מסעדת ארוחת ערב של רושפלד וסיידא

gulu11

New member
מסעדת ארוחת ערב של רושפלד וסיידא

שלום לכולם,
אני קורא סמוי הדוק של הפורום ופודי לא קטן. כל פעם אני אומר לעצמי שאני חייב להתחיל לכתוב קצת על החוויות שלי ותמיד זה מתמסמס לי.

בכל אופן, אתמול בערב החלטתי יחד עם חברי לתחביב לפקוד את החדשה (יחסית) של רושפלד. מסעדת ארוחת ערב ממוקמת ברחוב לונץ 13 בתל-אביב, רחוב מגורים דיי שקט במרכז תל- אביב. המסעדה קטנה ביחס למסעדות של חבריו של רושפלד. העיצוב מאוד פשוט, כיסאות פלסטיק צבעוניים, מפות נייר, כלים פשוטים, אפשר לשבת בפנים או בחוץ על מעין בר כזה שפונה לרחוב, אנחנו התיישבנו על הבר.

קצת על הקונספט של המקום. למקום אין תפריטים, המלצרים החביבים מדקלמים את התפריט המתחדש מדי שבוע. למי שלא אוכל הכל, מומלץ לבדוק טרם ההגעה מה מגישים היום, חברי לשולחן חובב דגים מושבע, אך לצערו לא הייתה אפילו מנת דג אחת בתפריט. בעיה קטנה שקצת הציקה לי, בדקלום התפריט של המלצרים נעלם המחיר. טוב, אמרנו לעצמנו, הם מנסים להיות מיוחדים, סה"כ אנחנו אוהבים את האוכל של רושפלד, נראה כמה יהיה הנזק בסוף.

הקונספט, לפי מה שנאמר לנו, הוא שהם מוציאים כמה מנות פתיחה ואנחנו בוחרים את העיקרית. מכיוון ששנינו לא אכלני בשר גדולים הלכנו על המנה הצמחונית, ניוקי פריזאי. לשולחן הגיעו 3 מנות ראשונות וסלסילה עם שתי חתיכות לחם. במנות הראשונות היה סלט מלפפונים עם הרבה בצל ושמיר, ערימת חסות קטנה עם רוטב גבינה וענבים ומנת דלעת מבושלת שנחה ליד גבינה, שדומה במרקמה לגבינת שמנת. סה"כ נחמד, מנות קטנות, אוכל פשוט כהגדרתו של רושפלד. לא נפלנו. חיכינו למנה העיקרית, אולי היא תיהיה מעניינת יותר. למנה עיקרית הגיעה צלחת יפה של ניוקי. הניוקי עצמו היה טעים ונראה כמו עבודת יד, הוא שכב על ערימה של כרוב מבושל, עם רוטב לא ברור של עדשים שחורות. המנה לא הייתה טעימה, ומלוחה מדי, משהו שם לא עבד. מאכזב.

המלצרית החביבה הציעה לנו קינוח, אמרנו לעצמו אולי הקינוח יציל את המצב המביך הזה. לקינוח הזמנו עוגת שוקולד, שהייתה דיי טעימה סה"כ, אבל דיי פשוטה למען האמת.

כשהגיע החשבון הבנו שנפלנו חזק וככל הנראה לא נחזור.

נ"ב,
אני לא אוהב שהמלצרים קוראים לי חבר. אני לא חבר, אני סועד.
לסיכום:
עיצוב – 5
שירות - 9
אוכל – 4
תמורה – 4

ברוך הבא! אבל אני עוד בהלם-188 ש"ח למנה אחת של ניוקי???

שבר את כל שיאי החוצפה!
מחירים שאין אפילו במסעדת יוקרה ועוד במסעדה בה לא השקיעו פרוטה כדי להפוך אותה למסעדת יוקרה. מישהו התחרפן...

אור2221

New member
נראה היסחפות מזעזעת

שבטוטו בתקופת מושיק שלו שילמנו 188 למנת דג זה נראה כמו הסחפות, אז למנת ניוקי צמחוני, גם אם היא כוללת מנה ראשונה? מופרך. לגמרי.
&nbsp
&nbsp

bob68

New member
על דיווח הבכורה

מודה שהמסעדה הזו לא משכה אותי. הדיווח שלך רק מחזק את דעתי.

יפה שהיית מאד חיובי כלפי השירות למרות ההסתייגויות שמנית.

סוף שבוע נעים.

gulu11

New member
תודה :)

פשוט מאוד, ביחס לאוכל השירות היה נהדר :)

החתולית

New member
על הדיווח

וברוך היוצא לאור
(פעם יכולתי להעלות אמוטיקון של סמיילי מגיש פרח, אבל הוא כבר לא איתנו).

