אז מה אכלתם בסוף בשבוע?

צהרי שבת הדסון -מצויינת

שוב נוכחנו כי הדסון היא מסעדת הבשרים הטובה בארץ
בשישי ארחנו את כל המשפחה ל"יום ים" במכמורת
ותוך כדי הכנת נקניקיות קבבים סטייקים ודגים על הגריל הלוהט
כשמעל שמש קופמלמטה חול לוהט שבא לי להתפנק על בשר איכותי במיזוג אויר
ניצלתי הפוגה קצרה לצינון במים וטלפנתי להדסון והיה מקום לשניים על הבר
מאד התאים לנו כי רצינו שזה יהיה קצר ומדוייק
במנות הראשונות היו שקדי עגל ברוטב טופי - מנה נהדרת עשויה היטב חששתי
קצת מהרוטב המתקתק אבל הסתבר שדווקא העצים את הטעמים
סלט עלים עם פקורינו ושקדים קלויים היא מנה ענקית וטובה הסוד הוא בטריות
ופריכות העלים והרוטב הנעים שמשתלב היטב עם גרידת הפרוקינו הנדיבה
ועכשיו לעיקר - הבשר-אנחנו אוהבים אנטריקוט אז הזמנו 650 גר' עם עצם
ביקשנו MR וכן אכן זה הגיע הבשר היה מצויין קצת שוצן שהתחיל להתמוסס בדיוק כמו שציפינו
3 תוספות צ'יפס פריך וטוב , תפו"א בתנור עם שמנת טוב וסלט עגבניות חרפרף
היו ליווי הולם לבשר האיכותי
הקינוח היה קרם לימון הפתיע באיכותו - 3 דפי מרנג עדינים ופריכים כשביניהם
קרם לימון וקצפת (לא מעורבים זה בזה) פשוט נהדר לתת לכפית לבצוע את דפי המרנג ולאסוף קרם לימוני עדין ולעיתים קצפת - מענג
מכיוון שבשישי מלאה סאת הבירה (50 בקבוקים) 2 שתינו יין לבן (שאבלי וטוליפ)
יחד עם בקבוק גדול של מים מוגזים סה"כ קצת פחות מ600 ש"ח (מוצדקים לטעמי)
אחרי שעה וחצי כייפית הביתה לשנ"צ
 

מיתר44

New member
החלוצים 3 וארוחת בוקר בפיג׳מה

שישי בערב, משמרת שניה עם שני הנכדים מאותגרי אוכל: קרוסטיני
פורטובלו עם פרמזן ואספרגוס. עשויים ממש היטב ונהדרים כפתיחה.
מנת סלט ירוקים משובח. לי חלה ממולאת בבשר חזיר -מעולה וניוקי דלעת לה.
למאותגרים פסטה. תוצרת בית. רחבה. עשויה היטב (חוץ מרצועה אחת שהתפקשש
לה האלדנטה.).
לבחור העקשן רוטב חמאה. לאחותו הסקרנית עם רוטב עגבניות. שתיהן מנות ספיישל.
כאילו.
קולה אחת וכל השאר. 356 ש״ח. לא זול אבל האוכל טוב וגם השירות. וזה העיקר בעצם.

בשבת חברה הביאה קרואסונים טריים ואכלנו אותם פרוסים עם: חזה בקר, סלמון מעושן וכבוש, גבינת שמנת,
עגבניות שרי ופרחי היביסקוס ממולאים, שום קונפי, סרדינים פורטוגזיים הכל מהמעדנייה
של יומי. כמובן שהיו גם בייגלך לתגבור, וביצים כתומות וקפה מהפולים של דובי וריבה
סילייה ורביבה. ישבנו ארוכות מול הים והבריזה וערכנו דיונים בענייני רום העולם.
 
הרבה בצק

במהלך השבוע עשינו מסיבת איחוד בתים (או בקיצור, מצאנו תירוץ) והזמנו חברים לאכול בורקסים מבצק עלים שהבחור הכין, הוא גם עשה ניסוי עם גרסה טבעונית (שעיקרה להיות כשרה עם בשר בעיקר) שיצא לא רע בכלל. החלטתי לנצל את הבצק שנשאר בשישי כדי להכין ביף וולינגטון בגרסה הכשרה. יצא מוצלח ביותר לצד פירה על בסיס שמן זית וגזרים צבעוניים שעברו קירמול בברנדי. לצד פלאם קלסיקו היווה ארוחה נהדרת בשישי בערב.

