משהו לגבי מסעדות בברלין

prizman

New member
משהו לגבי מסעדות בברלין

והרהורים על בחירת מסעדות בחו"ל בכלל.
כבר כמה ימים בברלין, נזכרתי בפורום ותהיתי מה נכתב בו לגבי מסעדות בעיר הזו. הסתבר שכלום. ליתר דיוק,
כנראה שנכתב על מסעדה או שתיים, לא זוכר בדיוק.
להבהיר, אני מדבר על מסעדות גרמניות בעיר שבברלין שבגרמניה. לא על מזללות מזון מהיר, לא על מסעדות
הודיות או יפניות לכאורה, על מסעדות גרמניות. כאלה שאנשים אמיתיים אוכלים בהן אז גם משלניות יורדות מהפרק.
וגם מסעדות תיירים למרות שתיירים הם אנשים אמתיים לחלוטין.
אז איך מוצאים דבר כזה?
דבר ראשון, לא במדריכים. טריפ אדוויזור, ילפ וכל אלה ישלחו אתכם רק למסעדות תיירים. ככה זה.
פעם היה מיתוס של "שאל את פקיד הקבלה". אולי פעם זה היה נכון. כיום פקיד הקבלה בכל מלון מצוי הוא מישהו
שבמקרה הטוב הגיע מעיר אחרת, בפחות טוב ולא פחות נפוץ ממדינה אחרת או אחד שמקבל עמלה ממסעדה
כדי להמליץ עליה. יש גם כאלה שכן חיים באיזה פרבר של העיר אבל לא מרוויחים מספיק כדי לאכול במסעדה סבירה
וגם אין להם זמן לזה.
אז עם מה נשארנו? עם עצמנו כנראה.
הדרך להכיר עיר על ריחותיה, גווניה ומסעדותיה היא דרך הרגליים. לא רכב שכור, לא מונית, לא תחבורה ציבורית
ואפילו לא אופניים. רגליים.
תוכנת ניווט היא דבר נפלא אבל יש לה תכונה מוזרה. לא משנה מי ישאל, תמיד תהיה לה תשובה אחידה לשאלה
איך להגיע מנקודה א' לב'. אז תשאלו, תבינו את הכיוון ותזנחו את המסלול, רק תקנו מדי פעם את עצמכם.
כך תגיעו לרחובות שהתוכנה סבורה שאין מה לחפש בהם והיא טועה כמובן. ככה בונים תוכנות, בלי קשר לאישיות המשתמש.
פתאום תגלו את עצמכם ליד מסעדות שלא כתבו עליהן בשום מקום, וכשתראו תושבים אוכלים ושמחים תביטו בתפריט.
מסעדה גרמנית שמציעה פיצות, מסעדה שמציעה נודלס מוקפצים וסושי ומוטציות דומות תפסלו מיד גם אם הן מלאות
במקומיים. גם מקומיים טועים. לראיה, הביטו סביבכם.
שתי הרעות החולות של ברלין הן נקניקיות הקארי והדונר.
נקניקיות קארי זה רעיון נחמד אבל בגדול אם תקחו נקניקיית זוגלובק מצויה, תשפכו עליה קטשופ ואבקת קארי מספיק גרועה
יהיה לה את אותו טעם של נקניקיית הרחוב הברלינאית הנ"ל. לא שאין קאריוורסט טובות, אבל הן לא בדוכנים האלה.
על הדונר בכלל לא שווה שארחיב.
אם טרם התבאסתם הרי שזה בצדק.יש אוכל טוב והוא אפילו במחירים סבירים. תמורת 20 יורו+- ניתן לאכול ארוחה ראויה בת שתי מנות ושתיה או שתיים. לפחות לי זה נשמע מאוד סביר.
לא אפרט כרגע לגבי מסעדות ספציפיות, שמות לא חשובים כ"כ, העקרון חשוב והוא תקף לכל עיר גדולה בעולם.

