אז מה אכלתם בסוף בשבוע ובחג?

Gרר

New member
גוז' ודניאל - הפעם פחות מחודדים

צלע belly חזיר. מנה מעולה. בשר עסיסי גם הצלע וגם ה belly. טעם נפלא. מעט חריף. אבל הנתח הוצא מוקדם מדי מהצליה. היה גבולי לקראת האמצע ונא לגמרי באיזור של העצם, מה שהרס את כל הכיף של לחטט שם ולחפש אחר אוצרות. זה הוריד את כמות הבשר האכיל במנה והותיר את האישה למלא חוסרים בשאריות ההמבורגר של הקטנה. חבל, כי עוד קצת צליה והמנה היתה מושלמת. אמרנו את זה בסיום למלצרית לטובת סועדים אחרים. מההתרשמות שלי (ואולי אני טועה) לא היה נראה שזה הזיז לה משהו.

שפצלי שבדרך כלל נפלאים שם היו הפעם רטובים מסיבה לא ברורה ולכן גם לא תפסו את הטיגון כמו שזה בדרך כלל שם. חבל, כי גם זו מנה שנחשבת בטוחה שם.

לא הערנו תוך כדי האכילה כי לאישה לא התחשק שיקחו את הנתח לצליה נוספת ולך תדע איך הוא יחזור (החלקים שכן היו אכילים היו מצויינים והיה חבל להרוס). והשפצלי לא רצינו שיתחילו לעשות חדש ויחזרו איתם כשכבר נהיה אחרי הבשר... הסתפקנו באיך שהם ובידיעה שכשהם עשויים היטב הם הרבההה יותר מוצלחים.

ההמבורגר שלהם כרגיל טעים אבל מזכיר לעצמי בפעם הבאה לבקש MR כי המדיום היה קצת יותר צלוי מאיך שאני אוהב. גם הצ'יפס נחמד לסוגו (=דק).

בדרך כלל לא היו לנו נפילות איתם חבל שארוחה שיכלה להיות מצויינת הפכה למבאסת למדי.

אני רוצה להסתייג

מבחנתי זאת לא הייתה ארוחה "מבאסת למדיי"
נכון - ביאס אותי קצת שלא יכולתי להתענג עד הסוף מהצלע- בגלל שהבשר היה נא לגמרי לקראת הסוף... אבל עדיין נהנתי מהמנה עצמה- והחתיכה הקטנה של הבטן הייתה משובחת ביותר.
לגבי השפצ'לה- הוא לא היה מוצלח כתמיד- אבל עדיין הצלחתי להנות ממנו..
אני חושבת שאולי לא סיננו אותו מספיק טוב מהמים שבו בישלו אותו לפני הטיגון- ועל כן היה להם טעם קצת מיימי.
אגב- התלבטתי עם עצמי במהלך הארוחה אם לקרוא למלצרית לפני פינוי הצלחת כדיי להראות לה שהחלק שקרוב לעצם נא לגמרי-אבל היות וסיימתי 85% מהמנה - לא ידעתי כל כך מה הם יעשו עם העובדה הזאת- הם לא היו מביאים לי הריי מנה חדשה בגלל שלא יכולתי לאכול אותה עד הסוף נכון?
אז קיוויתי לפחות שאם אומר משהו- גם אם זה בעת איסוף הצלחות- המסר יועבר למי שצריך- אבל כאמור לא נראה לי שהוא עבר- כי היא בסופו של דבר אל נראתה יותר מדיי מתעניינת בהערה שלי- ורק מיהרה לאסוף את כל הצלחות.
אין לי בעיה עם בשר נא שמדובר בבשר בקר- אבל בשר לבן אי אפשר לאכול נא.. לא טעים..

erezavn

New member
ארוחת יומולדת לילד בן 89 בגרקו...

