אגב ברלין: יום טיול ראשון עם ערב מעולה ב-Ross של שף ישראלי..

erezavn

New member
אגב ברלין: יום טיול ראשון עם ערב מעולה ב-Ross של שף ישראלי..

בהמשך למה שכתב prizman. המלצות מחברים זה כמובן חשוב, אבל בהמלצות כאלה יש נטייה להתקבע על אותם מקומות (שהם אכן טובים): אותם מוסדות גרמניים מסורתיים, אותן כמה מסעדות אסייתיות טובות וכו'. בתכנון הטיול שלי שילבתי גם המלצות (כולל של חברים בתפוז) וגם חיפוש באתרי אוכל עדכניים. מההתרשמות שלי יש כל הזמן חידושים והתפתחויות בעולם המסעדות בברלין, במיוחד ב-3-4 שנים האחרונות, ושווה לחפש גם מקומות חדשים ומעניינים. תחשבו על המסעדות שנפתחו בתל אביב ב-5 השנים האחרונות למשל...
אני נעזרתי בכמה בלוגים באנגלית: stilinberlin.de, iheartberlin.de, berlinfoodstories.com, שהם עדכניים וכותבים על כל מקום חדש, מעניין וטרנדי בעיר.

בינתיים אני מדווח כאן בקצרה על יום האוכל הראשון שלי בברלין מתוך ארבעה (30 במאי עד 3 ביוני). נסעתי יחד עם אמא שלי ואחותי הגדולה. לכולנו זו פעם ראשונה בעיר.

יום ראשון בברלין -

צהריים קלילים אחרי צ'ק אין במלון: Barcomi's Deli:

בית קפה/מעדניה שיושב בחצר פנימית חמודה, שקטה ויפה, Sophie-Gips-Höfe בשכונת Mitte לא רחוק מ- Hackesche Höfe. מקום חביב במיוחד לארוחת בוקר/צהריים קלה של סנדוויצ'ים, סלטים, מאפים מלוחים ומתוקים, קפה וכו'. אנחנו ישבנו בחצר, טעמנו סנדוויצ'ים טובים (שלי סנדוויץ' לחמנייה עם בשר חזיר מפורק וקולסלו למשל), ושתינו קפה טוב, במחירים לא גבוהים.

ארוחת ערב מושקעת - Restaurant Ross:

מקום שנפתח באוגוסט 2015. קראתי עליו באחד הבלוגים והוא עשה רושם של מסעדה יצירתית, מושקעת ומעניינת שהתאימה לערב הראשון בזכות קרבתה למלון. הזמנתי מקום מראש אבל בדיעבד לא היה צריך. המסעדה נמצאת ב- Oranienburger Straße 32 בשכונת Mitte. גם היא ממוקמת בחצר פנימית שמוסתרת מהרחוב הראשי: Heckman Hofe, לא רחוק ממבנה בית הכנסת החדש המרשים של ברלין.

כשנכנסתי לאתר של המסעדה הופתעתי לקרוא שהשף הוא בחור בשם אורי טריאסט, ישראלי שהגיע בגיל 20 לברלין כמוזיקאי והתחיל לבשל למחייתו. הוא עבד בכמה מקומות נחשבים וטרנדיים ופתח את Ross יחד עם שותף גרמני (היום הוא בערך בן 28. ילד, אבל מוכשר ביותר). בינתיים זו מסעדה שעברה מתחת לרדאר של תקשורת האוכל כאן שממהרת לדווח על כל מסעדה של שף ישראלי בחו"ל.
המסעדה יושבת במבנה מרשים שבעברו היה אורווה. (Ross היה סוס מרוצים מפורסם). המסעדה מודרנית, נעימה, יפה ומעוצבת והאוכל הוא גרמני/אירופאי מודרני ויצירתי. גם העיצוב וגם האוכל מאד נקיים. מטבח עונתי שמתבסס על חומרי גלם טריים.
יש אופציה לבחור מנות a-la-carte ויש אופציה לכמה מסלולים של ארוחות טעימות של 3 או 5 מנות. אני בחרתי בארוחת 5 מנות ימיות. 55 יורו עלות הארוחה (כולל לחמים). לא זול, אבל להערכתי בארץ ארוחה דומה עם חומרי גלם דומים הייתה עולה הרבה יותר.

