עלה גפן צומת קרית אתא - טייק 2

salo22

New member
עלה גפן צומת קרית אתא - טייק 2

מי חשב שאכתיר מסעדה בצומת קרית אתא, כאחת מ 3-5 המקומות האהובים עלי בארץ ?
הכל סובייקטיבי ונתון לפרשנות, לנו המסעדה באה בטוב מאוד, זה כיף לחבר טריו אופציות כמו מעיין הבירה, אורי בורי ועלה גפן, שנותנות לאחר הנחיתה חזרה צפונה, אפשרויות קולינאריות משובחות.

הפעם הזמנו מעט יותר מוצלח לטעמי מהפעם הראשונה, אבל עדיין קצת "נפלנו" עם עודף בצקיות, שהקשה על סיום כל המנות.. נמשיל לעשות פיין טיונינג


המנה המעניינת ביותר בתחום המלוח, שתיכנס לבטח לאופציות העתידיות שלנו, היא מנת הקלאמרי על קרם גזר, הטיפול בקלאמרי היה מהמוצלחים שפגשתי, השאלה האם אפשר להוציא ככה "על הנקודה" בכל מנה
זו הייתה מנה מצויינת ומתומחרת יחסית שפוי למחוזותינו, גם כמות יפה כ"ראשונה", הקרם נפלא, יחי הפאקוג'ט או מה שזה לא יהיה, כמו שציינתי הקלאמרי עצמו ושילוב האלמנטים היה לטעמי מעולה ומדגים כמה טוב יכול לעבוד הראש במטבח, זו לטעמי מנה שכל מסעדה רצינית מאוד מאוד, תתגאה בה.

הקובה גם כן, טעים מאוד, סלטון נחמד של עדשים, קרמים מעולים לניגוב, 42 זה לא מחיר רע למנה כזו עם 4 יחידות, כשהקרמים וסלט העדשים בסביבה..

החומוס כמו שציינתי היה מצויין, יחד עם לאפונת המחלוקת. את רסק הפלפלים החריפים, או כל קונדימנט חריף\פירנטי\מעניין אחר, אפשר וראוי לדעתי להציע מראש לכל מזמין חומוס, כשזה במחיר של 25 ש"ח. אני אומנם מתנגד לכיוונים של מר פרי, אבל חשוב שבמנה לכאורה "נקייה" כזו, אפשר עדיין לעשות מעט יותר ו"להתקרב" טיפונת לקהל, למרות ששוב, הרגשנו גם אני וגם מר פרי את היחודיות.

שלוש מנות בצקיות כדי לשמור המחיר באיזור די סביר וגם יחסית לשבוע, מול מחירים גבוהים יותר של מנות עיקריות (לא שנוותר על בדיקת חלקן בעתיד), היו שלושתן טעימות מאוד אך כן, ממלאות מידי.. סירות הלחמאג'ון והג'יבנה טובות מאוד, הפעם מעט פחות אהבתי את קישוט הקרמים ירקות העדכני, אולי כי הרגיש לי קצת פחות בכמות, אולי לא.. בכל מקרה, שאפו על היצירתיות הגבוהה.. בדיעבד היה מעולה, לשלושה אנשים, אם היינו מורידים סירה אחת, ונשארים עם ג'יבנה\לאחמג'ון+מחאמר, או שתי סירות וכולי.
כנראה שזה מראה גם, שהמנות ה"ראשונות" בהחלט די נדיבות, יפה.

גולת הכותרת של כל הארוחה, הייתה התמוגגות רבתית מפלטת קינוח זוגית שהייתה די והותר גם לשלושה מבוגרים - זוגתי מלמלה שזה אולי הקינוח המהנה ביותר שאכלנו אי פעם בארץ, האמת גם בחו"ל זו הייתה יכולה להיות אחת החוויות המכוננות אי פעם, גם זה לא ברגל..
הקינוח עולה 92 שקלים מוצדקים ביותר, מורכב משלוש מנות ומצולחת מדהים - קרם ברולה החלבה, טחינה והל היה אחד המתוקים הגאוניים שפגשתי לאחרונה, מופת ודגל למטבח "ערבי ישראלי", החלוואת אל ג'יבנה הפעם התנה פיצוצים לחיך וכי למה, כי הוגשו לצידה בניגוד לפעם הראשונה, נקודות קולי פירות מהטובים יותר שפגשתי ונקודות קצפת מי ורדים שהפכו הכל לחגיגה, יופי יופי ועוד פעם יופי.
הנקודה החלשה שלא נזמין בעתיד, למרות שלז'אנר הייתה טובה, המלאבי עם פירות יבשים וקצת תותים, הוגש בצינצנת ולטעמינו היה קצת חלש באופן יחסי, הנשים החוגגות הרבה פחות התלהבו וקיוו שבביקור הבא, ניתן יהיה לבקש משהו בפלטה הזוגית במקום


סה"כ 457 ש"ח לפני עם שלושה משקאות קלים ושני הפוך, מחיר טוב+ לשלושה אנשים רעבים..
***לא צילמנו הפעם את המחאמר..







