רומנו- הברקה נוצצת בין כל שכבות הפיח והזוהמה

רומנו- הברקה נוצצת בין כל שכבות הפיח והזוהמה

הביקורת המלאה כולל תמונות מפורסמת גם אצלי בבלוג


חזרנו לארץ אחרי קרוב לשלושה שבועות של שיכרון חושים, ממזג האוויר הצונן והנעים של אירלנד, הנימוס של לונדון, הרגיעה של עיירות דייגים קטנות לאורך החופים המערביים של האי הירוק אל תוך עומס חום מטורף, מציאות מטורפת והרבה רעש.
יום ראשון בערב הגענו למקום המוזנח והמנחם שמוכר עלי טוב משנתיים של בילויים בתדר, בית רומנו הוא סוג של פלא עולם שלא היה נבנה לעולם בתקופתנו, על שפת הרחוב העמוס יש פתח קטן שמוביל לחלל גדול ופתוח מוקף בבניינים ובחנויות, בבוקר הוא מלא בסיטונאי בגדים ובדים זולים ובלילות היה פה התדר עם מסיבות , אומנות והרבה מוסיקה, כבר אז הכרתי את המקום כאחד ממרחצי הזיעה הגדולים של תל אביב בו הלחות נדבקת לכל חלקה טובה, היום הוא הפך למשהו אחר.
מתפסים במדרגות לקומה הראשונה בה ממוקמת רומנו, החדשה במפעלות אייל שני, בכניסה מתחיל כבר הבלגן- בר קטן ודי עמוס, אנשים מסתובבים סביב ושולחנות מפוזרים על המרפסת ובחלל הפנימי , לא ברור מי איש צוות ומי סתם אורח, מוסיקה איכותית אבל חזקה ומאווררים שמנסים להזיז קצת את האוויר שעומד לו ומסרב לזוז, אחרי כמה דקות מצאנו מארחת שרשמה אותנו ברשימה ארוכה ולא הצליחה להתחייב על זמן המתנה, כמו כן אי אפשר להזמין מקום מראש.... המתנה ארוכה, החום נוראי, לא היה יחס מצד אנשי הצוות, כבר רציתי לקום וללכת ורק התפריט האניגמטי שהיה תלוי על הקיר הצליח לשכנע אותי להישאר ולהמתין כחצי שעה עד שהתפנה לנו שולחן צדדי קטן, התפריטים הונחו עם מבחר גדול ויפה של מנות ירק, קצת דגים וממש מעט מנות בשריות עם תמחור זול והגיוני ( מנות הירק 30-40 ₪, דגים 60-100 ₪) והרבה פחות פואטיקה ותיאורים ציוריים מאשר כרגיל.
התחלנו להזמין והתחלנו עם פוקצה וצלחת חריפים לחימום הקנה, הוזהרנו שבגלל שהמקום עדיין נמצא בהרצה יכול לקחת זמן עד שהמנות יגיעו והתחלנו לחכות.
מנת הלחם הגיעו די מהר, הפוקצה הגיעה עם צלוחית גדולה גדושה ברסק עגבניות עם טיפה של סחוג על מצע קרטון מוזהב, היא הייתה תפוחה ויפה, עם מעט עגבניות פרוסות דק ובצל, אין ספק שזו המנה הבסיסית בכל מקום של איל שני, וכרגיל היא הייתה מצוינת, פראית, חושנית ומלאת טעמים והרסק לצידה היה מופלא כמו שרק אייל שני יכול לעשות.
צלחת החריפים התגלתה כמנת פוקצה עם תוספת של פלפל חריף מטוגן אחד, עריסה סמיכה יוקדת מאדום , סחוג שחור וחריף מאוד ושלולית יפה של קרם פרש, החריפות הייתה מענגת והקרם פרש עזר להרגיע את הפה אבל היה מיותר להזמין גם פוקצה וגם את צלחת החריפים, אפשר היה להסתפק בצלחת החריפים שמגיעה גם ככה עם פוקצה.
