Sicila: La più bella regione d’Italia

dani666

New member
Sicila: La più bella regione d’Italia

Sicila: La più bella regione d’Italia: un’ orgia inaudita di colori, di profumi, di luci, una grande goduria​
ואני בהחלט מבין אותו.

אז, אחרי שבועיים מהנים ומענגים בסיצילה, קצת שיתוף עם הפורום המופלא הזה.

ורק הערה קטנה בהשוואה לארץ -
באף מקום לא אמרו לנו "יש לכם שעתיים" !
סיציליה בהחלט קלקלה לי גם זכרונות טובים מהארץ.

כסדר גודל מחירה של ארוחה זוגית מענגת עם מים מינרליים ואולי בירה / יין מקומי נע בין 50 ל 65 יורו.

 

dani666

New member
נתחיל עם משהו פשוט - מאפיה. עם תור ממוספר ...

המאפיה ממוקמת ברחוב ראשי ה Monreale ממש ליד המלון שבו לנו (ושאזכיר אח'כ).
לפני שרואים את המאפייה רואים (לפחות בשעות אחה'צ) את התור ברחוב. הלרוסיה הגענו ?
אחרי שנכנסים מתברר שהעסק מסודר - בכניסה יש מכשיר המנפיק מספרים (כן. כמו בבית המרקחת בקופת חולים אצלי לפני שהתמחשבו עד כלות), עם צג המודיע של מי התור.

אם תסתכלו בתמונה (מצטער על האיכות, עוד לא חשבתי אז על שרשור כאן), למעלה, בין STORIA לבין INFINITA תוכלו לראות את הצג מציג בגאווה את המספר 77.

ולגבי האיכות - אחרי שטועמים מבינים את התור.

 

dani666

New member
הטבח עם 8 הידיים

Piazza Armerina (העיר שליד Villa Romana del Casale).

בעלת הבית המליצה על מסעדה שהיתה סגורה כשהגענו ולידה ישב כבר זוג איטלקי מבוגר ונחמד שעדכנו אותנו שגם אין תשובה בטלפון של בעלי המסעדה. חיפוש בטריפאדוויזר שלח אותנו (ואת האיטלקים) למסעדה אחרת.

חדר אחד גדול, שהמטבח הוא חלק ממנו.
2 עובדים - הטבח. המלצר. ובשלב מסוים הגיע גם הבן של הטבח ורחץ כלים וקישט מנות.
אחרי שרואים את הטבח הזה שולט בכל שרשרת המזון במטבח שלו, מחומרי הגלם ועד המוצר הצלוי/מבושל, לא נשאר אלא לחשוב על מסעדות ארצנו שלא מסוגלות להוציא לפי הסדר מנות ראשונות, עיקריות, אחרונות. ואני בטוח שהוא אפילו לא קורא לעצמו "שף".
אההה... וכמובן שגם האוכל היה טעים.

אז קבלו אותו -

 

dani666

New member
מסעדת Boomerang.

נמצאת ב Selinunte ליד הפארק הארכיאולוגי (לא להפסיד אותו !). בעל הבית המליץ עליה.

העסק פשוט.
אין תפריט ושאר דברים מסובכים. אתה נשאל אם תרצה מים מינרליים ואיזה, יין (אדום או לבן) ובזה נגמר קטע הבחירה שלך. עכשיו הצלחות מתחילות לזרום.
העסק מבוסס על מוצרי ים טריים (טוב, כמו כל סיציליה), גריל עדין, ואשר על הגריל.

(ובאמת שאין לי מושג איך מסעדה איטלקית העוסקת בדגים מקבלת שם המרמז על בשר קנגורו).

וזה עובד. מצויין.













 

dani666

New member
בשלב הסרדינים הבטיחו שזה הסוף.

אבל לא עמדו במילה. הוסיפו את הדיונון (או שמא תמנון?), ואז גם הובהר לנו שאי אפשר בלי מנה אחרונה.

