Chez L'ami Jean - סנונית ראשונה מפריז

החתולית

New member
Chez L'ami Jean - סנונית ראשונה מפריז

כתבתי מעט על חלק מהארוחות שלנו בפריז כאן.

השולחן לארוחת הצהריים בל'אמי ז'אן ההיה הראשון שהזמנתי כשתכננו את הטיול לפריז, וחלקכם יודעים כמה זמן חיכיתי לו, וכמה קשה עבדתי עליו. ביצעתי את ההזמנה שבועיים מראש באמצעות אתר האינטרנט של המסעדה. הפולו אפ שלהם ראוי לציון – קיבלתי מייל אישור, ומייל תזכורת.
אחרי הארוחה קיבלתי שני מיילים שמבקשים שאתן משוב חוזר על הארוחה, אבל לא קיבלתי כל התייחסות למשוב שנתתי. חבל.

הצוות היה נעים ונחמד, המלצר היה אולי קצת ציני, אבל לא נורא. רוב הלקוחות היו תיירים (אחת כנראה עם ג'ט לג, נרדמה ליד השולחן), אבל היה גם שולחן של עובדים מהסביבה בהפסקת צהריים, ושולחן מעורב של תיירים ומקומיים.

סבתא רותרות עזרה לי לתרגם את התפריט של ארוחת הטעימות שהזמנו במחיר של 42 אירו לאדם.

מנה ראשונה: המרק של אמא פילומנה עם קרוטונים ועירית
המרק נמזג לצלחות עמוקות ליד השולחן מתוך כד גדול. בתחתית הקערות נחו פיסת בשר סרטן, קרוטונים, בצל מטוגן יבש ועירית קצוצה. המרק היה מלוח מאד ברמה שקשה היה להבחין בטעמים אחרים. שליתי מהמרק את בשר הסרטן, וטעמו היה עדין מאד. חבל שטבע במליחות המרק.
מי שהזמינו את המנה לא כחלק מארוחת טעימות, קיבלו קנקן מרק צח למזיגה חוזרת.

מנה שניה: חלזון ים בווינגרט חם, עם פיסת בשר בקר נא עם בזיליקום
על צלחת גדולה נח בשרו של חלזון ים, ולידו נחה פיסת בקר נא יחסית עבה. הבשר היה מצויין, איכותי, מיושן ושתי הנגיסות שהיו ממנו היו טעימות מאד. לחלזון היה מרקם של גומי, ומעט מאד טעם מלבד טעם הוויניגרט (יכול להיות שזהו טעמו ומרקמו של חלזון. היות שקודם לכן לא אכלתי חלזונות, אשמח אם מישהו יתרום מידע בנושא). זו היתה מנה מעניינת לעומת מנות אחרות שהוגשו בארוחה הזו.

מנה שלישית: גרואינג בגריל, אוזן חזיר עם גבינת פטה
סבתא רותרות לא ידעה מהו גרואינג ונסיונותי לזהות באמצעות גוגל על מה מדובר, עלו בתוהו. לא היתה גבינת פטה במנה, אבל היו שני נתחים קטנים ושמנים של בשר (אוזן חזיר, למה ציפיתי?).השומניות היתה מעיקה משהו, והמנה שהוגשה בטמפרטורת החדר, היתה די משעממת.

מנה רביעית: דגת היום הקודם
פילה קטן של דג הוגש על ברונואז של ירקות מאודים שהוגשו גם עם המנה השלישית, והופיעו במנת העוף. הפילה היה נחמד, טעים, אבל שוב – מאכזב משהו. לא בשבילו הגענו הנה. הירקות היו מבחינתי רק קישוט, היות שהקוביות היו קטנות מאד, והוגשה כמות קטנה מהם (אולי תכולת כף שפוזרה על הצלחת).