מיד אחר כל נחתה על השולחן שקית הציפס, גאוות המקום שניתן להזמין רק אחת לכל שולחן, שקית נייר עמוסה בפלחי תפוחי אדמה עבים וזהובים בצורה יוצאת דופן, הביס הראשון מגלה פלחים לוהטים מחום עם שכבה פריכה ועבה בצורה יוצאת דופן ובפנים רכות מדהימה, המליחות מדויקת ומענגת והמנה המלוחה והלוהטת פשוט דורשת טבילה בשלולית המיונז שהגיע בצד , הציפס מטוגן 3 פעמים ומבלה גם בצינון פרק זמן על מנת לקבל את הפריכות המענגת הזו, אייל שני מצליח פעם ראשונה הערב להפוך תפוח אדמה פשוט למנה אלוהית שהיא מנת הציפס הטובה ביותר בארץ.
ממשיכים במנה של לוקוס ברוטב אדום, למעשה סוג של חריימה, נתח עבה ויפה של לוקוס לבן שמכוסה כולו ברוטב אדום משגע של עגבניות ופלפלים בבישול ארוך ארוך עם גרגרים של חומוס, נתחיל בגרגר החומוס האלוהי שהיה מוצק בחוץ אבל פשוט נמס בפה, נמשיך עם רוטב שמרגיש עגבניות בשלות שבושלו שעות ארוכות עד שהתמוססו לתוך עצמם ונסיים עם דג לוקוס טרי שבשרו הלבן שיחק יפה עם האדום העמוק הזה ונסיים בשלולית של טחינה משובחת ומעט תרד שנתנו ענין נוסף, מנה שגרמה לי ללקק את הצלחת עד תום.
המתנה לא קצרה והגיעה מנה נוספת, תפוח אדמה שלוק, לכאורה 2 תפוחי אדמה לא גדולים ועירומים שנשלקו במים עם חמאה, קרם פרש וחסה, למעשה 2 תפוחי אדמה מושלמים שנשלקו למידה שבו הם מוצקים אך נמסים בפה, טבולים בחמאה, קרם פרש ופרמזן ועלי זעתר ועלי חסה שהחום הגבוה בישל, זאת הייתה מנה מנחמת מדהימה עם טעמים של ילדות ועושר בלתי מוסבר. מנה שכולנו אכלנו בתור ילדים ופה מגיעה לשיא השיאים.
מנה נוספת התעכבה דקות ארוכות ובסוף הוצאה לנו והובטח שתרד מהחשבון, מלנזנה, חציל סגלגל ולא גדול שנחצה וטוגן ארוכות והוגש עם רוטב עגבניות ומעט גבינה, היה שווה לחכות למנה המושלמת הזאת בה חציל מתמוסס בפה אחרי טיגון ארוך בשמן זית ומגלה את הטעמים המתוקים של האדמה, עוד מנה מושלמת שנעלמה ונוגבה עד תום.
הגענו לקינוח- השעה כבר מאוחרת ואנחנו מפוצצים באכול אבל חייבים לנסות משהו מתוק והפור נפל על בליני כנאפה, אחרי המתנה ארוכה נוספת הגיעה צלחת עם 2 חביתיות בליני עבות וביניהם ג'בנה, אותה גבינת צאן שמככבת מתוקה בכנאפה, פה הביליני טוגנו בסירופ סוכר שנתן להם מעט פריכות מבחוץ, בפנים הג'בנה היה מותך ומלוח מאוד, שילוב טעמים של מתיקות הבליני עם המליחות היה מסחרר, הגבינה נמתחה והייתה מצוינת, אין ספק שזה היה הקינוח המלוח ביותר שטעמתי.
זאת הייתה ארוחה מדהימה, היא השכיחה כליל את הממתנה הארוכה למקום, את ההמתנה הארוכה בין מנה למנה בסוף, את החום, הרעש , ההמולה, זאת הייתה ארוחה של שף שמכיר חומרי גלם פשוטים ויודע איך לרומם אותם, המחירים בכללית זולים ומאפשרים בחירה בלא מעט מנות, יצאנו במחיר של 220 ₪ לזוג שאכל הרבה מעבר למה שהיה צריך מתי שלקחנו את המנה היקרה בתפריט (הלוקוס שתומחר סביב 90 ₪)
זה מקום נדיר בו כל מנה גורמת לך לעצום עיניים ולטבוע בזיכרון מתוק, לדבר כזה אין מחיר
ולכן ציון הדוקטור למקום 9.5,
 

