Dinings במלון נורמן

Omnivore

New member
Dinings במלון נורמן

מסעדת דיינינגס נמצאת במלון נורמן היוקרתי ומגישה אוכל יפני. המחירים במסעדה גבוהים מאוד, אולי מהגבוהים בז'אנר, גם העסקיות לא זולות.

הגענו לעסקית ביום שבת שמשית. הכניסה למלון לוקחות את האורחים לאווירה של חו"ל, כלומר לא עוד לובי ענק עם ילדים רצים ומשפחות שישבות על גלידה וסלט יווני. הלובי מחולק לחללים, כאשר כל אחד מעוצב בסגנון שונה, העיצוב יקר ויוקרתי, הצוות אדיב עד כדי לא נעים (סתם, זה נעים מאוד), מהכניסה למלון ועד שעלינו במעלית למסעדה, אמרנו לנו "שלום" 6-7 אנשים, שני אנשי אנשי צוות ליוו אותנו למעלית ולחצו בשבילנו על הכפתור.

גם המסעדה מעוצבת יפה, הבר ארוך והכסאות יפים, מקרר יינות ענק ומואר ניצב בכניסה. המסעדה הייתה כמעט ריקה, לאורך כל הארוחה קיבלו שירות יחד איתנו 3 שולחנות בלבד. הושבנו במרפסת ולא הצטערנו לרגע, שפות נוחות עם הרבה קריות ונוף אורבני מאוד לא שגרתי במסעדות של תל אביב. באמת כיף לשבת שם.
שתי מלצריות תפעלו את המסעדה ועשו זאת, איך נאמר, לא במקצועות רבה. דקות ארוכות עברו עד שקיבלנו את התפריט ולא פחות עד שנלקחה ההזמנה. השתיה שהוזמנה נשכחה פעמיים, היין הובא לשלוחן, אבל נפתח גם הוא לאחר המתנה מכובדת. סה”כ שירות לא מתוקתק ולא מקצועי מספיק לרמה כזו של מסעדה.

בעסקית מקבלים שני פתיחים ומחיר הארוחה נקבע על בסיס המנה העיקרית. הפתיח הראשון היה סלט תרד יפני עם ויניגרט שומשום. מנה חביבה, אך מתוקה מאוד, התרד היה קרנצ'י ונוכח במנה טעם מאוד דומה לשוקולד, לא הבנתי מאיפה הוא הגיע. סה"כ נחמד, אבל מתוק מאוד.

הפתיח השני היה מרק מיסו לבן. היה זה מרק מיסו רגיל, שום דבר לכתוב עליו. חבל.

המנות העיקריות שהוזמנו: סושי מוריוואסה שאם אינני טועה ביפנית זה אומר צלחת סושי מעורבת. הגיע כמות יפה של יחדות סושי, חלקן רול וחלקן ניגירי. הסושי היה רגיל לחלוטין, כזה ברמה של מון ורחוק מזו של יקימונו, בטוח לא מנה שמצדיקה מחיר של 150 ש"ח.

מנה עיקרית שניה הייתה אומקסה בנטו בוקס שוקה דו. הגיעו שתי קופסאות מחולקות לשלושה תאים כשבכל תא טעימה של מנה מתפריט המסעדה. שני סוגי הסושי היו זהים לאלה של המנה העיקרית הראשונה. טטקי טונה היה נחמד, אבל לא מצוין, גם ירקות הטמפורה לא הלהיבו. באחד התאים הייתה חתיכה קטנה של בלק קוד עם רוטב צ'ילי ושום, מנה טעימה מאוד, הדג נצלה בשלמות, מרקמו היה בשרי ומוצק, העור היה קריספי כמתבקש, גם הרוטב השתלב נהדר. הטעימה האחרונה הייתה של שאבו שאבו, פרוסות בקר מיושן עם רוטב כלשהו שאינני זוכר מה הוא. גם טעימה זו הייתה טובה מאוד, במיוחד בזכות איכות הבשר. 160 ש"ח.

לקינוח הזמנו פנה קוטה שאמונם נוכחו בה גרגרי וניל אמיתיים, טעמה היה סתמי על גבול התעשייתי.

ליווינו את הארוחה עם בקבוק של יין לבן, נדמה לי זה היה מיקב ויטמן הגרמני.

סה"כ כ-600 ש"ח לא מוצדקים במיוחד, בכסף הזה ניתן היה לאכול ארוחת ערב מצוינית ביקימונו או טופולופומפו.
 
בהתחלה היו ביקורות מאוד חיוביות על המקום

וחבל שהוא לא מסוגל לשמור על הרמה הנדרשת לאורך זמן.
&nbsp
אני גם חושבת שהבעיות בשירות הודגשו נוכח השירות שקיבלתם מהמלון עצמו.
&nbsp
בקיצור, נשמע כמו פספוס רציני.
תודה על הדיווח.
 

החתולית

New member
על הדיווח

ראיתי את הכותרת והייתי בטוחה שאקרא דיווח שלך על ארוחה מצויינת, אחרי כל הדיווחים והביקורות על דיינינגס.
&nbsp
כאשר מסעדה ממצבת עצמה כפי שדיינינס עשתה, ובמחירים שגובים עבור ארוחה עסקית, הארוחה צריכה להיות מצויינת ויצירתית והשירות מושלם.
 

