סופ"ש ברומא

סופ"ש ברומא

את יום ההולדת של זוגתי חגגנו במשך שלשה שבועות רצופים
תחילה נופש משפחתי במושב לימן המשך בארוחה משפחתית
כי הנכדים דרשו עוגת (כי כידוע אין חגיגה בלי עוגה) יום הולדת עם נרות
וההמשך סופ"ש אינטימי ברומא

לפני כמה שבועות כשסעדנו באואזיס דיברנו עם רימה ובעלה על רומא ומסעדותיה
וקיבלנו מהם כמה טיפים שהחלטנו לנצל
התמקמנו במלון LA GRIFFE מלון בוטיק מתוקתק ליד פיאצה לה רפובליקה
כך שלמרבית המקומות ניתן להגיע רגלית והבונוס גלידריה נהדרת ליד המלון
כל המסעדות שדגמנו היו על טהרת האוכל האיטלקי הקלאסי
מכל מסעדה אציג רק 3 תמונות ע"מ להקל את הצפיה

 
AL 34

הטיסה לרומא קצרה יחסית וההגעה למלון באמצעות הרכבת לTERMINI
היתה מהירה

יצאנו מיד לשוטט לכיוון המדרגות הספרדיות (רומא מפוצצת בתיירים בעונה הזו)
והחלטנו לאכול בסמוך בAL 34 עליה קיבלנ כאמור המלצה (החשש ממלכודת תיירים התפוגג עד מהרה)

לפתיחה לקחנו בוראטה על מצע פרושוטו כשמתחת מסתתרים עלי רוקט עזי טעם
הבוראטה היתה נהדרת והשילוב של קצת בוראטה חצי פרושוטו ועלה רוקט היה
מופלא רכבת הרים של טעמים
אח"כ באה מנה של רביולי ממולא בגבינה וצנוברים מנה טובה כשהצנוברים נותנים
טוויסט כייפי לכל ביס
מנה של ניוקי דלעת ברוטב גבינת "קסטליוני" ופיסטוק קלוי - הניוקי היו קטנטנים
ממש "נטיפים" והיו נהדרים והשילוב של הרוטב העז עם העדינות שלהם והפיסטוק
יצר את אחת המנות הטובות ביותר בטיול הזה
הקינוח היה של טירמיסו ב"בייתי" שהיה טוב
קראף יין לבן טוב ליווה את ארוחת הפתיחה המצויינת





 
IL NIDO

החלטנו מראש שלא נרחיק לכת לארוחת הערב כך שחיפשתי מסעדה נחמדה ליד המלון
ומצאנו פנינה אמיתית
מסעדה ביתית כשבעל הבית (צולע במקצת) משמש כמלצר היחיד ומפטפט ללא הרף עם האורחים
(מה שלא גרע בשרות) וספר לנו את קורו חייו. משפחה חקלאית שגרה בעמק ליד "מונטה קאסינו"
ועקרה בעקבות המלחמה לפריס שם עברו לעסוק במסעדנות במשך 15 שנה אז חזר לרומא
ופתח את נמסעדה החביבה הזו
לפתיח לקחנו שילוב שכלל מוס גבינה על חלוק נחל קרם חצילים עז טעם וחריף כדורון מוס נקניק וחצי ביצת שליו
פסטה קרבונרה מצויינת שהיתה אל דנטה מהצד היותר קשה
אוסו בוקו בפאלו הבשר קצת קשה וקצת מלוח אבל מאד טעים ולידו צ'יפס בייתי
לקינוח קיבלנו מעדן אדיר ומדהים שהיה עשוי מפרוסות סלרי לבן מקורמל ומיובש ועליהן
מוס שוקולד גבינת מוצרלה וקצפת עם תבלין סיני
יין רוזה קליל ליווה היטב ארוחה מפתיעה





 
HOSTARIA ROMANA

בערב היום השני (אחרי ביקור בוותיקן – ומומלץ להזמין כרטיסי כניסה באינטרנט)
יצאנו אל HOSTARIA ROMANA לא רחוק ממזרקת "טרווי" שנמצאת אגב בשיפוצים
פתחנו באנטה פאסטי של המקום שלמעשה המלצר בוחר עבורכם מתוך המבחר בדלפק
היה מגוון אבל לא מיוחד (מוצראלה מצויינת)
הזמנו ארטישוקים מטוגנים שהיו לא פחות ממצוינים
פסטה עם פטריות פורצ'יני שהיתה טובה
מנת זנב שור נהדרת כשהבשר נימוח ונפרד בקלות מהעצמות
פנה קוטה עם קרמל טובה מאד ומכיוון שהתלבטנו לפני ההזמנה
אז המלצר הוסיף לצלחת גם כף גדושה של טירמיסו
הלחם והגריסיני היו מגוונים ומצויינים





