דיווח על פופינה

Omnivore

New member
דיווח על פופינה

לפופינה הגענו לחגוג את יום הנישואים שלנו, היינו מספר פעמים במסעדה, אף פעם לא התאכזבנו וגם הפעם לא.

השירות היה קשוב ויעיל לאורך כל הארוחה, המסעדה הייתה חצי ריקה, אך עדיין הורגש ווייב טוב ותוסס באוויר.

התחלנו עם פיצה טלה מעושן וקורן דוג ים, שתי מנות די חדשות בתפריט שטרם ניסינו. הפיצה הייתה מצוינת, בצק בזיליקום דק וקרנצ'י, חמאת קשיו לא שגרתית וטעימה מאוד ופרוסות טלה עם טעמי עישון טובים.

קורן דוג ים היה פחות טוב לטעמינו, לא שהמנה רעה, אבל הרגשנו שהיא נופלת מהרמה הכללית של המסעדה. הרעיון נשמע מעניין, נקנקיית דג ים עטופה בבצק תירס על פולנטה רכה, קייל ופדרו חימנז מצומם, בעבר גם טעמנו ונהננו מנקניקיית הסקלופס שהייתה מוגשת במסעדה, אבל בפועל המנה הייתה ככה ככה. הבצק היה רך ומתקתק, מילוי הדג היה משעמם, הפולנטה הרכה לא השתלבה עם שאר הדברים, הייתה הרגשה שאכלנו פירוזו'ק (יחיד של פירוז'קי) דגים.

המשכנו עם שתי מנות ספיישל, גבינת פיקדו אפויה עם כבד אווז, רוטב תפוזים ופדרו חימנז מצומצם (כן, כן פעם שניה פדרו חימנז) ורוטולו לחי עגל. מנת הגבינה הגיעה על בריוש ונתח כבד אווז מעל, מנה מצוינת, שילוב ואיזון טעמים נהדר, ממש צרפת קלאסית בפה.

רוטולו עגל הגיעה לצד סטייק אנטריקוט ועליו שקדי טלה. הרוטולו היה טעים מאוד, דפי פסטה במרקם יוצא דופן ובינהם סיבי לחי עגל בבישול ארוך. מה הקשר לסטייק ושקדי טלה שהיו ליד? אין לי מושג, אבל הסטייק היה טוב, שקדי הטלה מצוינים, כל אלה על קרם תרד מושחר. אלה היו יכולות להיות שלוש מנות נפרדות ומצוינות, הייתי שמח לאכול רק את הרוטולו, אבל מישהו שם במטבח חשב אחרת ואני לא מתווכח איתו.

קינוח של מוס יוגורט עזים (או כבשים?) עם גלידת יסמין ורוטב קסיס, מנה טעימה ולא מתוקה בכלל (נדיר במחוזותינו).

שתינו סירה כרם אביטל 2008 של ירדן שהבאנו איתנו. 460 ש"ח לפני שירות. נחזור ונמליץ.

מיתר44

New member
תודה ומזל טוב.

חייב לציין שהדיווח מסקרן אותי ולא רק בגלל שחסר לי תרגום בגופו. קורן, רוטולו ופדרו חימנז מהווים בשבילי
כמו סינית.
פופינה היא אחת מהמסעדות שטרם סעדתי בה אבל מפעם לפעם, כמו לאחר הדיווח שלך, אני מזכיר לעצמי
על קיומה.

פדרו חימנז הוא זן ענבים המשמש לייצור שרי

ומגודל בדרום ספרד. יש גם חומץ עשוי מענבי פדרו חימנז ונדמה לי שבזה השתמשו במנות בפופינה כי הוא מצוין כשהוא מצוצמם. שרי מצומצם מתוק מאד.

לגבי קורן ענו לך - תירס באנגלית.

רוטולו - רול לזניה או לזניה מגולגלת.

Omnivore

New member
סליחה והבהרה

פדרו חימינז - זן ענבים שממנו עושים יין קינוח שרי מדרום ספרד.
קורן דוג - נקניקיה עטופה בבצק
רוטולו - גלילת פסטה עם מילוי

החתולית

New member
ותודה על דיווח מפורט וברור

eladiko2

New member
אפרופו פופינה

אני לוקח את בת זוגתי לשם בפעם הראשונה, ותהיתי האם ללכת על ארוחת הטעימות (המחיר אמנם גבוה וזה שיקול, אבל נזניח אותו לרגע) או שאתם ממליצים ללכת עם הלב ומה שמושך אותנו בתפריט? אנחנו בגדול דיי פתוחים להכל למעט סרטנים כך שמנעד המנות האפשריות הוא גדול (במבט על התפריט יותר מדי דברים נראים לי טוב)
ותודה רבה על הדיווח!

Omnivore

New member
זה תלוי

האם אתה נוהג לשאול מלצרים איזו מנה ממולצת במסעדה? האם את אוהב כשמחליטים עבורך מה לאכול? אם כך, לך על ארוחת טעימות. מצד שני, אם כאשר המלצר ממליץ (או אפילו מאוד ממליץ) לך על מנה כלשהי, אתה אומך לעצמך שלכל אחד טעם שונה ומה שהשני אוהב, לא בהכרח יהיה אהוב עליך, תבחר לבד מהתפריט. בנוסף, זו פעם ראשונה שלכם במסעדה, יש סיכוי שבכלל לא תאהבו את האוכל שם (והיו כאלה), לכן המלצתי היא לבוא, להזמין שתי מנות ושתי כוסות יין ומשם כבר תחליטו אם להמשיך בכלל בארוחה. במחיר של שתי ארוחות טעימות, תוכלו לטעום שם לא פחות מ-6 מנות שונות לחלוקה (שזה המון אוכל).

למעלה