פראג - מאי 2016

פראג - מאי 2016

למדתי לקח מפריז והחלטתי לא לשמור את הדיווחים הפעם בבטן. היינו בפראג לסוף שבוע ארוך, הבחור הפתיע אותי כמתנת יום הולדת כשבועיים לפני הטיסה כשבישר לי עליה, בעיקר כיוון שרצה שנתכנן את הדברים ביחד.
אז אתחיל מכמה אמירות כלליות בנוגע לעיר עצמה:
אני מניחה שרובכם יודעים שפראג זולה, אפילו זולה מאוד, מה שמאפשר לאכול טוב במחירים שכאן בארץ לא היינו חושבים עליהם. אכלנו ארוחה במסעדת כוכב אחד בפחות מ 600 ₪ כולל יין וכולל טיפ, סכום נמוך ממה שהיינו משלמים בחלק מהמסעדות הנחשבות כאן בארץ.
האוכל בצ'כיה מצוין, יש סצנת פודיז מקומית ונראה שנפתחו להם הרבה מקומות מודרניים שמגישים יופי של אוכל, כמובן שלצידם ניתן למצוא הרבה מאוד מקומות קלאסיים שמכוונים יותר לתיירים מהם השתדלנו להימנע באופן סידרתי.
קיבלנו הרבה מאוד המלצות לעיר ולא התאכזבנו מהן.
ישנו במלון TAURUS שנמצא מרחק שתי תחנות מטרו מהעיר העתיקה, המלון עצמו מיושן אבל מצוין וסיפק את כל מה שהיינו צריכים.
אנחנו הלכנו הרבה מאוד ברגל ולכן לא בכל יום קנינו את הכרטיס היומי לתחבורה הציבורית – שימו לב שהוא משתלם רק אם נוסעים יותר מחמש נסיעות ביום, זה קטנוני כי המחיר של הכרטיס היומי לא באמת גבוה, אבל אם הולכים הרבה, אפשר לחסוך את המחיר שלו.
 
Dish

מדובר במסעדת המבורגרים שהדגש העיקרי שלה הוא הטופינגס המצוינים שנלווים למנה. הגענו למקום בסביבות שמונה בערב ביום הראשון שלנו בעיר, השף קצת עשה לנו פרצוף על כך שלא הזמנו מקום אבל מצאו לנו מקום מאוד מהר, לקבוצה שהגיעו אחרינו כבר אמרו שאין מקום ושלחו אותם הביתה.

כל קציצות הבשר הן במשקל של 150 גרם. ניתן להזמין גם המבורגר כפול. עם זאת, באמת שלא הרגשנו צורך ויצאנו שבעים מאוד מהארוחה, כך שמדובר בגודל שהוא יותר מסביר.

Kahuna - 150g beef with serrano ham, manchego cheese, salad and pineapple salsa with cilantro and chilli
היה ההמבורגר שלי, הייתי שמחה להרגיש מעט יותר את הצ'ילי אבל בסך הכל היה מצוין.
Koza Nostra - 150g beef with goat cheese, sundried tomatoes, rucola and a fig mayonnaise
הבחור לא חובב עלי רוקט או עגבניות מיובשות ולמרות זאת נהנה עד מאוד מההמבורגר. בעיני הגבינה מעט השתלטה אבל גם כאן, מדובר ביופי של מנה.
אציין שהקציצה עצמה לא מצטיינת, היא נחמדה, אבל היא ממש לא הכוכב. עם זאת, בשילוב עם כל הטופינגס והלחמניה הנפלאה של המקום – מדובר במנה מצוינת.

לצד ההמבורגר רצינו להזמין את הקולסלואו שלהם שמגיע עם מנגו ועוד דברים טובים אך היה חסר באותו היום, לכן הזמנו צ'יפס ביסטרו שמגיע עם הרבה שום ופטרוזיליה, כמובן שהיה טעים. הצ'יפס היה מהזן המוכן במקום והיה פריך מבחוץ ורך מבפנים, כל מה שצ'יפס טוב צריך להיות. לצ'יפס צרפנו איולי שום קונפי, שכמו בהרבה מקומות בעיר, תוספת הרוטב לוותה גם בתוספת תשלום.
יחד עם שני חצאים של בירה מקומית – 608 קרונות לפני שהם כמאה שקלים.