מנה חמישית – עוף צהוב, חזה ושוק צלויים בבויון
כמו שכבר כתבתי, נתח החזה של הבחור הגיע נא כמעט לגמרי. הנתח שלי היה עשוי טיפה יותר, אבל הפסקתי לאכול אותו כשהגעתי לחלק הנא. העוף היה עדין ועסיסי והפירה שהוגש לידו היה משובח במיוחד - חלק, קרמי, מלא חמאה ולטעמי גם שמנת. הייתי יכולה לאכול קערות שלמות של הפירה הזה.
הבחור קיבל צלעות טלה במקום מנת העוף שנלקחה על-ידי המלצר, ואלה היוו תיקון אמיתי. צלעות קום איל פו, בשר משובח ועשוי נכון. לא צריך הרבה יותר מזה.

קינוח: קערה ענקית של פודינג האורז המפורסם של המסעדה
לשולחן מוגשת קערה גדולה של פודינג אורז ובתוכה כף עץ להגשה. לצידה צנצנות קטנות עם פיסטוקים גרוסים וקרמל מלוח, וצלחות אישיות. לקחנו לנו מעט פודינג פיזרנו פיסטוקים וקצת קרמל, ואחר כך הגשנו לעצמנו עוד קצת, ועוד קצת, והתמוגגנו.

כשביקשנו חשבון, הניחו על השולחן שקית נייר ואמרו שזו מתנה מהמסעדה. בתוך השקית היו שני בקבוקים קטנים של סיידר אלכוהולי מ... קוויבק, קנדה. לא כל כך הבנו את הקשר, אבל שמחנו לשתות את הסיידר בדירה בלילה האחרון שלנו בפריז.

סיכומה של ארוחה: זו לא היתה ארוחה גרועה, היו בה מנות שהיו טעימות ומעניינות, אבל אחרי שקראתי דיווחים כאן ובאתרים בינלאומיים, ציפיתי למנות אחרות ולטעמים אחרים. בדיעבד ומהסתכלות על מנות שאכלו על שולחנות אחרים היינו נהנים יותר אילו הזמנו ארוחה אלא כארט.
אני משערת שזה מה שמקבלים כשלא מבינים כל מה שכתוב בתפריט


 

salo22

New member
לפחות הביקורת כתובה היטב ומהנה לקריאה


נקרא בהחלט כמו פיספוס של ז'אגו והצוות. בעוד שחומרי הגלם בהחלט מעניינים והמחיר של 42 לשש מנות הוא תמחור מתון יחסית לדעתי בנוף הפריזאי לארוחת טעימות עם מספר מנות יחסית גבוה כזה, עדיין יש יותר מידי דברים לא טובים וזה חבל.
 

החתולית

New member


אני מסכימה איתך לגבי חומרי הגלם והתמחור. משהו בביצוע לא עבד, וראיתי שגם בחלק מהשולחנות האחרים לא ידעו "איך לאכול" את הארוחה.
 
תודה על הדיווח!

נשמע שלא היה רע אבל גם לא היה מספיק טוב.
&nbsp
אין לי בעיה עם יצירתיות עם חומרי גלם אבל זה צריך לבוא לידי ביטוי גם בהכנה טובה שלהם - משום מה יש לי תחושה שהחילזון ים לא צריך להיות גומי.
 
מדובר בחלזונות מסוג BULOTS. המרקם בהחלט מזכיר גומי

ומי שלא רגיל בהחלט יכול לא להתחבר. הם עוברים הרתחה עם קצת פלפל ומה שנותן את הטעם זה בדרך כלל איולי טוב או רוטב אחר. לתת חילזון אחד כמנה, גדול ככל שיהיה, זו בדיחה עצובה לדעתי. בדרך כלל מקבלים ערימה קטנה ומפצחים.
 

gastro101

New member
חוץ מהקינוח אף מנה לא נקראת טובה, חבל . האם זו המסעדה

שקרוב משפחתך השביע אותך ללכת ואריה שגיא חלק עליו ?
מחכה לפרק ב ..
 
