אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
אנריק אולברה מול מאיר אדוני

Enrique Olvera V’s Meir Adoni
שרימפס קריסטל נא
קרם מנגו ליים והבנרו, אגס טרופי בתחמיץ, גרניטת מוחיטו, קצף ריוויון ושמן כוסברה פלנטיין קריספי, קרם שעועית שחורה וציפוטלה מעושן, שמנת חמוצה ולימון פרסי ספירת יוגורט עיזים וליים, ג'ל בצל, קוויאר אוסטרה
)מאיר אדוני)
קרודו לטיני מהים התיכון
שרימפס מעושן, אינטיאס. פלמידה, לוקוס, זיתי קלאמטה, שמן שום, ליים, כוסברה, עגבניות שרי, אבוקדו בצל ירוק (אנריקו אוליברה)
לשון עגל כבושה ומעושנת
"פולנטת סולת" אפונת גינה כוסברה ופרמזאן, ראגו שקדי עגל וצלופח מעושן, בצלים מקרומלים, הריסת פלפלים מקסיקניים, קרם פרש מעושן וציר עוף
אמפנדס ג'ל כוסברה במילוי קרם תירס חלב וכמון, וינגרט הבנרו וליים )מאיר אדוני)
"דרטי" גין וטוניק
סורבה גין וטוניק, מלפפון, ג'ל אלוורה, זיתי ירוקים חיים ומיובשים, סירופ מי זיתים וקארי ירוק בונבון שארטרז באבק שוש
)מאיר אדוני)
שוק טלה צעיר
ברוטב מולה קלאסי וקשיו, כרובית, ליים, פפריקה מעושנת (אנריקו אוליברה)
סורבה גויאבה אדומה
קרם יוגורט דבש והבנרו, ספוג תירס מעושן, מרנג חלב וגרידת ליים, קריספי תירס שוקולד לבן וצילי ( מאיר אדוני)
מרנג קליפת תירס חרוך
קרם וניל שרוף, מסקרפונה, קרם תירס
(אנריקו אוליברה)
איזו ארוחה! כל מנה פגז. אם להעמיד את הדו שיח כאילו
היה זה דו קרב, אזי (בלחש מבלי להעליב את האורח) אדוני
לקח בנקודות. אבל על מנת לאזן יש להביא בחשבון שהארוחה
התקיימה במטבח הישראלי.
אהבתי כל מנה למרות שאיני בטוח שהארוחה מייצגת את המטבח
המכסיקני כפי שאדוני לא מייצג את הישראלי.
הלחם הכהה הוגש עם ממרח חלקי פנים, שומן עוף בגריסת לימון וחמאת...אויסטר הכל טוב וחדש לנו.
 

erezavn

New member
נראה מעולה... אני מקנא...

מאד התלבטתי אם להזמין או לא. בסוף לנוכח ריבוי אירועים ומסעדות בתקופה הזו, והמחיר היקר ויתרתי...
 

tristis

New member
צ'אנג מאי - הסינית בזכרון יעקב

תמיד מצוינת
לא יקרה
וגם הפעם מאד נהנינו.

הוסיפו גם תפריט סושי אבל לא ניסינו
 

tristis

New member
נכון

זאת אחת הסיבות שלא ניסינו. יחד עם זאת גם לא היו אצלינו ממש קליינטים לסושי. רק שולחן אחד לידינו הזמין סושי ונראה שנהינו.
אני מקווה שגם אם יצליח להם או לא, זה לא יפריע להם לשמור על הרמה המצוינת שלהם ממילא.
 

erezavn

New member
טייק אוויי מדוד ויוסף סטריט פוד - רע מאד ויקר...

בימי שישי מכינים במסעדת הסטריט פוד החדשה של דוד ויוסף ברמת גן אוכל מוכן לטייק אוויי: תבשילים שונים שכוללים מנות שונות של אוכל ביתי, גם בשרים, גם דגים, גם מנות ראשונות ותוספות.
אני אף פעם לא קונה אוכל מוכן, אלא תמיד מבשל (או אוכל בחוץ), אבל ביום שישי האחרון חרגתי ממנהגי כי לא היה לי זמן לבישולים, ורציתי לבדוק את המקום...

בביצה עלומה במאקו המקום נקטל ע"י המבקר העלום בדיוק ביום בו ביקרתי:
http://www.mako.co.il/food-weekend/...f051006.htm?sCh=7b70c1e5e6295410&pId=25483675

לצערי לא יכולתי לבדוק את רמת מנות הפיתה שלהם בשישי בצהריים, היות והמקום ערוך בימי שישי רק להגשת מנות בטייק אוויי...
אני לא מתיימר להיות מומחה בתמחור אוכל ביתי מוכן. נראה לי שהתמחור שלהם מטורף...

