אז מה אכלתם בסוף בשבוע?

ady18

Well-known member
השולחן

טעים
יש עסקיות בשבת
למרות שגם הוספנו דברים
בראשונות לקחנו, ביצה שניצל שילוב מענין מיוחד,סלט עגבניות השרי סתמי, קרפצו גם חביב
העיקרות היו מעולות עיסקית ספישל כבד עגל מהמם, קציצת דג מוסר ים מיוחד מאוד ,ורביולי על קרם בצלים
וקינוח מאוד מיוחד
שולחן שכולל בארוניס מספר קרמים של שוקולד חלק כמוס קצפת דיסקית פרג שומשום ועוד ... וגם הקינוח מיליפי טעים מאוד למי שטעם
כמובן שארזנו.....
 

lady D 123

New member
הפתעה ביפו, אורבנו התחדשו עם תפריט של יענקלה שיין

הזמנתי קלאמרי ממולא בשרימפס ברוטב אסיאתי טעים , טיפה מלוח מדי ,
אנטריקוט מצוין 300 ג' כ100 ש"ח , דג לברק טרי , לבן , רך וחמאתי ברוטב לימוני שהיה מצוין , וסופר טרי
קינחנו במוס שוקולד עם דובדבני אמרנה שהיה מצוין
בהחלט אשוב
הופתעתי ממש לטובה ,כי זו לא מסעדת שף והמחירים בהחלט שפוים .









 

מיתר44

New member
אספרגוס, יין ואוכל תאילנדי

היינו ארבעה חובבי אוכל - הכל כלול. :) והתארגנו לסיור שתוכנן מראש.
אכלנו אספרגוס חי שקטפנו בשדה (ניר בנים), שתינו יינות לבנים אצל צימבליסטה (אביגדור) ואכלנו ארוחה תאילנדית
ברונג׳אן (אשדוד).
פתחנו במרק עוף עם חלב קוקוס ותבלינים אופייניים שהיה חריף במידה וטעים עד מאוד.
המשכנו בספרינג רולס ובסלט פפאיה ירוקה.
שתי מנות עיקריות האחת עם שרימפס פרד משהו והשניה בשרית עם אורז שתיהן טעימות.
שתינו סודה תאית ויין צמבליסטה.
לקחתי הביתה אגרולז קפואים שנמצאו מצויינים.
במטבח שולטת אשתו של אבי ומבשלת אוכל תאילנדי ביתי (יזהר מי שחושש מחריף)
רונג׳אן כמו יינות צימבליסטה ומגדל האספרגוס מקורם בסיפור חיים המוכיח כי אפשר ללכת שלא בתלם
ולהצליח להגשים חלומות גם בישראל המסואבת מביורוקרטיה ואינטרסים.
יש צילומים שלא מצליח להעלותם לכאן מאז שינוי התצורה
 

lady D 123

New member
היתי בחמישי לראשונה בדה פאפא והיה ממש מצוין

פיצה דקה , אוורירית , שופעת ברוטב עשיר ומוצרלה עם אורגולה וטוויסט לימון ופרמז'ן מעל.. מעולה !!!
לקחנו כמו כן את פיצה ביאנקה, בוראטה , מוצרלה ופרמז'ן אני חולה על גבינות וזה היה עם שמן כמהין אבל היה חסר איזה טיפה משהו שיחקפיץ את זה עוד אז שמתי על זה שמן צ'ילי ...



 

lady D 123

New member
פיצה דה פפה דיזינגוף 334, תל אביב

היו עד לא מזמן באבן גבירול , השף עזב לחצי שנה , חזר לארץ ופתח ליד הנמל
 

bruno01

New member
הפיצה עם הלימון נהדרת ממש!

אין לי כמעט ספק שתאהבי אותה

רק שלא הייתי מתאר את הבצק כדק, הוא יחסית עבה, אם כי מאוד אוורירי ולא כבד.
גם בעיניי זה הפיצה הכי טובה בעיר ואולי בכלל פה.
 
העברות וגם הבחור בישל


בחמישי לימדתי עד שעה מאוחרת מאוד, לכן החלטתי להזמין משלוח לעבודה ממינה טומיי, הזמנתי בזיל צ'יקן שהיה נחמד ביותר ובעיקר סגר פינה של רעב. הבחור מהעבודה שהזמין בעקבותיי את אותה מנה טען שהיא ממש חריפה. בעיני היא הייתה פיקנטית.
&nbsp
בשישי בבוקר הבחור הלך לשוק וחזר עם ירקות ודגים לבקשתי, הוא גם הביא בשר ועגבניות ועד שחזרתי מהעבודה הם הפכו לקציצות בקר ברוטב עגבניות ורוטב בולונז. בערב הכנתי פארידות בתנור עם הרבה עשבי תיבול, יין לבן, שום ולימון. לצידם הגשתי פירה חלבי. שתינו מסע לבן של ויתקין.
בהמשך הערב הגיעו חברים לשחק exploding kittens משחק קלפים שהשתתפנו במימון שלו דרך קיקסטארטר, והבחור הוציא עוגה שהכי שכללה הרבה מאוד שוקולד ותפוז וגם קצת וויסקי והייתה מצוינת.
&nbsp
בשבת עשינו את מרבית ההעברות, בין לבין היו בירות ועוגה. כשסיימנו בצהריים (או יותר נכון לומר, הבחור העבירו, אני חילקתי הוראות), הכנו פסטה וחיממנו את הבולונז שהבחור הכין, יצא לא רע רק היה צריך להצטמצם עוד יותר.
בערב החלטנו להזמין אוכל, במקור הבחור רצה סינג לונג אבל בסוף החליט שלא בא לו והזמנו ממועדון הקצינים, הוא פד תאי חריף עוד ואני אטריות סינגפור, היה משביע.
&nbsp
את הסופ"ש גם ליווי ארטיקים תוצרת בית שהבחור הכין עם קפה ושוקולד.
&nbsp
 

