ביקור מולדת -חוויות אוכל

ביקור מולדת -חוויות אוכל

תודה על העזרה בתיכנון הביקור. לצערי למדתי שתוכניות יש רק בטלויזיה וציפיות זה לכריות אבל זה לא שרעבתי והנה חזרתי לספר.

6 במאי, טאפאס בר בככר דיזינגוף

כדי להוכיח לשותפי לארוחה שאני עדיין אותה תל אביבית היפסטרית שהייתי לפני בכלל שהמציאו את ההיפסטריות, ובעקבות המלצות שקראתי כאן שכנעתי אותו ללכת לטראק דה לוקס בככר דיזיגנוף. הגענו, ישבנו, נהנינו, סיפרנו לחברינו איזה יופי בטראק דה לוקס ורק שאחרי שהתיישבתי לחפש את המקום כדי לכתוב ביקורת התברר לי שבעצם היינו ב 6 במאי... ואחרי שהתוודתי על הפדיחות, לפרטים. לצערי לא מצאתי תפריט ברשת אז כותבת מהזיכרון.
הגענו ביום חמישי בסביבות עשר בלילה. היה מקום פנוי בחוץ, רוח נעימה מהים ולמרות שהעלנו את מפלס הגיל בצורה ניכרת, הרגשנו מאוד נוח. לא היינו מאוד רעבים אז הזמנו מהמנות הקטנות והתחלקנו. כל מנה הספיקה בערך לשניים, שלושה ביסים לשני סועדים. שרימפס עם בטטה, היה נחמד. פוקצה עם גבינת עיזים טעימה, מיני סטייק פילה עם תפוח אדמה אפוי – כוכב הערב, רבנו על הביס האחרון, והיתה לפחות עוד מנה שלצערי שכחתי. הוא שתה בירה, אני שתיתי איזה קוקטייל עם המון נענע ועוד יותר אלכוהול שהיה מצויין, פונקנו בצייסרים ויחד עם שני קינוחים, פאי שוקולד ועוד משהו עם חלבה, הגענו ל320 ש"ח לפני שירות.
השירות היה נהדר, למרות שהיה עמוס, המלצריות היו זמינות ונעימות, וכאמור רוח מהים, אוכל טוב, אווירה נעימה. באמת שלא צריך יותר. מומלץ

צ'וקה מטבח אסייתי בבוגרשוב

בני משפחתי המקומיים לא התרשמו מתשוקתי לבורקס ודרשו סושי לארוחה של יום שישי בצהריים. אז ירדנו לבוגרשוב לחפש. אמא שלי משום מה הטילה וטו על הסושיה שבפינת שלום עליכם אז הלכנו על הבאה בתור. הייתי קצת ספקטית לגבי סושי כשר(שלא לדבר על האופציה הטבעונית שהם מציעים??) אבל שמחתי להתבדות.
עשינו טייק אאוט ודבר ראשון התרשמתי מהצורה היפה והמקצועית שהם ארזו את הכל. פאד תאי 46 ש"ח, טעים, צ'וקה נולדס,48 ש"ח אפילו יותר טעים בזכות האווז המעושן, ספייסי טונה 41 ש"ח וסאן רול 44 ש"ח שזה סלמון, מלפפון, אבוקדו וטמאגו עטוף בסלמון צרוב, בעיטור שבבי טמפורה, בטטה קריספית, רוטב טריאקי וספייסי מיונז. הנודלס היו בכמות יפה והרולס היו טריים ושמנמנים כמו שאני אוהבת.
זו היתה כזו הצלחה שחזרתי לשם כמה ימים לעסקית של הצהריים עם חברה (שגם היא, כמה מפתיע, סרבה ללכת לאכול בורקס). היא לקחה את העסקית ב 59 ש"ח עם אגרול וקלסיק נודלס ואני לקחתי את העסקית ב67 ש"ח וקיבלתי סלט וואקמה שהיה מאוד טעים וקומבינצית דג שכללה 8 יחידות מאקי סלמון ואבוקדו, 4 יחידות ספייסי טונה וארבע יחידות סלמון סקין. שתינו שתינו מיץ אשכולית אדומה שהיה להפתעתי ממש טעים
לסיכום, לא ממציא את הגלגל אבל עושה את העבודה כמו שצריך.

