שירשור
שבועי

החתולית

New member
ממתקים נפלאים בקלנסווה

החנות / מאפייה של ממתקי אל-נור נפתחה שני סנטימטר מהמשרד שלי, ממש לאחרונה.

אתמול נכנסתי בסוף יום העבודה שלי לחנות, ומצאתי כל סוג אפשרי של בקלאווה, 4 סוגי כנאפה, שני סוגי קטאייף, ועוד ממתקי רמדאן כמו עוואמה וקולאג'. המקום שייך לשני שותפים - האחד מוסלמי מקלאנסווה, והשני יהודי מכפר יונה.

המתקים מצויינים וכמוהם המחירים - שילמתי 28 ש"ח עבור 6 קטאייף ושתי חתיכות גדולות של כנאפה.

אם אתם גרים באיזור, קפצו לממתקי אל-נור, בצד המזרחי של כיכר בראשונה של קלנסווה (אם באים מכיוון כביש 57). כדאי לכם.
 

החתולית

New member
איני זוכרת את שמות סוגי הכנאפה

יש כנאפה רגילה,
כנאפה מגולגלת (כמו הרגילה, רק מגולגלת לגליל),
כנאפה שמקורה בשכם ומכינים מאיטריות קדאיף קלויות עם כורכום וטחונות למרקם של סולת (זה מה שלקחתי),
כנאפה עם פיסטוקים בלי גבינה,
וכנאפה נוספת שמקופלת למעין כיס.
&nbsp
כנאפה צריך לאכול מיד עם הרכישה, ואני בדרך כלל מעדיפה לזרוק מה שלא נאכל ולא לשמור ולחמם. אבל הפעם קניתי את הכנאפה כדי לאכול אותה הבוקר. אכלנו את הכנאפה לאחר שחיממתי אותה לפי הוראות היצרן. חיממתי את סירופ הסוכר שקיבלתי בנפרד, יצקתי על חתיכות הכנאפה וחיממתי במיקרו למשך 25 שניות.
להפתעתי הרבה, הכנאפה היתה טובה מאד. לא כמו הטעימה הטריה מאד שקיבלתי בחנות, אבל טובה בהרבה מכנאפה טריה שאכלתי במקומות מסויימים.
&nbsp
את הקטאייף אכלתי עם שכנה אתמול בערב, והם היו מצויינים. לא מתוקים מדי ועם הרבה מילוי.
 

החתולית

New member
אם אגיע לתל-אביב בסוף השבוע

אודיע לך, ואולי אביא לך.
&nbsp
נעשה החלפות, את תתני לי מאפים של הבחור שלך, ואני אתן לך כנאפה

&nbsp
האמת, ששווה להגיע לקלנסווה בשעה חמש, לקנות חומוס, פלאפל וכנאפה. לנסוע לנחל אלכסנדר או לים ולעשות פיקניק.
 

החתולית

New member
אבדוק עוד מעט

הולכת לבדוק אם יש קולאג'. חייבת לטעום על מה מדברים כולם במשרד.
 

החתולית

New member
הנה עוד קצת מידע ודיווח

ראשית, הם משתמשים בסמנה.
&nbsp
שנית, הנה פירוט של שמות הכנאפות:
כנאפה נעמה = כנאפה נבלוסייה - הכנאפה השכמית עם הכורכום
בורמה ג'ינה (אצבעות גבינה) - הכנאפה המגולגלת
פיסוליה - הכנאפה המקופלת לצורת משולש / כיס
&nbsp
היום קניתי לאחר טעימה, שני ממתקים שלא הכרתי:
קולאג' מהלבייה - בצק של בקלווה ממולא במהלבי לא מתובל. שמעתי על הקולאג' מהחברות במשרד, והייתי חייבת לנסות.
&nbsp
מדלוקה - יותק קינוח מאשר ממתק. שכבה של בצק שעשוי אותו בצק של הכנאפה נעמה, כלומר, בצק מתוק עשוי מאיטריות קדאיף קלויות עם כורכום וטחונות, עליו שכבה של מהלבי לא מתובל (כדי לא להעמיס, היות שהבצק מתוק מאד), ועליו שכבה של אגוזי קשיו. מקשטים בדובדבנים משומרים ואוכלים קר. אוי, כמה שזה טעים, ומעניין. לכל שכבה מרקם אחר, וטעם שונה והשילוב משגע (לפחות לטעמי).
&nbsp
תושבי האזור, עזבו הכל ורוצו לממתקי אל-נור. נשבעת שאלה הממתקים הכי טובים שאכלתי בארץ.
 

גסטרו

New member
היתה עליהם כתבה מפורטת ואוהדת במוסף הארץ מ19 ליוני

כולל תמונות ופרוט של כל סוגי המאפים
בהחלט עושה חשק -אבקר בהקדם
 

החתולית

New member
הם סיפרו לי שרונית ורד כתבה עליהם

וטוב שכך. מקום כזה ראוי שיכתבו עליו.
 
למעלה