Pirouette ארוחת ערב ראויה

מיתר44

New member
Pirouette ארוחת ערב ראויה

אחרי נישנוש צהריים אצל אייל שני במארה, (כרובית שחורה וסטייק
א לה מינוט בפיתה מצויינת), סעדנו ערב בלה האל (תוסס שם בשעות
הערב המוארות עד 22:00).
המקום הומלץ ע״י חברים פודיז המוכרים לנו עוד מתקופת ימי אורט
העליזים. המלצה נכונה בהחלט.
בחרנו במסלול שלוש מנות ב 45 יורו עם תוספות מחיר.
לראשונות: מקרל כבוש עם ירקות פרוסים - מקסים, ומנת כוסמין עם
גבינת קומט - מעניין.
לעיקריות: שקדי עגל על אפונת גינה - ללא ספק השקדים הכל טעימים
שאכלתי. איפה מנה זו לעומת מה שמקבלים לרוב אצלנו.
לידי הוגש 1/2 לובסטר מטוגן כשניצל עם רוטב קארי. שונה הגם טעים
לגמרי.
לקינוח: מנה מלוחה/ מתוקה של גבינה מזן בלתי מוכר עם ממרח פירות מתוק. וגם קרם וניל עם טפיוקה וליצ׳י.
שתינו 2 קיר וסודה גדולה. 127 כולל.
מסעדה נחמדה, שירות אדיב, קהל תיירים, מחיר נוח לבריות.











 
מה שאנו קוראים כאן שקדים מתייחס לכל מיני בלוטות

של הפרה, השקדים, טימוס ועוד.
בצרפת משתמשים רק בלבלב להכנת מנת ה-RIS DE VEAU. אולי מכאן השינוי בטעם.
מעבר לכך, לא מצאתי בדיווח שום מנה שתפתה אותי להגיע למסעדה הזו. אבל תודה על השיתוף.
 

salo22

New member
הם עובדים על הגבול

שבין פיין דיינינג עדין מאוד לביסטרו עדין גם הוא
האוכל לא הולך את הדרך שהולכים שם "מוסדות" ביסטרו אמיתיים והמנות הרבה הרבה יותר מעודנות, במיוחד העיקריות, לא גדולות במיוחד ולא סיגנון בישול "כבד", כך שבהחלט חובבי מטבח צרפתי קלאסי, סיכוי לא רע שלא יתחברו במיוחד לסיגנון.. אנחנו מצאנו את הבישול בהחלט מעניין וקצת שונה ומקורי "בצורה טובה" ולא מעיקה, גם המחיר המעודן יחסית תרם לכך, אני מתאר לעצמי שעוזר גם היחס הנעים והסבלני (מאוד) לדוברי אנגלית, אחד המקומות "הצרפתיים" שיותר מצטיינים בזה לדעתי, בעיר.
אגב לטעמינו הקינוחים בלטו שם מאוד, הם יחסית "קלאסיים", אבל נניח טארט הקרמל המלוח עם גלידה ליד, היה אולי הביצוע הכי טוב למנה הנדושה יחסית, שנתקלתי בו במסעדות, גם זה משהו

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/551/169357616/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%91%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA[/URL]
 

מיתר44

New member
התפריט מוצג על גבי לוח, להביע את היותו משתנה

המחירים קצת עלו מאז הדיווח שלך.

 

מיתר44

New member
מעניין, אמש סעדנו בלה-שטובריאן ושוב קיבלנו

מנה של שקדי עגל. סגנון שונה לחלוטין ועדיין מעדן שלא זכיתי לו במקומותינו.
כשאני קונה שקדי עגל בארץ, אצל אבו חילווה למשל, מה עלי לבקש כדי לקבל את החלק הזה?
 

salo22

New member
יש להם שף צנוע ומצויין

עם סיגנון משלו ולימוד וחשיבה בשילובי טעמים ובניית מנות. מקום מאוד "מתוייר" שהפך ל"בייבי" של פורומים "בעיקר אמריקאיים", גם ובעיקר בגלל "הדחיפה" והביקורות המצויינות שהביא משם במשך השנים מר טאלבוט בבלוג המצויין והפופולארי שלו.. המחיר לדעתי בהחלט די מתון ביחס לתמורה, גם בצהריים וגם בערב ולבטח ביחס לעיר עצמה..
 

