שגב אקספרס- מסעדת שף כמו שאני מדען גרעין

oreldi

New member
שגב אקספרס- מסעדת שף כמו שאני מדען גרעין

בעבר, לפני שנתיים בערך, כתבתי כאן בפורום דיווח על שגב אקספרס בראשון לציון דיווח חיובי. זה היה אחד הדיווחים הראשונים שכתבתי. צעיר ותמים הייתי.
מאז עד היום הייתי בלא מעט מסעדות, נחשפתי לכל מיני סוגי מאכלים וגיבשתי טוב יותר את הטעם שלי. לפני כשנה ביקרתי שוב בשגב אקספרס, אכלתי אפילו שוב את אחת המנות (ריזוטו פטריות) וראיתי שזה לא מתאים לי- זה היה כבד, מתוק וחסר איזון.
לאחרונה הזדמנה לי פגישה משפחתית בראשון לציון בקניון הזה. הבחירה היתה בין בית קפה בקניון לשגב אקספרס, אמרתי יאללה, שיהיה שגב. אולי בכל זאת יהיה משהו טוב. איזו טעות. איזו טעות.

אכלנו את המנות הבאות:
פוקצ'ה הוזמנה לפתיחה (22 שקל) היא היתה טובה. חמה, פריכה, טעימה. הוגשה עם חמאה רכה ושמ"ז ובלסמי בצד. המנה הכי טובה בארוחה.

עוד בטרם סיימנו את הפוקצה כבר נחתו העיקריות בשולחן. המלצרים בשגב לא שמעו כנראה שמנות עיקריות מגישים אחרי מנות ראשונות ולא ביחד. בכלל, המלצרים בשגב כנראה לא שמעו טוב באותו ערב, כי צריך היה לקרוא (סליחה, לצעוק) להם כמה פעמים בשביל להשיג אותם.

לעיקריות הזמנו 3 מנות:

פסטה בולונז (67 שקל) : הפסטה הגיעה בקערה מרובעת עמוקה. קערה שמתאימה יותר למרק מאשר לפסטה. בחלק העליון של הצלחת היה מעט בשר, אבל רק שהסועד שאכל הגיע לאמצע ונשארה מעט פסטה, הוא ראה המון המון בשר בתחתית הצלחת. בקיצור, זה היה יותר כמו פסטה עגבניות בנפרד, ובצד בשר טחון. למה לא להגיש פסטה בצלחת מתאימה לפסטה? אה, שכחתי. הכי חשוב שהמנה תראה יפה. בכל אופן מבחינת הטעם, המנה היתה סבירה, הבשר היה סביר וגם הפסטה, על אף שהיתה רכה מדי.

כרע עוף "צרפתי" היתה המנה שאני הזמנתי. הגיעה צלחת ענקית עם כרע קטנה. בצד הגיע רוטב יין אדום וגבינה כחולה. חשבתי כשהזמנתי, שהעוף יצלה יחד עם הרוטב. בפועל, העוף היה בלי רוטב והרוטב הגיע בצד. העוף, על אף שלא יובש, היה סתמי, הרוטב בצד לא באמת תרם משהו לעוף. היה גם פירה שהיה סביר. 72 שקל לחתיכת עוף סתמית עם פירה. לא יאמן

ומנה נוספת היתה סלט תפוא ועוף בגריל (52 שקל) שהכיל חסה, רוקט, תפו"א, עוף ומעל זה רוטב איולי עשבי תיבול. לקחתי טעימה, התפו"א היו קשים מדי והרוטב היה נוראי, בעל טעם לוואי לא ברור. מי שאכלה את המנה אהבה יותר את המנה. אני בכל אופן הייתי מתאר את זה כבלתי אכיל.

בסוף הגיע הרגע שכולנו מחכים לו, "הפינוק משגב", קיבלנו פצצת שוקולד (אותו "פינוק" שקיבלתי בפעם הקודמת) קינוח שהכיל גלידת שוקולד בתוך טילון ועוגת שוקולד. מהביקור הקודם זכורה לי גלידת אגוזים טעימה, ואילו עכשיו לא חשתי בהבדל בינה לבין גלידה של שטראוס. בתוך הקערה של הגלידה היה גם "סופלה שוקולד", כך על פי המלצרית. רק שה"סופלה" היה בפועל עוגה שכולה התפוררה, ובגלל שהוגשה באותה קערה עם הגלידה, היא גם היתה קרה.