בשבת קפצנו להורים שלי לצהריים, אמנם לא היה בצק אבל היה שפרדס פאי שזה תמיד כיף. בערב, לחברה הריונית היה חשק לפיצה אז אני והבחור עברנו בבית העם והבאנו 4 פיצות - כרובית וקשקבל (השתפרה מאז הפעם האחרונה שאכלנו אותה אבל בעיני הקשקבל עדיין הולכת לאיבוד), ביאנקה ארטישוק ופרמזן (נהדרת), ביאנקה בטטה וטימין (פעם ראשונה שניסינו ובהחלט לא אחרונה) ופיצה עם בשר בקר וקצת פלפל חריף שהייתה נהדרת. בזמן ההמתנה לפיצות התפנקנו בגלידה הנהדרת שלהם עם הקרמל שאני מוכנה לאכול ממנו כל היום. שתינו לצד הפיצות קברנה כלשהו שהיה מוצלח ביותר וקינחנו בבורקסים מתוקים משאריות בצק עלים (הפעם על בסיס חמאה) שכללו מילויים של שוקולד וחמאת בוטנים, שוקולד שוקולד, וקונפיטורת אגסים עם שוקולד לבן. הכל היה מוצלח ומצוין.
 
שישי בבית מושט עם חומוס חריף ומח עגל חריף פיתות וחומוס ביתי

וגם חלה ביתית





 
שבת באפלוקה - ביקורת

7 מבוגרים וילד התכנסנו לחגוג יום הולדת
עוד לפני שהתיישבנו הובאו לשולחן הרבה מאוד סלטים ופיתות. לדעתי ולדעת יושבי השולחן הסלטים היו ברמה בינונית ומטה להוציא את החומוס שהיה ממש טעים.
הוזמנו עיקריות מגוונות, מנת שרימפס מטוגן, אנטריקוט, צלעות כבש, סלמון, מנת אפלוקה (אנטיאס), לברק, דניס ומנת ילדים פרגיות. כל המנות היו מאוד טעימות ולשביעות הסועדים.
המנות היו מלוות בציפס מזעזע עם המון שמן.
מוס שוקולד, ומלבי שהיו טובים. 2 אספרסו ו4 קנקני לימונדה. סהכ 800 ש"ח לפני טיפ והחלטה שיותר לא נחזור לשם. משם המשכנו למתחם שרונה ודיווח על כך בהמשך
 
בושון - מתחם שרונה

ארוחת ערב קלילה. פלטת נקניקים (126 ש"ח), פלטת גבינות (126 ש"ח) 3 בקבוקי מים, 2 אספרסו ושני קינוחים. סה"כ 412 ש"ח לפני טיפ. יקר אבל טעים בטירוף והיה יותר מפיצוי לאכזבה מארוחת הצהריים.





 

salo22

New member
תודה על המידע, הפלטות עושות רושם יקר להחריד

ושלושה בקבוקי מים, שני אספרסו ושני קינוחים 160 ש"ח ?? אני מקווה שהם לא בתקופת הרצה שם כרגע ואלו עוד מחירים עם הנחה..
 
הערתם לגבי הצ'יפס? אגב, אם כל המנות היו "מאד טעימות ולשביעות

רצון הסועדים", לא תחזרו רק בגלל הצ'יפס?
 

salo22

New member
סופ"ש

חמישי אחה"צ בטראק דה לוקס - בינוני, הקטע עם 1+1 אלכוהול בהפי האוור תמיד נחמד, זה רק הבשר שעם כל ביקור, קצת משעמם יותר ויותר.. אין למקום ממש חותמת משמעותית בבשר המעושן ואני חושב שאפשר לעשות את העניינים קצת יותר "עמוקים" וטובים.. כמו שציינתי פעם, באליפות המעשנות של גני הילדים בטקסס או משהו כזה, החבר'ה לא ממש היו עולים לשלבים הגבוהים - העוף בסדר, אבל לא משהו שלא יצא טוב יותר בהרבה מעשנות ביתיות שבטח יש היום בסביבה.. עדיין זו המנה שזוגתי תרצה להגיע במיוחד, מצד שני אין לנו מעשנת בבית.. הצלעות בסדר, הרגיש לנו כאילו הקטינו קצת את המנה לביקורינו בעבר (או שאז אפשר היה לקחת לפי כמות) ובנו מין פרמידה מעוצבת כזו בהגשה, שיהיה..
שוק האווז טעימה כמו העוף, אבל לא תחזיק מים מול המנה המתחרה האלמותית ממעיין הבירה, אם עדיין מוגשת שם באותה איכות שבעבר, זו גירסא שמעיפה מהמים את המקבילה מהטראק. יחד עם 1+1 על בירה מלכה, כ 240 ש"ח לפני, סביר קצת מינוס.

