בית קפה מומלץ לעבודה באיזור טבעון? וביקורת על בליקר בייקרי

בית קפה מומלץ לעבודה באיזור טבעון? וביקורת על בליקר בייקרי

מחפשת מקום לעבוד עם הלפטופ כמה שעות טובות, באיזור טבעון-אלונים-רמת ישי והסביבה.
דרוש מקום נעים, שאין בעיה להתנחל בו, יש חיבור לחשמל (לא נחוץ אינטרנט, יש הוט ספוט מהסלולרי), יש שירותים (ולא "קחי מפתח וצאי החוצה"...)

היום ישבתי בבליקר בייקרי סניף חוצות אלונים.
אז כמקום ללמוד עם לפטופ הוא מעולה.
למעשה, הגעתי לחוצות אלונים מתוך כוונה להתנחל בארקפה - ארקפה חיפה היה המקום המועדף עלי לעבודה עם לפטופ לפני שנסגר. אלא שבארקפה אלונים הכיסאות לא מזמינים, יש מעט נקודות חשמל - אחת היתה תפוסה ולידה שולחן ממש קטנטן ולא יציב. נקודות החשמל האחרות היו במקומות שיש בהם שולחנות גבוהים, שאינם נוחים לעבודה ממושכת. חשבתי שארקפה ממצבת את עצמה כרשת שנוחה לעובדים מהבית ששמחים להתאוורר בחוץ... אז הסניף הזה לחלוטין שידר לי הפוך, ופניתי לשכן שלו - בלייקר בייקרי כאמור.
מה נהדר בבלייקר? שולחנות יציבים וגדולים, ספת ישיבה נוחה, שקעי חשמל לכל אורך הספה, שירותים צמודים, מיזוג ומאווררים. ממש נעים.
אבל האוכל... לא שווה את הטרחה.
בארוחת הבוקר (58 ש"ח) מקבלים בחירה מבין מנות ביצים סטדנרטיות, ופוקצ'ה חמה שביקשתי להחליף בלחם. הגיעו שתי פרוסות גדולות מכיכר עגולה של לחם דגנים שהפכו לטוסט. לא ברור לי למה. הייתי מעדיפה את הלחם טרי, אבל לא רציתי לבקש החלפה נוספת. במקום שממצב עצמו כמאפייה, לא ברור לי מדוע מוגש סוג לחם יחיד ובקמצנות.
מגש המזטים לא הרהיב - טחינה, סלט ביצים שלא טעמתי, ממרח טונה טעים, קוביות בולגרית מתובלת, גבינה כלשהי מתובלת גם כן, חצילים בטחינה, חמאה של תנובה באריזה אישית וריבת תותים טעימה תוצרת בית.
ביקשתי להחליף את הסלט הקצוץ בסלט ירוק והגיע סלט מגוון וטעים שאיני זוכרת מה היה בו כי חוסל מהר.
בתפריט מצוין גם שמגיעות שתי כוסות משקה ושמוגש משהו מתוק.
משהו מתוק לא הגיע אלי עד סוף הארוחה (והעדפתי לוותר ולא לשאול לאור כל מה שיתואר בהמשך).
לגבי המיץ - כתוב בתפריט למיטב זכרוני תפוזים, לימונדה, אשכוליות. ביקשתי תפוזים, ושניה לפני שהמלצר הלך לבצע את ההזמנה הוא הפטיר "סחוט טרי בתוספת שלושה שקלים". ככה אונסים את הלקוח, זו לא היתה שאלה למעשה.
את הקפה ביקשתי בסוף הארוחה: להחליף בקפה קר ונעניתי ש"בתוספת חמישה שקלים". הסכמתי, אבל שכחו להוסיף אותם לחשבון ובכוונה לא הערתי בגלל אי הסכמתי עם התנהלות מיץ התפוזים (ובעצם, מהו ההפרש הכספי בין כוס הפוך חם לכוס קפה קר מלא קרח?)
גם ביקשתי פרוסת לחם נוספת לאור הקמצנות בסלסלת הלחם, ובשל עצם העובדה שלחם קלוי מתקרר ומתקשה. נעניתי ב"את יכולה לקבל סלסלת לחמים (איזו סלסלת לחמים בדיוק? שתי פרוסות לחם?) ב-8 שקלים, אבל אבדוק מול מנהל המשמרת". אז תודה למנהל שהסכים להביא לי פרוסת לחם נוספת בחינם (שוב קלוי, לא הקשיבו לבקשתי המדוייקת וויתרתי על הערה נוספת), אבל בארוחת בוקר הייתי מצפה לסלסלת לחמים מפנקת יותר, בלי קשר לכך שבחלק מהמקומות (למשל בנדיקט, בראסרי אם אני זוכרת נכון) שמחים למלא אותה במגוון לחמים ללא תוספת תשלום.
בקיצור, כן ללמידה, לא לאוכל. מקום נעים שהתפריט שלו והחלטות התמחור דורשים שדרוג. המלצרים עצמם היו בסדר גמור, לא אחראים להתנהלות של הרשת. האוכל סתם סתמי - בסה"כ בשקלול הכללי לא לטובה לא לרעה.
אשמח לקבל המלצות למקומות נוספים שאוכל לבדוק, ואשמח להחזיר דיווחים.