שורה תחתונה: למעט הפוקצ'ה ופה והשם הפסטה, כל שאר המנות היו איומות. את הכל אדון שגב עוטף בצילחות מרשים, צלחות יפהפיות, כלים מהודרים ומה לא. רק שהתוכן , כלומר האוכל, הוא בדיחה עצובה. בלי בושה שגב מרשה לעצמו לקרוא לשגב אקספרס "מטבח שף". בפועל, זו מסעדה גרועה עם טבחים שמקצועיות מהם והלאה. רק המחירים זה מחירי מסעדת שף. כל בית קפה גרוע טוב יותר מהבדיחה הזו שנקראת שגב אקספרס.



 
לא מובן לי איך הבן אדם הזה עדיין שורד

מעולם לא אכלתי אצל האיש המתנשא הזה אבל לא ראיתי אפילו ביקורת אחת טובה על המסעדות שלו , אז איך זה שמסעדות נסגרות פה כל שני וחמישי ודווקא הוא מחזיק מעמד?
&nbsp
תודה על הביקורת
 

oreldi

New member
לא רק שהוא שורד

אלא באותו ערב, באמצע שבוע, המקום היה מפוצץ.
יש לא מעט גורמים לדעתי: העובדה שהוא שף, אין מה לעשות, הוא מופיע בטלויזיה בלי סוף ואנשים רואים בו שף. כמו כן- התפריט שלו נגיש ולא "פלצני", והמחירים נראים סבירים, ולא צריך לשבור תוכנית חיסכון כדי לאכול במסעדת השף שלו, בניגוד להרבה מסעדות שף הנתפסות כפלצניות.
באוכל הוא לא חזק, אבל בשיווק הוא מבין טוב טוב.
 
כן בשיווק הוא מבין , באוכל כנראה שלא כל כך..

אבל מה , רושפלד ואדוני לא מבינים בשיווק? והם סגרו מסעדות אז האמת אני כבר לא מבין מה הולך פה .
 

lriemann

New member
ולי לא ברור איך משהו עם המילה "אקספרס" יכול להחשב כאיכותי

 

salo22

New member
בגדול, מי שכותב פה זה המיעוט המוזר

יש לי הרבה יותר קרובי משפחה וחברים שבין חוויות החיים הקולינאריות המשמעותיות באמת שלהם, ארוחה בשגב או באקספרס, לא צוחק
מאשר אלו שיגידו כמונו, מה לעזאזל..
הרבה אנשים שאכלו בלא מעט מסעדות ונזכרים בערגה באותו ערב בשגב, למה, כי האוכל המצוייץ שלו כנראה קלע לשאיפות הלא מתיימרות שלהם, לא הרחיק אותם בהרבה ממחוזות אותם הם מכירים והפתעה היה להם טעים ונדיב, אפילו מאוד. הזוי, נכון, אבל קורה, בהרבה תחומים, גם מוזיקה, טלוויזיה, ספרות, אומנות באופן כללי, יש לי הרגשה שלא מעט מאיתנו כאן זה "מיעוט מוזר", משהו כזה.
 

RandS

New member
כשסיפרתי לאחותי שבעיניי המסעדה שלו היא נוראה

היא פערה עיניים בהלם.
איכשהו כל הפירוטכניקה הזו של מזרקים, סוכריות קופצות, שפופרות של משחות שיניים ושאר ציוד למסיבות גן הצליח להקסים אותה.
 

salo22

New member
גם תוכניות הטלוויזיה שלו מביכות

אבל לכי תספרי את זה למסעודה או פאניה משדרות (או רמת אביב ג..), אחרי שהוא מצלם שם פרק של מסעדת הפועלים או מצטלם לפרסומת אווילית כזו או אחרת.. הבחור הצליח להפוך עצמו לאחד מזיופי העממיקו הגדולים כנראה שפגשנו, באמת, שאפו לו ולצוות שמאחוריו.
 
