קצת על שרונה מרקט

Gרר

New member
קצת על שרונה מרקט

היינו בשישי שעבר. הגענו מוקדם (9:30) וחנינו בחניון המקורה (12 ש"ח שעתיים ראשונות). להגעה המוקדמת יש את היתרון שהשוק לא מפוצץ באנשים. מצד שני חלק מהמקומות עדין לא ממש פתוחים בשעה הזאת. אבל לפחות ההתחלה רגועה יחסית ואפשר לראות שככל שמתמלא שם יותר הדוכנים מתחילים להיות הרבה פחות אפקטיבים ונראה לי שכמספר האנשים עובר מספר מסויים כל העסק שם קורס ואז אנשים חוזרים משם מתוסכלים ומעוצבנים. רצוי להשתדל להמנע משעות העומס שם (אולי שיתקינו מצלמת אינטרנט
)

מבחינת דברים "מיוחדים" השוק מרגיש יותר גדול ועשיר מהשוק בנמל תל אביב, שעולה עליו רק במבחר של ירקות טריים שממילא לא בשביל זה אנחנו מגיעים לשם.

מהדוכנים של האוכל אכלנו נקניקיה מעולה בבאיירן (זאת עם הגבינות, שכחתי את שמה). דוכן מאד מוצלח. נישנשנו גם שני סלטים מ-fishop שהיו ככה ככה ולא הצדיקו את היותר מדי זמן שבילינו שם עד שהתפנו אלינו.

מהדוכן המושמץ של פושון לקחנו שני אקלרים. אהבתי במיוחד אקלר אגוזי לוז שהיה טוב מאד. האישה בחרה גם שני מקרונים ויצאה רק עם 50% הצלחה. מקרון פירות יער היה עם מילוי בטעם חמוץ מאד לא נעים. אבל גם ככה אני לא כזה מת עם מקרונים כך שלא יודע עד כמה דעתי בנושא רלוונטית.

מהחנויות הכי מקורית שם היא פום פאס, חנות של שמנים, ליקרים וכל מיני חומצים כמו בלסמי בכל מיני טעמים. בלסמי תפוח שהאישה בחרה דווח כמשביח סלט רציני. עוד חנות שמוכרת מירושלים היא ממלכת החלבה. טעמנו כמה ולקחנו אחת להורים כך שאני לא יודע איך היא. מהחלבות לקחנו בטעם בננה - מאד מיוחד.

ליין נחמד שיש שם את החנות של הטייסטינג רום שאפשר לטעום על המקום ולא לקנות על עיוור. חבל רק שהפעם זה היה יין בשביל ארוחת החג והיינות שהיו לטעימה היו מעבר לתקציב ששווה להשקיע על המשפחה לא מעריכת היין שלנו. בסופו של דבר לקחנו בקבוק מהבלנד של הטייסטינג רום עצמם, שהיה נחמד מאד בחנות אבל חומצי מאד בבית. לא יודע אם היה הבדל בשנתון ממה שטעמנו או שהיין שלנו לא קיבל מספיק זמן להתאוורר בכל מקרה הוא אכזב אותנו בארוחת החג. פעם הבאה נקנה שם יין לעצמנו ואז התקציב יוכל להיות יותר גדול, אבל בכל מקרה בבר של הטייסטינג רום שנמצא לא יותר מדי רחוק מהשוק יש מבחר הרבה יותר רציני אז למי שיש כח - עדיף ללכת לבחור שם.

כל עוד לא נהיה צפוף מדי - המקום מרגיש מאד חו"ל. אי אפשר להשוות אותו לשוק עם מסורת של שנים כמו הבוקריה שיש בו גם המון סחורה טריה ולא רק "מהונדסת" ואי אפשר להשוות את המבחר שם למקום כמו איטלי ששם מכל פסטה יש 50 סוגים, אבל כמקום להצטיידות לקראת ארוחה שמכינים בבית יש שם לא מעט אופציות החל מפסטה טריה (אותו דוכן כמו בתל אביב) נקניקיות של באירן (הם מוכרים גם להכנה בבית) פירות ים (אפילו ביותר ממקום אחד) וכן הלאה.

