יום נישואים מספר 8

  • פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
אורנה ואלה

[שינקין, תל אביב]​

את הבוקר פתחנו ב"אורנה ואלה". מזמן לא ביקרנו שם אבל המקום גם ככה לא משתנה עם הזמן. לא שזה רע, כמובן.

האישה בחרה ב"סלט הכל" מהתפריט הרגיל. ביקשה וקיבלה את הגבינה בצד כי הכמות שהם שמים היא קצת אובר לטעמה. מה שהיא לא קיבלה זה את הקרוטונים שהם חלק מהסלט. קיבלנו אותם רק אחרי שביקשנו, מזל שאנחנו מכירים את הסלט. אחרי הרכבה של הסלט על כל מרכיביו הוא דווח כטעים מאד.

אני הזמנתי ארוחת בוקר של ביצה בקן של לחם תירס (56). הוגשו שתי פרוסות שהיו מוצלחות מאד. בנוסף הוגשה כחלק מהארוחה צלחת ובה זיתים, לבנה וסלסת עגבניות. השילוב של הסלסה והעגבניות (לא שחובה לערבב) היה מוצלח. הזיתים היו מהסוג שאני פחות אוהב - קטנים מדי ולא מספיק בשרניים.

סלסלת הלחמים לא היתה כזו שהייתי הורג בשבילה. שלושת הלחמים (כהה בהיר ומתקתק) היו סבירים אבל לא משהו מעבר. היתה חסרה לי גם ריבה או משהו מתוק אחר, ואולי בכלל איזה מאפה נחמד בתוספת או במקום אחד הלחמים. במהדורה הזו של הסלסלה היא היתה מלווה סביר למטבלים, אבל לא הפכה ל"מוקד" של ארוחת הבוקר כפי שאני מחפש.

השירות היה סבבה, האווירה במקום טובה, ולמי שמחפש ארוחת בוקר קלילה יחסית (ואנחנו דווקא רצינו להשאיר מקום בבטן לערב) זה ענה על הציפיות. אבל למי שבשבילו ארוחת הבוקר היא המטרה והוא מחפש ארוחת בוקר עשירה ומושקעת - אורנה ואלה מציעים מעט מדי, הן מבחינת "מטבלים" ותוספות והן מבחינת סלסלת המאפים.

כשהיעד שלהו יהיה ארוחת בוקר "רצינית", אני מאמין שנחפש במקום אחר ולא באורנה ואלה. לנישנוש בוקר קל במטרה לא להתמלא יותר מדי מדובר עדיין במקום חביב מאד.

על קינוח ויתרנו לטובת עוגת הפרג של ווייס במהדורה המשופצת שנקראת "פרלין". אהבתי את השיפוץ שעשו במקום. הוא מרגיש עכשיו מרווח ונעים ולא ענתיקה צפופה כפי שזה היה לפני השינויים. עוגת הפרג, לשמחתנו, דווקא לא השתנתה. עוגה מעולה שסגרה לנו טוב את גיזרת הקינוח.

 

Gרר

New member
אואזיס החדשה, ביקור שני

[מונטיפיורי, תל אביב]​

הביקור המוצלח שלנו באואזיס המחודשת הביא אותנו לשם פעם נוספת. כמו בפעם הקודמת ביקשנו מקומות על הבר ואלו גם המקומות המומלצים שם. השירות על הבר הוא מופתי (אפרופו הדיון על שירות שעלה השבוע בפורום - באואזיס אפשר היה לסמן V על כל הנקודות שעלו) וכיף להתבונן על המטבח.

מהתפריט בחרנו שלוש מנות עיקריות, שביקשנו כהרגלנו להוציא כל אחת בנפרד כך שנוכל לחלוק, ובקצב שלנו, וכך אכן היה. כל אחת מהמנות מייצגת עיר כלשהי. השילוב שלנו כלל את איטליה, ספרד וצרפת.