בין השאר אכלתי מנת אויסטר ואבטיח, מנת פילה בס (Stone bass) עם תרד ולימון, מנת לנגוסטין עם קרם אבוקדו, מנת דג נזיר (monkfish) בשבבי קוקוס וקרם חלפיניו. לסיום - קינוח נקטרינות צרובות עם סורבה נקטרינות ויוגורט.
אמא שלי ואחותי שטיילו איתי הסתפקו ב-2 מנות רגילות כל אחת ובקינוח משותף: אספרגוס, בשר Guanciale (מעין בשר מעושן מלחי חזיר) וחלמון ; טורטליני במילוי פטה עם גרגרי חומוס ; מנת פילה עגל עם ברוקולי ובלסמי מצומצם ; סופלה שוקולד ופטל.
כל המנות היו פשוט מעולות. יצירתיות, טעימות ועשויות כהלכה. לא מנות גדולות, אבל יצאנו שבעים ומרוצים. שאפו גדול.
לקראת סוף הערב יצא אלינו אורי השף ודיברנו קצת. הוא אמר שסה"כ המקום עובד יפה, ויש ימים בהן המקום מלא לגמרי, ודאי שבסופי שבוע. הוא קיבל קצת יחסי ציבור בתקשורת המקומית וזכה לביקורות טובות (גם ב- tripadvisor), והחבר'ה הישראלים בברלין מעודכנים ומגיעים גם הם למסעדה. שאלתי אותו אם מתאים לו שנעשה לו קצת יחסי ציבור בארץ והוא שמח...
אכן מההתרשמות שלי מגיע לו. המקום פשוט מעולה. מי שמחפש ארוחת ערב מושקעת ונעימה עם אוכל מודרני, יצירתי וטעים מאד - Ross היא מסעדה בשבילו.
בהמשך היינו גם ב-2 מסעדות מישלן ואני יכול להעיד שרמת האוכל ב- Ross לא היה רחוקה מרמת המסעדות המכוכבות.
בהמשך השבוע אעלה דיווחים על 3 הימים הנוספים.

פרטים מלאים על היום הראשון ומלא תמונות:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/06/ross.html















 

erezavn

New member
ברלין - יום שני עם אוכל גרמני מסורתי בצהריים ואוכל יפני בערב

ארוחת צהריים - מקום גרמני מסורתי Dicke Wirtin:

נמצאת בשכונת שרלוטנבורג במערב העיר. אזור Savignyplatz.
בר-מסעדה מסורתי. מקום פשוט מאד וותיק מאד. קחו פאב אירי שמלא באלמנטים איריים מסורתיים ותעבירו אותו לברלין עם אותם פיצ'פקעס רק בגרמנית...
שותים בירה. אוכלים שניצלים. (שניצל לבן עצום). לא ממהרים לשום מקום.
הגענו "על הדרך" ונאלצנו לשבת בפנים כי בחוץ היה מלא.
זו גם עונת האספרגוס הלבן אז בהמון מקומות מציעים תפריט אספרגוס ספיישל. גם כאן. חלקנו מנות שניצל (חזיר כמובן). שתיים מסורתיות: האחת עם פירה והשנייה עם סלט תפוחי אדמה. הן הגיעו יחד עם רוטב על בסיס ציר בשר. לצדן מנה אחת מעט יותר יקרה מתפריט האספרגוס, שכללה קוטלטים של חזיר עם אספרגוס לבן ברוטב הולנדייז. הכל היה טעים מאד, משביע ביותר ולא יקר במיוחד. (12.9 יורו לשניצל הרגיל, 16.6 יורו לקוטלט החזיר עם האספרגוס). 4.5 יורו לכוס 1/2 ליטר בירה גרמנית טובה.
נהנינו מאד.

