כולא - רח' הנמל חיפה - התבלבלתי

pix37

New member
כולא - רח' הנמל חיפה - התבלבלתי

ארוחת צהרים זריזה עם חלק מהצוות שלי בעיקר הותירה אותי מבולבל.
המסעדה יפה מאוד מעוצבת בקווים לבנים נקיים ובמרכז המטבח טבון ענק ומרשים.
המנות ברובן מקוריות ומעניינות והמעט שטעמתי היה טעים.

הרושם הראשוני היה של מסעדה יקרה ובוודאי יקרה יחסית ל- DNA של חיפה
מצד שני בבחינה מושכלת המחירים היו ברובם הגדול בסדר והמנה העיקרית שהוזמנה אפילו תומחרה בהגינות יתר.

השרות היה נחמד אבל בעיקר מבולגן וכך גם התפריט שהיה בעיקר מבלבל והמלצרים למרות שהסתובבו מסביב לא באמת הועילו או היו נגישים.

העסקית כוללת שלושה מסלולים
1. מנה ראשונה + שתיה במחיר הראשונה
2. מנה עיקרית + מנה ראשונה + שתיה במחיר העיקרית.
3. עסקית 120 ש"ח לסועד אשר לא ממש הבנתי מה היא מכילה (בכל מקרה פחות רלוונטי לקהל הצהריים החיפאי)

שותפי לארוחה הזמין - סטייק צוואר חזיר מהעיקריות וכן תבשיל קישואים ובירה קטנה אשר נכללו כולם ב- 69 ש"ח שעלתה המנה והיתה תמורה מעולה לכסף - סטייק גדול מאוד - להערכתי מעל 300 ג' שנצלה בדייקנות _ תבשיל קישואים עם טחינה ויוגורט שנראה פחות טוב אבל נטרף גם הוא (לא ברור לי להיכן נעלם הלבן של היוגורט)

שותפה אחרת הזמינה - קלמארי בטחינה בעלות של 52 ש"ח מהמנות הראשונות - המנה כללה 4 - 5 חתיכות קלאמרי תחמיץ ועגבניות שרי - ולהערכתי היא תומחרה הרבה גבוה מעבר לשוויה ( 30 ש"ח היה תמחור הוגן יותר למנה הזו) וגם היא לא חוסלה כך שנראה שהיא לא היתה טעימה במיוחד. את הטחינה לא מצאנו. קראתי את הפוסט של חתולית באחד השרשורים כי המנה הזו מוגדרת כמנת הדגל של השף - אם זו מנת הדגל עדיף לדעתי להכנע לכיבוש - והעגבניות שקיבלנו לא היו צלויות כמו שנכתב בתאור המנה.

אני הזמנתי - חמין עדשים עם עשבי תבלין בבישול ארוך - 23 ש"ח - של מנה טעימה מאוד שבהחלט מזכירה חמין בטעמה. גם כאן אפשר היה להיות נדיבים הרבה ביותר בכמות העדשים - ולא להסתפק במריחת עדשים. עדשים מטבעם הוא חומר הגלם הפשוט והזול ביותר וקמצנות במנה כזו ברוב המקרים היתה מרחיקה אותי מהמסעדה לצמיתות ובטח היא לא מעידה על מקום שנעים לחזור אליו.

הזמנתי גם סוג של סלט שורשים אשר היה אמור לעלות כ- 18 ש"ח אך הוא לא הגיע עד היום - שתי נדנודים למלצרים - יידעו אותנו שהוא כבר מגיע או בשלבי הכנה אחרונים אבל בפועל הוא לא הגיע וגם זכרו לא נראה בחשבון.

בנוסף לחם מחמצת נהדר עם קערת מטבלים (טחינה / יוגורט / פלפלים חריפים בתחמיץ) עלה 21 ש"ח - יאמר לזכותם כי הם ככל הנראה מאוד מאוד אמיצים להציע בחיפה לחם בעלות כזו, מצד שני לא היה בשלוש פרוסות הלחם (המעולה) שום דבר שהצדיק מחיר כזה.

