אז מה אכלתם בסוף השבוע?

פעם ראשונה בגוז' ודניאל

עסקית בחמישי בצהרים. מנות ראשונות כבד קצוץ וסלט השורשים - שניהם טעימים.
לעיקרית הוא אכל פסטה דיאבולו - משהו עם בשר לבן קצוץ וחריף, אמר שטעים, לא טעמתי.
אני לקחתי את ההמבורגר שהיה נפילה - מזמן לא אכלתי משהו כל כך לא טעים, בשר אפור, לכל היה טעם לוואי שכנראה הגיע מהרוטב ציפוטלה, עם ערימה ענקית של ציפס תעשייתי.
אז עשיתי V על המקום אבל לא רואה את עצמי חוזרת לשם.
 

Gרר

New member
מופתע לשמוע על נפילת ההמבורגר

בדרך כלל הוא אחד ההמבורגרים האהובים עלי מחוץ לתל אביב. מקווה שלא חיבלו בו לרעה...
 

Ornitr

New member
היה סופ"ש מלא באוכל טעים


חמישי סיימנו את המשלוח מנות שהכנו למפגש של עוגיו.נט בפארק הירקון (פעם בשנה נפגשים לקראת פורים ומחליפים משלוחי מנות הום-מייד).
הכנו:
- עוגיות מלוחות פפריקה צ'ילי ופרמזן (יצאו מדהים!)
- עוגיות שקדים ושוקולד לבן
- מאפינס פירות יער ושוקולד צ'יפס (שכשלו קצת)
- במקומם הכנתי גם מאפינס אספרסו
- אוזני המן (יצא בצק מדהים!)
- עידן הכין ממתק קוקוס ורוד ביתי


בשישי בבוקר הגענו להחלפת משלוחי מנות בפארק הירקון, היה מושחת ומוצלח (קיבלנו מקרונים ממש טובים הום-מייד, עוגת שוקולד, כדורי שוקולד, המון נשיקות ועוד מלא שטויות לאפייה), בערב הלכנו לחבר לעל האש, זללנו סטייקי אנטריקוט וקרפצ'יו לברק (היה טעים רצח ! מצ"ב תמונות).

בשבת עידן הכין חמין בבוקר, יצא ממש טעים ומוצלח. קנינו קישקע מראש ב"מאניה" בראשל"צ והוא יצא פשוט מושלם. לקחתי היום לעבודה מה שנשאר.

בערב הלכנו לארוחה ראשונה ב- eatwith של אורבנו - ארוחה שמבוססת על בישול מולקולרי, היה המוןןןן אלכוהול והמוןןן אוכל מוצלח. נהנינו מאוד והלכנו לישון שיכורים.

ככה מתחילים שבוע טוב!







 

Gרר

New member
קפה פולה בראשון לציון ארוחה משפחתית

באנו עם ציפיות נמוכות והאמת שהיה די מוצלח.

היינו 24 איש. אין שם חדר פרטי אבל סידרו אותנו בשלושה שולחנות של שמונה בפינת המסעדה כך שהיתה לנו אפשרות להתבטא, אם כי חלל המסעדה היה מעט רועש ומי שרצה לברך או לשאת דברים היה צריך די להרים את הקול, אבל ככה זה כשאתה לא בחדר פרטי.

למנה ראשונה לקחתי לביבות בטטה. אותי לימדו שלביבה זה שטוח וקציצה זה תפוח. לפי זה מה שקיבלתי שם היו קציצות ולא לביבות. זה גם לא הרגיש כמו לביבות בטטה אלא כמו לביבות כרובית. בקיצור כתבו אלף יצא בית אבל סך הכל כקציצות כרובית הן היו בסדר. הוגשו על רוטב יוגורט שהזכיר קצת ציזיקי.

מנה עיקרית ניוקי ערמונים ברוטב שמנת. ביצוע טוב של המנה. הניוקי היו אווריריים למדי. עם שמנת וערמונים אי אפשר הרבה לטעות. כך שנהנתי מהמנה.