 
Hemingway Bar

לא יכולנו לסיים את הערב אחרי ההמבורגר ולכן המשכנו לבר המינגווי שמתכתב עם הסופר עצמו. למקום יש וויב קובני והמוזיקה השולטת עם של שנות השלושים והארבעים, כל הקוקטיילים מתכתבים גם עם האהבות של המינגווי בתחום הזה וגם עם ההיסטוריה שלו.

המקום מייצר לא מעט מהמוצרים בעצמו – סירופים, ביטרים ועוד. כמו כן, למקום תפריט אוכל שכולל בעיקר נקניקיות (המקום מוגדר כמקום של קוקטיילים ונקניקיות). אין ספק שהברמנים (או מיקסולוגים) יודעים את העבודה שלהם וגם נהנים ממנה.

בסיבוב הראשון הזמנו:
Jamaican Punch – Coconut ghee butter infused Appleton rum, pineapple puree, fresh lemon juice, sugar syrup, ginger beer, fresh mint, pineapple chips
הקוקטייל הראשון של הבחור, קוקטיילים עם טעמים מאוד מרעננים וחמצמצות נעימה מאוד.

B – Celebration No. 2 – Becherovka Original, apricot brandy, fresh lemon juice, ginger ale, fresh mint, apricot leather
הקוקטייל הראשון שלי – עשיר בתבלינים ומדויק מאוד. הלדר של המשמש שימש להוספת מתיקות והונחיתי לנשנש אותו תוך כדי שתיה. הקוקטייל הוגש בכוס מיוחדת שבה הידית היא גם הקשית. את הקרח הם גורסים כך שיהיה קטן ולא יתפוס סתם נפח מיותר בכוס, מה שמבטיח שהוא גם יגדיל את נפח השתייה לאורך הדרך ובסוף לא ישארו כמויות קרח מבאסות בכוס.

Hemingway’s Gasoline – Four Roses single barrel whisky, Campari, Carpano Punt E Mes, Gutierrez Colosia Sherry Pedro Ximenez, Walnut Bitters
הקוקטייל השני של הבחור – הוגשה לו כוס עם קוביית קרח אחת גדולה ולצידה בקבוקון בצורת מיכל דלק. הקוקטייל היה חזק ועשיר בטעמים. אין ספק שזה קוקטייל שמתאים להעדפות האלכוהול של הבחור וכזה שלא מתאים לכל אחד.

BBQ Mary – Bruxo Mezcal, fresh lemon juice, BBQ sauce, tomato juice, herbs and spices, bacon, Dijon Mustard.
הקוקטייל השני שלי – בחיי שזה הבלאדי מארי הכי טוב שטעמתי בחיים שלי. מפולפל כראוי, חריפות שמשתלבת נהדר ולא באופן שמשתלט על הכל והתוספת של הבייקון הקריספי עם החרדל עליו בצד – ענוג.

כל הקוקטיילים מוגשים בצורה מיוחדת, לכולם יש טוויסט שהופך אותם לייחודיים והחלק הנהדר? המחיר. אם בארץ היינו משלמים 80 ₪ וצפונה לקוקטייל כזה במקומות כמו האימפריאל, כאן מחירי הקוקטיילים נעו סביב ה 35 שקלים. שילמנו סך הכל 750 קרונות לפני טיפ שהן כ 120 שקלים
לצערי לא יכולתי לצלם כי הבר היה חשוך מדי.
 

AShugaley

New member
ה-Hemingway פשוט נפלא

אחד הטובים שהייתי בהם, וביחס לכך התמורה שלו לכסף פשוט מדהימה (וזאת למרות שהוא יקר ביחס למקומות האחרים בפראג).
&nbsp
קרוב מאוד אליו, יש את אחותו הקטנה Cash Only Bar, אשר אותו אהבנו אפילו יותר - אוויר מעט משוחררת ו"חיה" יותר. בשורה החתותנה, ממומלץ בחום.
 
Pasta Fresca

אחרי סיבוב בעיר העתיקה שכלל בעיקר שווקים וחנויות מעניינים (חנות שמוקדשת רק לצ'ילי לדוגמא) קפצנו למקום שקיבלנו עליו המלצות רבות. מדובר במסעדה איטלקית שלמרות שנמצאת במרכז אחד האזורים המתוירים בעיר אינה מסעדת תיירים ודווקא ניכר שהרבה מקומיים אוכלים בה.