מסקנה - אין לי מושג. - כמו שכתבתי בכותרת מקום בעיקר מבלבל
מצד אחד המנה העיקרית שהוזמנה היתה טובה ונדיבה ותומחרה בהגינות רבה.
מצד שני, המנות הראשונות / תוספות / לחם שהוזמנו - תומחרו הרבה יותר מידי יקר והוגשו בקמצנות לא נעימה.

שורה תחתונה - מקום עם המון פוטנציאל, אשר היום ממש רק את חלקו.
לדעתי הם חייבים לקחת מישהו שיעשה להם סדר במסעדה ככלל - בתפריט, בתמחור ינחה את הצוות קצת יותר טוב ובכלל יעשה את הכיוונון העדין, של מסעדה שרוצה להשאר איתנו עוד הרבה שנים.

הבשורה המשמחת - המסעדה היתה מלאה לחלוטין באמצע יום עבודה ובחיפה זה בהחלט נחשב השג.

bob68

New member
על הדיווח

תפריט הצהריים אכן מנוסח בצורה לא ברורה. שלוש האופציות כפי שאנחנו הבנו אותן :
- ראשונה ושתיה במחיר ראשונה
- עיקרית, תוספת לעיקרית ושתיה במחיר העיקרית
- לחם מחמצת, ראשונה, עיקרית , תוספת לעיקרית ושתייה ב- 120 ש"ח.
השתייה כוללת : גזוז, בירה, שפריץ ויין הבית. אם רוצים כוס יין מתפריט הייין הרגיל מוסיפים 10 ש"ח.

sweetdreams

New member
על הדיווח! אני גם כן ביקרתי בה לפני כשבוע

מסכימה איתך לגבי הרושם הראשוני - במבט ראשון, נקרא מאוד יקר!
במיוחד המסלול שמבוסס על הראשונות, כי הן רובן לדעתי מתומחות *מאוד* גבוה.

מסלול העיקריות לעומת זאת כבר יותר משתלם, הן נראות לי מתומחרות בסדר גמור, וגם כוללות בעיסקית עוד תוספת מעניינת (זה לא תוספות סטנדרטיות, יש שם דברים מעניינים יותר). זה כנראה המסלול המשתלם ביותר מבחינת מחיר.

אני בסופו של דבר ניסיתי את העסקית המורחבת ב120 ש״ח. מחיר גבוה לכל הדעות לארוחת צהריים(!) בחיפה(!!), אבל כשחושבים על זה בעצם, במחיר הזה מקבלים לחם וממרחים (מצויינים, במיוחד ממרח הלימון הכבוש הנהדר), שלוש מנות, ושתייה אלכוהולית, ואז אולי זה דווקא לא מחיר כזה מופרז.

ומעבר למחיר, איך האוכל? הוא התגלה כמצויין!
כאמור, הלחם והממרחים היו מצויינים. ומוגשים גם זיתים טובים (עם ריפיל, אגב).
למנה ראשונה לקחתי סשימי לוקוס עם יוגורט, ממרח אגוזים, זרעי עגבניה ופלפל אדום חריף שהיה לא חריף בכלל. מנה נחמדה, משהו היה שם קצת מלוח, אבל כקומבו, הטעמים השתלבו טוב. בכל מקרה, לא שווה 55 ש״ח בפני עצמה!!
העיקרית היתה שרימפס אדום (היישר מהים, לטענת התפריט) אפוי בטבון, ואז המנה מורכבת עם עגבניות שרי, המווןן שום, ופלפל ירוק חריף שכאן דווקא כן היה חריף!
נחמד מאוד העסק עם המנות המבושלות, הן כולן אפויות בטבון ואז מורכבות עם שאר המרכיבים הקרים. מנה קיצית וכיפית וטעימה מאוד.
התוספת היתה סלט מאוד מוצלח עם סלק, עדשים שחורות וליים פרוס לפרוסות דקיקות מאוד.

