דלידה, מה מומלץ?

ברולה פלפלים חריפים

זה סוג של מנת הדגל שלהם, ובצדק.
עוד מנות שאני זוכר משם לחיוב יחסית:
סטייק טרטר, רביולי שרימפס, סמבוסק זנב שור, סלט פריקה.
מנות שאני זוכר כפחות מוצלחות:
"פרנץ' טוסט" מח עצם, סרטנים בתנור.
בסך הכל זה כיף של מקום להעביר בו ערב אלכוהולי. האוכל לא "גדול" ברובו אבל בהחלט עושה את העבודה.
&nbsp

מיתר44

New member
תודה. נקרא מעניין ולא ממש שגרתי

על פניו ניכר שבמטבח יש בעלי יצירתיות.

מיתר44

New member
דלידה - דיווח

צהריים סעדנו בדירה (שניצל עוף, סלטים ולחם שיפון שנקנו במעדניות ארדיטי, סלט ירקות טרי ומרק שזיפים קררר עם אשל ותפוא חמים.)
זה היה לאחר קונצרט מעולה של הפילהרמונית הצעירה שקצת רומם את הרוח הנכאה בהפגינה שיש איכות ועתיד אצל נערי ונערות כלי הנגינה, ויש פינות של שפיות גם אצלנו.
לאחר כל אלו, ושנ״צ ממוזגת, התייצבנו בדלידה (ראו אצל המארחת צילום שלה עם עומר שריף) לארוחת ערב קלה.
המקום כבר היה מלא, בעיקר בבני דור האבות והסבים אשר חלקם ארחו, כמנהג הימים האלו את צאצאיהם לארוחת ערב שבת ״בחוץ״.
המקום מעוצב, למי שלא היה בדלידה, בריהוט אקלקטי שמשרה תחושה של ״תרגיש בבית״ להבדיל נניח ממסעדות בהן העיצוב מאלץ
אותך להצטער שלא החלפת לחולצה ממותגת ומגוהצת.
באשר לאוכל:
קראתי את הבלוגים של קולינר ושל דורון וגם את המלצותיך עמית. לפיכך הלכנו על המומלץ שמתאים להעדפות החיך של שנינו.
ברולה פלפלים בגבינה עם פלוטים של לחם לבן - שיחוק של מנה. לא יודע אם היא פרי דמיונו של השף אבל בהחלט יש כאן ניצוץ של כישרון. אבל, אם תבואו בזוג ואפילו ברביעייה אל תזמינו יותר ממנה אחת שכן מנה זו מיועדת למריחה על לחם.
סלט פריקה מבושל היטב ובמדויק - מהנה. סלט זוקיני ושאר ירקות - עשוי היטב ומענג. טרטר דג - עוד מנה נחמדה.
שתינו קוקטל דלידה תוסס (באין ברמן, הנגלה השנייה שלא דמתה לראשונה המענגת הוחזרה והשלישית הייתה ״בסדר״.) ואחד שנשא את
השם ברלין. תפריט היינות מצומצם וחסר שנות בציר, כשגרת התפריטים במקומותינו. את המשקאות מגישים בכוסות הכי פושטים
כמנהג בני משפחתי הטוסקנים שמתעקשים להפגין כי יין טוב לא זקוק לאריזת מתנה כדי לענג את החיך.
השירות היה ידידותי. מאוד. מיד היינו לאחוקים למארחת ולצוות המלצריות. כלי האוכל הוחלפו שלוש פעמים אבל מנת הסמבוסק שהוזמנה
נשכחה. ההתנצלות התקבלה.
מי ברז קרים והלחם הוגשו עם המנות ללא עלות נוספת.
והקינוח? קרם לימון ועוד כל מיני מתוקים נחמדים מפוזרים על צלחת גדולה. כייף.
נשוב ועוד איך. שש דקות הליכה מהדירה. כמו במארה. (;
265 לפני.

erezavn

New member
הייתי בדלידה בשישי בערב - אחלה מקום אבל...

באמת אחלה מקום. אווירה מעולה. שירות טוב. כיף לשבת. היינו 3 והזמנו לא מעט מנות לשיירינג. לנוכח הדיווחים והביקורות במדור הגעתי עם ציפיות גבוהות לגבי רמת האוכל, אבל הרמה לא הייתה אחידה.
היו מנות טובות מאד:
ברולה פלפלים חריפים ופטה - מקורי וטעים מאד.
סמבוסק זנב שור - מעולה.
טורטליני ריקוטה - עדין ומצוין.
היו מנות סבירות פלוס:
טרטר בקר שהיה טעים אבל ב-58 ש"ח למנה אני מצפה לקצת יותר בשר (ולצ'יפס יותר מוצלח).
קרוסטיני בורי כבוש - נחמד אבל חסר מעוף.
מנות בינוניות:
רביולי "כינורות" במילוי כנפי עוף ויוגורט עיזים. מנה שעל הנייר נראתה מבטיחה ומקורית אבל כל מה שאני הרגשתי במנה זה טעמים של שמיר ושל לימון. הרביולי עצמם היו עשויים טוב. אוהבי שמיר כנראה יעופו על המנה...
מנת לחם וחמאה (עם ממרח עגבניות מיובשות) - לחם קצת יבש. בתמחור של 14 ש"ח אפשר להשקיע קצת יותר.
מנה רעה:
כרובית מטוגנת עם יוגורט. הגיעה כרובית כמעט שרופה והוחזרה למטבח. המלצר שחזר ציין שאכן הכרובית הייתה שרופה מדי ושאל אם נרצה מנה אחרת. אמרנו שלא. כמובן שלא חוייבנו על המנה, אבל אני מצפה שכשמגיעה מנה לא אכילה, יינתן איזשהו צ'ופר במקום וזה לא קרה.
הקוקטיילים שהזמנו (אניסטה מרסיי על בסיס ערק ואפרול קומבינה על בסיס ג'ין) היו מוצלחים מאד ובתמחור סביר ביותר.
סה"כ היה ערב מהנה. טעים ברובו, אם כי ציפיתי לקצת יותר.

salo22

New member
כל הביקורות הטובות על דלידה מדגישות הפי האוור

ה 18-20 המפורסם של אמצע השבוע, אחרת התמורה שם באמת מאוד מאוד בעייתית, לדעת רבים.

למעלה