"זכאים" - פשוט לא

  • פותח הנושא dfl
  • פורסם בתאריך

dfl

New member
"זכאים" - פשוט לא

קצת מתגעגע לימים שבהם נהניתי לכתוב על אוכל רע בסרקסטיות. יכולתי להפיק הרבה הנאה מסיכום הביקור שלי הערב ב"זכאים", מסעדה טבעונית בתל אביב.

בקיצור - ארוחה מבדחת. לא הכל ממש רע, אבל שום דבר ממש טוב, ואכלנו יותר מחצי התפריט. מנות קטנות ויקרות, מאד לא מרשימות, רובן מאד בסיסיות בתיבול. כשהיו שילובי טעמים מיוחדים, כמו אבטיח בסלט הקייל, זה לא היה רע אבל פשוט לא עבד. שלם שהסתכם לכל היותר בסכום חלקיו. זכרונות אנקדוטליים מהארוחה: סביח עם חצילים ספוגי שמן ומלוחים מדי, על ערימה מיותרת של סלסולי מלפפון בטחינה. שקשוקה ברמה צבאית. תבשיל כרישה חובבני. "פולנטה" שהייתה גרבר תירס. איזה קשקוש עם "סוכריות מאיראן", ללא שום טעם מובחן, וגם מנה שהתגאתה ב"שקדים שרופים" שהתגלו בדיוק ככאלה. "פטריות מותכות", שכנראה עברו היתוך חדשני בכור של מלח ושמן בשילוב עם תהליך הקשייה. ובל נשכח את ה"קולרבי המלוטש" - פרוסות דקות של קולרבי בלימון. כל הרעות החולות של ההסעדה התל אביבית במנה אחת - שפה מופרכת ויומרנית, מחיר הזוי והעדר אפילו מראית עין של מאמץ להכין אוכל "של מסעדה".

פרק הקינוחים בארוחה היה מוצלח מאד ברמה החברתית: כל טעימה הולידה געיות צחוק של ממש מהטועם/ת. פשוט פרודיה. ולא, לא היו בינינו שיכורים. צמחונים וטבעוני אחד, אבל אף שיכור.
 

החתולית

New member
על הדיווח

וחבל שזו היתה החוויה שלכם.
&nbsp
באלומה בתרשיחא התבקשנו לשלם 42 ש"ח על צלחת של "קרפצ'ו קולרבי". כמה עולה "קולרבי מלוטש"?
 

dfl

New member
42? אולי עם קופון

בזכאים זה 44 , אבל חטאתי לאמת כשקראתי למנה סתם ״קולרבי מלוטש״. מהתפריט:
״קולרבי מלוטש בלימון, שום, תות שדה, חריף, קשיו קרמל״
והבוקר התעורר זכרון מודחק מהארוחה - הזמנו גם ״צ׳יפס קרוע ביד״. התברר שזו פשוט טעות דפוס, התחלפה להם ג׳ ב-ק׳. חופן קוביות וזנבות תפוחי אדמה, מטוגנים יתר על המידה, מלאי שמן ומוגשים בשקית נייר, כך שאם לא משכילים לחלץ אותם מיד מקבלים את אפקט הסמרטוט. על המנה הזו, שנפלה אפילו מאחיותיה במגשי הנירוסטה של השווארמיות, ביקשו (וקיבלו) 36 ש״ח.
 

salo22

New member
תתנחם בזה

שלפחות מבחינתי זכית בפרס הביקורת המושחזת, מוצלחת ומשעשעת של החודשים האחרונים.. אומנם אין פרס, אבל היה מעניין מאוד לקרוא. מעתה כשאכין מנת קולורבי מלוטש במיץ לימון ומלח גס שחור מעושן מהרי טשקנט, אזכר בביקורת שלך..
 

dfl

New member
קודם כל, לא צריך נחמה

בסך הכל עוד ארוחה גרועה שרק העצימה את ההצלחה של הפן החברתי במפגש.
שנית, ממש לא התכוונתי להיות מושחז או משעשע. אם פעם היה לי עניין בכתיבה שלילית על אוכל, באו ה״ביקורות״ הגסות והמלאות בעצמן של שגיא כהן והבאישו לגמרי, עבורי, את ריחו של הז׳אנר. אני בד״כ לא טורח לכתוב כאן על אוכל רע, עדיף להמליץ, אבל להערכתי מדובר כאן ממש באחיזת עיניים ומצווה להזהיר את הציבור.
אגב, הפיצה הטבעונית בלבונטין טובה מאד.
 