לקינוח טרטופו שוקולד. שוב פעם הבנת הנקרא שלי או הבנת הנכתב שלהם. ציפיתי לכדורים של שוקולד. בפועל הגיע מעין פרפה שוקולד עם רוטב שוקולד מסביב. גם כאן - בסופו של דבר היה טעם מאד סביר, עם מינון לא גבוה מדי של מרירות לשמחתי (אני אוהב את זה "באמצע" לא מריר מדי).

האישה לקחה קרפצו' לראשונה. סופלקי פרגית לעיקרית. מאלאבי לקינוח. ודיווחה "בסדר" על שלוש המנות.

נו נו נו למלצרים רשמנו על סעיף חריפות שלא יידעו עליה במנה שנראתה "תמימה" כמו מעורב משלושה סוגי בשר, שמסתבר שאחד מהם היה חריף (או שמא עם רוטב חריף, לא ממש הבנתי) אבל אף אחד לא הזהיר על זה מראש ולכן המנה הוחזרה אחר כבוד והוחלפה במנת שניצל.

החניה בשבת חינם. באמצע השבוע הבנתי שיש סידור עם המסעדה אבל לא בדקתי.

מחירים אין לי כי המארחים שילמו על הכל.

סך הכל לא נרשמה נפילה קולוסאלית באף אחת מהמנות. הכל היה סביר מאד וכמקום לאירוע משפחתי שצריך להשביע רצון של 24 אנשים עם משרעת טעמים והעדפות מאד רחבה - זה עשה את העבודה.
 

erezavn

New member
קיסו אסייתית מושקעת למדי בקרית אונו

בשבת בצהריים חיפשנו מקום בערך מעכשיו לעכשיו במסעדה אסייתית טובה בתל אביב באזור שתהיה בו גם חנייה... כצפוי לא מצאנו... אחרי חיפוש אינטרנטי קצר מישהו הציע את קיסו בקרית אונו - מסעדה אסייתית ששייכת לבעלים של פו סושי מירמיהו (מקום שאני בהחלט מחבב). התקשרנו והיה מקום על הבר... היינו שלושה.
המקום די חדש. מתחילת 2015. מדובר במסעדה יפנית-אסייתית מעוצבת ומושקעת למדי, עם תפריט סושי רחב ומנות אסייתיות נוספות, ועם תפריט אלכוהול וקוקטיילים די רחב. המקום גדול ומרווח ויש גם מרפסת חיצונית גדולה (שצופה על השיכונים של השכונה - נוף לא משהו...). הבר יפה ומעוצב. בהחלט נעים לשבת בו.

מנות ראשונות שנדגמו:
סנדוויץ צ'יז: סנדוויץ סלמון, אבוקדו וגבינה צהובה מטוגנים בטמפורה ורוטב טריאקי. 45 ש"ח. הבחור שאכל היה מבסוט. אני אישית נמנע משילוב של גבינה בסושי...
ספייסי טופו: קוביות טופו בטמפורה קריספית, בליווי רוטב פלפלים פיקנטי, בצל ירוק ושומשום לבן. 39 ש"ח. הצמחונית מאד אהבה. גם 2 הטורפים שלצידה שעזרו לה אהבו... טעים וקריספי.
טוויסטר מאקי: מנת סודי מהספיישלים: צלופח ואבוקדו בציפוי סשימי סלמון, איקורה ובצל ירוק. (6 יח'). 53 ש"ח. המנה שאני הזמנתי. סושי טעים וטוב. עשוי היטב. יצאתי מרוצה.

