אז מה אכלתם בסוף השבוע?

melabess

New member
חמישישי תל אביבי - The Bun והמיזללה

אישתי ואני הדרמנו לתל אביב לרגל חגיגת יום הולדת מאוחרת.

בתכנית אוכל - הופעה של אביב גפן - לינה - אוכל.

יום חמישי בערב רצינו לאכול משהו קל לפני ההופעה, לאחר שוטטות קלה הגענו לשוק הכרמל והפור נפל על The Bun.

שמעתי לא מעט על המקום, ורציתי לנסות אותו בביקורי הקודמים.
מה אכלנו?

אני:
בירה סינגה.
"מפורק" - צלעות בקר בבישול ארוך, מלפפון חמוץ, רוטב מיסו ברביקיו.
זו הפעם הראשונה שאני אוכל את הלחמניות במאודות, הלחמניה הרגישה (ואני דיי משוכנע שכך היה) מחוממת יתר על המידה במיקרוגל, המילוי היה כבר יותר מוצלח וטעים. אני מאמין שעם לחמניה טריה המנה היתה הרבה יותר ומצלחת.

אישתי -
מהצד הנשי כבר הארוחה קיבלה בעיקר תשבוחות.
"רול סלמון" - באתר כתוב שהוא בדף אורז, אבל אני זוכר אותו עטוף בחסה, בכל מקרה הוא הגיע בליווי רוטב "פונזו" שהיה דיי נחמד.
"סלט איטריות סובה" - אני לא מוצא תיאור שלו באינטרנט, אבל כאן נרשמה התלהבות מצד אישתי.

סה"כ החשבון יצא 144 ש"ח (לפני טיפ).

מזללה.
וואו וואו וואו!
זו היתה באמת אחת הארוחות הטעימות והמהנות שזכורות לי.
הגענו לשם בשעה 14:00 בצהרי שישי.
הוגש לנו תפריט ארוחה עיסקית (עיקרית + ראשונה במחיר העיקרית).

את המנות הראשונות אני לא מוצא בתפריט באינטרנט, אנסה לשחזר...

אני -
כוס יין הבית - לא זוכר את שמו, זוכר שהוא היה לבן יבש ומהרי יהודה. ושנהנתי ממנו.

לבנה ועדשים שחורות עם עוד כל מיני עלים (מצטער על התיאור העילג, אבל זה מה שאני זוכר..) - היה מאוד טעים, דיי הרבה מרכיבים שהשתלבו למנה ראשונה קלה ומהנה.


"ניחוחות טיחואנה", שפונדרה טלה, קרם פריחולס וצ'יפוטלה, עגבניות שרי, בצל גריל, תפוח אדמה,כרוב מעושן, ליה
בצל קריספי, בוטנים, כוסברה, נענע, ויניגרט הבנרו וליים, יוגורט, טורטיה -

זו היתה מנה כל כך טעימה, רק מלכתוב עליה בלוטות הרוק שלי עובדות שעות נוספות. שילוב מרקמים וטעמים שעל אף שהייתי כבר שבע בחצי המנה לא יכולתי להפסיק עד שהצלחת התרוקנה. מתאימה למי שאוהב חריף.

אישתי -

מנה ראשונה: בשר חצילים עם יוגורט ועוד כל מיני תוספות שאני לא זוכר.
כמו המנה שלי, גם זו היתה טעימה מאוד.

עיקרית:
"הים האסור", בורי, קרם שורשים, קסרול אורז אסור, פטריות ירדן, חמאת פקאן וטימין.
גם כאן: וואו! יש לי עניין כבר כמה שנים עם בורי. הוא נמצא אצלי בקטגוריה של נחמד, אבל לרוב אעדיף על פניו דג אחר. אפשר לומר שהוא המקבילה שלי לחזה עוף בגזרת הדגים.
כאן הופתעתי, זה היה כל כך טעים. הדג עצמו פשוט היה ספוג בטעם והשילוב עם תבשיל האורז ושאר המרכיבים היה מושלם.