מבין הראשונות בחרנו קרפצ'יו שהגיע עם זיתים שחורים וירוקים, שמן בזיליקום, פרמזן ורוקט, לא שילוב סטנדרטי אבל היה בהחלט קרפצ'יו לא רע. ניגבנו אותו עם הלחם שהגישו לנו. לצד הלחם הוגש שמן זית שלא היה להיט במיוחד, לדעתי בקרב המותגים הזולים כאן בארץ אפשר למצוא הצלחות גדולות יותר.

לעיקרית הבחור לקחת פרפלה עם עוף, ליים ושמנת. הפסטה הגיעה במידה הנכונה, חתיכות העוף היו בגודל נגיסה דבר שאפשר אכילה מאוד נוחה של המנה. את הליים הרגישו בעיקר בסוף כל ביס של המנה עם הרוטב. בהחלט מנה מוצדקת.

אני הזמנתי רביולי שמולא בראגו לחי עגל שתחתיו היה פירה שורש פטרוזילה והרוטב מלמעלה היה ציר בקר. המנה הייתה מאוד טעימה, הציר היה בעל עומק ובהחלט הרים את המנה. חששתי שהפירה לא ישתלב בתחתית אבל הוא היה נעים מאוד ועבד מצוין עם הטעמים של הציר. הדבר היחיד שקצת הרס היה העובדה שהפסטה לא הייתה מבושלת בצורה אחידה וכך יצא שחלק ממנה הייתה טיפה יותר מדי אל דנטה. כיוון שגם ככה השירות בפראג לוקח את הזמן, החלטתי לא להעיר ולאכול את המנה כמו שהיא.

סך הכל 518 קרונות לפני טיפ שהן כשמונים שקלים.



 
Field

כשהבנתי שרמת המחירים בפראג היא יותר מסבירה אמרתי לבחור שאנחנו חייבים לנסות את מסעדות המישלן שם כיוון שזו הזדמנות מצויינת לחוות את החוויה הזו בלי לשבור את כל החסכונות שלנו. מתוך השלוש הנמצאות בפראג בחרנו שתיים, הראשונה מביניהן הייתה Field אשר מגדירה את עצמה כ Free Range Dining והדגש העיקרי בה הוא על חומרי גלם מעולים. העיצוב של המסעדה מתכתב עם השם ובכל חלון ניתן למצוא כלי עבודה אחר (כולל קילשון ענק בחלון ליד הכניסה), התקרה מוארת עם ציורים שונים הקשורים לטבע ולשדות.

המוזיקה שנוגנה ברקע של הארוחה הייתה קצת יותר מדי ערוץ האופנה בחלק מהמקרים אבל היא הייתה בווליום מספיק גבוה כדי שלא נשמע את השולחנות מסביב ומספיק נמוך כדי שנוכל לדבר בנחת.

למרות שתפריט הטעימות עשה לי עיניים החלטנו לוותר עליו כיוון שהוא כולל דברים שונים שהבחור לא אוכל והלכנו על ארוחת א לה קארט.

לפני המנות הראשונות הגיעו שני סוגי לחמים – לחמניות פרעצל מצוינות ולחם דגנים עדין ונחמד. לצידו הגיעו גבינה שמיוצרת על ידם וכן חמאה בטעם עוף – הצליחו להכניס לתוך החמאה את הטעמים הללו ובמקביל גם פוזרו מסביב פירורים שנטעמו כמו עור עוף שטוגן לקריספיות נעימה ולאחר מכן נטחן.

לאחר כמה דקות הגיעו שני משעשעי חך – הראשון היה ריאט בקר על צ'יפ שהיה כנראה עשוי מתפוח אדמה ועליו קרם אפונה. השני כלל שני מרכיבים – פיסת תפו"א שלדעתי עבר קונפי עם קרמים של ירקות שורש עליו ופחזניות מופלאות, שבחיי שהייתי אוכלת עכשיו דלי שלם מהן, מלאות בקרם ירקות שורש והיה שם גם ניחוח חזק של כמהין.

לראשונות הזמנו:
Red mullet, Granny smith, avocado, sea buckthorn
קוביות של דג מולית אדומה עם קוביות תפוח והיפופיאה – צמח שעד היום הכרתי מריבות ומעליו הייתה מעין קציפת אבוקדו שהייתה פשוט נפלאה. מנה קרירה, מרעננת ודרך נהדרת לפתוח את הארוחה.
Duck, shallots, blackberry, hazelnut
חלקי פנים של ברווז (לבבות בעיקר אבל גם חתיכות כבד) עם אפר שאלוט, ג'לי פטל ואגוזי לוז. מעל הכל כמובן קציפה (מוטיב חוזר) – מנה נהדרת, מיוחדת ונעימה בבטן.