מנות עיקריות שנדגמו:
מסמאן קארי: תבשיל חלב קוקוס עם שרימפס, נצרי במבוק, פטריות, בזיליקום ועלי כפיר ליים מתובל בקארי יפני, מוגש עם אורז מאודה. 57 ש"ח. הבחור שאכל היה מבסוט. מנה פיקנטית וטעימה.
קומבינציה צמחונית: טריקולור (4 יח') אינסיידאאוט צמחוני (4 יח'), מאקי טמאגו ומלפפון (3 יח') מאקי מלפפון אושינקו וגזר (3 יח') שיפוד מאקי ירקות מטוגן (3 יח'). הצמחונית מאד נהנתה. הייתה מבסוטית מכל הרולים. היא לא הצליחה לסיים את המנה המאד נדיבה. אני טעמתי רק משיפוד הירקות המטוגן בטמפורה. הרגיש קצת כמו סופגניה...
ושוב מסמאן קארי: הפעם תבשיל חלב קוקוס עם סינטה, נצרי במבוק, פטריות, בזיליקום ועלי כפיר ליים מתובל בקארי יפני, מוגש עם אורז מאודה. 57 ש"ח. זו המנה שאני אכלתי. לא מנה ענקית. הרוטב טעים. פיקנטי, אבל הייתי שמח ליתר חריפות. הסינטה נפרסה לפרוסות דקיקות והייתה מעט עשויה מדי, אבל זה היה סביר ביותר. בסה"כ מנה חביבה.
על קינוח ויתרנו.
הסה"כ - מקום אסייתי בהחלט נעים. אווירה טובה. אוכל טעים. אחלה מקום לתושבי האזור או לתושבי יישובים סמוכים שמחפשים מקום חדש מעכשיו לעכשיו...
אין כאן הרבה מקוריות או יצירתיות, אבל יש כאן VFM טוב ומקום ראוי בהחלט.











 

oreldi

New member
בזכותך אני מכיר מקומות באזור שלי...

קודם דניאלה ביסטרו ועכשיו זה. המשך בעבודת הקודש
 

inבאלי

New member
שמעתי עליה דברים דומים מאנשים שונים

מי שמתגורר באזור מאד מרוצה שיש לו אופציה כזו...
 

קליספרה

New member
ערב שבת. פרץ געגועים למאמאליגה

גרם לנו לשחזר את הרוקט קרומפלי שלה
מאכל הונגרי רב קלוריות וכולסטרול: שכבות של תפ"א, ביצים קשות, שמנת חמוצה, חמאה ועוד שמנת מלמעלה - מסכנים העורקים האומללים שלנו אבל הנשמה שבעה

&nbsp
אתמול טיול לגולן וחשק עז להמבורגר הביא אותנו לעצירה בקלומפוס גן צפון - המבורגר ציפס ובירה על הבר - נחמד מאוד.
 
הרברט סמואל

תפריט העסקית שם התרענן לאחרונה. ראשונה של טרטר בקר על צ׳אטני מנגו עם כוסברה, עיגולי מלפפון קטנים וירוקים. מנה מתקתקה בסגנון הודי. שילוב טעמים מצויין.
לעיקרית פטוצ׳יני עם נתחי מוסר. הדג היה רך ונימוח, אבל הפסטה היתה מעט אנמית וטיפה רכה מדי לעיתים. הרוטב שליווה אותה היה מוצלח.
לקינוח גלידת מסקרופנה עם קראמבל, קציפות מסקרפונה, גנאש שוקולד וקפה וקראנץ׳ שוקולד. מנה מצויינת בעיקר בזכות הגלידה, שהשילוב שלה עם הקציפה הפחות מתוקה מעולה. רק היה חסר לי קרמל מלוח...
מחיר עסקית 88, תוספת 12 על הטרטר, קינוח חינם לחברי בייגלה.
 

salo22

New member
סופ"ש

טעים בבית, פחות מוצלח הפעם בחוץ.
בחמישי "פיצות" על פיתות עם פסטו עשבי תיבול, פרוסות דקות דקות של עגבניות, סלמון מעושן למעלה, סבבה.. ליד זה פסטה "הודית" עם ערמונים מואקום (בניסיון לחקות את טוטו בעניין הואקום), ים פקורינו, לא יכול לצאת רע.
שתינו שעטנז מעניין שהצליח, אם כי קצת יקר, מיץ שדר למי שמכיר, הזכרתי אותו פעם פעם, אז אם משדרגים אותו עם יוזו, עושים ממנו גרניטה ומוסיפים וודקה, מרגישים מיקסולוגים בגרוש ומאוד שמחים אחרי זה, אם כי מעט כבדים בראש.