סה"כ הארוחה - 202 ש"ח (לפני טיפ) שזה סכום מגוחך בהשוואה לחוויה שהיתה לנו.
 

eladiko2

New member
הזכרת לי את ניחוחות טיחואנה

אחת המנות המפתיעות שאכלתי במסעדה ישראלית
 

erezavn

New member
שישי צהריים בהחלוצים 3 - מעולה...

אחרי סיבוב צהריים ספונטני בלוינסקי, חיפשתי מקום שירגיע את רעבוני.
בהחלוצים 3 היה ריק לגמרי כשנכנסתי - בשעה 13:15. בהמשך הגיעו עוד כמה סועדים, אבל זה רחוק מפיצוץ האוכלוסין באוזריה או ב-Oggie's. מה שמוצע שם בשישי צהריים זה תפריט הערב הרגיל, כלומר אין בראנץ' או ארוחת צהריים יותר קלילה, ולכן אולי זה פחות מתאים להמוני מבקרי השוק ביום שישי. גם המיקום - בשולי המתחם ולא בחלקו המרכזי מאפשר שקט יחסי. לי זה דווקא התאים.
ישבתי על הבר.

למנה ראשונה הזמנתי מנה מהספיישלים של היום - מנה שכונתה חריף!.
מדובר בפלפלונים ירוקים חריפים קלויים ברוטב לימוני עם גבן יוגורט מגורר ופיסטוקים קלויים, שמוגשים לצד כמה פרוסות לחם ושמנת חמוצה. 28 ש"ח למנת פתיחה נהדרת. החריף לא היה חריף מאד, אבל המלצרית הזהירה אותי מראש שהם טעמו לפני ושהפעם זה לא מאד חריף. בקיצור זה היה חריף בלי סימן קריאה... אבל המנה הייתה טעימה מאד ומתובלת נהדר.

למנה עיקרית הזמנתי מנה מהתפריט הרגיל: תמנון צרוב, רביולי תרד, גזר קונפי ברוטב יין לבן. נדמה שזה עלה 96 ש"ח (אולי 94?). לא חשוב. מה שחשוב שזו מנה נפלאה. כנראה מנת התמנון הכי טעימה שלי יצא לטעום בארץ עד כה. תמנון טעים להפליא שנצרב באופן מושלם והיה רך. רביולי מעולים, במילוי נהדר של תרד קצוץ, שגם בושלו לדרגה מושלמת. רוטב עדין ונהדר של יין לבן וחמאה. הגזרים שבושלו קונפי היו מתקתקים, רכים וטעימים. בקיצור - מעולה.

לקינוח לקחתי מוס שוקולד ולרונה עם פולי קפה. 36 ש"ח. מנה פשוטה ושוקולדית מאד. לא מתוקה - כמו שאני אוהב. אחלה מוס. אוורירי וטעים מאד. ההגשה של מוס לא אחיד בשני צבעים חום (שוקולד) ולבן (שמנת מוקצפת) היא מכוונת.

שורה תחתונה - מסעדה קטנה גדולה עם צוות מקצועי ונחמד במיוחד. אוכל מעולה של טבח עם יד מהטובות שיש כאן. אחד המקומות הנעימים והטעימים בעיר.
מי שמחפש ארוחה מלאה דווקא בשישי צהריים (ולא בראנץ קליל) ימצא כאן אופציה נהדרת.





 
נראה טוב מאוד

לצערי החורף והגשם גורמים לכך שהפלפלים החריפים לא חריפים
כל הפלפלים שאני קונה בזמן האחרון בקושי פיקנטיים לחייך שלי.
 

מיתר44

New member
סביצ׳ה שולה (בבית)

שולה שלמה מפולטת ומופשטת מעורה 75 ₪
אצל חמיס בטשון שביפו
שימשה אותנו לארבע מנות סביצ׳ה גדושות
ומהנות. כל כך קל להכין שזה (כמעט) אוול
שלא להכינה בבית.
חיתוך הפילה לנגיסות, מיץ לימון, פלפל ירוק חריף, גמבה, עגבניות שרי
קצת מלח גס. 10 דקות בספירה לאחור וזהו.
המשך יבוא בלווית תמונות.
 