 

erezavn

New member
נראה ונקרא מצוין...

מקווה להגיע לשם בביקור מזדמן קרוב לצפון...
 

salo22

New member
תודה

בהחלט מה שכתבתי בביקורת הראשונה משם, לא צריך לרוץ, לא צריך ליסוע במיוחד מאילת, אבל זו בהחלט מסעדה שחייבת להיכנס לפינקסים, כשמתכננים טיול בצפון
אגב עם החזרה לאיזור, אני מגלה המון אופציות טעימות ומעניינות במגזר הצפוני (בשיתוף העמק ומזרחה כמובן
) ושמח מאוד על המצב כרגע, מסעדות\שווקים ויש עוד הרבה מה לבדוק, כך שאם אתה מתכנן משהו קולינארי לסביבה, אתה יכול לעשות יופי של מסלולים ולמצוא דברים מצויינים על הדרך, שווה התייעצות כאן לפני..
 

salo22

New member
זו מסעדה שתעורר עוד מחלוקות

וכמו שכתבתי, אני אוהב הנקודה הזו
כי היא בדיוק נכנסת באיזה "קפל" לטעמי מטריד בתרבות הקולינארית הישראלית, ש"מוזיל" ערכו של המטבח הערבי (המדהים, בלי להיכנס לזרמים השונים, כמו שפיקס בטח עוד מעט ירצה לחדד &quot
).
בשולחן לידינו ישב זוג מבוגר בהבעת פנים די מוטרדת, לשאלת המלצרית הסופר חמודה, ענה לאקונית שהאוכל מעניין, בתשובה ענתה המלצרית שמעניין לפעמים יכול להיות גם טוב ולווא דווקא רע. את הזוג זה לא הרשים במיוחד ולטעמי הם התאכזבו, אולי גם כי ציפו לז'אנר המזרחי "ההוא", אבל זה לא אדע, אולי נטו פשוט לא התלהבו.. כנ"ל אולי עוד שולחן או שניים, אתה מרגיש שאנשים קצת מתלחשים ותרתי משמע לא יודעים איך "לאכול את זה", מצד שני שולחנות לא מעטים אחרים שנראה שכבר הגיעו פעם פעמים למקום ונראה שמעריכים אוכל טוב באופן כללי (אולי אפילו חוטאים כמונו ב"פודיות"
), שמחים ומאושרים מאוד להיות ולאכול במקום..
 

החתולית

New member
נקרא כמו ארוחה מצויינת

אנחנו נופלים בפח הבצקים שם פעם אחר פעם, ונשבענו שבארוחה הבא, לא נזמין שום בצק שהוא. נראה אם נצליח לעמוד בזה.
&nbsp
קרם הברולה גאוני גם לטעמי. הזמנו אותו בארוחת יום ההולדת של הבן, ולדבריו הקרם הזה מוצלח כמו טריו הברולה האגדי של אורקה, עליו הוא עדיין חולם.
&nbsp
פעם עומאר עילוואן אמר שיש לקוחות שלא מבינים למה אין בתפריט צ'יפס או פלטת סלטים, ומסבירים להם בסבלנות שזו מסעדת שף ולא שיפודיה.
 

salo22

New member
לטעמי הטייטל מסעדת שף לא ממש עקרוני בארץ


אבל כן, עלה גפן היא בהחלט אחת הראויות לתואר "מסעדת שף", שהפך פחות או יותר, לבדיחה כאן בארץ. לדעתי אם אתה מגיע למקום שנותן תחושה שמישהו קם מוקדם (יחסית) בבוקר והולך לישון מאוחר ומשקיע כל כולו בהכנות, לא פחות מההגשות, של האוכל, אז אני מאוד אוהב ומעריך.. אותו דבר בעבר, עם מקומות כמו טופולינו נניח, גם מעיין הבירה, יש כמובן עוד כמה דוגמאות, מבחינתי אלו "המקומות".
 
למעלה