שישי צהריים בסינטה בר, מסכים בעצב מסויים עם הביקורת לאחרונה, האוכל לטעמי פחות מוקפד וטעים ממה שהרגיש לי לעיתים בעבר - מנת קרפצ'יו סינטה מלוחה מידי, מנת לברק עם ירקות נחמדה אך לא מהודקת, גם שם הרוטב מעט מעט מלוח מידי, פילה בקר עם פירה, אממ, סביר, לא ברמה גבוהה מספיק.
לידינו לא נהננו באופן יוצא דופן מסטייק שלצער כולם הוזמן וול דאן והגיע וול דאן דאן, סטייק סינטה עם עצם גם כן, מין בסדר כזה ותו לא.
הקינוחים גם כן, בסדר אבל לטעמי לא המריאו, משהו מסקרפונה עם תותים ומין קינוח שוקולד זוגי, שהיה נעים לעין אך די מתוק לחיך ונעדר הפצצת חומרי גלם ראוייה.

בשבת סיור עם האורחת בשדרות בן גוריון, בחשש מה (שלי) ניכנסנו לפאטוש. בעבר הרחוק הייתה פחות או יותר אופציית אוכל סבירה על הרחוב, קראו לה דוזאן. היא הספיקה די להידרדר מאז (לדעתי) ונטמעה היטב בבליל מלכודות התיירות שברחוב (ואכן לא ניסיתי הכל, מה גם שמקומות התחלפו במשך השנים).
האוכל בפאטוש אף פעם לא היה לדעתי מוצלח, הביקור הנ"ל בהחלט הזכיר - החלטנו לקחת רק מתוק, מילקשייקים, מין קפה משודרג עם גלידה, עוגת גבינה וכנאפה. הכנאפה הייתה גדולה ורעה, העוגה סתמית, השתייה מתוקה וכן, סתמית. כ 150 ש"ח מיותרים לגמרי.

הטבענו יגוננו מאוחר יותר בבית על עופות מהתנור, קובה וסלטים מהואדי, אינסטנט גלידת רוזטה עם אננס מצויין מוקפץ במחבת עם וניל, מי זאהאר, אלכוהול וחמאה, יצא קצת יותר טעים והגיוני תמחורית מההרפתקאה בפאטוש.
 

pix37

New member
סופ"ש צפוני נעים ונחמד - קפה אנין, פיצה ביתית ופרנג'ליקו

סוף סוף מתחילים לחזור לשגרה -

שישי בבוקר - קפה עם השכונה בקפה אנין (הגפן 1 קרית טבעון) שלאט לאט הופך להיות מוסד מהסוג הכי כייפי שיש - קפה מעולה עם הסנדביצ'ים המיוחדים של סנדביץ טוב. לידם האופה השכונתי מוכר לחם תוצרת בית ובייגלים עם גבינת שמנת.
בין לבין מישהו הניח שטיח ופרש אביזרי קרקס וכולנו חוזרים לשחק - להתאמן בג'גליניג להעיף חישוקים ופשוט לשחק בכיף (גם למבוגרים מותר) בין לבין ילדי הפעוטונים עושים סיבוב ראשון עם התחפושות ומצטרפים למשחקים וכולם ביחד נהנים מהחופש הגדול של קהילה חמה בטוחה בעצמה ופועלת למען עצמה.