Omnivore

New member
יכול להיות שבתפריט הערב המצב שונה

בתפריט הערב מופיעות מנות עם סלסות כמהין וג'לי פונזו, סשימי עם קוויאר, לובסטרים שלמים ובחצאים, קינג קראב ושאר הדליקטסים, אבל העסקיות במקומות האלה צריכות להיות כרטיס הביקור של המקום, צריכות לגרום לנו לחסוך ולהגיע לארוחה גם בערב, כמו במול ים השרימפ יקום דמה, אבל לא כך בדייניגס.
 

החתולית

New member
מסכימה איתך לגבי העסקיות ככרטיס ביקור

יכול להיות שהפכו שאננים. שאננות היא עניין מסוכן.
 

erezavn

New member
זה נראה שהם ירדו באיכות אבל שמרו על רמת מחירים בשמיים.

כל המתחם של דה נורמן מיועד כנראה לאנשים שטובעים בכסף ולא מסתכלים על החשבון...
הייתי שם פעם אחת. אני מעריך ש- 3-4 חודשים אחרי שהמקום נפתח. זה גם היה בצהריים ואז עדיין לא היו עסקיות. גם אז המסעדה הייתה ריקה בצהריים. בנינו לעצמנו מעין ארוחת טעימות שעלתה למיטב זכרוני כ-350 ש"ל לכל אחד (!). אמרנו אם כבר אז כבר... הארוחה הייתה מעולה. חומרי גלם איכותיים מאד ומנות עשויות היטב. זה היה סושי מהטובים שאכלתי בארץ. אבל - לא יצאנו שבעים במיוחד, כך שה-VFM היה די נמוך. במחיר ששילמנו סועד אמור לצאת שבע מאד.
כתבתי אז בבלוג שלי שזה הסושי הכי יקר במזרח התיכון ונראה לי שלא מאד הגזמתי...
מהדיווח הטרי שלך נראה שהאיכות בירידה, אבל המחירים נשארו בשמיים. באסה.
מעניין מה קורה בדה-נורמן עצמה, שהשף שלה ברק אהרוני עזב לאחרונה.
 

salo22

New member
היה סמוך ובטוח

שבאיחוד האמירויות, סעודיה וקטאר לבטח מסתתרים כמה וכמה מוסדות יפניים משמעותיים שמשאירים את מחירי דינינגס הרחק מאחור..
 

salo22

New member
תודה, נקרא די רע

קודם כל נשמע שמשלמים כבר על ליווי למעלית ולחיצה על הכפתור, מחווה שמרגישה מיותרת מאוד, אז חבל שהשירות בתוך המסעדה עצמה לא מוקפד באמת.
שני הפתיחים נשמעים מאוד מאכזבים ופשוטים וקומבינציית סושי ב 150 ש"ח ליחיד, צריכה להלהיב, מאוד.
שאבו שאבו היה ממש שאבו שאבו יחד עם ציר לטבילה, או "סתם" כמה פרוסות בקר עם רוטב ? קשה לדמיין שאבו שאבו כטעימה מקופסאת בנטו
 

Omnivore

New member
אם אינני טועה פרוסות השאבו שאבו שחו בציר.

בהחלט שלא משלמים שם על איכות יתרה של דגים או יצירתיות כלשהי, כנראה שיש אגרה עבור הנימוס בכניסה.
 

Gargeran

New member
מבאס לשמוע... אכלתי שם פעמיים עסקית ומאוד נהנתי

אבל עברו מספר חודשים מאז.
אני דווקא כן חושב שיש שם איכות גבוהה של דגים, כמו ביאקימונו למשל (ביאקימונו אני חושב שיש איכות טובה יותר במעט, במיוחד בכל הקשור לטונה).
דווקא ברולים של סושי, התאכזבתי מדיינינגז, הניגירי שלהם היה טוב ואת הבנטו בוקס בעסקית הצהריים של ה-160 שקל מאוד אהבתי. השאבו-שאבו (אכן פרוסות בקר ברוטב) היה חביב אבל לא יותר, אבל הירקות בטמפורה עשויים באופן שלא נתקלתי בו במקום אחר בארץ, המיסו שאני טעמתי היה מצויין וגם הסלט תרד היה שיחוק (אני חושב שגם ברונו אהב כשאכלנו שם יחד). השיא במנת הבנטו בוקס הוא הבלק קוד במיסו.
בוודאי לא מסעדה לאכול בה לעיתים קרובות, אחד לתקופה, כמו מול ים.
מחכה להזדמנות לחזור לשם ולראות אם אכן ירדו ברמה, מה שבטוח, אין ספק שהחוויה שלך הייתה לא מוצלחת
 

Omnivore

New member
כן, ההשוואה ליקימונו מתבקשת.

ולאורך כל הארוחה היה ברור שההשוואה היא לא לטובת דיינינגס. הבלק קוד במיסו אכן היה שיא הארוחה.
 

salo22

New member
היה השבוע בלק קוד מקסים במשחקי השף


חתיכה רצינית מאוד, חיים די טוב שם.. העיקר שהפכו את התוכנית ל"כשרה"..
 

Omnivore

New member
תודה. ועוד שאלה.

השבוע ראיתי בקנקון במרכז אישפרו מודיעין דגי קוד ענקיים ללא ראש, יש לך מושג אם זה מצונן או מופשר?
 
אני לא מכיר את המוצר ספציפי.

Headed Gutted and gilled
בדרך כלל מייצרים קפוא.
אסל כמו שאמרתי, בדרך כלל...
 
למעלה