"חגיגות" השעיית הצמחונות

pix37

New member
"חגיגות" השעיית הצמחונות

בשל כל מיני סיבות רפואיות שלא כאן המקום לפרטן נאלצתי אחרי 12 שנות צמחונות כאשר חלקן הגדול על גבול הטבעונות לחזור לאכול בשר. בשרשור הזה אפרט בקצרה את החוויות בשבוע הראשון של אכילת הבשר.

השבוע הזה עמד בסימן נסיון נואש למצוא מנה ספציפית (טחול ממולא) אליה מאוד התגעגעתי - ואשר נכון לכרגע טרם הצלחתי למצוא.
 

pix37

New member
שווארמה משופרת- במבינו חיפה -רח' יפו

אז במסגרת החיפוש אחר הטחול הממולא סרקתי את כל המזללות והשיפודיות ברח' יפו אך בלא הצלחה. בסופו של יום כבר לא היה לי מספיק זמן לחפש - ונזכרתי כמה אהבתי בעבר את השווארמה המשופרת של במבינו - אז החלטתי שזו מנה מספיק מיוחדת ומעניינת לשבור צמחונות של 12 שנים.

למי שלא מכיר מדובר בשווארמה עגל שמוסרת משיפוד השווארמה ומועברת לפנלנצ'ה שם היא נקצצת עם עגבניות בצל ממרח שום,עמבה ועוד תבלינים ומוגשת עסיסית ולוהטת בתוך פיתה / לאפה / צלחת.

הזמנתי מנה בפיתה אשר היתה מוכנה תוך כמה דקות - לקחתי ביס וזה פשוט לא היה זה. כנראה שהזכרונות היו חזקים יותר מטעמו של המוצר עצמו או שבשנים האחרונות חלה שם נסיגה קלה. המנה היתה טובה ואפילו טובה מאוד אבל לא מה שזכרתי מבחינת מורכבות טעמים ומשחקי מרקמים.

שורה תחתונה- שווה לנסות אם לא עדיין לא ניסיתם - ומשם איש איש וטעמו.
כ-שלושים ומשהו ש"ח.
 

pix37

New member
לאון ויוז'י -מסעדה רומנית רח'הנביאים חיפה

למחרת הלכתי לבדוק שמועה שרצה במשרד על שיפודיה איכותית שמסתתרת באיזו מרפסת פרטית ברח' שבתאי לוי חיפה - אשר אולי תחזיק גם טחול ממולא.

השמועה התגלתה כנכונה אך לא רלוונטית מאחר והשיפודיה הנ"ל נסגרה כבר לפני קרוב לשנתיים.

המשכתי לכיוון הנביאים ושם נתקלתי בלאון ויוז'י מסעדה ותיקה מאוד שגם בגלגול הקודם שלי כאוכל בשר לא יצא לי לנסות.מדובר במקום שלא השתנה כבר קרוב ל-40 שנה. הגריל מן ותיק מאוד ויודע בדיוק מה שהוא עושה. אין דקורציה המקום לא ממש מבהיק מנקיון או מודרניות אבל האוכל כל כך טעים.

הזמנתי מנה קבב - 4 קבבים רומנים תפוחים ומעולים - 28 ש"ח למנת בשר מעולה טעימה - עם טעם דומיננטי של בשר
בנוסף-פטריציאן - נקניקיה רומנית עשירה בטעמים מרקם אידאלי -25 ש"ח.

בנוסף הוגש לשולחן צלחת חמוצים אשר הנחתי שהיא על חשבון הבית אך בדיעבד חויבתי עליה ב- 7 ש"ח אשר כללה חזרת גרועה חסרת חריפות לחלוטין,מלפפון חמוץ תוצרת בית מעולה, זיתים סטנדרטיים (מקופסא ???) וכרוב חמוץ מצוין.

סה"כ חוויה בשרית נהדרת של בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שבאמת יודעים מה הם עושים.
 

pix37

New member
מחנה דויד חיפה -שיפודיה ללא שם (לא הסביח)

אחרי מאורעות שני הימים הראשונים השותפה שלי אשר תמיד שמחה לעזור החליטה לגלות לי על המקום הסודי שכל חיפה אוכלת שם שיפודים מעולים - אחרי תחקיר קצר התברר שזו השיפודיה המפורסמת במחנה דויד אשר בתור ילדים היינו קוראים לה השיפודים של סביח ונעמי - הידועים בשיפודי "הלבבות" שני ב' דגושים lebabot
נסעתי לשם רק כדי לגלות שהמוסד עדיין פועל אבל הוא נפתח רק ב- 17:30 אז חיפשתי מקום חלופי ובצד אותו בניין מצאתי שיפודיה נוספת שהיתה פתוחה גם בצהריים.