salo22

New member
סופ"ש בטיפטופים

חמישי היינו בחופש בבית אז בישלנו קצת קציצות מהמתובל המפורסם של אבו חילווה ותפוחי אדמה בתנור מהסטוק המצויין שחיסלתי בסניף של עדן טבע מרקט בקריות.
קפיצה זריזה לאמיליה לאסוף קינוחים וחייב הבהרה משמעותית לגבי מקום שקיבל מילים חמות בזמן האחרון - עוגות המוס האישיות ממש ממש נפלאות כשהן טריות ופחות טובות ככל שמתרחקים מנקודת הייצור, כטבעם של מקומות חזקים במוסים בעולם, שחלק מהם אפילו מתעקש לשווק הכל רק באותו יום (ע"ע פטיסרי כמו של בחור בשם הידמי סוגינו בטוקיו, שלצערינו היה פופולארי מידי מכדי שנצליח לטעום שם משהו, אבל ידוע בכך שאת יצירותיו צריך לצרוך אך ורק תוך שעות בודדות או משהו כזה בגלל מאפייני המוסים, או משהו כזה "
). הקיצר ייתכן ושישי די מוקדם בבוקר זה הזמן שהויטרינה הכי מלאה וטרייה באמיליה, הכל השערה כמובן, כי מספר פעמים באמצע שבוע כשהויטרינה הייתה בדימדומיה, מרקם המוסים היה צמיגי מעט יותר ופחות טוב. כנ"ל לא אהבנו מספיק את פס הגבינה, טעמים מתוקים ולא מעניינים מספיק ביחס לאופציות השוקולדיות יותר. לקחנו הפעם לניסיון קרואסון שקדים אחד, שהיה הטוב ביותר שאכלנו עד היום באיזור המרכז, ואכלנו, כמו לדוגמא עוד באותו בוקר מטאטי, לא משהו משמעותי לספר עליו.

שישי בחיפה, מוקדם מאוד בבוקר מאפים מהמקום החדש של קונדיטוריה אייל שנזללו על החוף, אמשיך להחזיק בדיעה שהמלוחים שלו בין הטובים בעוד למתוקים לא היה מזיק מקצה שיפורים משמעותי, מין יצור כלאיים של קרואסון בצק שמרים שקדים כזה, לא היה טוב מספיק אלא רק סביר. יש סנדוויצ'ים נחמדים והבורקסוני גבינה המושחתים שלו טובים מאוד. אייל הוא אלוף ישראל בקישים לטעמי, למי שמזדמן לאיזור..

אחרי שיטוט מאסיבי וחם באיזור מרכז הכרמל חתכנו לבר של הסינטה בר - סה"כ בהחלט נהננו, תמיד יש מקום לשיפור, אבל מבחינתי זה מקום מאוד מאוד איכפתי, עם שירות טוב וצוות רחב, רמת ניקיון גבוהה וכן גם אוכל טעים.
אכלנו - המבורגר מיוחד משילוב נתחי בשר מובחרים יותר עם אמנטל וקונפי שום, שילוב טוב, הצ'יפס ה"מיוחד" ליד (סה"כ 79 בעסקית), מין כרע עוף משוטחת עם העור צלוייה עם רוטב ברביקיו בתוספת איולי פלפלים בצד ושעועית ירוקה (60 בערך), למרות שלא ממש מורכב, גם טעים, אפילו מאוד. ריזוטו כבד של פטריות עם פרמז'ן טוב, גם היא לא הביצוע הכי מדוייק בעולם, זה היה טעים ונחמד ומתומחר לא רע יחסית ב 51 ש"ח.
לקינוח מאפה הבננות ושוקולד עם רוטב טופי, שלטעמי בעבר היה קצת יותר מוצלח ועכשיו בגירסה יותר "חלבית" הוא טעים גם כן אך מתוק מידי..
 