מסעודה משדרות אינה דוגמא טובה - נראה לך שאוכל כזה יכול

להרשים בשלניות של אוכל מרוקאי מסורתי וטעים?
 

salo22

New member
אין קשר לאוכל, יש קשר ללהתחבב

אני לא הבאתי את הדוגמאות בהתייחסות לאספקט כלשהו של אוכל, אם יצא לך לראות כמה פריימים מהתוכנית הזו שלו, הוא אליל הנשים המבוגרות שמככבות שם לצידו, ויש רבות, למעשה לדעתי בכל פרק, בלי קשר למה שמתבשל. גם כשהוא הולך היום ברחוב, סופר בשלניות מבוגרות מעדות כאלו ואחרות מזהות אותו ואוהבות אותו, זה לא קשור לאוכל, זה קשור למותג ו"עממיקו". גם חיים כהן בצורה מסויימת כזה, למרות שלו כמובן, הרבה יותר מה להציע, גם לסופר בשלניות עדתיות.
 
צודק. לא שמתי לב שעברת לדבר על תוכניות הטלוויזיה שלו.

הייתי עוד 'תקועה' בשגב אקספרס ולכך התכוונתי.
 

החתולית

New member
יש אנשים שאוהבים את האוכל שלו

הבן שלי אכל עם החברה שלו אתמול במסעדה שלו בשרונה, והם חשבו שהיה נחמד.
אז נכון שהם מבינים גדולים, אבל הם מייצגים את מרבית האוכלוסייה שמגיעה לשרונה מרקט ולמסעדות של שגב.
 

erezavn

New member
אקספרס נפתחה מראש כגרסה עממית של שגב הרצליה...

לטעמי שגב אקספרס היא ממש לא מסעדת שף ומעולם לא הייתה כזו, למרות ששגב משה נחשב פעם לשף (ואולי לפני כמה שנים הוא גם אכן היה כזה - לפני האקספרסים, הקיטשן גארדן והשגב-ארט - עכשיו הוא סתם מסעדן סלב ואיש שיווק). מעניין אותי מתי הוא היה פעם אחרונה במטבח מסעדותיו ואשכרה בישל (בלי מצלמות טלוויזיה מסביב).
האקספרס מרגע פתיחתה הייתה לא טובה לדעתי, אבל היא מכוונת למכנה משותף רחב. אוכל מתחנף שההמונים אוהבים. זה סוד הצלחתה. כמובן שהעובדה שהשף הוא כוכב טלוויזיה ומדורי הרכילות לא מפריעה.
ואין מה לעשות - הרוב כאן הוא לא אנין טעם. הוא אוהב אוכל שמרני עם טעמים מתחנפים ומקומות שמספקים את זה יצליחו גם אם אינם שיא האיכות, על אחת כמה וכמה אם השף שעומד מאחוריהם הוא מפורסם... מפעלות שגב הם דוגמא אחת. רשת ג'ירף זו דוגמא נוספת.
 
לטעמי, גם שגב הרצליה, אפילו בתחילת דרכה, הייתה סוג של פוזה

ולא מסעדת שף ברמה של מסעדת שף. רק שהיא הייתה מכוונת למכנה משותף שהחזיק מעצמו יותר. עדיין עדר...
 

oreldi

New member
היא נתפסת בעיני רבים כמסעדת שף

כך היא נתפסה בעיניי לפני שהכרתי את שגב , כך היא נתפסת בעיני רבים. זה שזה לא ככה באמת זה לא רלוונטי. אם אתה מצליח למכור אבנים זוהרות במחיר של זהב, מכרת זהב. וזה מה שהוא עושה
ולגבי ג'ירף, בעיניי אין מה להשוות אותה לשגב. נכון, הם פונים לכולם כולל כולם, אבל הם מצליחים לשמור על סטנדרטים סבירים ונמנעים מלהטביע את כל האוכל במתוק. בכמה ביקורים בסניף בסינמה סיטי ומשלוחים מהסניף ברמת החייל נהניתי מאוד.
 
למעלה