לקחתי לנסות תבשיל של בקר בפטריות. (בלי תוספת). עלות לקילו היא 160 ש"ח. התבשיל היה רע לתפארת. ממש מביך. בשר בקר מלא שומן וסחוס, באיכות ירודה. תבשיל תפל וחסר טעם. הפטריות היו מעטות מאד ואולי טוב שכך כי נראה לי שמקורן היה קופסת שימורים. תבשיל פשוט גרוע, שכל בשלן ביתי סביר יכין אותו כנראה טוב יותר. אין תמונה - המחזה לא מלבב במיוחד כך שאני חוסך לצופים...

מנה נוספת מעט טובה יותר שלקחתי היו ארטישוקים ממולאים בבשר ואפונה, עם רוטב לימוני. דווקא מנה סבירה פלוס, אפילו טעימה למדי, חוץ מתיבול מופרז של כורכום. התמחור ליחידה - 28 ש"ח. נראה לי גבוה מאד, ביחס למנה ולמרכיביה.

מלבד הביקורת הגרועה במאקו שמעתי מ-2 חברים שעובדים באיזור הבורסה וניסו את המסעדה בצהריים, שהמסעדה לא משהו, במיוחד בגלל התמחור המופרז בשביל אוכל ביתי פשוט או מנות בפיתה.

בקיצור - עדיף לוותר. זו כנראה לא המסעדה שתשדרג את הבינוניות (ואני עדין) של איזור הבורסה ברמת גן וחבל...

 
המחיר אכן גבוה ביותר

בערך פי 2.5 מהמחירים המוכרים לי.
עצוב לשמוע שתמורת 160 ש"ח לקילו מקבלים בשר שרובו שומן וסחוס ופטריות משומרות. האם היו קונים רבים במקום?
 

erezavn

New member
בשעה שהייתי (12:00 בערך) היה עוד קונה אחד או שניים...

 
בהתחשב ביום ובשעה אז זה ממש מעט לקוחות

קשה לדעת אם זה בגלל שאנשים עוד לא מכירים את האופצייה או שאנשים נבהלו מהמחירים והאיכות.
אני מקווה שהם לפחות תורמים את השאריות.
 

Gרר

New member
אוי ואבוי

בדיוק לפני שבוע יצא לי לעבור בבורסה בצהריים. חשבתי אולי לנסות את דוד ויוסף האלה בסוף ויתרתי וטוב שכך.

במקום זה לקחתי טייק אווי מהמנזה. פשוט וטעים כרגיל. מקום שיש לי סימפטיה אליו מהימים שעבדתי באיזור. והפטריות שם אף פעם לא מקופסה.

ראיתי ליד עוד מקום שנפתח ממש ליד המנזה. נראה לי שפעם זה היה המקום של ביסים הבינונית. במרכז היה בר סלטים להרכבה עצמית שנראה מרשים ולפי השלט חוץ מסלט יש שם עיקריות גם בשרי וגם צמחוני אבל כאמור העדפתי את המוכר.
 

PantherettePitz

New member
גטסבי

בסופ"ש נסענו לירושלים למשפחה שלי. הייתי אמורה לנסוע לבד, אבל כשהחבר שמע שיש סיכוי שהוא יוכל לעזור למשפחה שלי לפרוק (אחרי מעבר דירה) הוא מיד התנדב לבוא. אז החלטתי לקחת אותו לגטסבי - לא הייתי שם בעצמי, אבל ממה ששמעתי חשבתי שזה ממש הסגנון שלו ושהוא בטח יהנה.
&nbsp
אז המקום מגניב נורא כמו שכבר סופר כאן. אני לא רוצה לעשות ספוילרים כי זה די מגניב אבל בביקורת קודמת סיפרו על הכניסה הדי מפתיעה למקום.
הזמנו קוקטיילים: הוא שתה קוקטייל שנקרא Old fashioned ומבוסס על בורבון (לא קראתי מה שאר המרכיבים). אני רציתי London sour שמכיל ג'ין, סוכר, לימון, חלבון ביצה ויין אדום אבל לא היה יין אדום אז קיבלתי קוקטייל בשם אחר שאני לא זוכרת שמכיל אותו דבר אבל עם פטל. שניהם היו מוצלחים - החבר ממש התמוגג ואני קצת פחות, כי למרות הג'ין לא היה לי מריר בכלל אלא רק מתוק. אחר-כך החבר לקח מנהטן או משהו דומה, עם וויסקי שיפון, ולא התלהב בכלל. לי לא הייתה הזדמנות לחפש משהו יותר לטעמי כי נהגתי.
ליד השתייה אכלנו - הוא אכל פניני עם רוסטביף שהיה נחמד לטעמו, ואני הזמנתי פרעצל עם חמאת בנדיקטין ושום, קונפי עגבניות שרי ואיולי. הגיעו שניים, מה שממש שימח את החבר שהודיע שמהיום הוא רוצה להתקלח בחמאת בנדיקטין. כשהיא נגמרה כי הוא מרח אותה על כל ס"מ מרובע מהפרעצל, על שאריות הסנדוויץ' שלו ואולי גם על עצמו כשלא הסתכלתי הביאו לנו עוד בשמחה.
&nbsp
החשבון היה 230 שקל לפני טיפ. לא זול, אבל פעם ראשונה כבר המון זמן שמספיק כיף לנו בשביל שאני לא אתבאס מהמחיר, אז כנראה ששווה את זה מדי פעם.
 