משם לג'רלד לקינוחים, לצערי אחרי כמה ביקורות טובות על אייטמים ספציפיים צמוד לפתיחה, יכול להיות שכוחות מלווים מההתחלה כבר לא בסביבה (ניחוש) והדברים שקנינו לא הרגישו לנו כעבודה מספיק טובה, אפילו בהחלט לא טובה, לבטח מול המחיר.. עדיין העניין הוא מול הקינוחים האישיים - מין פחזנייה קטנה מקורמלת כפי שהוגדרה, במילוי מוס מסקרפונה, קפה ומחיות פירות, משהו כמו אפרסק ומנדרינה, פשוט לא עשה לנו את זה וביצוע מאוד מאוד בינוני לכמעט 30 ש"ח שעלה, לטעמינו פשוט היה חבל על הכסף. כנ"ל מין עוגת גבינה אישית שהרגישה גם במרקם וביחוד בטעם, כמשהו מאכזב, אכלנו שם עוגה דומה מאוד בעבר, שהיה טובה בהרבה.. שוב כמעט 30 ש"ח, באיזור שלא עובר את 20 היינו אומרים שמדובר בקינוח סביר ולא יותר. פס ארוך מצופה שוקולד היה שוב סוג של נקודת האור ב 42 ש"ח, כמו שכתבתי בעבר הפסים הכי משתלמים שם. למרות שגם איתו קצת הרגשתי כאילו זה לא הביצוע המדוייק של פעם, אבל אולי אכזבת הקינוחים האישיים השפיעה גם כן.

בשישי עשינו פיצות על טורטיות עם פונטינה וגרוייר, סלט פשוט של חסות ברוטב "מיץ אנשובי" ופרמז'ן.. יותר מאוחר פרידה יפה שנשארה ממוסי הלכה לתנור, בשר מתפרק, רוטב שום עשבי תיבול ליד, תפוחי אדמה אורגנים צלויים פשוט נפלאים מעדן טבע מרקט המתפוררת, ממש "ערמוניים" בפנים ודי נדיר למצוא כאלו בארץ, לבטח כשהם ב 25% הנחה ודי זולים, לאורגני. ציר מראש הפרידה, אצת קומבו ופטריות מיובשות, עם שרימפס וקייל צלוי, בירה של שפירא, מחית מנגו בננות עם גלידת וניל ואבקת פקאנים ומנגו מיובש השלימו פינוק שישי ביתי טעים מאוד ולא יקר במיוחד..
שבת משפחתית מורחבת, עם הרבה אוכל רומני הונגרי כבד ולא קייצי בעליל, אין יותר מידי מה לספר
 

החתולית

New member
אני אוהבת פיצה על טורטיה

לימדתי את הבן שלי להכין כאלה בטוסטר אובן בצבא.
 

erezavn

New member
משייה החדשה של יוסי שטרית. מעולה ומלאת הפתעות...

כרגיל המבקר העלום באתר מאקו הקדים אותי, אבל אלה רשמיי האישיים ממשייה - החדשה של יוסי שטרית שנפתחה ממש לאחרונה...

את קיטשן מרקט של שטרית אנחנו מחבבים במיוחד ולכן הגענו למשייה עם לא מעט ציפיות. יוסי שטרית לוקח כאן את את המטבח המרוקאי של משפחתו, מפרק אותו ובונה מחדש כמטבח שף מודרני ויצירתי. אפילו אלמנטים מולקולריים יש כאן, כמו בקיטשן מרקט. בהחלט משהו שדורש אומץ ותעוזה.

הזמנו מקום מראש לרגל יומולדת של אחותי הגדולה. 9 אנשים. יום ו' בשעה 19:30. שולחן של 9 סועדים זו משימה לא פשוטה לכל מסעדה, לא כל שכן למסעדה שזה עתה נפתחה...