בגזרת האלכוהול, השתייה שלי היתה יין הבית הלבן, שהיה יין לבן יבש טוב מאוד. הפתעה נעימה לגלות יין איכותי מוחזק כיין הבית, ושמחירו כלול בעסקית ללא תוספת מחיר. עוד אנקדוטה לגביי יין הבית - הוא לא מגיע בכוס יין רגילה, כי אם בכוס ה250 מ״ל בה הם מגישים את כל סוגי השתיה הכלולים בעסקית (כולל את הבירה הקטנה, אגב). יינות אחרים, מתפריט היין הרגיל, דווקא כן מקבלים כוס סטנדרטית, אבל אלה הכוסות הקטנות יותר בנפח, ומכילות מן הסתם פחות יין. קצת תמוה העניין הזה עם הכוסות, ואמנם על פניו הייתי מעדיפה כוס יין, אבל היי, אני לא מתלוננת על כך שבסופו של דבר יוצא שנותנים לי יותר.

לגבי השירות, אני הייתי בצהרי היום באמצע השבוע, בשעה שבה המסעדה היתה מאוכלסת אבל לא מלאה (בכלל, לא נראה לי סיפור גדול למלא את המסעדה, היא *ממש* לא גדולה), ואצלי השירות היה בסדר גמור לאורך כל הארוחה, שלקחה לי די הרבה זמן, יש לציין (הם אומרים מראש שזה מסלול לאנשים שיש להם זמן לשבת).

לסיכום: אני חייבת להודות שלא מאוד ברור לי למי המודל העסקי אמור לפנות, ואת מי הם רואים כקהל היעד העיקרי שלהם, בפרט כשהם גם לא פתוחים בסופי שבוע. אם זכור לי נכון, בשישי הם פתוחים רק בשעות הצהריים, בשבת הם סגורים, ואני חושבת שהם אמרו שהם גם לא פתוחים בראשון, אבל על זה אני כבר לא סגורה..
עם זאת, בסה״כ אני חוויתי אותם כהפתעה מאוד מרעננת. במבט ראשון, לפני שנכנסתי, חשבתי שהם מעין מקום קטן ונישתי, לא ציפיתי שיהיו כ״כ טובים כמו שהתגלו. אני מקווה מאוד שהם ישארו בסביבה, הם בהחלט מקום מסקרן ומעניין ששונה ממקומות אחרים באיזור.

pix37

New member
גם לי לא ברור לאיזה קהל הם מכוונים + מחקר השוואתי

120 ש"ח לארוחת צהרים בחיפה פשוט לא נראה לי הגיוני או סביר.

בכלל נראה שהם איכשהו לקחו והפכו את הקונספט של צפון אברקסס של אייל שני - שם המנות הראשונות נהדרות ומתומחרות בהגינות ואילו ה- VFM למנות הבשר והדג נמוך מידי. כאן המנות העיקריות מתומחרות הוגן בעוד שהמנות הראשונות והמנות הצמחוניות פשוט מחוץ לסקאלה.

בכלל ההרגשה היא של מקום של ערב שמנסה לפנות לקהל הצהריים בלי ממש להבין אותו. (הקצב, המורכבות, הכמויות והתמחור). אם ניקח כדוגמא הפוכה את צ'אנג בה השכנה שפיצחה לחלוטין את הנוסחה של קהל הצהריים בסיטי החיפאי לחלוטין - ולכן כל יום אנשים ממתינים ברחוב על מנת "לזכות" לאכול אצלהם, כאן נראה לי שהם פשוט חייבים איזה שהוא סוג של כיוונון נוסף כדי לשרוד.

אבל אני באמת מקווה שזה רק חבלי לידה - כי בהחלט חסר מקום כזה בחיפה.

החתולית

New member
על הדיווח

כולא שייכת לעודד חצבני שהיה הבעלים של הוויין בר בנחלת בנימין בתל-אביב.
ההודעה שלי אליה אתה מתייחס, היא הודעת מידע מהשירשור השבועי. מנת הקלאמרי עליה נכתב שם היתה חלק מהתפריט הקבוע של הוויין בר.
&nbsp
&nbsp

nogaez

New member
תודה על הביקורת הם נראים לא סגורים על עצמם

שיטת התמחור שלהם מאוד מוזרה ולא הגיונית
בכל מקרה נהנתי לקרוא

למעלה