pix37

New member
איזו כתיבה יפה - נהנתי מאוד לקרוא

אני כן מאלה שמעריכים את אייל שני
האיש פשוט יודע להוציא מחומרי הגלם הכי פשוטים מנות מדהימות.

ועל פניו גם התמחור נשמע הגיוני וסביר

כל הכבוד
 
תודה, אייל שני הופך את כולם לפיוטיים

זה הכישרון שלו, להוציא את המיטב מכל חומר גלם וכרום לך באמת להרגיש ולדמוע.
והיכולת שלו ברומנו לחזור לחומרי גלם בסיסיים וזולים מראה את הגדולה שלו כשף אמיתי ולטעמי השף הגדול ביותר שפועל בארץ כרגע
 

1Shir

New member
זה הכישרון שלך


ידעתי למה דחיתי את הקריאה להיום.
*אתה* גרמת *לי* לקשת תחושות ורגשות שפשוט עשתה לי טוב על ה-
והנשמה.
נראה לי שכבר כתבתי לך פעם - פשוט תעצומות נפש.

ו- מזל טוב ליום ההולדת!
 

גסטרו

New member
פתחת לי את התיאבון, באיזו שעה הגעת לשם?

הרי אי אפשר להזמין מקום...
 
הגענו סביב תשע

המקום נפתח בשש, יש כל הזמן תזוזה של אנשים במקום ככה שקשה לדעת כמה זמן המתנה - לנו לקח קרוב ל-45 דקות.
יכול להיות שאחרי שהמקום יתייצב ויגמור את ההרצה אפשר יהיה להזמין מקומות או להעריך כמה זמן המתנה יהיה
 

Pixelss

New member
נשמע ממש טוב אבל 45 דקות המתנה בתור?

אני ממש אוהבת את האוכל של אייל שני וממש רוצה ללכת לרומנו אבל אין סיכוי שאני מחכה ככה בתור.
כנראה שאצטרך להמתין עד שירגע הבאז או שיאפשרו לקחת הזמנות מראש.
 
מסכים בהחלט

גם אני סירבתי לחכות, אבל זאת הייתה הפתעה לרגל יום ההולדת שהאישה זממה אז החלטתי להתעזר בסבלנות, לשמחתי היה שווה לחכות.
אני באמת חושב שזה ענין של מקום חדש בהרצה, עם בעתיד יהיה אפשר להמזין מקומות או לפחות מארחת קצת יותר מאורגנת שתוכל לתת הערכת זמנים סבירה זה יכול להיות נחמד.
היתרון הוא שהבר החיצוני מאפשר לקחת משקאות ולשבת על הספסלים אן המדרגות במקום או סתם להסתובב בבית רומנו הנטוש שהוא מרתק בעיני עד שהמקום מתפנה.
 

londi81

New member
אנחנו גם היינו היום, והחוויה שלנו הפוכה

כלומר, כן חמוד וזה.. אבל.. מה שאנחנו אכלנו - שעועית לבנה, במיה וחציל, היה בעיקר חסר טעם, חסר מלח (שבצ'יפס דווקא היה), וכאילו חסר בשר או תוכן - לגמרי טעמים פלאט... התחשק לי לשלוח אותם לנסות את הרטטוי בצלחת של המזנון של אייל שני

הצ'יפס היה חמוד
העראק היה יקר והגיע במשורה
ןהשירות היה היפסטרי ומעצבן, כולל זה שמסתבר שמעשנים שם בחלל הפנימי, שהוא כמעט סגור בגךך המיזוג, ושהמוואררים מעיפים את כל העשן של הסיגריות יותר פנימה, כאילו אנחנו ב 1985...
בקיצור, אמנם לא יקר, אין בעיות חניה, אבל כבר היה עדיף לקפןץ ךהאפי האוור בדלידה
 
אצלי דווקא ה"מחסור" במלח היה מבורך

היה משהו בטעמים שהיה מאוד מדויק, חד ועדין ולא היה צורך כמעט במלח.
אולי זה מתכתב עם העבודה שאין שם מלח על השולחנות.... בכל מקרה חומרי הגלם מפגינים את המליחות הטבעית שלהם וזה מעולה לטעמי.
לגבי העישון בחלל הפנימי הייתם צריכים לפנות לצוות, לא נראה לי הגינוי שזה חלל העישון שלהם בהתחשב בכך שבחוץ יש מרפסת גדולה יחסית
 

londi81

New member
פנינו לצוות, וקיבלנו משיכת כתפיים

בהתחשב בעובדה שיש מאפרות על השולחנות.. אני מניחה שזה לא היה במקרה
 

sweetdreams

New member
האמנם? יתכן שבמסעדה כזו לא מודעים לחוק, או שבוחרים..

.. להתעלם ממנו?

&nbsp
אם כן, אז זה ממש דיל ברייקר.
 
למעלה