כך שבשבילנו שגרים במרחק קצרצר משם, ובהנחה שהחניון התת קרקעי ימשיך לתפקד בצורה סבירה - זה מקום שבהחלט נותן פייט טוב לשוק הנמל.

Nרב

New member
אני גם הפכתי חיש מהר לחובבת המקום :)

התמהיל הזה של המסעדות, הירקנים (שאני לא מבינה מי יעשה אצלם ״שוק״ אולי תושבי המגדלים למעלה), חנויות כלי המטבח, מקומות היין, הבירה, השמן זית וכל סוגי הפאסט פוד הדי איכותי הופך את המקום לאטרקציה גדולה. פיתוח החניונים בסביבה גם עוזר מאד.
אני כבר הספקתי לדגום את ze סושי ודווקא לאכול שם באן טופו נחמד מאד, לאכול פלטת פירות ים אצל פישופ ולדמיין שאני בבר בוקריה (פלטת הדגים הכבושים היתה פחות מוצלחת), וגם קנינו פרודוקטים לארוחה תאילנדית-יפנית בבית מחנות הדגים הצמודה.
גם ניסו במשפחה את השגב קונספט בקינוחים - כוס ענקית עמוסה גלידה ושוקולד נוזלי - בכלל יש לו אימפריה שם, ואת הגלידה בכניסה לשוק. שאהבו אצלנו.
אין ספק שזאת בהחלט בועת נהנתנות נחמדה ביותר ובתכנון עוד לנסות לפיות את הדוכן החדש של אהרוני, את הסניף המסוגנן של טייגר לילי ובטח עוד מקומות ...

Gרר

New member
לגבי הדוכן של אהרוני

מאד מאד רצינו לטעום משם אבל דווקא הדוכן הזה נפתח מאוחר יחסית אז למי שממש ממש רוצה אהרוני עדיף בכל זאת להסתכן ולהגיע מאוחר יותר

Nרב

New member
תמונה של מנת פירות הים על הפלנצ'ה בפישופ (לא פלטה...)

amirline

New member
אתמול היה יום שישי השלישי ברציפות שאני שם

להלן המקומות שסימנתי v:
&nbsp
אבו חסן
ממתקי נצרת - כנאפה אהבת חיי (פעמיים)
פושון- פעמיים
שגב קינוחים- קינוח עוגת גבינה טעיםםםם
פורלה- כריך טוניסאי עם פורל על הגריל- טעים ביותר !!!
סרדיניה- ברוסקטות שוות ביותר (פעמיים)
פרמזן, לחמים וקפה פה ושם.
&nbsp
חייב עדיין לסמן v על באיירן (נקניקיות), שגב שווארמה , מרינדו כריך אנטריקוט ועוד כמה על הכוונת

&nbsp
בקיצור אהבתי מאוד את המקום ... יש שם אווירה כיפית ומיוחדת ...

השרונה הזה נשמע ממש טוב

אחד המקומות שסימנתי ששווה לבקר כשנגיע לביקור בארץ!
&nbsp
תודה על ההמלצות

החתולית

New member
תכננתי להגיע כבר כמה פעמים

אבל קשה לי להגיע מוקדם, ואני מודעת לכך שמאוחר יותר נעשה חם, דביק וצפוף.
&nbsp
בחורף, יהיה קר ורטוב...

ortolan

New member
מה שטוב בפום פאס

זה שיש אותם במרחק 3 דקות הליכה מהבית בטוקיו, 5 דקות משדה התעופה במינאפוליס ו 10 דקות מהדירה בתל אביב, כך שלא משנה איפה אני נמצא, מובטח לי שאוכל לקנות מוצרים נחותים במחירים מופקעים בקלי קלות. (אם רק יפתחו חנויות בניו יורק, פריז ומדריד, הכיסוי יהיה מושלם!)

ortolan

New member
כי צריך לשלם איכשהו

עבור השכירות, ה Branding, רשיונות היבוא וכו'

למשל את שמן הזית הם מוכרים בארה"ב בכ 80 דולר לליטר (לא בדקתי את המחיר בארץ):

http://www.vomfassusa.com/oils/extra-virgin-olive-oils/don-giovanni-extra-virgin-olive-oil

שים לב שבכותרת המשנה כתוב שהשמן הוא סיציליאני בעוד שבטקסט הנלווה כתוב שהוא מסרדיניה.