מיתר44

New member
תגלית מאתמול: ברברה ישראלית

כל כך טעימה שבא לי ארגז. בציר 12
תמצאו מקור וספרו לי.

 

erezavn

New member
גם לרמות נפתלי היה ברברה. לא יודע אם יש עדיין...

 

מיתר44

New member
ארוחה על בסיס יבוא מפריז

יען כי הגיעו לפרקם הקס״ז וחזה האווז שהובאו קפואים מפריז, הכנתי ארוחה שאכלנו עם חברים.
* לחמניות פרעצל ובייגלך עם חמאה צרפתית.
* קס״ז עם אספרגוס ואגס מבושל ביין. לפי מתכון של אפיקורוס.
* חזה אווז על קרם ערמונים. לפי מתכון ממאסר שף.
* סינטה מוקפץ עם פסטה וירקות ברוטב אסייתי.
* קרם לימונים וקצפת.
* אספרסו מקלייה ביתית עם ביסקוטי דמוי מנדלברוט.
היה יין לבן ואדום

הנאה מרובה נרשמה. וכמובן כל התהליך שכלל תכנון, קניות, הכנות, בישול ואפייה מהבוקר.











 

pix37

New member
מזנוני דרכים-מגיע לנו יותר-(ארומה בית קמה, אלדו שורש, פויקה)

התינוק כבר בן 7 חודשים אז הגיע הזמן להתחיל לחזור אל המדבר.
בשישי - נסיעה לכיוון חניון נחל משמר- הווייז שלאחרונה מגלה נטיות פוליטיות דומיננטיות מתעקש לנווט אותנו דרך כביש חוצה שומרון. אנו מתעקשים דרך מישור אדומים ובסופו של דבר עוצרים להתרעננות בתחנת הדלק בשורש.
לקראת שבת רוב המקומות כבר התחילו להסגר חוץ מארומה ואלדו -
אייס ארומה לאשתתי -
סינבון גדול (17 ש"ח) באלדו לי ולגדול. - עוד לא יצא לי לתאום את היצירה הזו בגרסה הישראלית - וסה"כ החוויה לא רעה אבל הכרוכית עצמה לא היתה מספיק טריה והחימום לא ממש הוסיף לה לחות. כאשר מקלפים את השכבה החיצונית ומגיעים לחלקים הפנימיים של השבלול אשר לא התייבשו - סה"כ הבצק לא רע והשוקולד שהמיסו עליו נחמד עם כי מתוק מאוד. אני הסתפקתי בביס. הגדול ואמא שלו חסלו את השאר.

במדבר הכנו פוייקה ע"ב ירקות וקטניות (כרוביות ברוקלי גזר בצל פטריות, עדשים ואורז) ששתתה בקבוק שלם של קברנה סובניון של סגל + עוד מים ועדיין דרשה עוד. קצת נזהרנו מידי עם התיבול מה שפגם במעט בתוצאה הסופית.

בדרך חזרה - שוב נתקענו בשממה הגדולה שנקראת דרום ישראל בשבת - התינוק ישן כאשר התחלנו את הנסיעה כך שלא יכולנו לעצור במוזה בערד, המשכנו הלאה לכיוון כביש 6, דרך פקקים שנוצרו כתוצאה מתאונות דרכים של אופנוענים ובדואיים שהצליחו סוף סוף להגשים את שאיפתם ולהרוג את עצמם.

התינוק המשיך לישון גם אחרי שעברנו את צומת דבירה מה שהוריד את אסא מעל הפרק והתעורר ממש לפני בית קמה מה שכיוון אותנו בהכרח שוב לסניף ארומה (זה או זה או אלוניות על כביש 6 לטעמי ארומה עדיף בהרבה).