החתולית

New member
על הדברים האלה

אני מאלה שנוהגים להשתמש בתכנת ניווט כדי להגיע ממקום למקום. הבחור, אוהב לשוטט בכיוון הכללי אליו צריך להגיע, בדיוק כפי שתיארת.
לקראת הנסיעה לברלין בחודש הבא, עשיתי מעט מאד תכניות, ונשבעתי לשוטט איתו.
&nbsp
הדברים שלך חיזקו בי את ההבנה שאלא אם כן ממהרים נורא להגיע לפגישה, בשוטטות הזאת נהנים יותר.

prizman

New member
תהני.

ובאמת מציע לא להסתמך יתר על המידה על מדריכי טיולים. לא זכורה לי אפילו פעם אחת שיצא לי מזה משהו טוב
בתחום המסעדות.

החתולית

New member
לא מסתמכת על מדריכי טיולים בתחום המסעדות

רק על המלצות של אנשים שאני מכירה.

אור2221

New member
מה המקבילה הישראלית ל"מסעדות גרמניות"

אם תשאל אותי מה זו מסעדה ישראלית, לא בטוחה שאדע מה להגיד לך? חומוסיה משובחת? מסעדות שמגישות אוכל יהודי?
לא יכולה לומר לך מתי בפעם האחרונה אכלתי במסעדה כזו, אם אי פעם.
אני אוכלת במסעדות אסיאתיות, איטלקיות, מסעדות בשרים, מסעדות טאפסים.
מניחה שכך גם הגרמנים, לא?

prizman

New member
אין שום סיבה שבעולם שגרמני יאכל

רק אוכל גרמני.
יש את כל הסיבות שבעולם שאני כתייר בגרמניה אשתדל לאכול בעיקר, לא רק, אוכל גרמני.
אני חי בבנגקוק אבל אפילו 50% ממה שאני אוכל אינו אוכל תאילנדי, לא על זה אני מדבר.
מעבר לזאת, לא אחדש כלום אם אגיד שכמעט ולא קיים אוכל ישראלי, לא קיימת מסורת מסעדנות בישראל
ולכן גם כמעט ולא קיימות מסעדות ישראליות.
במקומות אחרים בעולם לא רק שיש מסעדות "לאומיות", יש גם מסעדות עם אוכל אזורי. אז אם זה קיים כדאי לנצל זאת.

מיתר44

New member
בברלין למעלה מ 6000 מסעדות ואני

עם המזל שלי בטוח שאפול שוב ושב.
לכן אני מעדיף לאסוף מידע מוקדם ולנצל אותו, על פני כניסה מקרית למסעדה אלמונית.
לך כנראה שהמזל שיחק עובדה הצילומים ובעיקרם הסטייק עם הצ'יפס הנהדרים.
טוב לראות אותך ותמשיך לעשות חיים.

prizman

New member
לא ממש מזל, הרבה עבודת רגליים

והרבה שאלות לאנשים, שלצערי לא קיבלתי עליהן כמעט אף תשובה רצינית.
נסעת בעולם יותר ממני אני חושב, אין שום סיבה שתיפול. פשוט אמץ את הכללים המאוד פשוטים שכתבתי
ותראה שגם בלב רומא תצליח למצוא מסעדות מקומיות מצויינות. כמובן שבהן גם תשלם פחות מאשר במלכודות התיירים
אבל זה השיקול השלישי במעלה אצלי, לא הראשון.

שני היורו סנט שלי

אני חסידה של שוטטות. לדעתי כך מגיעים לא פעם למקומות הכי מרתקים ומעניינים ובעיקר מפתיעים. בלונדון למשל, אם זה לאתר היסטורי שלא כתוב במדריכי המטיילים ממש ליד בורו מרקט (יש שם קבר אחים, או אחיות, יותר נכון, של פרוצות ונשים אלמוניות מימי הביניים ועד 1850 שלא הסכימו לקבור בשום מקום, והחביאו את גופותיהן שם), או לשוקולייטר קשיש משעשע חובב מוטאון, או פעם אחת אפילו ישר לתוך אתר צילומים פעיל של סדרת הקאלט "דוקטור הו". למען האמת, מעולם לא הכנתי מסלול יומי מסודר לעצמי בטרם היציאה מהארץ לאף אחת מנסיעותיי (תכלס, גם יצא לי לנסוע לארץ בהחלטה של יום מראש בלי לדעת עליה כלום). לפעמים אני מתחילה את היום עם רעיון כללי ומגיעה למקום אחר לגמרי. זה כיף.