פיאצה מסעדה איטלקית, דיזינגוף 99

חיפשנו מקום קל"ב עם גישה לכסא גלגלים. בשיטוט בדיזינגוף נתקלנו במקום והם אפשרו לנו לא רק להזמין מקום למחרת אלא גם לבחור את השולחן. יפה מצידם. הזמנו פיצה ביאנקה, פיצה מרגריטה , פיצה פטריות ובייקן ופסטה פירות ים. הפיצות דקות וטעימות. התוספות פוזרו בנדיבות. שלושה גזוז איטלקי בטעמי פירות (מאוד טעים), לימונדה אחת, טירמיסו (מנה ענקית אם כי די סתמית) ועוגת שוקולד. הכל ביחד 400 ש"ח לפני. בסך הכל נחמד. בעיקר בגלל המיקום על המדרכה באמצע דיזינגוף. לא הפיצה הכי טעימה שתאכלו אי פעם אבל לערב קיץ לא מחייב מתאים בהחלט.

קפה גרג בדיזינגוף סנטר

ביום שלפני היום הכי חם של השנה נפגשתי בסנטר עם חברה לצהריים. אני רציתי ללכת למזנון של איל שני, לה לא היה מושג איפוא זה, זכרתי במעומעם שזה אמור להיות ליד הכניסה לסנטר מקינג' ג'ורג'. זה לא היה שם (הבנתי אח"כ שזה יותר קרוב למצודת זאב?) היה חם, נשברנו , חזרנו למיזוג שבסנטר וישבנו בקפה גרג. כיוון שהדבר היחידי שמשותף לשתי העדות שלנו הוא האהבה העזה לחצילים הזמנו סלט סביח גדול וחציל קלוי עם טחינה ולחם הבית. הסלט הצטיין רק בשם, סתם סלט ירקות עם גרגרי חומוס, חציל ותפוח אדמה.שלא היו ממש קשורים אחד לשני. אבל הוא בהחלט היה גדול. החציל הקלוי היה קצת פחות גדול לצערי, דווקא טעים, אבל עם יותר מדי טחינה. לא אכלתי את לחם הבית אבל חברה שלי אמרה שהיה טעים. היא שתתה איזה משקה עם כמה סוגי שוקולד מומסים (כן עם החצילים...) אני שתיתי קפה קר. חצי שעה חיכינו עד שיגשו לקחת את הזמנה. למיים אנחנו מחכות עד היום. בסך הכל, סתמי מינוס. בסביבות 120 ש"ח לפני.

כמה קטנים לסיום

לאור ההשתלטות הצרפתית על בן יהודה שטראסה של ילדותי ירדתי בוקר אחד להביא קרואסונים לארוחת בוקר. המאפיה הראשונה שנתקלתי בה היתה סנטרל בבן יהודה. שלושה קרואסוני שקדים, נדמה לי בסביבות 12 ש"ח ובריוש אחד, נדמה לי 11 ש"ח. די אכזב. הקרואסונים היו גדולים אבל עייפים ולא הורגשה שום חמאה בהם. אף אחד לא רצה את הבריוש אז הוא הוקפא ונאכל בהזדמנות אחרת. לא פייר לכתוב ביקורת על בריוש שהופשר.

פלאפל גבאי. אני יודעת שהדעות חלוקות אבל אני שומרת אמונים. ומביקור לביקור הוא משתלט על עוד חנות בבוגרשוב. מה יש להגיד. טרי, טעים ונקי. לא צריך יותר מפלאפל.

ארוחת בוקר במנטה ריי בטיילת.המשפחה אוהבת. אני לא מתנגדת. הנוף מדהים. האוכל סביר. לזכותם יאמר שלמרות שהשולחן היה שמור לנו רק לשעתיים והיה יום שישי לחוץ, לא גרשו אותנו ונתנו לנו להשאר כמה שרצינו. הזמנתי שקשוקה. בפעם הקודמת הזמנתי את ארוחת הבוקר המלאה. נראה לי שהיה עדיף להזמין גם הפעם. לא אני שילמתי. לא יודעת כמה עלה.

תודה על הסבלנות ונקווה שהביקור הבא יהיה יותר שמח. רק בריאות לכולם.

החתולית

New member
על הדיווחים

מה עם כמה דיווחים ממקום מגורייך בגולה?

אף אחד לא רצה לבוא איתי

כבר תכננתי לקפוץ לבד לשוק הכרמל לבדוק את את הבורקס הבולגרי שהומלץ כאן אבל לצערי לא יצא.

salo22

New member
תודה על ההשקעה !

בהחלט בחירת מקומות קצת מוזרה, סליחה
אם כבר מגיעים לכאן לבקר, אני חושב שיש אופציות טובות הרבה יותר..
משעשע העניין עם שישה במאי.. לא הבנתי עד לא מזמן איפה זה, ישבנו כמה פעמים בטראק דה לוקס והתפלאתי מה זה המקום ה"די זרוק" וחסר השלט ליד.. בביקור האחרון ראיתי את השלט הפיצפון..

למעלה