אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
בר א וין

בר היין החדש של דא דא ודא בתחילת רחוב רוטשילד בתל-אביב. במטבח השף עינב אזגורי שעבר לכאן מהסרווסריה.
&nbsp
ישבתי על הבר עם חברה, לציין את יום הולדתו של אבי אללה ירחמו. המקום נפתח בשבוע שעבר ועדיין בהרצה לכן יש 15% הנחה על התפריט.
&nbsp
תקציר מנהלות: נהננו מאד מהאוכל. השירות של הברמנים יכול להיות טוב ואינטליגנטי יותר.
&nbsp
חלקנו בינינו כמעט את כל המנות:
גוז'ר דה בורגון (22) - פחזניה מלוחה וגדולה ממולאת גבינות. איך אמרה המלכה שהיתה איתי: זה כמו לאכול ענן מלוח. מנה שנכנסת אצלי לקטגוריית האוכל המנחם האולטימטיבי.
&nbsp
סלט קלמארי עלי תבלין ואננס (52) - ראשי וגופי קלאמרי מטוגנים, הרבה עלי תבלין (בזיליקום, כוסברה, ארוגולה ועוד), קוביות אננס ופרוסות צ'ילי. המלכה שאיתי נהנתה מהמנה, שאני לא ממש יכולתי לאכול ממנה.
&nbsp
סלט עגבניות וסשימי טונה (62) - מנה כמו שאני אוהבת, כזו שאומרים עליה "כמה פשוט ככה טעים", ונותנת לחומרי הגלם לדבר. התיבול היה גם הוא פשוט ומדוייק, והכיל חרדל. למרות שההגיון שלי לא מחבר טונה לחרדל במחשבה ראשונה, החיבור כאן היה נכון מאד, והחרדל הוסיף טוויסט חד וחומצי קצת אחר.
&nbsp
פסטה 40 חלמונים עם פרמזן (48) - החטא בהתגלמותו. פסטה דקה, טבולה בהרבה חמאה ומעוטרת בפרמזן. עוד מנת אוכל מנחם אמיתי, שהתאימה בדיוק למצב הרוח שלי.
&nbsp
קרוקטים לחי וחמוצי הבית (32) - שני קרוקטים ממולאים בשר לחי שעבר בישול ארוך, מוגשים עם חמוצים. הבשר היה עסיסי ומלא טעם, עטוף במעטה פריך שלא האפיל בטעמו על טעם הבשר. תענוג.
&nbsp
לקינוח בחרנו באננס צלוי בסוכר וקרם רום (68) - מוגש עם סכין בשר חדה, והוראות הפעלה: לחתוך כמו שווארמה. מה אגיד לכם? עונג אמיתי. חותכים פיסות דקות של האננס המקורמל, טובלים בשלולית הקרם הנוזלי ומתענגים מהשילוב בין החמיצות העדינה של הפרי למתיקות והמרירות הקלה של הקרם.
&nbsp
ליויתי את הארוחה עם קרמו בלאן דה בלאן מבעבע ומהנה (34).
&nbsp
שילמנו 299 ש"ח אחרי הנחת הרצה ולפני טיפ.
&nbsp
אין לי ספק שאחזור לבר א וין, לטעום עוד מנות (זוממת על הטרטר בלחמניה), ועוד יינות. לדעתי מקום מושלם לקיץ של יינות לבנים או תוססים עם אוכל פשוט ומדוייק, שנשען על חומרי גלם מצויינים ויד נכונה שמטפלת בהם.
&nbsp
 

erezavn

New member
נכנס לרשימה...

איך בא לי עכשיו על קרוקט הלחי...
גם סלט הקלמרי נראה מעניין.
עם אננס מקורמל קשה לטעות, אבל המחיר נראה לי מוגזם, למרות שאני מעריך שזה קינוח זוגי.
 

Mayble

New member
איפה ישבתן?

נשמע ממש מצוין! מתכננת לקחת לשם את הבנזוג לחגיגות יום הולדת, ותוהה אם כדאי בפנים או בחוץ?
 

החתולית

New member
ישבנו על הבר, כי רצינו מזגן

במזג אוויר נעים, יכול להיות נחמד לשבת בחוץ.
 

Mayble

New member
תודה!

מסתבר שבחוץ מעשנים, אז הזמנתי מקום בפנים.
 
יום עצמאות וסופ"ש

בערב יום העצמאות אירחנו אצלנו לעל האש המסורתי של יום העצמאות:
מהמעשנה יצאו פורטרהאוס, שפיץ שייטל וספייריבס טלה ועל המנגל היו חצילים, שיפודי ירקות וקבבים.
לצד כל העסק הזה היו טחינה, חומוס ביתי (שלצערי הייתי צריכה להכין עם בלנדר מוט ולכן המרקם לא היה לטעמי), סלטי עלים שונים, סלט עגבניות, סלטי גזר. הריג'לה כיכבה והסלטים זכו להצלחה גדולה מאוד. כמובן שבשעה היעודה עלינו על הגג כדי לראות את הזיקוקים מהכיכר.
לצד כל הכבודה הזו זרמו הרבה מאוד יינות וגם בירה תוצרת בית.
בחמישי ניצלתי שאריות ספייריבס טלה שפירקנו והשתמשנו בשומן להכנת פסטה שתלווה את הבשר.
&nbsp
בשישי בבוקר הייתי בלימודים אז הבחור שעשה את הבוקר באבו חסן הביא לי הבייתה מסבחה לארוחת צהריים. בערב קפצנו לפורטר לארוחת ערב מוצלחת עם חברים. הבאנו איתנו עוגיות שוקולד גרנד מרנייה שהבחור מכין.
&nbsp
בשבת בצהריים היינו אצל ההורים, אבא שלי הכין שפרדס פאי שכרגיל היה מעולה.
בערב, לכבוד האירוויזיון הכנו פיצות שכללו טופינגס של שום קונפי, פטה, ביצים, קישואים, ארטישוק ועוד.
 
למעלה