שנית, אני מניחה שאצלכם זה אחרת, אבל כמי שלא ישנה במלונות לא קשה לי למצוא המלצות ממקומיים - באירופה ישנתי אצל מקומיים, ובקוריאה/טייוואן בהוסטלים לתרמילאים שבהם פשוט שואלים את הצוות המקומי (אני הולכת על אכסניות קטנות כך שבהן השירות המקומי הוא חשוב וקיים). ובכל מקרה, גיליתי שלומדים המון מהיכרות עם מקומיים, ומכיוון שהנסיעות שלי לרוב ארוכות משל האדם הממוצע אני מחפשת הזדמנויות לפגוש מקומיים ולטייל פה ושם איתם - כך מגיעים למסעדות עממיות מעולות ונסתרות, ומקבלים המון מידע וזווית אחרת על התרבות שלא מוצאים בשום ספר.

וכן, פיצה זה לא המאכל הלאומי של גרמניה. אבל יש פיצריות מעולות בברלין - נחתתי על אחת בשוטטות מקרית :)
אז גם זה טוב. לא חייבים לאכול כל יום רק את המטבח הלאומי. גם לאכול מה שהמקומיים אוכלים כשזה לא בהכרח לגמרי שלהם יכול להיות גם סוג של חלק מהתרבות. כבר אמרו מארחיי הבריטים שהמנה הלאומית של אנגליה היא לגמרי הקארי ההודי...

PRINMAN2

New member
מסעדות איטלקיות מצויינות יש לי מספיק ליד הבית,

כאלה עם בעלים איטלקים ותנור אבן, רוצה שינוי.
למען האמת יש לידי גם שלוש מסעדות גרמניות אבל רק אחת מהן טובה באמת.

כוונתי היתה...

...לא להמליץ ספציפית "לכו לאכול איטלקי" (זה גם עניין של טעם, לא?), רק לומר שגם אוכל לא גרמני לגמרי בגרמניה הוא באיזשהו אופן אוכל מקומי או חוויה תרבותית, וחבל לפסול אותו על הסף.
מנסה לחשוב על דוגמא והמוח שלי אפוי לגמרי מהחום, אולי: הייתי לאחרונה בקוריאה, ואכלתי אוכל מקומי - גם כי זה כיף, זו התרבות וזה אפילו זול יותר מאוכל מערבי שם (שלרוב גם לא הכי מוצלח). אבל יש גם פיוז'ן מעניין שהוא לא קוריאני, אבל כן סוג של מראה איך התרבות המקומית לוקחת דברים שמוכרים לנו ומשתמשת בהם לגמרי אחרת: למשל, גילינו באחד מדוכני הרחוב להיט חדש במדינה של סוג של גבינת חלומי (כן!) שחתוכה למלבנים ונעוצה על שיפוד בין רייס קייקס מקומיים, ועל הכל רוטב מ... חלב מרוכז. נשמע נורא, אבל דווקא מעניין. או דוגמא יותר טובה - העוף המטוגן. זה יבוא מאמריקה (שהגיע בשנות ה-80), כמובן, אבל הוא כל כך השתלט על קוריאה שהוא הפך לחלק בלתי נפרד מתרבות האוכל והבילוי המקומית, עם גרסאות מקומיות ושיטות טיגון אחרות, ההגשה (תמיד בצד חמוצים מסוג של צנון וליד סלט כרוב מקומי) והמשקה ליד. מבחינת הקוריאנים זה לגמרי חוויית אוכל קוריאנית כיום, ובצדק.