התותים הוט טובים.
הקנולי היו מהטובים יותר שאכלתי בסיציליה (רק להבהיר - לא היה קנולו לא מוצלח. ובעצם - לא היה כלל אוכל לא מוצלח).

עריכה - בעצם פעם אחת היה לא מוצלח. בכביש שיהה ראשי ועכשי ומוזנח הרעב הכריע ונכנסנו למסעדת דרכים שירדה מגדולתה. לזכותם - הם גם גבו מחיר בהתאם.

 

dani666

New member
והפיצריה המשפחתית.

בכניסה Agrigento במפגש הכבישים מ Valle dei Templi והמוזיאון הארכיאולוגי.







 

dani666

New member
ואי אפשר בלי יציאה מהמסעדות הקלאסיות -

ליד Erice ניווטנו בעזרת טריפאדוויזור למסעדה א', אבל אחרי שהחנינו את המכונית נתקלנו במסעדה אחרת, ונכנסנו.

מסעדה היפסטרית משהו שנתנה גוון מודרני למזון הקלאסי. האוכל - מעולה (הסטייק שהזמנתי בה היה אחד הטובים אי פעם). התפריט - באנגלית. המלצרים ושאר הצוות - רק באיטלקית....

נראה שזה היה ערב (או לפחות אחד מימי שבוע) הפתיחה של המסעדה. פרט לנו ולעוד זוג או שניים, כל האורחים היו מכרים (קרובים?) של עובדי המסעדה למיניהם. מקווה שבהמשך יזכו גם להתמלא מסועדים רגילים. מגיע להם.

רק הצעה למסעדה - יפה שיש תפריט יעודי באנגלית. הבעייה היא שהמלצר (או כל איש צוות אחר) לא יודע אנגלית. וצריך לזכור איזו שורה בתפריט סימנתם. זה לא עובד !. או שתמספרו את המנות בשני התפריטים, או שתספקו תפריט אחד דו לשוני כמקובל במקומותיכם. לפעמים יש היגיון בקלאסיקה !







 

dani666

New member
נקנח בגלידה -

ממנו דווקא לא קנינו גלידה. אבל מהרבה אחרים כן. רכות ואווריריות ממה שיש בארץ. הטעמים "קלאסיים" (לא תמצא "קרמל מלוח" או זעפרן ושאר טעמים מעולים של מוסלין בירושלים).

מה שכן - יש ערים שבהן תמצא גלידריה בכל בית. ויש שבהן הגלידריה סודית ולא מיועדת לאורחים פורחים. אבל תמיד - אחלה גלידה.

 

dani666

New member
ולסיום המלצה לשני מקומות לשהות בהם :

Monreale -
Palazzo Ducale Suites. מרכז העיר, צמודה למאפיה אותה הזכרתי. חניה רחוקה אך ניתן להגיע כמעט אליה עם האוטו ולפרוק/להעמיס מזוודות ואז לחניה.
http://www.palazzoducalesuites.it/

Palermo -
Harmony Hotel B&B של Giuseppe "all included" D'Alessandra. מקום מקסים ומרכזי, ארוח נדיב (הכל כלול כנאמר. מה שבבר למטה - קפה, שתיה מקולה ועד בירה וכו' וגם מה שבמקרר בחדר), אדם מקסים, והמפה הכי טובה של פלרמו ! בחדר האוכל יש גם הגדלה של המפה על הקיר ויכולת ויזואלית לגלות כל נקודה מעניינת בעיר.
[URL]http://www.harmonyhotel.it/en/bed-and-breakfast-palermo[/URL]

 
תודה דני על ההשקעה. מודה שבביקור שלנו בסיציליה

לא ממש התפעלנו מהמטבח הסיציליאני. פחות מעודן מהמטבח בארץ האם.
 

החתולית

New member
על הדיווחים

סיציליה מסקרנת ומעניינת, והשירשור יעלה לקישורי הפורום.
 

מיתר44

New member
תודה. סיציליה עדיין על הכוונת שלנו

הדיווח שלך מחזק את המחשבה לבקר בה.
 
למעלה