עברתי על הדיווח כמה פעמים ואמרתי שיתכן שמי שיקרא יגיד ש2 מנות היו פחות טובות, אז איך אפשר לסכם שהמסעדה כל כך טובה?
ובכל זאת יצאתי משם באותו ערב בתחושה הזאת, שמדובר במסעדה נהדרת ושהתמורה היתה ראויה מאוד, וכן היה לי חשוב לכתוב את זה. יש לזה 2 הסברים:

1. יתכן מאוד שאם זה היה הביקור הראשון שלי במסעדה, אז השורה התחתונה היתה קצת פחות טובה ממה שתיארתי. עדיין טובה אבל פחות. אבל מבחינתי התכוונתי בסיכום גם לביקור הקודם וגם לנוכחי. הביקור הקודם היה מעולה, זה היה קצת פחות אבל עדיין מוצלח מאוד והסך הכל של שניהם מאוד חיובי.
אם הייתי מתייחס אך ורק לפעם הנוכחית- כדי להבהיר- אני חושב שזו מסעדה טובה מאוד אבל כן, הייתי צריך להיות פחות נדיב בסיכום

2. בנוסף לאוכל, הדברים מסביב היו מצוינים ותרמו לחוויה- האווירה, והשירות המצוין. זה כן מוסיף מבחינתי ותורם במקרה הזה הרבה. הדברים האלה אף פעם לא יכול לחפות על אוכל גרוע, שהוא הכי חשוב כמובן, אבל כשהאוכל כן טוב וטעים, זה גם תורם את חלקו לסיכום החיובי מאוד.
 
למעלה