שם הזמנתי פיתה עם שיפוד כבד ושיפוד קבאב - 32ש"ח. הכבד היה נפלא עשוי מדיום בלי לייבש אותו יותר מידי הקבאב היה נחמד אבל התקשה להתחרות בקבאב של לאון ויוז'י.

סה"כ נחמד מאוד.
 

pix37

New member
הקובה של אמא- קרית מלאכי

ממש בקצה אזור התעשיה צמוד לתחנת הדלק.

לא ממש הכרתי את האזור והייתי עם שותפה לנסיעה שומרת כשרות כך שהיינו די מוגבלים. נכנסנו למקום הראשון שראינו.

זה מטבח ביתי במובן הכי קלאסי שיש - אישה מבוגרת מבשלת אוכל ביתי עם דגש על קובות מבושלות.

אני הזמנתי מרק שעועית ואורז שותפתי לארוחה הזמינה מרק סלק וקובות במילוי בשר. הכל היה נחמד מאוד אך שום דבר שמצדיק נסיעה מיוחדת או אפילו סטייה מהדרך.

אם מדברים על בזבוז של בשר - הבשר בקובה כמעט ולא הורגש וחבל שמישהו מת עבורו

סה"כ 100 ש"ח עבור שנינו + בקבוק שתיה קלה אחד.
 

mereng

New member
וואו, לא חשבתי שיש משהו בריאותי שמחייב אכילת בשר

הפתעת !
&nbsp
אני מנסה לחשוב מה הייתי אוכלת אם הייתי חייבת .... אני מניחה שהייתי אוכלת את קציצות הפראסה של סבתא שאבא שלי משחזר מדהים. אח"כ פלפל ממולא באורז ובשר של אבא.
אני לא מתגעגעת בכלל לבשר, למעשה יש לי בעיה הפוכה- אני קצת נגעלת ממנו, ומקווה שלא אצטרך להפר את הצמחונות לעולם.
&nbsp
בכל מקרה רפואה שלמה לך, זה הכי חשוב
 

pix37

New member
אני עדיין מקווה לחזור לצמחונות כשאוכל

ולכן הגדרתי את התקופה הנוכחית כהשעיה ולא כביטול או חזרה מהצמחונות.

אכילת בשר אינה מוסרית בעיני אך לפעמים יש דברים שקודמים.
 

pix37

New member
בטבעון ... חפשי בספרות המקצועית על הפציאנט pix

 

pix37

New member
המזנון - אבן גבירול תל אביב

בשישי שבת יצאנו אני אישתתי והתינוק לסוף שבוע רומנטי בתל אביב.
הגענו אחר הצהריים עייפים ומותשים לתוך הבלאגן של לב תל אביב - כאשר גם כל החניונים היו תפוסים ומלאים.

בסופו של יום מצאנו חניה אחרונה בדובנוב וצעדנו ברגל לכיוון המזנון של אייל שני.

תקראו לנו פרובינציאליים - חסידים שוטים, בורים קולינארית ואפילו פראיירים אבל את החוויה והאוכל שאייל שני מספק אף אחד לא נותן - ובטח לא בכאלה מחירים סבירים.

הגענו למקום על הבר הרועש גם כך עומד סקסופוניסט ומשתולל עם המוסיקה ופשוט מרקיד את כולם - הוא בא לנגן סולו לתינוק הנדהם קפץ לכביש ובכלל עשה שמח.

אני הזמנתי כבד בפיתה (כ-35ש"ח) אישתתי הזמינה מינט סטייק (48 ש"ח)
כאשר הבאתי את המנות לשולחן - התינוק שהיה עסוק ביניקה פשוט הסתובב תפס את הפיתה שהגשתי לאמא שלו וניסה לתת ביס - כנראה שכבר בגיל הזה הם יודעים לזהות אוכל טוב.

כאשר לקחנו ממנו את המנה- אין לו שיניים והוא לא יכול ללעוס הוא פשוט התחיל לבכות עד שנתתי לו חתיכות קטנטנות מהכבד שלי שהיה פשוט מושלם. אחת המנות הכי טעימות שטעמתי מעודי. ההרכב של הפיתה השילוב בין הרכיבים השונים והכבד שנצלה לשלמות פשוט יצרו מנה מופלאה.

גם אישתתי מאוד נהנתה מהמנה שלה ומכל הבלאגן מסביב - ושנינו סיכמנו את החוויה כשער כניסה מופלא לתל אביב.
 

pix37

New member
גוצ'ה - דיזינגוף תל אביב - וואו ...

אחרי סיור קליל ברחובות תל אביב לקחנו את הרכב והגענו למלון(דיזינגוף סוויטס -דיזינגוף פינת גורדון - נחמד פשוט ונקי).

