ביקור במסעדת דוק - חוב משבוע שעבר...

erezavn

New member
ביקור במסעדת דוק - חוב משבוע שעבר...

בשבוע שעבר דגמתי לראשונה את מסעדת דוק הכה מדוברת של האחים דוקטור, באבן גבירול, סמוך למסעדת האחים השוקקת (אותם אחים).
המקום קטנטן וקצת קלסטרופובי (לפחות האיזור של הבר והמטבח).
היינו שניים. ישבנו על הבר עצמו, שצופה לאיזור ההכנות בו עומדים השף ועוזרו (מרחק של סנטימטרים). לחובבי בישול זה דווקא מיקום מגניב.
אני אוהב מאד את ההתבססות של דוק על חומרי גלם מקומיים, גם באוכל וגם באלכוהול. יש כאן אג'נדה של לתת כבוד ליצרנים מקומיים וזה ראוי להערכה. בחודשים האחרונים נכתב על דוק בכל מקום (בדרך כלל דברים חיוביים מאד) ובאתי עם לא מעט סקרנות וציפיות.

בשורה התחתונה - נהניתי, אבל ציפיתי ליותר עניין והשקעה באוכל עצמו. רוב המנות הן מנות מאד מהירות הכנה, שלא דורשות שום יכולות בישול או טכניקה. המנות חביבות, רעננות, טעימות ועשויות מחומרי גלם איכותיים, אבל אף אחת מאלה שטעמתי לא הלהיבה באמת.

דגמנו בסה"כ 6 מנות מתוך תפריט של 15 מנות (שהיקרה ביותר עולה 63 ש"ח). המנות קטנות עד בינוניות.

מנה 1: פלמידה לבנה כבושה, סלט תפוחי אדמה באטר, שמנת חמוצה וחזרת טרייה. 48 ש"ח. חביב, עדין ורענן. החזרת לא נתנה את הקיק המצופה.

מנה 2: קולורבי אפוי בפחם, גבינת המאירי, סומסום בלאדי, טימין צעיר ופלפל חריף. 33 ש"ח. המנה הכי מדוברת אולי של דוק. ואללה - טעימה מאד. שילוב מצוין. ירק אפור ולא סקסי שמקבל פתאום מימד אחר.

מנה 3: טרטר גמל ים במיץ חושחש, קרם פרש, אבוקדו, אפונים טריות ואפונת שלג נאה. 48 ש"ח. עוד מנת דג נא. הפעם דג מאד לא שגרתי במטבחי ארצנו. טעים, נעים, רענן. החושחש זה עוד חומר גלם נשכח שבדוק הקימו אותו לתחייה. נחמד.

מנה 4: פרוסות אונטריב חרוכות במבער, חמאת סחוג ועשבים, על חלה של ויז'ניץ. 29 ש"ח (פרוסה אחת). חמאת הסחוג טעימה מאד. האונטריב חביב אבל פחות מדי מורגש. לטעמי צריך פרוסות עבות ובשרניות יותר.

מנה 5: כרוב ערבי אפוי ביין לבן ועשבים, צ'ימיצ'ורי זעתר וגבינת שילה חרוכה. 35 ש"ח. עוד מנה שלוקחת ירק לא מלהיב על נייר, משדכת אותו לגבינה איכותית, והתוצאה טעימה מאד.

מנה 6: גבינת הר של משק עפאים וריבת עגבניות שרי, על לחם מחמצת של שרויטמן. 35 ש"ח. (יש גם אפשרות ל-1/2 מנה ב-19 ש"ח). תכלס - לחם עם גבינה וריבה חמצמצה. טעים מאד אבל גם מישהו שלא יודע להכין חביתה יכול להכין כזה...

את הקינוח אכלנו בבוזה הלא רחוקה.
אז כמו שאמרתי. מקום חמוד, נעים וטעים, עם אחלה קונספט, אבל עם אוכל מאד פשוט, לעתים אולי פשוט מדי.
בגלל גודלו הפיזי של המקום והמנות שברובן לא כרוכות בבישול של ממש, קצת קשה לי להתייחס לדוק כאל מסעדה. אם מתייחסים אליה כאל בר אוכל או טאפאס בר - ומגיעים לבילוי קליל של אוכל טוב וקצת אלכוהול, דוק היא בהחלט מקום מוצלח וראוי.

יתר פירוט ותמונות כרגיל כאן:
http://processing-food.blogspot.co.il/2016/01/whats-up-dok.html









 

gastro101

New member
הקטינו את מנת הקלורבי ? פעמים אכלנו שם את המנה

ולמיטב זכרוני היו שתי יחידות אולי אפילו 3...
את מנת סלט תפוחי אדמה אהבתי בגלל החזרת שגוררה מול עיני בפומפית מיקרופליין
לא הייתי מגיעה השם במיוחד ובודאי לא בחרף ,לשבת על המדרכה שזה עיקר מקומות הישיבה שם
 

erezavn

New member
קיבלנו יחידה אחת בלבד. היה זוג אחר שקיבל שתי יחידות קטנות...

נדמה לי שאם אין מקום בפנים - על הבר או באחד מ-2-3 השולחנות הקטנים, אין טעם להגיע לשם... לשבת בחלק החיצוני המקורה זה משעמם ומוציא את כל העוקץ. לשבת באחד מהשולחנות שעל המדרכה או בחלק החיצוני של הבר שגם הוא על המדרכה זה אכן מבאס, והייתי מוותר על כך... אנחנו ישבנו בחלק הכי פנימי של הבר והיה לנו חמים ונעים (גם אם צפוף).
 
גם אני הייתי שם ברביעי שעבר

ההתרשמות שלי מאוד דומה, כל המנות היו מוצלחות וטעימות ולא הייתה נפילה אחת.
ניסינו גם את הספיחה טלה שהייתה חתיכה שומנית ובשרנית של טלה עם המון עשבים שהייתה מעולה.
הקולורבי והכרוב הן מנות מעולות שמוציאות את המיטב מחומר הגלם, מנות הדגים היו טעימות אבל היה חבר משהו שיקפיץ אותם או אולי מעט חריפות.
עצם הקוסנפט שכל המוצרים מגיעים אך ורק מהארץ (כולל האלכוהול) מדהים , החיפוש אחר חומרי גלם והטיפול בהם מדוייקים, זאת לא מסעדה מפונפנת אבל כיף להגיע לשם בכל פעם מחדש
 
למעלה