שישי בערב - חברים קופצים לפיצה ביתית - הבצק לא יצא משהו - לא נתנו לו מספיק זמן לטפוח אבל התוספות נהדרות (פרוסות של גבינת עיזים פרומז' - ארטישוק מיובא מאיטליה, גבינות מהאוסף שלי מכל העולם, סלט נחמד קינוח גבינתי וחברה נעימה - (קברנה סובניון של סגל סגר פינה נעימה).

שבת טיול בחיפה - ירדנו ממרכז הכרמל למושבה הגרמנית דרך שבילי המדרגות - סיור נחמד ופחות שגרתי מהבאהיים. סיימנו במושבה כאשר הילדים כבר מורעבים וכל אחד מושך לכיוון אחר. הגדול רצה אסייתי המרכזי צ'יפס והתינוק כל דבר שהוא יוכל לכסח עם השן היחידה שלו. בסוף התגלגלנו לפרנג'ליקו שזכרנו בחיוב מארוחת ערב מוצלחת בסניף מול זכרון.

הפעם היה קצת פחות מוצלח -
כל המרקים מבוססים על ציר עוף מה שהוציא אותי מהמשחק.
המנה החריפה עם בקר היתה גדולה מאוד נדיבה אבל תיבול רשלני ועודפי שמן די קילקלו אותה.
מנה מוקפצת עם פירות ים - היתה מעט פיקנטית מידי לאישתתי - אבל התינוק והיא הסתדרו איתה מצוין והוא בהחלט התלהב מהטעמים החדשים והאפשרויות המדהימות לכלכך את עצמו.
מנה של צ'יפס וקלאמרי לילד המרכזי נאכלה והיתה בדיוק זה - צ'יפס תעשיתי וקלאמרי בשקית אשר יובש יותר מידי בשמן.
אני הסתפקתי בסושי צמחוני שהיה שגרתי לחלוטין - ובאגרול שסבל גם הוא מעודף שמן ומחסור בטעם.

סה"כ ארוחה בסיסית במחיר הוגן - חבל שהאוכל לא היה מעט יותר מוקפד.

לעומת זאת השרות היה ענייני מהיר ומקצועי מאוד.

בערב מקצה שיפורים נוסף לפיצה שהפעם הצליחה קצת יותר - ככל הנראה בגלל זמן תפיחה ארוך יותר שנתן לבצק לחיות ולהתפתח.
 

החתולית

New member
בעיקר אוכל של בית

בשישי ביקור עם חבר וחברות בנמל תל-אביב. באיפוק רב הסתפקתי בסנדביץ' שפרוטים על לחם שחור בשרי הרינג. קניתי הביתה ארטישוקים, כרוב ניצנים ואספרגוס (חבילה לבן וחבלה ירוק).
&nbsp
בבית בסוף השבוע בישולי הדיאטה:
פילטים של בורים בתנור על עשבי תיבול מהגינה, פרוסות לימון ותבלין גריל דג;
כרעי עוף בתנור;
גיבץ' שהכין הבחור מקישואים, חצילים, בצלים, עגבניות, פלפלים אדומים ופטריות, עם הרבה בזיליקום (מאד לא דומה לגיבץ' של אמא שלו, אבל טעים להפליא במיוחד עם כף גבינת סימפוניה);
את האספרגוסים חלטנו והקפצנו בטיפה שמן זית ושום;
כרוב הניצנים הוכנס אחר כבוד לתנור עם קצת מלח ופלפל וזהו;
פרוסות חצילים נקלו והוכן סלט ירקות מכובד.
יחד עם מרק כתום שהכנתי באמצע השבוע, יש בבית אוכל לגדוד :)
 

dani666

New member
ארוחה משפחתית בעלה גפן. הרמה נשמרת. שרק לא ....