pix37

New member
לדעתי בלומה (טבעון) תתן לך פתרון מצוין

מקןם מאוד מאוד נעים וטעים
נקי ונוח - לא עשיתי שם מיפוי של נקודות חשמל אבל אני מניח שהן ממוקמות טוב. כי זה מקום שהם חשבו עליו המון לפני שהקימו אותו (רח' רבין 30)

חלופות נוספות:
בוז'לה - הרימונים 1 - בבוקר מתפקד כבית קפה נחמד מאוד - האינטרנט טוב ויש להם שקעים רבים
קטי ועפרה - במרכז עצמו - קטן נחמד וידידותי
יש גם את ביגה - שאני נוהג לעבוד בו לפעמים אבל הרעש בו גדול מידי לטעמי.

בנוסף

תודה רבה, רשמתי לפני

בינתיים קבל עוד ביקורת: הפעם על נדב קינוחים (לא שנראה לי שאני מחדשת משהו).

נדב קינוחים, רמת ישי - ביקורת ארוחת בוקר ב'

אחרי שנחלתי אכזבה בבליקר בייקרי, לא רציתי לקחת סיכון נוסף ופניתי לנדב קינוחים.
&nbsp
ארוחת הבוקר של נדב קינוחים כוללת סלסלת לחמים עם סוגים מגוונים וטעימים תוצרת המקום, ופרוסת עוגה (בחושה קינמון במקרה שלי); שתי כוסות שתיה (ביקשתי תפוזים סחוט וקפה - המיץ מגיע בכוס גדולה ונדיבה!); חביתה לבחירה עם תוספות; סלט קצוץ (שביקשתי להחליף בירוק עם רוטב וינגרט והיה מצוין). כמו כן הגיעה פלטת מזטים שכללה: ממרח עגבניוות מיובשות כמדומני (בלי הקליפות!), ממרח זיתים, פטריות אפויות כמדומני, טחינה, חצילים בטחינה, סלטון עגבניות עם בצל ירוק, לבנה, גבינת שמנת, וארבע פרוסות נדיבות של גבינה קשה איכותית משני סוגים. בשולחנות ליד הזמינו ארוחת בוקר זוגית וזיהיתי גם כרובית בין המזטים. ביקשתי גם חמאה וקיבלתי מיד. השירות אדיב, יעיל, מהיר. מגיע מיד כשמבקשים (אין את תסמונת המלצרית הפוזלת רחוק ממך), השירות גם לא מפריע ולא נותן תחושה שמצפים ממך לסיים למרות שהמקום מלא כל הזמן. כשהמלצרית עברה מצאתי לנכון לשבח את הצוות לטובה.
השולחנות יציבים ונוחים לעבודה עם מחשב, שקעי חשמל יש בשפע כשמגיעים מוקדם - מ-9:30 ואילך כבר אין הרבה בחירה במקומות הישיבה. רק הכיסאות לא הכי נוחים.
בכל זאת לא אבוא לפה בקרוב עם המחשב כי לא נעים לי לתפוס לכמה שעות טובות מקום עמוס, למרות שהזמנתי אח"כ גם דייניש (והתבלבלו והביאו משהו אחר, אבל לקח לי זמן לעלות על זה וויתרתי על ההחלפה).
החשבון - ארוחת בוקר 59, מאפה 16.
מקום חמוד. מעדיפה את הוטל מונטיפיורי, בראסרי, והקונדיטוריה של גל לארוחות בוקר, אבל עדיין מומלץ, חמוד, נעים וטעים. והשירות הלבבי, המיידי והמקצועי הכי שימח אותי.

אדלה ברמת ישי

עבדתי שם.
&nbsp
מאוד נוח ונעים לישיבה. יש מספיק מקומות עם שקעים של חשמל, יש WIFI והשירותים הכי יפים בארץ.