אני הלכתי לנוח לכמה דקות והתעוררתי קרוב ל- 22:00 בערב מה שאומר שהפסדנו את ההזמנה שלנו לרק בשר (לשמחתי אישתתי האחראית דאגה לבטל בסביבות 20:30)

התחלנו לעשות סבב על כל מסעדות הבשרים שאני מכיר בתל אביב ולמרבית ההפתעה התברר שלפחות מטבחי העיר ללא הפסקה נסגרים ברובם ב-22:30-23:00 - אחרי כמה דקות של התנשאות פרובינציאלית על העיר הגדולה שנסגרת באותה שעה בה נסגרים בתי הקפה בישוב שלי, התחלנו פשוט לצעוד על דיזינגוף ולחפש מקום לאכול.

בסופו של דבר הגענו לגוצ'ה ואמרנו יאללה ננסה. וטוב שכך.

המקום היה חי עם מוסיקה והמון אווירה - צוות מלצריות ומארחות מדהימות שבאמת גרמו להרגשה נוחה ושחשוב להם שנהנה. הגענו בלי הזמנה אך מיד סידרו לנו מקום לתינוק - הגישו לאישתי 4 טעימות יין שונות עד שהוא מצאה את היין שהכי התאים לה.

אני עדיין הייתי מלא מהצהריים אז הזמנתי רק סלט ירוק 29 וצ'יפס 21. הסלט היה מצוין עשיר בחמוציות ואגוזים עם רוטב מוצלח ובכלל מנה נהדרת. הצ'יפס קצת פחות -צ'יפס של טיגון אחד בסגנון מסעדה מזרחית אשר נותר כמעט בשלמותו.

אישתתי התלבטה רבות ובניגוד לכללים המקובלים היא הזמינה מנת בשר במסעדת דגים - היא הזימנה סטייק אנטריקוט עם שרימפס (115 ש"ח) וביקשה כי בצד יגישו לה גם רוטב שמנת ממנה אחרת (מנת סטייק הפילה). בקשה אשר נענתה ברצון.

על הסטייק לא צוין משקל אבל לדעתי הוא היה בסביבות ה-350 ג' והוגש גם עם תפוחי אדמה אפויים ורוטב שום ופשוט הוא היה יצירת מופת. אין לי קריטריון אמיתי להשוואה -כאמור לא אכלתי בשר די הרבה שנים אבל זו היתה מנה נדיבה יפיפיה ועם טעם נפלא אשר פשוט נטרפה כולה בהרבה הרבה סבלנות.

ביחד עם כוס מרלו של טוליפ (אשר התינוק שפך והיא הוחלפה מיד בלא חיוב נוסף למרות שזו אשמתנו בלבד) ושתי כוסות מיץ תפוזים יצאנו עם חשבון הוגן מאוד של 230 ש"ח.

מומלץ בחום.
 

pix37

New member
תמונה (לא משהו) של הסטייק של גוצ'ה

צולם בנייד הפרימיטיבי של אישתתי בתנאי תאורה בעייתיים - אחרי שהבטריה של הנייד שלי נהרסה בנסיעה לתל אביב

 
תודה על הדיווחים

בנוגע לטחול ממולא - ב 25M מגישים בימי שלישי ורביעי חלקי פנים ולעיתים הם מגישים גם טחול ממולא, שווה לברר איתם.
&nbsp
וכמובן - רק בריאות בתקווה שתוכל לחזור לעצמך בקרוב.
 

החתולית

New member
אני זוכרת כמה פעמים כתבת שאתה מתגעגע לבשר

אז עכשיו בלית ברירה, תוכל להקל על הגעגועים לתקופת מה.
&nbsp
נראה לי שמתבקש ביקור במעיין הבירה
 

Gרר

New member
תהיה בריא!

חבל שההשעייה נובעת מסיבות בריאותיות. מאחל לך חזרה לבריאות שלמה.

אני מאד אוהב את מנת הכבד של המזנון. הכבדים שם באמת עושיים מופלא וזה כיף להגיע לחלק התחתון של הפיתה שם מתנקזים כל הנוזלים והטעמים. אישית אני מאד סובל מהרעש שם אז בדרך כלל עם הגעת המנה אני משתדל להתרחק למרחק דציבלי סביר
 
בשיפודי אולגה יש טחול ממולא. רק רצוי לצלצל קודם לוודא

שלא נגמר. אם תזדמן ליפו אפשר לקנות באטליז עמוס ברח' יפת טחול ממולא קפוא ופרוס ולשים בבית על המנגל.
 

מיתר44

New member
טחול ממולא יש בעזורה התל אביבית

ראוי לצלצל לפני שמגיעים. מאחל לך בריאות ויחד עם זאת מקנא
בהתרגשות הראשונית שלך לטעמי הבשר. כמו לגלות מחדש עולם של טעמי אוכל.
 
למעלה