אכלתי שם כמה פעמים

לגבי המחירים, אני מסכים, הם לא זולים, אבל הם תופסים את עצמם כמסעדת שף והמחירים בהתאם.

לגבי האוכל, אולי נפלת על יום לא טוב. האוכל שם שאני טעמתי היה מאוד טעים ומתובל מעולה. ספציפית לגבי הצ׳יפס הקרוע ביד, תמיד היו חתיכות גדולות טעימות ומוכנות כהלכה, מה שרק מחזק את החשש שהם פישלו בגדול בפעם הזו.

לגבי הפלצנות בשמות, נו מה אפשר לצפות משף שהתחנך אצל אייל שני?
 
דווקא כשאני אכלתי שם נרשמה כזאת התלהבות מהקולורבי המלוטש,

שלארוחה המשפחתית הבאה היו 2 אנשים שהביאו נסיון שחזור...
 

dfl

New member
גם אצלי רגע הגילוי של קולרבי בלימון חרות בזכרון

המשיך בחודש של וריאציות על השילוב הפשוט והכל כך נעים הזה.
מכאן ועד ״קולרבי מלוטש״ ב-44 שקל לחצי גבעול משכשך בלימון (עם כמה קשיוס שאיבדו את כל חינם בגלל הסביבה הרטובה), הדרך לא קצרה.
 

tallybh

New member
מסכימה איתך ב100%, זאת בדיוק היתה ההרגשה שלי.

יקר ולא מקצועי. קצת כמו חלק מהמנות הטבעוניות שאני מכינה בבית. לפעמים יוצא חסר טעם, אז אני מטביעה את המנה בלימון ומלח.
 

shirkoren

New member
על מה אתה מדבר בכלל?

האוכל שם מדהים, טעים בטירוף, והחוויה נהדרת. ממש יצירת אמנות!!! שמחה לאכול שם כל פעם מחדש.
אנשים, תנסו לא לקחת כל ביקורת ברצינות, תנסו לבד ותטעמו.
 

החתולית

New member
לוקחים ברצינות דיווחים של מי שכותבים בקביעות בפורום

ואנחנו מכירים את הבנתם באוכל, ואת נסיונם במסעדות. קשה יותר להתייחס לאמירות לא מנומקות כמו שלך.
 

shirkoren

New member
מנומקות, הצחקת אותי.

הביקורת הזאת ממש קוטלת את המסעדה, ואני מרגישה שזה לא מגיע לה.
אחת המסעדות הטובות והאהובות עלי, ועל עוד המון אנשים שאני מכירה מסביבי...
יש לי הרגשה שהכותב "טיפה" הגזים, זה לא נשמע לי סביר בכלל.
אבל מה אני יודעת? אין לי ניסיון ואני כותבת תגובות לא מנומקות.

בקיצור - לא צריך להקשיב לכל ביקורת שנשמעת פלצנית, לכו לאכול שם ותהנו מכל רגע.
 

dfl

New member
כנראה שטעיתי

מתנצל על חוסר הריכוז.
אגב, ״תנסו לא לקחת כל ביקורת ברצינות״ תקף גם לשלך?
 

shirkoren

New member
רק לביקורות שנוטות להישמע מזלזלות ברמות לא הגיוניות.

 

dfl

New member
אז אם הבנתי נכון...

את הביקורת שלך, ש״מזלזלת ברמה לא הגיונית״ במה שכתבתי וחוו אתי עוד 9 מבוגרים, לא צריך לקחת ברצינות?
 
למעלה