עיסקית בכולא - חיפה

אטילה878

New member
עיסקית בכולא - חיפה

הזדמנו 3 לצהרים.
בחרנו בעיסקית שמציעה מנת "קטנות ותוספות" יחד עם שתיה - במחיר העיקרית (כן, יש קטע של הבנת הנקרא, ניחא). הכוונה היא שמזמינים עיקרית ובמחיר זה מקבלים גם תוספת (אך לא מן המנות הראשונות שדוקא עוררו אצלי עניין) וגם שתיה.
בחרנו להתחיל עם לחם מחמצת (21 ש"ח) שהיה מצוין והגיע עם 4 מטבלים בצלחת אחת: טחינה (כבדה ונהדרת), מטבל או ממרח לימונים כבושים וכוסברה (שהיה לא פחות מנפלא), שמן עם פלפל חריף (מעולה) ולבנה שהתחפשה לקוטג' (לא ניסיתי).

לארוחה עצמה הוזמנו: פעמיים פילה דג (נאמר לנו שמוסר) , פעם אחת פילה לוקוס (75 / 88 בהתאמה).
התוספות שנבחרו: סלק ועדשים - מנה מצוינת, קולורבי עם ענבים ושמיר - המנה היחידה שלא אהבתי, עדשים עם ירק - נחמד.
כל מנות הדג היו מצוינות, לא פחות.
הרטבים שליוו את הדגים היו עשירים בטעם ומאוד מדויקים.

לקינוח בחרנו בלילות ביירות - הפתעה מצוינת כיון שזו מנה שמשחקת על טעמי המלוח / מתוק והמשחק מעולה.

עד כה - הטוב. אז מה רע? זהו שלא ממש רע - אבל יקר.

לחם המצחמצת ופינכת המטבלים שלוו אותו - לא נכללו בעיסקית. אותי מרגיז כשצריך לשלם על הלחם שמלווה את הארוחה.
המנות עצמן קטנות. מאוד קטנות. אם אני משווה לביקורת שבוב68 רשם לפני מספר שבועות (וגם צילם), מנות הדגים שקיבלנו קטנות משמעותית. מנת המוסר היתה כ 150 גר ואילו מנת הלוקוס לדעתי אף פחות. כל המנות היו מלבן דג בגודל של כ 8 ס"מ על 3 ס"מ (קחו סרגל, אל תתעצלו או שתסמכו עלי: המנות קטנות).
התוספות שליוו את המנות, היו בכמות סבירה. בחישוב הכללי של מנת דג קטנטנה עם תוספת בכמות סבירה, מדובר על עיסקית יקרה. מאוד יקרה.

יחד עם הקינוח הזמנו 2 מים עם נענע ואספרסו אחד. הביאו רק מים עם נענע אחד. נו מילא...

שתינו שפריץ אחד שכלול בארוחה וקנקן סודה שכלול גם הוא ואשר ליווה את הארוחה. סך הכל שילמנו 300 ש"ח (350 כולל תשר).

סה"כ טעים. לא זול. ממש לא.

האמת שדווקא לא נשמע לי יקר

120 ש"ח לאדם כולל טיפ לארוחה שתיארת נשמע לי יותר מסביר.
לא אכלתי בכולא ואין תמונות להתרשמות אבל
לחם עם 4 מטבלים, קינוח, 3 מנות עיקריות ( וכן לוקוס זה דג מאוד יקר), סודה, שתיה חמה ואספרסו ב 300 שח לי אישית נשמע הגיוני.
העיקר שהיה לכם טעים !.

החתולית

New member
על הדיווח

100 ש"ח לאדם לפני טיפ לעסקית זה לא זול, אבל כמו שכתבה מנטיסה, בחרתם מנות יחסית יקרות (מוסר ולוקוס).
&nbsp
את זוכרת אולי כמה עלו מנות אחרות בתפריט?

אטילה878

New member
זול או יקר - עיסקית בכולא

העיסקית בכולא כפי שרשמתי מתבססת על המנה העיקרית.
המנות אם אני לא טועה:
שרימפס - 68 (6 / 7 יח' - ספרתי בשולחן לידנו)
סטייק צוואר לבן - 68
שאר המנות היו סביב 75
שוב - האוכל עצמו טעים טעים טעים ולכשעצמו - אולי לא יקר.
בהסתכלות של VFM לגבי עיסקית: יחד עם תוספות (לא מנה ראשונה, אלא תוספת) שכלולות ויחד עם הלחם (21ׂ) ויחד עם קינוח אחד לשלושה (27 או 29) זה לא זול.
אלך צעד קדימה: מסעדת שף? סבבה. במקרה כזה אני מצפה שלפחות יזכרו שהזמנו פעמיים מים עם נענע :) .....

לא יכולה או רוצה להתווכח עם התחושה שלך

כל אחד יוצא עם תחושותיו הוא וזה לגיטימי.
גם אני ביום יום , בעבודה אוכלת מקסימום עסקית של 40 ש"ח ב"נפלאות" רמת החייל ולא משלמת 100 ש"ח.
מצד שני כשסלט בארומה עולה 42 ש"ח איך נלין על סטייק או שרימפס ב 68 ?
לפעמים "עסקית" זה מונח בעייתי. ארוחת הצהריים זולה מארוחת הערב ומאפשרת דגימה של מקום שאולי לא היינו מגיעים אליו בערב כי יקר מדי ( כמו למשל טאיזו/מול ים וכיוצ')

טלימה

New member
וואי. אנחנו כל-כך כל-כך נהננו בכולא

האוכל היה מעולה וקיבלנו שירות מצוין.

למעלה