Bistrotter ארוחת ערב למופת

מיתר44

New member
Bistrotter ארוחת ערב למופת

כדאי לראות באתר של המסעדה את משנת צמד בעליה, השף והמארח: חומרים מקומיים, הכל טרי ומיוצר במטבח. במילים אחרות:
במטבח עובדים עוד יותר קשה וללא קיצורי דרך.
את ביסטרוטר כולכם ודאי מכירים מדיווחיו של אריה שגיא שהוא
וזוגתו הפכוה למסעדת הבית ופוקדים אותה עד כדי כך שהמלצר
זכר את המנה שאריה אכל לפני כחודש וחצי. :)
חובה לציין כי גם ביסטרוטר נמצאת בקטגוריה של מסעדות
לא הוד ולא הדר להן. אין ולא הייתה השקעה של מיליונים על עיצוב
ואפילו לא על תלבושת אחידה לשלושת המלצרים המשרתים כ 20 סועדים למשמרת. (צהריים ושתי ערב). התוצאה: צמצום ההוצאות הנובע גם ממיקומה של ביסטרוטר ברחוב צדדי של שיכונים, מגולגל
אל הסועד: ארוחת 3 מנות + משעשע חיך עולה, לא תאמינו, 32 יורו.
ושלא תטעו לרגע: האוכל שם בכיס הקטן את מה שמגישים בהיכלי
הקודש הישראלים. ככה הייתי רוצה לראות את העולם שלנו.
כך או כך, הסועדים, גם וגם (דוברי צרפתית ואחרים) גודשים אותה, מלקקים דבש ומשלמים בקטנה. בנוסף, תפריט היין נחמד והיינות מוצעים למכירה הבייתה ב 50% הנחה! כך רכשנו גבורץ אלזסי
2007 ב 31 יורו שיחבור לפאטה כבד אווז להביא הבייתה.
בצילום: מנה ראשונה: הפאטה נוסח ״שלנו״. זו שמכורה למאכל
ציינה כי הוא לא רק משובח בטעמו אלא גם לא ממש מקומצן
בכמותו.

 

מיתר44

New member
Bistrotter המשך

היינו 4 סועדים (שסעדנו יחד כמתוכנן ב 3 מסעדות תוך יומיים - סיכום יבוא)ואכלנו
תפריט 3 המנות. (תיקון: שמחירה 36 יורו!).
משעשע החיך הנהדר - ממרח דגים רב טעמים (שני סוגי דג - האחד מהם מקרל) על גבי
טוסט.
לאחריו: מנת דג מיוחדת לערב זה, כללה מלבד הדג גם קציפת ציר דגים עדינה וחזרת
לבנה עוקצנית. אהבתי את השילוב.
המנה העיקרית שלי: שוב דג - דוראדו רויאל עם ביסק סרטנים,תבשיל כרישה עם
תעזרו לי בפענוח: Lapsang Sushong. :) תענוג.
חבר לארוחה: שבלי שנמזג קר לאורכה של הארוחה, בדיוק כפי שאני אוהב והתבקש.
לקינוח: לחם אבוד - פרוסות עבות של בריוש מטוגן וחם עם דפי שוקולד ורוטב טופי.
הצדעה לשף!







 

salo22

New member
זה סוג של עלי תה שחור מאוד ארומטיים ומעושנים..

 

מיתר44

New member
עוד על ביסטרוטר

התפריט כולל 4 מנות פתיחה, 5 עיקריות ו- 4 קינוחים.
לחלקן תוספת מחיר וגם הצעת זיווג יין.
חברי לארוחה אכלו לראשונה:
מנת שום בר (Wood Garlic) עם אספרגוס ירוק
ולארד מהקולונטה (לארד המיוצר באזור קררה, טוסקנה וידוע
באיכותו).
מנת הפוא גרא שדווח עליה קודם, וגם דג נוסף מהספיישל.
לעיקריות:
שרימפס בציר שלהם עם רביולו אוייסטר וגזר.
חזה אווז עם עוגת תפוא ומחית לימון משומר.
מנת טלה (שהוגש וורוד כפי שהתבקש).
לקינוח: לחם אבוד וגם תותים, רוברב, משמרלו
וסורבה של בלוברי עם יוגורט.

 

מיתר44

New member
ביסטרוטר, פריז, צרפת -סיכום

זו הפעם השנייה שאנו אוכלים שם, בהפרש
של שנים, ולא נס ליחה כהוא זה.
מומלץ לכל מי שעורך מסע קולינארי לפריז
לדאוג שהמסעדה הזו תיכנס לרשימת
המאסט שלו: צהריים או ערב (אותו תפריט
ואותו מחיר).
ואנו - כבר מתגעגעים לסעוד בה.
 

pont neuf

New member
חותם על כל מילה...

פעם ראשונה שם, הלכנו לצהריים, נשבנו בקסמיה וחזרנו לערב יומיים אחרי...
&nbsp
אוכל מצויין שמוגש בידי אומן. הרבה חומר גלם מצויין וצילחות צבעוני ורענן שקשה להישאר אליו אדיש...
ובונוס לא קטן זה נושא היין המצויין שמוגש בכוסות רידל איכותיות !
&nbsp
אולי יותר מאוחר התפנה לרשום ביקורת.
 
למעלה