erezavn

New member
גלידה בגלידריית בוזה החדשה ברח' החשמונאים

Buza, הגלידרייה המדוברת למדי מהצפון (תרשיחא) פתחה סניף תל אביבי ברח' החשמונאים. פתחו לפני כשבוע. קפצתי בשישי בבוקר וטעמתי... גלידות טובות מאד. טעמים מקוריים. מבחר יפה. יש גם גביעים בטעמים שלא ניסיתי. טעמתי גם כמה גלידות חלביות וגם כמה סורבה. הרוב מוצלח מאד.
2 הטעמים שלקלקתי בפועל (14 ש"ח לכוס קטנה):
קשיופאה - גלידת אגוזי קשיו עם טופי מלוח. מעולה. אחת הטובות שטעמתי השנה.
המלכה הלבנה - על בסיס קרם קוקוס ושוקולד לבן בניחוח קפה. מצוינת אף היא, אם כי הייתי מחזק את "ניחוח" הקפה.
בכל מקרה - אחלה גלידרייה. תוספת מבורכת לעולם הגלידה התל אביבי. לטעמי טובה יותר מכל הגלידריות שיש באיזור שרונה/הארבעה/החשמונאים.



 
החומרים בבוזה טריים

להבדיל מרוב הגלידריות שמשתמשות בתערובות מוכנות ומיובאות.
מי יודע אילו עוד גלידריות משתמשות בחומרים טריים בלבד?
 

גסטרו

New member
הפעם בישלתי !

לצהרי שבת היו חברים לארוחת צהרים אותה ניסינו לתאם כמעט חודשים ...
שלפתי מתכוני עיתון גזורים שחיכו לבצוע והכנתי-
מתכון של אהרוני-טריזי תפוחי אדמה אפויים עם בצל סגול, שום מעוך, מרווה ברוטב שמן זית ולימון- יצא מעולה
חזה עוף אפוי ברוטב צ'ילי מתוק חריף ו...לימון- התיבש לי קצת
עראייס - מתכון מהבלוג "מבשל ואוכל" - עם בצל מטוגן- הסועדים אהבו לי היה קצת יבש . המחבת של WOLL היה מעולה למנה זו עם משקולת מאולתרת של סיר באותו קוטר מלא קופסאות שימורים
סלט עגבניות שרי מכל הצבעים עם בצל סגול ולימון, סלט ירקות קצוץ , סלט הגזר של גיסתי - דוקא עם חומץ ושום ובלי לימון

אורז לבן. טחינה של הר ברכה- אכן נפלאה
לקינוח- אספרסו או הפוך, עוגת נקטרינות שהביאה אורחת מכובדת , תאבנים טריות ומלון שהיה מתוק להפליא .
 

קליספרה

New member
"לולה וקובה" הוד השרון

ביום שישי התאספנו בשערי נקרופוליס צפון הקרוי בפי העם בית עלמין ירקון לנזוף שוב באבא שלי שנסתלק מאיתנו ומהעולם מבלי שהתייעץ איתנו קודם.
לאחר הרפתקאות בדרך לשם ובחזרה והטקס המקובל המשכנו לבראנץ "בלולה וקובה" בהוד השרון - לצערי כגודל הציפיה גודל האכזבה.
המקום היה לא קרוב אפילו למאורגן, האקוסטיקה נוראית, בלבול וברדק בכניסה בקבלה ובהושבה. עד שכבר הושיבו אותנו נאלצנו להמתין נצח למלצרית שבוששה בקיצור - התחלנו לאכול שעה אחרי המועד שבו הגענו למקום (הזמנו מקומות מראש כן, שלא יהיו אי הבנות)
אם לפחות האוכל היה מעיף אותנו ומפצה על כך ניחא - אך לצערי גם כאן המקום לא מתרומם מעל לבינוניות.
הוזמנו שתי ארוחות בוקר, שני בריוש תרד, ביצים עלומות וקרוק מאדם
ארוחת הבוקר היתה מתחת לסטנדרט המקובל, והלחם וכוס השתייה שהוגשו גבלו בבדיחה רק חבל שהיא על חשבון הסועדים. הבריוש תרד הוגדר כסביר, הביצים העלומות היו עשויות היטב אך כל מה שמסביב היה חלש. הבריוש עצמו שהיה כבר שחור מרוב שנשכח בתנור קציפת השיאטקי כמעט נשברה וסלק ירוק התגלה כתלולית חסה. הקרוק מדאם הוגדר כטוסט עם ביצה מלמעלה - בקיצור ישבנו ובכינו בזוכרינו את בנדיקט - עם חושבים על זה - זה די מתאים לאירוע שלשמו התכנסנו

לסגירת הארוחה הוזמן קפה לכולם - טרמיסו שהתחלק בין המלכה האם ליורש הקצר והוגדר כמי שרחוק מלהיות מהטופ לסוגו, כל אחד מהאגף הדרומי לקח דוגמיות מאפים - קינמון וגבינה - לא נשמעו תלונות אך גם לא קריאות התפעלות
בקיצור שום דבר לכתוב עליו הביתה ולכן בדיוק אני כותבת
הרשומה המלאה בבלוג שלי - כאן.
 
למעלה