אחרי האוכל קפצנו גם ל- Kadewe - הכלבו העצום. אני כמובן דילגתי ישירות לקומה 6, קומת האוכל. שפע עצום של אוכל מכל הסוגים שמסודר בסדר גרמני מופתי ובניקיון ראוי לציון. הסתפקתי בסיבוב אבל לא קניתי כלום.

ארוחת ערב - Zenkichi - בראסרי יפני מודרני:

בערב שותפותיי לטיול היו עייפות ונשארו במלון. אני יצאתי לא רחוק מהמלון שלנו למסעדה יפנית די חדשה בעיר בשם - Zenkichi. זו מסעדה שנפתחה בסוף 2014 כשלוחה ברלינאית של מסעדה קיימת באותו שם בברוקלין. היא מוגדרת כבראסרי יפני מודרני ויש בה אוכל יפני מגוון, אבל לא סושי. היא מעוצבת בסגנון יפני כמעין מבוך אפלולי של עץ ובמבוק. מאד יפה, מושקע ואסתטי. יש תאי אוכל אישיים שנותנים פרטיות מוחלטת.

קראתי עליה בבלוגי אוכל מקומיים שהכתירו אותה כמסעדה היפנית הכי טובה או הכי אותנטית היום בברלין. אין לי ממש מושג כמה זה נכון. אני בחרתי בה בעיקר בגלל קירבתה למלון שלי. אחרי השניצלים של הצהריים התאימה לי ארוחה יפנית קלילה שתכיל דגים ופירות ים ושתהיה קרובה ככל הניתן למלון (400 מטר זה המרחק).

המסעדה די יקרה. מסעדה שמכוונת גבוה. יש ארוחת טעימות של 8 מנות ב-65 יורו. אני הלכתי על ארוחת טעימות בסיסית של 45 יורו ל-4 מנות. הוספתי עוד 5 יורו למנה העיקרית שבחרתי.
המנות:
מנת פתיחה קטנה של מרק אספרגוס לבן קר. מעודן וטעים.
מנה ראשונה של צלחת טעימות נאות - raw tasting. כללה 4 מנות קטנות של סקאלופס צרובות וכמעט נאות, בשר סרטנים חלוט בחומץ יפני, סשימי אינטיאס, אפונה ירוקה חלוטה ברוטב שומשום לבן ומיסו. מנה טובה מאד עם חומרי גלם משובחים.
מנה עיקרית (שגם היא קטנה למדי) - ניתן לבחור בין כמה מנות. אני הלכתי על דג קוד שחור מאלסקה במרינדת מיסו. לא הרבה דג אבל פשוט מעולה. דג עשוי מושלם וטעים ביותר. היה גם אורז מאודה סתמי לצד הדג.
קינוח - מוס קפוא של שומשום שחור. טעים מאד. אחלה סיום.
הזמנתי גם בירה יפנית (אסאהי - 4 יורו) ובסוף גם סאקה קינוח -
Hana-Hato Kijo-shu Sake. סאקה מיושנת 8 שנים, עמוקה וטעימה מאד.

השורה התחתונה - חוויה יפנית אמיתית בברלין. לא הייתי ביפן עדיין, אבל ממה שקראתי וחוויתי הם בהחלט מספקים חוויה אותנטית, טעימה ומעניינת. החל מהעיצוב והאווירה, דרך האוכל האיכותי והעשוי היטב, וכלה בשירות היוצא מן הכלל שכולו מורכב מצוות יפני. מאד נהניתי. המחיר בהחלט יקר ביחס לגודל המנות, אבל אני כן חושב שהוא היה שווה את עלותו. יצאתי שבע. אם אני משווה את זה ליפניות היקרות כאן בארץ, ההבדל גדול.

בפרקים הבאים - צהריים במסעדת 2 כוכבי מישלן, מזללת המבורגרים אסייתית, בר-יין גסטרונומי טרנדי, בית קפה שממוקם במבנה ישן של בית מרקחת וארוחת ערב לסיום בעוד מסעדת כוכב מישלן ב-45 יורו בלבד לסועד.