מרק עגבניות (26 ש"ח + לחם 23 בלי) - המרק היה מצוין - טעמי הירקותהורגשו בברור ולעומתם תבלינים סינטטים נעדרו. המרקם היה מצוין ובכלל תמורה טובה מאוד למחיר.

מרק עדשים (26 ש"ח + לחם 23 בלי) - שוב מרק מוצלח מאוד - סמוך צהבהב עם תבלון דומיננטי שאיכשהו מיתן את טעמי האדמה של העדשים שנוטים להשתלט.

בורקס גבינה - בצק עלים עם שומשום (14 ש"ח) כאן הצלחנו פחות - פשוט בורקס תעשייתי לא ממש מוצלח אשר כנראה חומם במיקרו מה שהרס את שאריות הטעם והמרקם שלו.

סלט ישראלי - 23 ש"ח בלי לחם - סלט בסיסי של ירקות קלאסיים - מלפפון עגבניה בצל, פטרוזיליה, מתובל בשמן זית ושום - הכי פשוט והכי טעים. הירקות היו בשלים ומלאי טעם והכי חשוב לא קרים. בהחלט מנה מוצלחת.

עוגת חמה - שוקולד תפוז - עם גלידת ארומה - (25 ש"ח) חם, מתוק טיפש, מנחם, לא הורגש בכלל טעם התפוז, כולם טרפו לי זה היה יותר מידי.

הערה כללית על השרותים במתחם - מי שבנה אותם השקיע המון בנסיון לייצר שרותים שיוכלו לעמוד בעומס של הסעות המונים (כמה אוטובוסים שמגיעים ביחד) אבל כמו כל דבר בארץ את הסיומת הוא פשוט שכח - אז יש עשרה כיורים בכולם הברזים לא מוברגים עד הסוף והם פשוט מסתובבים לכל כיוון בכל נגיעה. אין מתקני סבון ובמקומם יש כוסות חד פעמיות שמישהו ממלא בסבון שנראה כמו סבון כלים - המנקים עובדים בשיטת ההצפה כולל כל מה שרק אפשר להציף ובכלל איחס אחד גדול של חוסר תשומת לב והשגחה.
 
בדרך לדרום עוצרים רק בשמורה 215

נגרר קטן בכניסה לחניון פורה (בדיוק בהתחברות של כביש 6), נמצא שם כמעט כל השבוע ומוזג קפה מעולה, בורקסים טובים והעיקר- הרבה הקפדה על הפרטים הקטנים, מומלץ בחום בכל נסיעה דרומה
 
הבעיה היא שכשנוסעים צפונה זה לא פשוט להגיע אליהם- צריך לסוע

לכיוון קרית גת, לעשות פרסה איפשהו ולחזור. מבית קמה הדרך אליהם בכביש מאד משובש ולעתים מוצף ולא עביר בשדות
 

gastro101

New member
הוא לא נמצא בשבת (התקשרתי אליו , כבר מלאנו כרטיסיה ..

כריך 8 או 9 חינם) וגם לא בששי
 
צריכים להתקשר לברר

אין תמיד חוקיות בשעות הפתיחה שלו, אבל מתי שהמזג אוויר יפה הוא בדרך כלל נמצא
 
דווקא בדר"כ הוא כן נמצא בשישי-שבת. בסופש האחרון

הוא היה רק בשבת. הוא מפרסם בעמוד הפייסבוק שלו מתי הוא נמצא ומתי לא
 

pix37

New member
בהחלט מקום מוצלח - אבל אנחנו לרוב נוסעים למדבר יהודה דרך י-ם

והוא פשוט לא בדרך. מה גם שבשישי אנחנו יוצאים מאוחר (אחרי הגנים) והוא סוגר מוקדם (שבת) כך ששוב פשוט נשארים בלי כלום חוץ ממוזה. שלרוב לא מתאימה מבחינת מרחקי הנסיעה ושנת הילדים.

יאללה יזמים - הדרום זועק למהפכה קולינארית ואזור ים המלח בכלל.
 