אנחנו היינו במסעדה במרץ

וזו הייתה אחת הארוחות הטובות שלנו בפריז.
המנה היחידה שלא אהבנו הייתה... פודינג האורז לקינוח. לא שמשהו בו היה לא בסדר, למעט זה שאני לא סובל פודינג אורז.
&nbsp
מצד שני למעט הקינוח לא הייתה אף מנה זהה לארוחה של חתולית. מרק הפרמז'ן שהוגש בהתחלה הייתה המנה הכי טעימה שאכלתי באותו טיול.
&nbsp
 

החתולית

New member
וחלמתי עליו, נשבעת שחלמתי עליו

קראתי על מרק הפרמז'ן, קראתי על פאייה נהדרת, קראתי על מנות בשר מצויינות, והמנות שהיו בתפריט שלנו היו שונות לחלוטין.
 

salo22

New member
בהחלט


הזדמנות להיזכר בביקור שם ב 2012, איך הזמן רץ :
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=160229273[/URL]
יש מעין זיגזוג שם, לא רק לפי הביקורת שלך, המון ביקורות חד פעמיות פושרות שממש לא קלעו לטעמם של אנשים ומצד שני עדת מעריצים עצומה שרצה לשם עם כל נחיתה בעיר (וגם מקומיים כמובן). אין שם בדיוק תפריט קבוע למיטב הבנתי, גם הארוחה שלי לגמרי לא תזכיר, מעבר למנת הפודינג אורז, את הארוחה שלך נניח, אבל אני בטוח שה"חותמת" וסיגנון הבישול קרובים (ומעיון נוסף, רשימת חומרי הגלם בארוחה אז הייתה מעניינת הרבה יותר ממה שהוגש אצלכם, אבל בהחלט גם הבדל משמעותי במחיר).. באותה ארוחה אז, מעבר לזה שהיה טעים, היה גם הרבה חומר למחשבה ואלמנטים ששמחתי לאמץ במטבח הביתי.. ללא ספק מסוג המקומות שדורש ניסיון אחד והחלטה להמשך, תמיד יהיה "שנוי במחלוקת" ואף פעם אין קונצנזוס (ע"ע האכזבה הגדולה מ Septime באותו ביקור), על כל מקום ביקום..
**אגב בתמונה שצירפת נראה שהקארט בלאנש ב 55 יורו, שלי בזמנו היה ב 80, מעניין מה יש כרגע במסגרת אותם 55 והאם יש אופציה עוד יותר יקרה בצהריים.
 
מסעדה לא יציבה

אצל החבר ז'אן ביקרנו כמדומני 4 פעמים
הפעם הראשונה היתה מאד מוצלחת ואף דיווחתי עליה כאן ואז הסבתא רותX2 המליצה
לבקר גם אצל החבר לואי (מסעדה מאד פופולארית כיום אצל התיירים מארה"ב)
גם הביקור השני היה טוב ואז כשהזמנו חברים להצטרף אלינו היו שני ביקורים ביינונים למדי
יש כאלו שאוהבים את הצפיפות והרעש שבוקע מהמטבח ואת ההזדמנויות שנוצרות לשיחות עם השולחנות הסמוכים ויש כאלו שלא גם התפריט (באסקי במקורו) לא יציב
לאחר הביקורים האחרונים אנחנו נמנעים מלהמליץ עליה לחברים
 
החבר ז'אן היה סמוך לדירה אליה נהגנו לנסוע אחת לשנה למספר

שבועות. זוכרת עצמי לא פעם עומדת בחוץ מול התפריט, מתלבטת ומוותרת. משהו לא דיבר אלי שם. ופתאום נוצר סביבה באז בפורום והתחלתי לחשוב שאולי פספסתי משהו...כנראה שלא.

אגב, הלכת בסוף לחבר לואי? בפעם האחרונה שלנו שם היה רק זוג אמריקאי וכל השאר צרפתים. אבל יקר שם.
 
הבאז רחוק מלהיות משהו פורומי

גם ב-chowhound זו אחת המסעדות המומלצות, מה שמסביר כנראה את אינפלציית התיירים האמריקאים. לדעתי זו כן חוויה מאוד מוצלחת, בייחוד אם את אוהבת אוכל באסקי.
&nbsp
אני דיי בטוח ששילמנו יותר מ-42 יורו לארוחת הטעימות שלנו. זכור לי משהו בסביבות ה-60.
 
התיירים האמריקאים אוזכרו בנוגע לחבר לואי, לא החבר ז'אן.

לגבי החבר ז'אן - תפריט משתנה הוא חתול בשק. הנה, אתה נהנית וחתולית התאכזבה.
 
למעלה