ניסיתי להעלות תמונות נבחרות אבל לצערי יש כרגע בעיה טכנית כאן. אנסה להעלות בהמשך...
בינתיים מי שרוצה לראות ולקרוא קצת יותר פרטים מוזמן לבלוג שלי:

http://processing-food.blogspot.co.il/2016/06/blog-post_13.html
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

המנות והתמונות נראות מעניינות אבל גם מאד קטנות. יפה שהצלחתם לשבוע...
 

erezavn

New member
אכן לא יצאנו רעבים מאף מסעדה...

במקום כמו Ross הלחם המצוין שלא צולם עזר לצאת שבעים בהחלט. אני גם אכלתי ארוחה של 5 מנות. אמנם קטנות, אבל כשמצרפים אותן יש כמות מספקת.
אמא שלי בת 78 אז הדרישות שלה היום מאד צנועות ואחותי סופרת קלוריות ומסתפקת אף היא במועט...
במסעדה היפנית שבה אכלתי הגעתי ממש רק לנשנוש ערב, אחרי שניצלים עצומים בצהריים, ולכן התאימה לי ארוחת טעימות קטנה.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

מחכים להמשך.
&nbsp
הזמינו לנו מקומות לארוחת פופ-אפ ב- MUSE. דניאל קן-ציפור (שהיה בקניבר) מבשל שם ארוחה מיוחדת.
&nbsp
&nbsp
 

erezavn

New member
Muse הייתה אצלי ברשימות אבל הייתה טיפה רחוקה מהמלון

היא נמצאת ב-Prenzlauer Berg שהוא אזור מלא מסעדות ומקומות אוכל. מאד טרנדי היום. גם Muse נראית כמו מקום מודרני ומגניב עם הרבה דגש על סטייל ועיצוב. יש לא מעט מקומות כאלה בעיר שנפתחו בשנים האחרונות.
 

החתולית

New member
היפנית נראית מעניינת

באיזה איזור היא?
&nbsp
נשהה בדירה ממש מול האקשה מרקט, ואני מחפשת מסעדות לא רחוקות מהדירה.
 

erezavn

New member
היא לא רחוקה מהאקשה מרקט

המיקום שלכם מעולה...
היפנית נמצאת 850 מטר פלוס מינוס מהאקשה מרקט. הליכה על Oranienburger St לכיוון Friedrichstrasse.
צמוד אליה יש גם בית קפה יפני חמוד של אותם בעלים - House of small wonder.
אני התלבטתי בינה לבין מסעדה קוריאנית די חדשה, מודרנית ומושקעת בשם Dae Mon שנמצאת כ-300 מטר מערבית מהאקשה מרקט. ממש קרוב אליכם. בהחלט הייתי מנסה אותה אם היה לי זמן.
צפונית לכם באזור Rosenthaler Platz יש ריכוז של מקומות אסייתיים מעניינים שלצערי לא דגמתי: Gogogi - קוריאנית, Yumcha Heroes - סינית, Dudu - וייטנאמית, Cô Cô - Bánh mì deli - וייטנאמית.
טיפה דרומית מערבית מכל הנ"ל יש עוד 2 מקומות אסייתיים נחמדים שבאחד הייתי - Shiso Burger - מצוין (הרחבה בהמשך), ובשני לא - Cocolo Ramen.
עוד מקום מעניין שקרוב אליכם - Cordobar בר יין ואוכל גרמני-אוסטרי, מושקע מעוצב וטרנדי. הייתי בו לנשנוש ערב מאוחר ומאד נהניתי. גם עליו ארחיב בהמשך.
 

erezavn

New member
ככל הנראה מסעדת Ross שהמלצתי עליה בברלין הספיקה להיסגר!

במקרה נכנסתי למה שכתבתי עליה ב-Tripadvisor וראיתי שמישהו ציין בביקורת טריה מלפני יומיים שהוא הגיע למקום אחרי שעשה הזמנה מראש והמקום היה סגור ומסוגר. בדף הפייסבוק שלהם כתוב שהם נסגרו לצמיתות (!). (Permanently closed).
בקיצור - לא לבנות על ארוחה שם...
 
למעלה