PRINMAN2

New member
תראי, בתפיסה המיושנת שלי,

כדי לחוות תרבות אתה צריך להכיר קודם כל את הבסיס. בלעדיו, מילים יפות כמו פיוז'ן הן חסרות ערך.
כנ"ל, אם מקומיים אוכלים ג'אנק פוד או משתמשים בפייסבוק לא עוזר לי להכיר תרבות של מדינה במובנה התרבותי
ששואב משורשים מובחנים, אלו אופנות חולפות שניתן לתת עליהן את הדעת או לאחר שלמדת את הבסיס או שפשוט
הוא לא מעניין אותך. גם זה לגיטימי.
והיום דווקא אכלתי אוכל לא גרמני, אני בהחלט בעד, אבל זה בתור יום גיוון שגם הוא חשוב, זה לגמרי לא בהקשר גרמני.
ואני כאן בהחלט בהקשר תרבותי. החל במוסיקה קלאסית, דרך ציור ועיצוב וכלה באוכל.

קצת חולק עליך

גם אנחנו חובבי השוטטות וההגעה לפינות שלא מוזכרות במדריכי הטיולים
ככלל לא משתמש בתוכנות ניווט בתוך העיר (למעט נהיגה במכונית)
לגבי מסעדות בברלין יש כמה "גרמניות" טובות שאפילו דיווחתי עליהן
אנחנו מתייעצים בד"כ עם חברים (טרם הנסיעה) ואחד הדברים הכי נחמדים זה להחליף חוויות על מסעדות ואוכל עם הסועדים בשולחנות לידכם
וקיבלנו המלצות מעניינות משיחות עם המלצרים והשפים של המסעדות
אני בד"כ לוקח ממסעדות (שנהניתי בהן כמובן) כרטיסי ביקור - בד"כ יותר מאחד ע"מ לתת לאחרים

PRINMAN2

New member
למעשה לא ממש זיהיתי מחלוקת וסליחה על הניק שהשתנה.

לגבי השוטטות אנחנו מסכימים.
שיש גרמניות טובות גם אני מסכים, בינתיים אני עם אפס נפילות, רק כתבתי שצריך לחפש אותן.
חברים שמבינים באוכל בברלין אין לי.
פקיד הקבלה במלון הנוכחי לשם שינוי כנראה כן מבין בעיר, לשם שינוי הוא ברלינאי, יש לי כמה דבריםלבדוק
עכשיו בעקבות המלצותיו, לאו דווקא בנושא אוכל.
חבל שלא נתקלתי בהמלצות שלך, אחפש הערב לקראת הארוחות הבאות, להיום אני כבר סגור.
והנה ההצלחה של אתמול בערב, השניצל למעשה היווה תוספת לאספרגוס שהוא הדבר בו חשקתי בעצם.
גם כבד בקר אני לא ממש אוהב למען האמת, אבל כשראיתי את הכופתה בתפריט החלטתי לנסות,
הימור שהסתבר כמוצלח.

הפרטים הקטנים

בברלין, כמו בשאר גרמניה, ישנם פרטים קטנים שמסייעים באיתור מקומות טובים עם אוכל "גרמני". למשל, מנות מסויימות. עכשיו עונת האספרגוס הלבן ובד"כ מקומות שמציעים תפריט מיוחד עם יבול מקומי של הירק הזה יהיו טובים. מנות כמו אייסביין, רולדת בקר וזאב מים יצביעו לרוב על אוכל מברלין או מברנדנבורג.
עיצוב מיושן ומלא בעץ גם הוא בד"כ מרמז על אוכל טוב.
מקומות שמציעים אוכל גרמני איזורי - למשל מבוואריה, שוואביה מהסן וכיוב' - לרוב טובים.
לעיתים גם במבשלות גדולות מגישים אוכל מסורתי מצויין.
אתה מוזמן להכניס את מילת החיפוש "ברלין" למנוע החיפוש של בלוג שפונדרה כדי למצוא שלל פוסטים העוסקים בקולינריה הברלינאית.

למעלה