אבא של גיסתי חגג ביום ב' יום הולדת 89 - בראש השנה. הבחור אוהב את החיים הטובים והתחשק לו לחגוג במסעדה תל אביבית טובה. גרקו נבחרה...
הוזמנו מקומות מראש לארוחת צהרי חג בגרקו. היינו 15 וחולקנו בתיאום מראש ל-2 שולחנות בפנים. זה עדיף כמובן על ישיבה בחוץ בחום ובלחות של הצהריים.
אכלנו המון. שתינו אוזו. היה שמח ומוצלח מאד.
חלקנו לא מעט מנות ראשונות וכל אחד הזמין מנה עיקרית לעצמו. כמעט הכל היה מוצלח וטעים. אוכל יווני פשוט למדי, עשוי היטב, טעים, נדיב. לא צריך הרבה יותר מזה.
המסעדה הייתה מלאה. היה מעט צפוף, אבל איכשהו הצפיפות פחות מפריעה במקום כמו גרקו, עם האווירה היוונית-ים תיכונית השמחה והקלילה.
המנות המצטיינות:
בין הראשונות:
פאבה - "החומוס היווני" - קרם אפונה צהובה חלק וטעים מאד. אנחנו אכלנו את הפאבה הרגילה ללא התוספות. 46 ש"ח.
מאפה 12 האלים - מאפה פילו במילוי גבינת פטה עם רוטב של דבש. 48 ש"ח. מנה מפתיעה וטעימה מאד. קצת חששתי מהשילוב של פטה מלוחה ודבש, אבל זה היה מוצלח ביותר. יודעים כאן לאזן את הניגודים יפה.
גאוורוס - בייבי אנשובי מטוגנים וקראנצ'יים עם מלח, אורגנו ולימון. מנה פשוטה ונפלאה. מנת חטיף אולטימטיבית שקשה להפסיק לנשנש אותה. מי שאוהב אנשובי יתענג. העלות 48 ש"ח.
מנות עיקריות מצטיינות:
מוסקה - קלאסיקה יוונית (או טורקית - תלוי את מי שואלים). מנה מצוינת. אחת המוסקות היותר טעימות שטעמתי כאן במסעדה. אוכל מנחם ביתי במיטבו. עלתה 68 ש"ח.
גירוס עגל וכבש (64 ש"ח) - עם פיתה יוונית, עגבניה שרופה ומטבלים. זו המנה שאני חיסלתי בתאווה גדולה. בעצם שווארמה יוונית. בשר נהדר, עסיסי אבל לא שומני. כיף גדול.
היו עוד מנות שעל כולן אני מרחיב בבלוג שלי.
קינוחים נאכלו ברובם בג'לטריה הסמוכה. כמה מאיתנו בכל זאת נשארו לנסות קינוחים מקומיים של גרקו, וטוב עשינו. יש קינוח אחד שמבחינתי היה ההפתעה הנעימה בארוחה: קיימאקי - גלידת יוגורט עיזים עם סירופ פטל ושקדים קלויים. (38 ש"ח). קינוח פשוט מעולה. קודם כל הוא ענק. יכול להספיק בכיף ל-3 סועדים. הגלידה נפלאה. מרקם חלק. טעם חמצמץ מתקתק נהדר. שילוב מעולה עם סירופ הפטל. עונג של קינוח.
בשורה תחתונה הייתה ארוחה טובה מאד. זו פשוט אחלה מסעדה. אוכל לא מסובך, כיפי וטעים מאד. שירות טוב וחביב. מקום שמח. אולי לא אידיאלי לפגישת עסקים חשובה או לדייט רומנטי, אבל לחגיגה משפחתית הוא כנראה אחד הטובים במחוזותינו.
כרגיל קצת יותר פרטים אצלי בבלוג:
http://processing-food.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_16.html

גסטרו

New member
יומנגס הגיעו לכפר סבא והשיגעון התחיל

חברה כתבה בפייסבוק שנפתח . מוצאי החג הצעתי לקפוץ לאכול המבורגר
המסעדה שוכנת באזור התעשיה ליד סניף רשת YOU , כבר מרחוק נראה מגרש החניה מלא כפי שלא היה מעולם, התקרבנו וראינו שפע שולחנות ברחבה בחזית המסעדה מלאים ! השעה 18.45 . שלחתי את בעלי לברר מה המצב- חזר- המתנה של שעתים וכמו כן מוסיקה מחרישת אוזנים. בלי פרסום , אזור נידח בעיר והעם נוהר. התקשתי להסביר זאת לבעלי שלא הכיר את ה"סצנה"
נסענו לאסיה מוניקה, שם היה ריק (התמלא בהמשך ) היה חביב , לא מסעיר , שרות מצוין, התגמשו בסוג הגלידה בקינוח . לידה נפתח סניף של אלורה - תחרות לנונו ?

חוץ מזה התארחנו בערב חג ראשון (אני הייתי ממונה על תיק טבעוניים ובצניעות אומר שהצלחתי ) , היה אוכל כל כך טעים שאמרתי למארחת שבאף מסעדה, השנה לא נהניתי כמו אצלה. בערב חג שני גם התארחנו אבל היה סטנדרטי, למעט מבחר עצום של מאכלים (צמחוניים , הכל וגם דגים) , עוגיות שוקולד פיצוץ שהבאתי אכן היו פיצוץ...