בוא נלך עם זה שזהו השמן של לודו מסרדיניה - מחירו בחנויות בלי המיתוג של פום פאס הוא רק 25 דולר לליטר וכשטעמתי אותו בעבר הוא לא היה מהמצטיינים שבשמנים בתחום מחירים זה (הבקבוק היה בן שנה וכבר הרגיש כאילו הוא בן 3 או יותר, כמובן שיתכן שאוכסן בתנאים לא טובים) - הרגיש יותר כמו שמנים שנמכרים בכ 15 דולר לליטר (נניח כמו השמן שהורי מייצרים
)

כלומר אתה משלם יותר מפי 3 (או בהחתשב באיכות, פי 5) עבור מוצר שהתכונה העיקרית שלו היא שיש ממנו בכמות מספיקה כדי להזין את חנויות פום פאס בכל העולם ובמחירים כאלה כבר היית יכול לקנות את הטובים שבשמני הזית. (חוץ מהסטרטוספריים באמת כמו אלו של מאני)

שאר המוצרים נהנים מיחס תמחור דומה באופן כללי כשהחומצים מפליגים ועולים למחירים של פי 5 ומעלה (ולפחות באלו שטעמתי לא התרשמתי שמדובר על בלזמי שנוגע בגירסאות הטובות של המוצר)

Gרר

New member
לנו יותר קרצו משם הדברים הייחודיים

כמו הבלסמי בטעמים שזה דבר שפחות פגשתי בחנויות אחרות בארץ (מניח שבחו"ל אפשר למצוא את זה גם בעוד מקומות בארץ לא נתקלתי בזה). היו שם גם ליקרים שטעמתי אבל לא קנינו אז לא כל כך הסתכלנו איך הכדאיות שלהם מבחינת המחיר.

ככלל זה משהו שמאפיין את השוק הזה כמו גם את שוק הנמל והשווקים הדומים להם: אם כבר קונים שם משהו זה דווקא את הדברים היותר מיוחדים, כאלה שפחות נגישים בארץ. בשביל לקנות סתם שמן זית רגיל אבא של האישה מביא לנו מהצפון במחיר שהוא בטוח הרבה יותר משתלם ובאיכות יותר טובה ובשביל לקנות עגבניה יש את הירקן הקבוע שלנו בגבעתיים...

החנות הזו נכנסת לי על המשבצת של הדברים המיוחדים שקונים בשביל להתפנק ולכן גם המחיר שלהם בהתאם,

sweetdreams

New member
עדיין לא הייתי שם בעצמי, אבל ההורים של היו, והביאו איתם..

.. שני ליקרים (למונצ׳לו ועוד אחד דמוי איירים קרים).
&nbsp
ואגב, להבנתי מהם, הם מאפשרים שם למחזר בקבוקים - להחזיר בקבוקים ישנים לריפיל תמורת הנחה של כ15 ש״ח כמדומני.

ortolan

New member
בעיני זה יחודי כמו

מיץ פטל, אבל אם מישהו מצליח למכור מיץ פטל ב 100 דולר לליטר וגם לגרום לקונים להרגיש שהם מיוחדים ומפונקים, יבושם לו.

Nרב

New member
ב- 23:00-23:30 עוד ישבו אנשים בסושי למשל כשהייתי שבוע שעבר

לעומת זאת אהרוני סגר ב- 21:00 במוצאי ראש השנה. כנראה שזה די נזיל...

למעלה