הזמנו בסה"כ 10 מנות ראשונות. (6 מנות שונות שחלקן הוזמן יותר מפעם אחת) תווכי המחירים של הראשונות 40-60 ש"ח. כולן היו טובות מאד, בלי נפילות. מנות יצירתיות, מקוריות ומצולחתות נהדר.
טווחי המחירים של 9 העיקריות שהזמנו 78-124 ש"ח. 8 מנות היו טובות מאד. מנה אחת הייתה פחות מוצלחת. קורה...

הזמנו גם לחמי פרנה מעולים חמים מהטאבון. (אחר כך קיבלנו עוד שניים על חשבון הבית). למי שמתמלא מהר מומלץ להיזהר. הלחמים נפלאים ויש סכנת התמלאות עוד לפני שמגיעות המנות עצמן.

הראשונות המצטיינות במיוחד בעיניי:
"רביולי" קובנייה - נתחי ויבראטן דקים שהונחו על תלוליות של בורגול ובוטנים, לצד קרם פרש. 54 ש"ח. מנה יפה ועזת טעמים.
חלמון מאודה: תרד בלדי חם, ריג'לה ותפוח אדמה. 38 ש"ח. חגיגה של טעם ומרקמים. מקורי ויצירתי.
עוד ראויים לציון: מפרום מכרובית (54 ש"ח), טרטר אינטיאס קיצי (56 ש"ח) ודפי טונה אדומה עם כמון, פפריקה מעושנת ולימון כבוש (58 ש"ח).

העיקריות המצטיינות:
"מעורב ירושלמי" עם קרם עמבה, אבקת טחינה ולימון כבוש. 78 ש"ח. מנה מעולה. טעימה להפליא.
שרימפס וקלמרי עם ארטישוק ירושלמי ברוטב קרמי של חמאת עיזים. 124 ש"ח. מנת פירות ים עזת טעמים ומוצלחת ביותר. מתובלת בתערובת תבלינים מזרחית ארומטית ומעושנת קלות בשם "חמד" או "חאמד".
טרין חם מזנב שור, שום קונפי ובמיה. 98 ש"ח. מנה טובה מאד. עשירה ועמוקת טעמים.
רק אחת המנות העיקריות לא הייתה מוצלחת - מנת נתחי סטייק פיקנייה שסבלה מקשיות ויובש. כל השאר (18 מנות שונות בסה"כ + לחמים + צ'ופרים) היה פשוט מצוין.

לסיום הזמנו גם 3 קינוחים וקיבלנו 4... הקינוחים כולם מעולים עד פנטסטיים.
הקינוחים נעים סביב 40-45 ש"ח.
הטוב ביותר לטעמי היה קינוח לימון ונענע. קינוח מלא אלמנטים ומרקמים. אחריו קינוח של קרם חלבה ואוכמניות. אחריו קינוח שוקולד חלב עם מרציפן פיסטוק ועוד כהנה וכהנה מרכיבים מוצלחים. אחרון בדירוג הטעמים שלי, אם כי מוצלח ויפה אף הוא, קינוח שוקולד עם פרלינה וכל מיני גלידות ומוסים שוקולדיים.

ההפתעה הגדולה חיכתה לנו בסיום, כשלא חוייבנו על כל 4 הקינוחים. כולם ניתנו לנו על חשבון הבית. צ'ופר מטורף בעיניי.

השירות, באופן די יוצא מן הכלל, היה מעולה ומתוקתק בשביל מסעדה חדשה שנמצאת עדיין בתקופת הרצה. ודאי כשלוקחים בחשבון שהיינו שולחן גדול ורב סועדים.
האוכל, כפי שאפשר להבין מהדיווח שלי, היה מעולה. מנות יצירתיות, יפות, מקוריות והכי חשוב טעימות.
אם הם ימשיכו כך, יש כאן מסעדה שתהיה להיט קולינרי בטוח, במיוחד לקהל סועדים שמחפש אוכל יצירתי ומתוחכם. אנחנו נהנינו מאד.
אישית אני פוקד לא מעט מסעדות חדשות מעניינות שנפתחות, ואני מתקשה לזכור מסעדה חדשה שהייתה כל-כך איכותית ומוצלחת כמו משייה. שרק ימשיכו כך!

כאן יש פירוט מלא של המנות כולל תמונות לרוב...

http://processing-food.blogspot.co.il/2015/08/blog-post.html
 
למעלה