למיטב הבנתי יש להם מחיר לארוחה בשרית ומחיר לארוחה צמחונית. המנות הראשונות נכללות במחיר הארוחה, ומחושבות במחיר הכולל. כלומר, לא שילמתם 189 ש"ח עבור על מנה של ניוקי.
אם ארוחה צמחונית שהמנה העיקרית בה היא ניוקי עולה 189 ש"ח, אני משערת שארוחה בשרית עולה יותר.

לא זול, אבל גם לא בשמיים, אם האוכל טוב ונהנים ממנו.

אתה מאד סלחן כלפי השירות, לדעתי. אין תפריט, מחירים לא מצויינים בשום מקום ולא נאמרים על-ידי המלצרים החברותיים מדי. איך נתת להם ציון 9 ?

החתולית

New member
לא בשמיים לארוחה מלאה אם היא טובה.

במחשבה שניה, 189 ש"ח לאדם, לא כולל שתיה ואלכוהול, לראשונה ועיקרית צמחונית, זה יקר.
&nbsp
אחרי שקראתי את סקירת המחירים במקום, די צחקתי לעצמי. אם אנשים מוכנים לשלם מחירים כאלה על ארוחות כאלה - מה אני מבינה?

אושר מ

New member
גם פלאפל יכול להיות ארוחה מלאה... אם האוכל משביע או לא זה לא

מדד לתמחור.

וכן גם לחומרי הגלם יש משמעות גדולה בעיני בתמחור.

אגב מנה צמחונית יכולה להיות יקרה ושווה את זה. בזמנו בפושקין היו ירקות שהייתי שמחה לאכול עכשיו

החתולית

New member
בדיוק בגלל מנות כמו המנה בפושקין כתבתי מה שכתבתי

לא התייחסתי בשום מקום לנושא של "ארוחה משביעה", אלא לאיכות המנות.

gulu11

New member
תודה על הביקורת

צודקת, כנראה שהייתי סלחן מידי לגבי השירות.

בכל אופן, לגבי התמחור, עדיין נראה לי מופרז. אי אפשר לומר שמדובר במסעדת גורמה. אני לא חושב שאפשר להתייחס למנות הפתיחה האלה כשלוש מנות ראשונות, אבל, אולי אם היינו נהנים מהאוכל המחיר היה נראה לנו יותר סביר.

ד"א, לגבי תמחור המנות הבשריות, שמעתי בחצי אוזן שהמלצרית אומרת לזוג שישב לידינו שמכיוון שמדובר בנתחי בשר, הם מתומחרים לפי 100 גרם, חמישים ומשהו שקלים כשהנתח המינימלי הוא בערך 500 גרם.

אור2221

New member
אוי, לא עוד פעם נתחי הענק

גם כאן יש לי פלשבקים לטוטו בתקופת מושיק רוט. בנאדם מסתכל על תפריט של מסעדה, רואה שיש נתחי בשר משובחים, מחליט להגיע - ונתקע עם הזמנת מינימום של נתח של 400-500 גר' וכמובן לא מזמין.

gulu11

New member
חחחחחח....

ואז נשאר לו להזמין מנת ניוקי לא מוצלחת :)

אינפלציה על פי רושפלד

זכרתי מחירים של 188 למנה צמחונית וכ-150 לבשרית. אז עשיתי חיפוש בפורום (היי, נראה שהחיפוש החדש עובד נהדר!).
יש הפנייה של pix37 לכתבה של אבי אפרתי מתאריך 14/5 שבה לזניה צמחונית עלתה 135 ומנה בשרית 175.
ב-7/6 אריה שגיא ציין שארוחה צמחונית היא 155 ובשרית כ- 190.
ב-21/6 taloosh123 כתבה שמנת עוף וכמהין עלתה 188.
וכעת gulu11 מספר שבתאריך 6/8 ניוקי צמחוני עלה 188 בעוד שהמנה הבשרית התחילה מ-250.
כל מי שרוצה לאכול במסעדה כדאי שימהר, במיוחד מי שזומם על מנה צמחונית.

מיתר44

New member
ימי פומפיי האחרונים - הספירה לאחור החלה ברחוב מינץ

אין מחיר למנות, כנראה כי הוא נקבע בהתאם למצב הרוח.

amirline

New member
אין לי בעיה לשלם 180 שקל על מנה(מבחינת התפיסה) אבל

כשהמנה לא מכילה דג או בשר וכשהמקום נראה כמו חומוסיה בכרם התימנים אז באמת שרושפלד הגזים ביג טיים (ואני נמנה על מעריציו הגדולים ).
&nbsp
דבר נוסף לגבי תפריט בע״פ מבלי להזכיר מחירים, לדעתי זה תרגיל מסריח נטו !
מדי פעם אני נחשף לזה ביינות המיוחדים שהמלצרים מציעים מבלי להזכיר מחיר ואז אני מגלה שאני משלם קרוב ל 50 שקל על כוס יין לבן שהבקבוק כולו עולה בערך כמו הכוס...

למעלה