לעיקריות הזמנו:
Quail, black salsify, morel, almonds
המנה כללה חזה שליו שהיה עשוי לשלמות, רגל שהייתה ממולאת במוס שאני מניחה שגם הוא מבשר השליו ועוד חתיכה שלדעתי הייתה מבוססת על חלקי הפנים של השליו (ובכלל, אני נהנית לראות מקומות שעושים שימוש בחלקי פנים). מסביב פוזרו שקדים, חמוציות טריות ופטריות מורל. מתחת לשליו היה פירה של סלספי שחור, פוזרו גם מה שנראה פיסות של עור השליו אשר טוגנו לפריכות מושלמת ומסביב להכל נמזג דמי גלאס וויסקי שהוויסקי לא הורגש בו ממש, אבל היה ליווי מעולה למנה.
Lamb, broccoli, sheep cheese, buttermilk
פיסות של טלה עשוי לשלמות (לדעתי backstrap) ולב טלה צלוי על קרם ברוקולי, פירורי ברוקולי וגבינה, ברוקולי צלוי וקצף buttermilk מעושן. בהחלט מנת וואוו גם במראה וגם בטעם.

לאחר מנוחה קצרה הזמנו קינוחים:
Cheese selection from Krasolesí, date bread
צלחת גבינות מקומיות אשר הגיעה עם ארבעה סוגי גבינות, קונפיטורת אגסים שנעשית במקום וכן לחם תמרים שהייתי שמחה לקחת איתי הביתה ולהתייחד אתו.
Rhubarb, sheep cheese, macadam
רוברב צלוי ומעליו מרמלדת רוברב, סורבה רוברב, מרנג ורוד וכמובן שקיבלתי נר כדי לחגוג יום הולדת. בצד הגיעה גבינת עזים עם פירור מקדמיה שהזכירו לוטוס, אבל טעים.
לאחר הקינוח גם קיבלנו קופסת פרלינים שכללה אחד משוקולד לבן, אחד משוקולד חלב ואחד משוקולד מריר, המריר היה המוצלח ביותר מביניהם. חשוב לציין שהמצע עליו הם נחו היה אכיל בעצמו – מעין קורנפלקס מלוח ומגניב לחלוטין.
שתינו בקבוק של ברברה שאני לא זוכרת של איזה יקב וסודה.

אני לא זוכרת את החשבון המדויק אבל בסך הכל כולל הטיפ שילמנו קצת פחות מ 600 שקלים.























 
Remember

מסעדה של אוכל ויאטנמי שקיבלנו עליה המלצה מחבר של הבחור. מדובר במסעדה שמנוהלת על ידי צוות מטבח ויאטנמי ולכן האוכל הוא הכי אותנטי שיכול להיות.

לראשונה אכלתי אגרול שמולא בבשר חזיר, הבחור לא אוכל בשר כזה אז זכיתי מן ההפקר.

לעיקריות חלקנו את העוף המיוחד שלהם שהגיע ברוטב עשיר, מעט מתקתק ומעט מלוח, המנה הגיעה עם אורז דביק בצד. אני לא יודעת איך הם עשו את זה אבל העוף היה כל כך רך שפשוט נמס בפה. בנוסף הזמנו את הברווז המטוגן בקשיו – לטעמי היה מעט יבש אבל עם הרוטב הכל הסתדר. הזמנו גם מנת צד של אורז מטוגן כיוון שלברווז לא הייתה תוספת.

הכל היה טעים ומשביע. לצערי האתר שלהם קצת בגד בי ולכן אני לא יודעת להגיד מהו המחיר המדויק, אבל בדומה לארוחת הצהריים יום קודם, הארוחה עלתה כשמונים שקלים.







 
The Alcron

מסעדת המישלן השנייה שלנו בטיול. מדובר במסעדה קטנה שנמצאת בתוך מלון וכוללת סך הכל כעשרה שולחנות קטנים ועוד שני שולחנות גדולים, כלומר, יש מקום לכ 25 סועדים. המסעדה היא מסעדה קלאסית מבחינת השירות וההגשה – הכל נעשה לפי הספר ובצורה מאוד מוגזמת, דבר שלא תמיד מתיישב עם היצירתיות של התפריט.