למען האמת כמעט ולא בישלתי הסופש

ועדיין אכלנו המון אוכל ביתי.
&nbsp
בשישי בבוקר עבדתי ולכן הבחור עשה את כל הקניון בלעדי. חבר טוב שלא קפץ והם החליטו לעשות ניסויים במעשנה.
פיקניה שקיבלה מרינדה שכללה הרבה תבלינים, קבבים וחציל בטחינה שכולם יצאו מהמעשנה היו יופי של ארוחת צהריים ביחד עם בירה תוצרת בית.
בערב הכנו אוכל להמשך השבוע (עוף בחלב קוקוס ואורז לבן) וגם אכלנו שפיץ שייטל שבילה 5 שעות בחום נמוך במעשנה (על פי ההמלצה של תום) ויצא נפלא. את השאריות פרסנו כנקניק להמשך השבוע. לצד הבשר אכלנו קרוב ניצנים מקורמל בהדרים.
&nbsp
בשבת אצל ההורים, בקר בבישול ארוך עם תוספות כיפיות ובערב הבחור הכין לחמניות קשר והכנו סנדוויצ'ים עם חלק משאריות הבשר.
הבחור גם הכין איקלרים במילוי תה ירוק בציפוי שוקולד לבן ושברי אגוזי לוז שיצאו מושלמים.
 
מסלה דוסה לא צפוייה, קינוח מפוספס והציפס במקום הכי מוצלח...

יום חמישי בערב יצאנו עם חברים להודנא, פאב בפלורנטין שמתפרס על כמה חללים, מדרכות וכבישים באזור ללא הגנטרפיקציה של השכונה, תמיד נעים שם, הבירה במחיר סביר ויש אוכל כיפי, הפעם היה תפריט הודי והחלטתי להמר כרגיל על מאסלה דוסה, מנה שאני מתגעגע אליה מהודו ובארץ מצליחים להחריב אותם פעם אחר פעם, להתפעתי קיבלתי מנה מעולה, על צלחת במבוק חד פעמים הגיע קרפ פריך עשוי מקמח עדשים, ממולא בתבשיל תפוחי אדמה ברוטב אדמדמם ומלא טעמים עם זוג מטבלים אכזריים בצד, קצת מרושל, מלא טעמים ולא מרחם- 30 ש"ח לטעימה קטנה מהודו.
בשישי בבוקר האישה התחילה הארוחת בוקר בביקר בליקרי בהדר יוסף ואני הצטרפתי אחרי שהיא סיימה מנה לא רעה של קרוק מאדם שהוגש על מצע של פטריות וחלומי שהיה מוצלח, הזמנו קינוח כלשהו שנראה יפה- כדור שוקולד ממולא בשוקולדים כלשהם, הוא הוגש על עוגייה פריכה שמתחתיו גלידה, נשפך עליו שוקולד חם... ושום דבר לא קרה! בעיקרון הרוטב החם אמור היה להמיס את כדור השוקולד ולקרוס ברוב הדר אבל הכדור היה גב ועבה מדי , בסוף נוצר חור קטן ובכוח פילסנו את דרכנו למילוי שהרגיש כמו גלידת פיצפוצים נחותה, מאכזב....
שיש בצהרים בביר מרקט עבדתי על רקיחה של בירות ירוקות לכבוד סט פטריק...ומשם המשכנו לספוג קצת שמש והגענו לחוף הצוק, בבית הקפה שם צלחת ציפס קטנה , עם ציפס במשורה ולא מוצלחים במיוחד, עם בקבוק של קורונה וסומרסבי פריך... 80 ש"ח מאוד מיותרים על אוכל ושני בקבוקי אלכוהול קלילים, אבל הכיף שלשבת בתוך הגלים שהרטיבו את הרגלים, לזה אין מחיר.
בשבת יריד תקליטים בבית רומנו, הרבה אנשים מוכרים, כמה מציאות ישראליות מוצלחות (גרי אקשטיין, אבנר שטראוס ועוד כמה) מסתבר שהסצנה עדיין שוקקת עם הרבה מציאות
 
למעלה