אז מה אכלתם בסוף השבוע?

אוכל טיסות -דווקא בהלוך לפני חודשיים היה ממש טעים!

הפעם היה כל כך זוועתי שבקושי אכלתי וזו הייתה טיסה מאוד ארוכה. נשנשתי כמה שקיות של בייגלה שחילקו אבל בייגלה זה לא אוכל

&nbsp
חזרנו הבייתה, סידרנו את הדברים והזמנו סושי-שהיה לגמרי במקום וטעים!

דלתא

יצא לי לטוס איתם כמה פעמים ובאמת היה אוכל סביר אבל הפעם מצאתי את עצמי מוותרת על מרבית הארוחה.
לא מצפה לארוחה מלכותית אבל נגיד לא רציתי להסתכן ולקחתי מנת פסטה והפסטה לא הייתה מבושלת מספיק ועם תיבול מוזר של פטרוזיליה...

pix37

New member
כל הארוחות בטיסות אל הארץ ומהארץ מבושלות בישראל באותו מקום

והכל תלוי מה החברה המזמינה בוחרת לספק ללקוחות שלה

פיקס צודק,כל טיסה שיוצאת מהארץ האוכל בהכרח כשר

(ויוצא מאותו מקום)
זה גם הסבר ששמעתי מדיילות בחברות תעופה שונות(דלתא, יונייטד, טרקיש,איירפראנס) לאנשים שחששו שיש בשר בארוחות שהכילו חלב (מטעמים שונים ומגוונים)
זו גם הסיבה שבפסח בחברות זרות יש לחמניות של פסח ועוגיות קוקוס.....
&nbsp
בטיסות אל הארץ זה שונה באמץ ויש אוכל לא כשר בטיסות שמגיעות לארץ...

אני טסתי כבר פעם שנייה בדלתא

והאוכל שם לא כשר אלא אם אתה מבקש שיהיה כשר.
נתנו לי כריך עם גבינה ובשר וזו הייתה ברירת המחדל היחידה (ועל כן לא אכלתי).
היו כריכים כשרים אבל בגלל שלא הזמנתי, לא נשאר מספיק ולכן לא קיבלתי.

Gרר

New member
גם לי יצא לקבל בשר וחלב ביחד

ויש לי בזכרון כמעט בוודאות טיסה בפסח שבה קיבתי לחם רגיל לחלוטין, אבל זה היה לפני די הרבה שנים.

יכול להיות שהפרודוקטים עצמם מקורם בישראל (כלומר יכול להיות שהניחו על הלחם נקניק של יחיעם וגבינה של תנובה) ויש מצב שארוחות חמות מבושלות באותו מקום אבל אין מצב שמרכיבים מנות שמערבבות בשר וחלב באותו פס הרכבה שאמור לייצר מנות כשרות עבור אל על. אף משגיח לא היה נותן אוקיי לפריצות כזאת.

אגב לא הבחנתי בהבדל חד משמעי בהנאה מאוכל מטוסים בין חברות שונות. בכל חברה שטסתי היו פעמים שיצא לי לקבל מגש מחריד ופעמים אחרות שיצא לי לקבל מגש סביר.

דווקא בטיסה מארה"ב לישראל היה טעים!

בקושי יכולתי לאכול בגלל מצב השיניים וכאבי השיניים (ותודה לאבקמול שעזר לי לשרוד את הטיסה
) ועדיין מה שאכלתי היה טעים

&nbsp
פה זה היה מצב שהייתי מורעבת כי גם לפני זה האופציות בשדה התעופה לא היו כאלה וואו (אכלתי מאפה גבינות באילנ'ס שעשו לי טובה וחיממו 2 שניות והיה מזעזע).
&nbsp
אחרי הטיסה טסנו הבייתה כי היינו עם 2 צידניות מלאות בזריקות שחייבות קירור (ולפחות פה הייתה הצלחה מסחררת- כל הזריקות היו קרות תודות למטוס
).
&nbsp
אני טסתי בערב החג השני של פסח וקיבלתי לחם רגיל אבל הייתה אופציה לקבל גם מצות- זה חולק בחבילות אישיות גם למי שלא הזמין מנה כשרה.
&nbsp
&nbsp

pix37

New member
אני זוכר לטובה את האוכל של טרקיש אייר ליין בטיסות המשך

האוכל בטיסות מהארץ ואל הארץ תמיד זה האוכל של קמ"מ או ממן ולפעמים הוא נחמד ולפעמים גרוע.

בטיסות ההמשך בהן טסתי עד כה האוכל תמיד נחמד ומעניין יותר.

החתולית

New member
בדרך מישראל לחו"ל?

בדרך לישראל יש אוכל כשר. בדרך מישראל לחו"ל, מעולם לא קיבלתי אוכל שלא היתה תוצרת הארץ עם פתק של כשרות.

זה על פי חוק? גם בזה מתערבים לנו?

טוב שלא מצמידים לנו משגיח כשרות אישי פר נוסע לשהות עצמה בחו"ל שיעיר על כל פיסת בייקון.

החתולית

New member
לא יודעת אם זה על-פי חוק

זה פשוט הנסיון שלי ב- BA, אלאיטליה ואייר פראנס ושתי חברות תעופה שכבר לא קיימות.

Omnivore

New member
נשמע מוזר

מה, צ'רטר שממריא מנתב"ג היום וחוזר לארץ רק בשבוע הבא לוקח איתו את האכול שבוע מראש?