הבסטה

לרגל הופעת הרכב ג'אז של קרוב משפחה במסעדה הגענו במוצאי החג בהרכב של שבעה חובבי אוכל טוב וישבנו בחוץ מול ההרכב.
מדובר במסעדת שוק בלתי מתיימרת במובן החיובי של המילה; ללא הרעש והצלצולים של רוב מסעדות הז'אנר. שירות יעיל, זריז וידעני. למשל, המלצרית הצעירה ידעה את שמו העממי השני של דג גמל הים (בן-גוריון). לחם מגיע לשולחן ללא תוספת תשלום והמלצרים הסתובבו עם קנקני מים קרים ומילאו את כוסות האורחים. המנות עדכניות, אך לא מנסות לקפוץ מעל הפופיק. ניכר שימוש במוצרים עונתיים בחלק מן המנות או בדגים שהיו במקרה במצאי של הספק באותו יום (סבידה – לא יודע איך שכחתי להזמין, גמל ים ואינטיאס). יד מדויקת ניכרה בטיפול במספר חומרי גלם שרבים וטובים מפספסים איתם. מבחר יפה של יינות בכוס ובבקבוק, אולם חוסר בולט בתחום הבירה. ממקום שיושב רחוב אחד מעל בזאר הבירה הייתי מצפה ליותר. הזמנו וחלקנו מספר רב של מנות. לא ניהלתי רשימת מצאי מפורטת, אבל הרי מספר מנות שבלטו במיוחד לאורך הארוחה:

סלט שושקה וגבינת טולום (28 ש"ח) – כל כך פשוט וכל כך טעים.
סינטה כבושה עם איולי (28 ש"ח) – כבישה נהדרת ואיכותית של בשר טוב.
טורטליני פקורינו וכמהין (110 ש"ח) – יחס מושלם בין הבצק והמילוי. שניהם בושלו בצורה מדויקת. לא חסכו בגרדי כמהין והתוצאה היתה לא רק טעם בולט של כמהין, אלא גם ניחוח מופלא. מנה יקרה ולא גדולה, אבל שמצדיקה את שמה.
סטייק לוקוס עם ירקות צלויים (129 ש"ח) – פילה הדג טוגן בצורה מדוייקת, כך שתוכנו נותר עסיסי וחלקו החיצוני פריך. תיבול אניס עדין כלשהו (נדמה לי שבאמצעות גרעינים) העניק לו טעם מעניין.
מח עגל על בריוש (89 ש"ח) – הדגמה ראשונה ליכולתם של הטבחים לעבוד עם חומר הגלם הבעייתי הזה. שני מגדלים של קרואסון, מח וחלמון רך על ציר בקר מרוכז. בציעת המנה גרם לחלמון להתערבב עם הרוטב והתוצאה היתה אחת הנגיסות הטעימות ביותר שהיו לי בזמן האחרון.
מח עגל קר על טוסט (69 ש"ח) – הדגמה שניה של מיומנות עם מח. הוגש עם מעט צלפים שמתאימים להפליא למח.
מולים בסיידר (89 ש"ח) – כבר זמן רב שלא אכלתי מולים כל כך טובים בארץ.
בורקס סרטנים (89 ש"ח) – ממנות הדגל של המסעדה. מנה שהתקבלה בחוסר התלהבות מסוים בגלל הטקסטורה של המילוי. יחד עם זאת, היה טעים.
גמל ים שלם (139 ש"ח) – חסרה לו דקה נוספת של טיגון. הוא נשלח למטבח למקצה שיפורים וחזר במהירות כשהוא טעים להפליא.
שווארמה חזיר בפיתה (69 ש"ח) – וריאציה על מנת הרחוב הקלאסית אשר הדגימה שוב את טעמו הנפלא של חזיר. צזיקי טרי שהוגש ליד שיפר מאוד את המנה.
לא נותר לנו מקום למנות האחרונות, שחלקן נראות מעניינות ועונתיות. יש אם כך סיבה נוספת לחזור.

Omnivore

New member
כמו שכתב אחד החברים פה בסיכום השנה - בסטה היא עדיין הבית

ואני מסכים איתו בכל מאת האחוזים

ortolan

New member
לא רעים בכלל

ההרכב קרובים שלכם.

ראיתי את המח על בריוש יוצא והצטערתי קצת שכבר הייתי שקוע עמוק בטורטליני, אבל לא נורא. היה נחמד גם לראות את ש.ח. במצב קצת יותר צלול מהרגיל שלו בשנים האחרונות.

הם צעירים מוכשרים מאוד

דוקא לי ש.ח. לא נראה לגמרי צלול, אבל ניכר היה שהוא נהנה מאוד מההופעה. לא פלא - אחד מהם היה נכדו.

salo22

New member
האמת שלא זוכר

חמישה ימים התארחות בקונטקסט משפחתי וחברי וזה היה ארוך מידי, מיותר מידי ומפוצץ אוכל מידי, ושום דבר לא ממש ראוי לאיזכור יוצא דופן, לצערי.

למעלה