... יחליט השף להפוך לרשת !
 

sweetdreams

New member
הממ.. גם אנחנו היינו ביום ראשון, רק שהדעה שלי די מסוייגת

קודם כל, עצוב לראות שהמסעדה ריקה לחלוטין. כשאנחנו הגענו לא היה אף אחד, ובהמשך נוסף עוד שולחן אחד, וזה הכל. מצד שני, זה ראשון בערב, אני לא יודעת איך הולך שם בסופי שבוע.. אני מקווה שיותר טוב.
&nbsp
בנוגע לאוכל, אהבנו מאוד את המנות הראשונות (לבנה מעולה(!!), עולש בר, וקובה), אבל העיקריות הפעם היו מאכזבות. הזמנו שישברק וקבב חלאבי (שאותו גם הזמנתי באחת הפעמים הקודמות, ומאוד אהבתי), שבכל אחת מהן הרוטב היה מוצלח, אבל דווקא החלק העיקרי היה עשוי לא מספיק טוב. קציצות הקבב היו יבשות מאוד הפעם (אני זוכרת שהן היו יותר עסיסיות כשאכלתי אותן בעבר), וכיסוני השישברק היו די סתמיים. בסופו של דבר לא התרשמתי מאף אחת מהמנות, ודי חבל, כי החלק הראשון של הארוחה היה באמת טוב בהרבה.
&nbsp
בסה״כ מסך הביקורים שלי בעלה גפן הדעה שלי נותרה די מסוייגת. אני חושבת שכמו בהרבה מקומות, יש מנות מוצלחות יותר ויש מנות מוצלחות פחות, אבל שם יש תקלות שמאכזבות אותי יותר, כמו מנות שהזמנתי בעבר ואני יודעת שאמורות לצאת טוב יותר (מנת הקבב), או כשמנות יוצאות פגומות (מול סגור במנת הפאייה בפעם קודמת) וגם לא זוכות לשום התייחסות מצד צוות המסעדה. ויש עוד דברים קטנים ברמת השירות, שדי חובבני ולא תואם את אופי המנות, וחבל.
&nbsp
כך שאני עדיין מקווה שהרמה לא רק תשמר, אלא גם תעלה. זו מסעדה שאני מאוד רוצה בהצלחתה, ונראה לי שיש שם פוטנציאל שהמסעדה תהיה באמת מעולה, וחבל שיש דברים שגוררים אותה מטה.
 

RandS

New member
לונדון - והרבה

אבל איכשהו עם כל התקפות הטרור אני אחכה קצת עם הדיווח.
 

salo22

New member
וכי למה ?

אני אשמח מאוד לדיווח מלונדון ולא הבנתי למה התקפות הטירור מונעות ממך לשתף בו
 

foofoo77

New member
שבת בצלחת?

בשישי הלכנו למיט בר לארוחת ערב (כי לא אכלנו מספיק בשר בטקסס לפני חודש).
היה מצויין, פתחנו את הארוחה עם שרימפסים בחמאה ויין וקרפצ'יו.
חלקנו בינינו נתח בינוני של פריים ריב של 700 ג"ר כולל עצם שהיה מצויין ומבושל כולו מדיום בצורה אחידה. אני אכלתי כרובית והוא אכל פירה.
קינחנו בקינוח עם תותים ומסקרפונה (ליבנו נשבר כל פעם מחדש על הפרופיטרול שלא קיים יותר בתפריט) ביחד עם 2 קולה יצאנו ב 374 ש"ח שווים בהחלט.
בשבת בצהרים ארוחה אצל החמים שלי הקבועה עם עוף בתנור (כמה פשוט כמה מספק) ומרק בצל שגירדו את הסיר מרוב שהיה משובח.
מוצ"ש החלטתי שלא בא לי כריך והזמנתי לנו פיצה האט. מלאת נקיפות מצפון ועם חפיסת טאמס בידי. היה שומני כרגיל וגירדתי את הגבינה (או תחליף הגבינה).
בכל אופן היתה שבת סבבית לגמרי.
 
למעלה