בראנצ' משפחתי

אחרי שארחנו חברים והיינו בקלואליס
מגיע גם פינוק למשפחה מזה"א הנוח הצביע על בראנצ' בגינה
כאפשרות המועדפת
ביקור בשוק הכרמל בשישי ואצל דורפמן נקנו שמאלץ הרינג וסלמון מעושן שהוגש בליווי גבינת שמנת וצלפים
ירקות שהפכו לסלט קצוץ דקדק ועגבניות שרי בשלל צבעים וטעמים שהפכו לסלט עגבניות ובמרכזו בוראטה
החצילים נקלו על האש והפכו למוס חצילים
ובנוסף קורנדביף חמים ופרוס דק לחמים שנקנו ב"לחמים" אבל הכנו גם פרעצלים
לפתיחה יוגורט משודרג ואת משבצת הביצים מלאה פריטטה וכן סלט ביצים
לקינוח סלט מפירות השוק עם קצפת ועוגת גבינה וג'ינג'ר

 
משק עפאים בבית הכרם

ממש מאחורי דויד ילין ברחוב בית הכרם נפתח לו בית קפה חדש בבעלות משק עפאים, שהוא משק במושב עידן שבערבה, התמחה בעיקר במוצרי חלב עזים ועוד מיני אגוזים, ממרחים, טחינות וכדומה.
המקום עדיין סובל מעט מייסורי פתיחה - המטבח קצת איטי, אבל בגדול נהנינו . הוזמן כריך המשק קטן (נדמה לי 26 ש"ח) פרוסה של לחם (הייתי מנחשת טלר) עם גבינת עזים רכה וטעימה (משהו ממשפחת הברי) נבטים (טריים ישר מהעציצים) ולימון כבוש. טעים וטרי. האיש אכל משהו שנקרא בורקאסון (הכלאה בין בורקס לקרואסון) שלמעשה היה בצק עלים שמקופל בתוכו תרד וביצה. קצת פחות מוצלח בעיניי (מאוד רגישה לשמן בזמן האחרון, והיה הרבה ממנן, התרד לטעמי בושל קצת יותר מדי) האיש אהב. לא זוכרת מחיר, משהו באיזור הארבעים, קצת פחות.
שתינו חליטת תה ממליסה יבשה ובהינו בויטרינת הגבינות שישבנו לידה. במקום מוכרים גם ירקות אורגניים, עוגיות, ריבות, יוגורט עזים, ועוד כהנה וכהנה מתוצרת המשק. סה"כ מקום נעים, מאוד מתאים לאופי השכונה שלא ברור איך עם אוכלוסיית הבורגנות הירושלמית במיטבה לא ממש היה בה בית קפה ראוי לשמו עד היום
 
יופי של בית קפה

את הרשמים המלאים שלי ממנו אני שומר לטור ב"כל העיר" בשישי הקרוב, אבל רק אומר שמאוד מאוד נהנינו שם, בעיקר מה"בורקאסון" - אכלנו שלושה כאלה ואהבנו במיוחד את זה עם המנגולד וגבינת העזים. בצק מושלם (של מאפיית לחמים) באפייה נכונה, באמת שלא צריך הרבה יותר (המחיר, אגב, הוא 29 שקל).
הלחם במקום, לדעתי, הוא לא של טלר אלא של חבה, ובהתאם לכך דורש קצת שיפור - בעיקר לאור הרמה הגבוהה של האוכל והמוצרים מסביב.
ונקודה מעניינת - במטבח נמצא, לפחות בינתיים, השף המוכשר כאמל השלמון, הזכור לטוב ממסעדת "טורקיז" המופלאה, מנוחתה עדן, במזרח ירושלים.
 
למעלה