אני חושבת שהמקום שבו העניין בה לידי ביטוי בצורה המוגזמת ביותר היא שהניסיון שלי לגרום למלצרית להוציא כל פעם מנה אחת כדי שנוכל לחלוק נתקלה בהלם, חרדה וחלחלה מפני הבקשה הכל כך לא אורתודוכסית, לכן סיכמנו שנזמין את המנות בזוגות.

התפריט בנוי כך שניתן להזמין 4,5,6 או 7 מנות לאדם ולבחור האם לחבר להן יינות או לא. אנחנו בסופו של דבר בחרנו 6 מנות לאדם והזמנו בקבוק יין אדום שילווה את הארוחה + כוסות יין קינוח בהמשך. תקלה בעניין זה נרשמה כשבסוף גיליתי שלמרות שאמרתי והצבעתי על יין אחד, קיבלנו יין שהיה ממוקם שורה מתחתיו (שהיה מאותו הזן ומאוד דומה, לכן גילינו רק במעמד החשבון) זה הרגיז בעיקר כי יש הבדל של כמאתיים שקלים בין שני הבקבוקים.

לפתיחה הוגש לנו משעשע חך שכלל פרוסת טוסט דקה שעליה קרם גזר וכן צ'יפ שעליו בקר (מעט דומה למה שקיבלנו ב field).

כאמור, המקום מאוד קלאסי בהגשה שלו ולכן ניגש אלינו והציע לנו ממבחר הלחמים של המקום – הבחור לקח לחמניית פרמזן וכן לחם זיתים, אני בחרתי לחם ארטישוק ועגבניות וכן לחם במילוי יוזו. לצד הלחמים הוגשו ארבעה סוגי חמאה – חמאת פלפלים, חמאת יוזו, חמאת אצות ים וחמאת מלח גס.

לאחר מכן יצא אחד הטבחים להציג את משעשע החך השני – בס צלוי על קרם אפונה עם שבבים של קוקי סאן ז'ק (שהועברו אלי אחר כבוד מהבחור) – הדג היה עשוי מצוין ומשחק המרקמים היה נהדר.

Marinated Scottish salmon
in avocado cream, grapefruit and wasabi marshmallow
סלמון שטופל במינימליות מופלאה על קרם אבוקדו, מרשמלו גאוניים של ווסאבי ופניני טפיוקה מטוגנות שיתנו ניגוד מרקמים מתאים.

Milk fed veal tartar
with marinated fennel and coriander emulsion
טרטר עגל שכלל גם חלמון, נקודות טעם שונות של שומר וכוסברה וכמובן קציפה (כנראה חלב מעושן) מנה מופלאה שהבחור כמעט ולא וויתר עליה לטובת החלוקה.

Quail breast and rillettes
with rosehip and blackberries
ריאט וחזה שליו, עם פטל וכמהין ומוס כבד בתחתית. מנה מצוינת, עם זאת, אהבתי מעט יותר את מנת השליו ביום שלפני.

Pan-fried foie gras escalope
with rhubarb, hibiscus and ginger foam
כאשר המנה הגיעה לשולחן כמובן שהמלצר גרד עוד מעט כמהין מעליה. המנה כלכלה רוברב, תותים, היביסקוס שנתן ניחוח נפלא וקצף ג'ינגר. הכבד הגיע מושלם ופשוט נמס בפה. מנה שלא רציתי שתגמר.
בשלב הזה אני והבחור התפצלנו בבחירת המנות – אני החלטתי ללכת על מנה שהוא לא יכול לאכול והוא בתמורה לקח דג במקביל אלי.

Olive oil poached halibut
with artichokes, tomatoes and olives
הייתה המנה של הבחור – ארטישוקים צלויים וקרם ארטישוק, קרם עגבניות וזיתים. הדג היה עשוי במדויק ונכנע רק למגע המזלג. הבחור נהנה מהמנה מאוד.

Lobster bisque
with sweet corn and poached egg yolk
אני רק מצטערת שלא הספקתי לצלם את המנה לפני שהמלצר שפך עליה את הביסק. קרם תירס ועליו תירס מתוק, בייבי תירס, פופקורס, שרימפ וחלמון ביצה. ערבבתי את הכל וכל ביס היה תענוג, השילוב בין המתיקות של התירס והעושר של הביסק היו מצוינים.