החתולית

New member
לא אשכח איך בטיסה ללונדון

קיבלתי אוכל כשר גלאט. שאלתי את הדיילת למה, ולא היה לה מושג. מסתבר שכל האוכל שהועלה על הטיסה, היה כשר גלאט.
&nbsp
זו היתה ארוחה די לא אכילה, ונאלצתי לאכול רק את הלחמניה.
&nbsp
בדרך כלל אני מוותרת על אוכל מטוסים, ומסתפקת בפירות.
&nbsp
&nbsp

ביר מרקט, ביר באזר פופ אפ,אובן קובן

יום שישי התחיל בביר מרקט בשרונה, השוק נראה לי ריק בכל פעם שאני מגיע אליו, אבל הבירה תמיד טובה, שפירא פייל אייל הייתה מעולה ובטמפרטורה הנכונה ונמזגת לכוס שתענוג ללגום ממנה, מקום שעושה כבוד לבירה.
אחרי שוטטות בתל אביב ורכישת כמה תקליטים חדשים וישנים הגעתי סביב שעה ארבע ביום שישי לאזור הבימה, שם גיליתי את סניף הפופ אפ של הביא באזר משוק הכרמל, המקום צמוד למגלו ומלבר ומסתבר שמשעה שש יש אפשרות לקבל חלק ממנות המסעדה בבאר הקטן והמעט זרוק, השירות ניצן על ידי ברמן צעיר וססגוני מעדת ההיספטרים שגם דאג לפסקול של מזרחית נוסטלגית וחביבה ונתן שירות מוצלח אבל מעט חברמני יתר על המדיה, נדגם IPA של המבשלה שהיה חביב והתאים למזג האוויר החמים ביחד עם פלטת דגים קטנה ומדוייקת עם דגים שמנמנים וטובים והמון ירקות כבושים קלות, 35 ש"ח של פלטת אושר לשעות בין הערביים.
בערב המוקדם אובן קובן, צלחת חמוצים מוצלחת, אגדשי טופו מעוהל גדוש בקוביות טופו פריכות, מנה של טופו בקארי יפני מעולה ומנה של נודלס עם עוף, קארי יפני ושעועית ירוקה, המנות עצומות וטעימות וחצי נארז הביתה, לקינוח הקראק פאי היה מוצלח כרגיל. מקום בלי נפילות כמעט

Omnivore

New member
בסטה - העלו מחירים, מעצבן.

ביום חמישי אכלנו פרוסות לב בקר צלויות ממיטמרקט וביום שבת פקניה נהדרת, גם היא משם. בשבת היה גם מרק אוקרושקה רוסי שקצת נהרס בגלל הקוואס התעשייתי הנאלצנו לקנות, זאת משום שלחם השיפון שממנו אני מכין קוואס ביתי לא נאפה כראוי ויצא קרום קשיח ומבפנים חי לגמרי (מישהו יודע מה הבעיה, מיתר?).

ביום שיש בערב אחרי בקבוק יין עם חברים ברוטשילד 12 (למה המלצר לובש חולצה עם חורים?) הלכנו לבסטה והתבאסנו מהמחירים. אנחנו לקוחות קבועים ורצויים בבסטה, אבל לא נראה לי שנמשיך לפקוד את המקום בתדירות של פעם. המחירים עלו ומאוד. בקושי נשארו בתפריט מנות מתחת ל-100 שקלים. למשל, בורקס סרטנים עולה עכשיו 98 ש"ח. סשימי "איך שבא לנו" 500 ש"ח, שייטל 110 ש"ח.

לקנו שתי צלויחיות קטנות - האחת מוח על טוסט והשניה חזיר בצ'ילי. המוח הגיע על ברוסקטה חמימה, המוח היה חלוט בתוספת צלפים, טעים מאוד. חזיר בצ'י'לי התגלה כפלפל צ'ילי ממולא בחזיר טחון, לא בדיוק מה שציפינו, אבל טעים מאוד. כל צלוחית קטנה עולה 28 "ח כשעל המוח הוספנו עוד 8 ש"ח למנה.

לעיקריות לקחנו פסטה בוטרגה (80 ומשהו ש"ח) ומונקפיש איבריקו (150 ש"ח). שתי המנות היו יוצאות מן הכלל. הפסטה עשויה במקום בעיקר מחלמונים והוגשה ברוטב חמאה מומסת וגרידת בוטרגה וחלמון נוסף על המנה - טעים ומושחת. חתיכה נאה של מונקפיש הגיעה על רוטב עגבניות מעולה, סוג של קטשופ ביתי שמזכיר את הרוטב בצפון אברקסס במנה על קלמארי ממולא בפוקאצ'ה ששותה את פרפום העגבניות בלה בלה בלה אייל שני. אה, על הדג נחו שתי פרוסות חמון צלוי, בשביל להצדיק את האיבריקו.

קינוח - דובדבנים עם מסקרפונה. הגיעה כמות יפה מאוד של דובדבנים טריים במצב בשלות אידיאלי עם מעט רוטב שנראה לי שהתבסס על ליקר דובדבנים כלשהו.

לחם וחמאה ללא חיוב במשך כל הערב.

הארוחה לוותה בבקבוק שאבלי כלשהו והסתיימה בשתי כוסיות גרפה על חשבון הבית (נראה לי זה שאטו דה גליליי ולא גראפה איטלקית).

סה"כ 550 ש"ח לפני טיפ על שתי צלוחיות קטנטנות,.שתי עיקריות כשאחת מהן פסטה ובקבוק יין וקינוח. יקר!

למעלה