 
DA FRANCHESCO

טיול רגלי אל אזור פיאצה נבונה הביא אותנו לצהריים לDA FRANCHESCO מסעדה רחבה
מפוצצת בתיירים ולכן רועשת גם השרות לכן היה קצת לקוי אבל האוכל בהחלט טעים
בוראטה עם עגבניות ובזיליקום - מנה קלאסית אבל הבוראטה היתה מדהימה
רביולי "הבית" ממולא בגבינת בפאלו וברוטב שמנת ועשבי תיבול היה נהדר
מנה של מוח ושקדי עגל מטונים התעכבה במטבח וכשהגיעה (מנה גדולה) אכלנו ממנה אך מעט
(היתה מאד טעימה) ולוותה בסלט טעים ולהפתעתנו לא חייבו אותנו בגינה בחשבון
גם כאן הלחמים והגריסיני היו מצויינים
את הקינוח החלטנו לעשות בגלידריה שליד המלון





 
אוי אוי אוי. כמה שהתמונות הללו מגרות.

בא לי לטרוף את המסך ואני בכלל לא אוכלת דברים כאלה.
 

החתולית

New member
בדיוק ליד פיאצה נבונה יש פסטיצ'ריה נפלאה

שאכלנו בה מאפים משובחים. חפשו אותה בפעם הבאה (יש פרטים בדיווח שלי על רומא שנמצא בקישורי הפורום).
&nbsp
 
OSTERIA BARBERINI (עדיין מחכה לתמונות של גסטרו)

זו המסעדה המסורתית שלנו ברומא גילינו אותה במקרה לפני כ6 שנים בליל דצמבר
קפוא ומושלג כשחיפשנו מסעדה לי המלון והיא היתה ממש מעבר לפינה והיינו
הסועדים היחידים כשבעל המסעדה ממלצר ואישתו מבשלת
מאז היינו בה 7-8 פעמים גם כשאנחנו מגיעים רק ליום/לילה אחד
ולשמחתנו שומרת על הרמה הגבוהה וכיום צריך להזמין שם
מקום מראש (המסעדה מצטיינת במנות עם כמהין שחורות ולבנות)
בעל הבית זיהה אותנו וכששמע שאנחנו חוגגים יום הולדת מיד הזמין 3 כוסות פרוסקו לשתות יחד איתנו
החלטנו לפתוח עם כל 3 מנות הפתיחה - מוצרלה בפאלו עם 2 סוגי עגבניות ובזיליקום ורוקט
(אחת המנות שאני לא מוותר עליהן)
ברוסקטות עם ממרח כמהין וגילופי כמהין שחור וגבינת פקורינו מעדן וחגיגה בפה
חציל מילנזה מעולה
רביולי גבינות עם רוטב כמהין שחורות ופרוסות כמהין (אין צורך לציין את מושלמות העשיה)
מנה עזת טעם וריח
טליאטלה ברוטב כמהין לבנות – שוב מנה עשויה מדוייק והרוטב מופלא
לקינוח תותים וקצפת – כי צריך להרגיע
בקבוק של פינו גריג'יו היה מאד מתאים לארוחה המסיימת של סופ"ש נהדר





 

גסטרו

New member
הבעיה שאני לא יודעת איך להעביר ! אולי תעביר לי קורס


הצלם מסר שהתמונות שמורות בתיקיה אוסטריה ברבריני
אני מתכננת נסיעה לרומא כשיהיה דיל רק בשביל ארוחה שם. ..
 
זה די פשוט

יש לדאוג שהתמונות בגודל המותר עד 2MB
ולאחר כתיבת הפוסט יש למטה כפתור לצירוף תמונות
 
איזה יופי

מאז שהכרזתי שרומא היא אחד היעדים הפחות שווים בעייני באיטליה, אני מת לזחור לשם. בעיקר בשביל לאכול.
&nbsp
תודה על השיתוף
ולהבא אפשר מבחינתי לא לחסוך בתמונות. אני אתאמץ להביט בכולן אם אין ברירה.
 
והמחירים? (לאלו ששאלו) ממש לא יקר

מחיר ארוחה לזוג היה בסביבות 60 אירו כולל היין והשתיה
ועכשיו כשהאירו נמוך כ"כ זה יוצא יותר זול מת"א
 
למעלה