US-prime beef fillet and shoulder
with miso glaze and jasmine tea smoked potato purée
פילה בקר וכתף בקר שהוגשו עם פירה שעושן עם תה יסמין, ירקות שורש במצבים שונים ולצד המנה הוגש גם תה יסמין כדי להעצים את טעמי הרוטב. הבשר היה עשוי לעילא והתה בהחלט תרם לטעמים עצמם.

Pigeon breast and leg with sour cherries
with sour cherries and cocoa beans
המנה הטובה ביותר מבחינתי של הערב, חזה ורגל של יונה שהוגשו ורדרדים ונהדרים, עם דובדבנים חמוצים, היה טרפאל גאוני שהשתלב במנה והרוטב היה פורט ושוקולד. חששי שהמנה תהיה מתוקה אך היא הייתה מאוזנת להפליא
בשלב הזה עברנו לקינוחים.

לפני הקינוח הוגש לנו קדם קינוח – משחק מרקמים של תפוחים – המנה כללה קוביות תפוח וגרניטה תפוח עם קינמון וסוכר.

Cold and hot texturas of Valrhona chocolate
זו הייתה המנה שהבחור התעקש להזמין – עוגת שוקולד לבן, גלידת קרמל מלוח, קרם נוגט וקוביית שוקולד מריר שהפתיעה אותי לחלוטין – ציפיתי שתהיה פרלין אך בפועל הייתה עוגת שוקולד חמה ולגמרי הרימה את המנה למקום אחר לגמרי.

Cheesecake of Muscat pumpkin
candied kumquat and pumpkin seed-oil ice cream
לא חושבת שאי פעם נתקלתי בעוגה כל כך אוורירית, המנה כללה גם גלידת דלעת שפוזר עליה שמן זרעי דלעת, זרעי דלעת בקרמל ותפוז סיני. מנה נהדרת.

Wide selection of French cheeses
with condiments and pecan bread
כיוון שמדובר במקום קלאסי, המלצר ניגש אלינו עם עגלת הגבינות והבחור בחר עבורנו מספר גבינות צרפתיות. את רובן הוא חיבב, אחת מהן הייתה קצת מוגזמת בשבילו, אני דווקא חיבבתי. לצד הגבינות הוגש לחם פקאן טוב, קונפיטורה וענבי יין.

Coffee créme brulée
onion-vanilla púree and chocolate ice cream
את המנה הזו הזמנתי רק בגלל הסקרנות ולא הצטערתי. קרם ברולה בטעם קפה, המלצרית פזרה מעל פירורי קרמל מלוח שבדומה לגלידה מקינוח השוקולד באמת הייתה קרמל מלוח ולא מתוק על מתוק עם מלח בפנים. מסביב למנה היה פירה של בצל ווניל וכן מעט טבעות בצל מטוגן. באופן מפתיע, הכל עבד מצוין והמתיקות של הבצל החמיאה להכל.

לאחר הקינוחים קיבלנו שני שוקולדים – האחד שוקולד מריר והשני במילוי ריבת פרי.

כמו כן, קיבלנו כוסית של בחרובקה עם מעט ביטר שמוכן על ידם כדי לעכל כראוי את הארוחה.

גם כאן לא זוכרת את המחירים המדויקים של הכל, רק אציין שארוחת 6 מנות לאדם עולה 2200 קרונות שהן כ 350 שקלים לאדם. כולל היינות (בקבוק אדום, כוסות של לבן), פרייה והטיפ, המחיר היה כ 1200 שקלים.



































 
דיווח מעולה שמעורר חשק! תודה. רק חבל שלא ציינת פירוט ליד

התמונות - זה הזכיר לי תשבץ היגיון
 

Omnivore

New member
דיווחים נפלאם. תודה רבה.

במקרה הייתם באיזה סיור בירה מעניין?
 
דווקא לא יצא לנו

מה שכן היינו בבר בשם מוזיאון הבירה ויש להם אפשרות של מסלול טעימות וביקשנו מהמלצרית להרכיב לנו מסלול עם בירות מקומיות מעניינות.
 

salo22

New member
נו מה יהיה ??

גם המקום הזה עושה רושם מצויין, נראה שעשיתם רשימה לפנתיאון עבור הנוסעים לאיזור..
 

erezavn

New member
אחלה חגיגת יומולדת... נראה מעולה!

והתמונות מצוינות.
 
למעלה