מיתר44

New member
אכן גם בפירואט כבשאטובריאן הקהל ברובו המכריע דובר אמריקאית

אודה לקבל קישור לבלוג המדובר.
ממש ליד הדירה נמצאים, להבדיל מסעדות המלאות לרוב בדוברי צרפתית. באחת מהן Le Marine
סעדנו פעמיים ומאוד נהננו . סגנון אחר - פשטות לעומת מורכבות, תוך קפדנות על ביצוע ועל חומרים
איכותיים.
האחרת , אף היא מומלצת, היא Ches Marie Louise נמצאת על הכוונת.
 

salo22

New member
בלוג

http://johntalbottsparis.typepad.co...year-for-lunch-my-old-pal-pierre-45-said.html
דיווח מעניין אצלו מלפני כמה ימים על ארוחת צהריים במקום ברובע 10, אולי שווה בדיקה.. אגב העלתי את הלינק אליו גם בעבר, אז אולי כן יצא לך לפגוש כבר את האתר.. במשך שנים הוא גם היה ממסתובב עם מד רעש בכיס ונותן מדידת דציבלים בכל דיווח שלו, די מקורי
 

salo22

New member
אגב לסנדוויצ'ים זריזים ומאפים

אם עוד לא יצא לבקר, Aux Peches Normands ממש בשכונה שלך לשלל מאפים מסורתיים ודי זולים ולא מפונפנים, גם סנדוויצ'ים ומנות קלות טובות לשעת צהריים..
כמובן ש Du Pains et Les Idees כמה מטרים משם ונדמה לי שכתבת שביקרת שם בעבר..
ברובע שלוש ממש לא רחוק משם, יש כמובן את Jacques Genin שהפך להיות די מעצבן בשנים האחרונות (המקום..) אבל שווה ביקור, אם עוד לא יצא להגיע לשם
כשהיו קינוחים אישיים לקחת ללא סיפורים מתישים, תמיד שמחתי לאסוף משם "כל מה שיש" לדירה..
 

מיתר44

New member
Pain de Amis קנינו לארוחות הבוקר

ואצל Ganin אכלנו בעבר כשאני מעריך שלא טעמתי מעודי מיל פיי טוב מזה שלו.
אתמול הגענו (שוב) לחנות השוקולדים המופלאה של קלוזל ויצאנו עם שלל רב כולל לקחת ארצה.
את סופו של הסיור במארה עשינו בחנות אהובה למוצרי אווז Aux Ducs du Gascogne
שבה ניתן לרכוש אפילו יין המתאים לפאטה כבד אווז.
 

salo22

New member


איזור נפלא קולינארית, ים מסעדות טובות ו"פשוטות יחסית". אם יש מספיק זמן ומזדמן לטייל בסופרים ולאכול אסיאתי ברובע 13 (גם איזור 20 הקרוב יותר יכול להיות רלוונטי לעניין, אבל 13 מנצח לטעמי בגדול
), אני חושב שזו הזדמנות ראוייה מאוד ואחת החוויות שאני יותר אוהב בעיר, "אפילו" שזה פריס ובכל קנה מידה.. אני מנסה להיזכר ויכול להיות שגם את זה כבר הזכרת שיצא לעשות בעבר, אבל אם לא, לטעמי שווה המאמץ וגם הגיוון לאוכל האירופאי..
 

מיתר44

New member
איני יכול לוותר, כן-גם בפריס, על אוכל אסייתי.

כבר סעדנו ב Basil and Spice מסעדה תאית - קמבודית שברובע ה 13.
רק שם, בסביבתה אפשר לשהות חודש במסעדות מבלי לשוב ולו לאחת בשנית.
להבדיל מהביסטרואים הרווים בתיירים, פה פוגשים בעיקר במי שזהו מטבח ארצות
מוצאם.
אכלנו שם מצויין, סלט פאפייה, קוביות אנטרקוט מוקפצות ואורז מתובל עם שרימפס.
מיוחדת הייתה מנת הקינוח: כיסון בצק אורז מאודה בעלה בננה.







 

salo22

New member
אוכל נפלא ואותנטי במחירים מצויינים לעיר..

ואני חושב שיש רבים שלא לוקחים זאת בחשבון כשנוסעים לעיר כי פשוט האיזור חף כנראה כמעט לגמרי ממשמעות תיירותית "אמיתית" ודורש קצת זמן במטרו, זה גם פתח לחיסכון די משמעותי על מסעדות במיוחד בשהייה ארוכה וגם הזדמנות למקומות באמת טובים ומיוחדים לסוגם..
 

salo22

New member
לפי השמועות יש לא מעט מקומות כאלו

אני מתאר לעצמי שאם היו בונים הישרדותם, או מכוונים עצמם, בעיקר על הקהל הפריסאי מקומי ולא התיירים, לא היו שורדים זמן רב.
הרבה כוכבים מנצנצים שבנו לעצמם שם "מיתולוגי" בפורומים ברשת - ספרינג, ספטים, סאטורן, פרנצ'י, כן גם החבר ז'אן ועוד רבים אחרים, בטח גם ביסטרואים כמו רגלד ופול ברט וכולי מקומות מוכרים, אני חושב שזה לא הימור גדול לנחש שהם היו ויהיו הרבה יותר "מעוזי תיירים דוברי אנגלית" מאשר מדברים משמעותית לאוכלוסייה המקומית.
 

מיתר44

New member
מוסיף התרשמותי: הפריזאים יודעים ומעריכים מאוד

את התיירות כ- המסד הכלכלי עליו העיר מבוססת. את זה יאמר
לכם כל פריזאי שפוי.
 
למעלה