בלומה קרית טבעון - ביקורת ארוחת בוקר ג'

בלומה מתחבאת בחלקו האחורי של מרכז מסחרי קטנטן בטבעון, בינות גבעות ושיפועים.
בחוץ פזורים מעט שולחנות במרחב מרווח, ובפנים עוד כ-6 שולחנות. חלקם לארבעה, חלקם עגולים לאחד-שניים בדחק.
מדוע אני מתארת זאת? כי כשאני מגיעה לעבוד עם מחשב, לא נעים לי לתפוס למקום קטן שולחן גדול ונוח, ואני מצטופפת לי עם מחשב ואוכל בשולחנון עגול, ובמקום קטן ומבוקש (כמו בלומה) אני לא מרגישה נוח לתפוס שולחן עם מחשב.
עוד שווה ציון לאנשים עובדים: במקום מגוון אקלקטי של כיסאות. מצד אחד, אפשר לבחור כיסא שקצת יותר נוח לעבודה, מצד שני - השולחנות לא מותאימים בגובהם לכיסאות, לא נוחים לישיבה ארוכה, גם לא לשיחה חברית.
התפריט כתוב על לוח. יש: סנדויצ'ים, סלטים, פיצות. יש מאפים בויטרינה ולחמים. אין ארוחת בוקר רגילה.
החלטתי להזמין לחמים עם מזטים. הגיעו: ממרח זיתים; טחינה; ממרח פלפלים; משהו ירוק שלא זיהיתי - כנראה מעלים ירוקים; חצילים. על עגבניות מיובשות ביקשתי לוותר וויתרתי על החלפה במזט אחר, מאוחר יותר ביקשתי ריבה והגיעה ריבת תות ביתית. עם המזטים מגיעה סלסלה נדיבה של 2-3 סוגי לחמים טעימים, חמאה באריזה אישית של Elle & Vire (כל הכבוד), והכל על מגש עץ מלבני גדול שלמעשה מגדיל לטובה את שטח השולחן. הגשה שכדאי לאמץ גם במקומות צפופים אחרים.
מאוחר יותר הבנתי מפזילה לשולחנות אחרים, שאם מזמינים סלט מקבלים לחמים וסלטים, וזו הקומבינציה הקרובה ביותר לארוחת בוקר. אין חביתות (לשמחתי דווקא).
הזמנתי: פלטת לחמים וממרחים 30 ש"ח
מיץ תפוזים סחוט 10 ש"ח
הפוך גדול 13 ש"ח
בריוש שקדים 10 ש"ח (נחמד. הרבה מילוי טעים, טיפה לא אפוי עד הסוף בביס האחרון)
לטעמי מחירים מתחשבים, ובמחירים כאלה באמת שאין סיבה לכלול מאפה מתוק בסלסלת לחמים, אפשר להזמין בנפרד בדיוק את המאפה שמעדיפים. בדיעבד הייתי מעדיפה להזמין כריך, שבו קומבינציה של ממרחים ותוספות, ולא ממרחים נפרדים.
קצת קלקל לי בסוף לקבל את החשבון עם המילה "חשמל" עליו בסוף. התלבטתי אם כוונת הכותב היתה לציין את השולחן בלבד (יש מספרים לשולחנות, אך לא קיבלתי מספר כיוון שהגעתי כשהמקום היה יחסית ריק). החלטתי שבמקרה זה היו כותבים "מחשב" ובחרתי להיעלב קצת שמציינים את העובדה שישבתי עם מחשב מחובר לחשמל (ייתכן בהחלט שאני טועה). אני משתדלת להזמין לפחות שתי הזמנות (דג' ארוחת בוקר, ועוד משהו מתוק אח"כ) כשאני יושבת כמה שעות עם מחשב. ובכל מקרה לא מסוגלת לשבת בבית קפה עם מחשב על קפה בלבד.
סיכומו של דבר, מקום חמוד. פחות מתאים כמקום עבודה לטעמי וברור שהן מסיבותיי אני שפורטו לעיל והן בשל החשבון לא אטריד אותו יותר עם מחשב. אגב, השארתי יותר מ-20% טיפ.

pix37

New member
מה דעתך על ביגה במרכז ?

הוא מקום קלאסי יותר מבחינת צורת הישיבה והתפריט
מצד שני לי הוא רועש ודחוס מידי מכדי לעבוד שם בנחת.

אופציה נוספת היא בוז'לה ברח' הרימונים - מקום נחמד מאוד - שפשוט מתקשה לבלוט מול רצף המקומות המצטיינים באזור (ולאו דווקא בצדק) יכול להיות שהוא יהיה השילוב הנכון מבחינת נוחות עבודה ותפריט מעניין.

לסיום קטי ועפרה במרכז - יש שם אנשים שעובדים - אני פשוט לא מתחבר לתדר של המקום הספציפי הזה.

למעלה