סייאנה: שקדי עגל פריכים עם פריטטה של תאנים (118). שקדי עגל זה משהו שקשה לנו מאד לעמוד בפניו כשהוא מופיע בתפריט וגם הפעם לא התאכזבנו. פשוט מעדן. כשאכלנו את הפריטטה לא יכלנו לנחש שמדובר בתאנים (היא לא מאד מתוקה כפי שאפשר לחשוש) ורק אחרי בדיקה בדיעבד הבנו שמדובר על תאנים. מנה מוצלחת מאד ורק העלים הירוקים היו לנו מיותרים ונותרו בצלחת.

מדריד: בהמלצת המלצר שעזר לנו עם התלבטות בין שתי מנות (האמת שרוב העיקריות נשמעו מפתות) בחרנו במנה הזו (108) של בייבי אוקטופוס חמוד שאם היה חי הייתי שוקל לאמץ אותו. הוא ישב על קונכיות קטנות של פסטה בתוספת הרומסקו המפורסם של רימה שעשה כרגיל את עבודתו הנפלאה ועגבניות שרי צלויות שגם כן השתלבו יפה. חששתי קצת שלאוקטופוס יהיה טעם מאד "ימי" אבל להפתעתי ממש לא. חששנו גם מגרידת לימון שהופיעה בתיאור המנה וגם היא ממש לא הורגשה. זו היתה המנה המוצלחת והכיפית ביותר של הארוחה. מנה מאוזנת שכל אחד מהמרכיבים שלה קלע בול והחמיא לכוכב הראשי.

פריז: בדרך כלל בביקור חוזר במסעדה שכבר היינו אנחנו משתדלים לשלב גם מנות חדשות לנו וגם את המנות המוצלחות של הביקור הקודם, וכך שמחנו לגלות את מנת הברווז הזו (132) שזכרנו לטובה. מדובר על נתחי חזה ברווז שמוגשות על "פרנץ' טוסט". עוד היו בצלחת פלחי נקטרינה ועל פי התפריט גם ריבת סיגליות(?!) אתחיל מזה שאת הנקטרינות לא הייתי מגיש כלל, הן לא היו מוצלחות. גם אצל הירקן שלי הן עדין לא "בשלות" מספיק. באשר למנה עצמה, בפעם הקודמת אהבנו את שילוב הטעמים החמצמץ/מתקתק שהחמיא לברווז. הפעם משהו מהמכלול הזה הלך לאיבוד ובסופו של דבר זו היתה המנה הפחות מוצלחת בארוחה. זה עדין היה טעים אבל הרבה פחות wow מאיך שזכרנו את זה.

סך הכל שלוש המנות היו טובות, מי יותר (האוקטפוס ושקדי העגל) ומי קצת פחות (הברווז) ונוסף על שירות טוב זו היתה ארוחה מוצלחת מאד ושמחנו שהגענו למקום לסיבוב נוסף.

המקום החדש מחמיא הרבה יותר לאוכל של רימה. זה כמו שחליפות מוכרים בחנות מסוגננת ולא במציאון. מה שכן, אם במקום הקודם ההיילייט היה לראות את רימה מפזזת על הסירים, כאן היא היתה בקונטרול בלבד. הסתובבה. בדקה. דיברה. אבל לא נגעה. את כל ההכנות עשו צוות המטבח.

לא זול שם (עיקריות 90-130) אבל הם עושים עבודה טובה ולאירוע או לארוחה טובה פעם ב... המקום מומלץ עד מאד. סוף סוף נחת מעמלה של רימה


כיוון שישבנו על הבר וגם ככה אני לא מרגיש הכי נוח עם food porn הקשדתי לכל צילום בדיוק שניה וחצי מרגע שהצלחת הונחה ועוד לפני שהספקנו "לסדר" קצת את המרכיבים על הצלחת כך שייראה יפה בצילום. קחו את זה בחשבון...





 
לגבי המנה של הברווז

בפעם שעברה היא הוגשה עם פסיפלורה...שהרבה יותר התאימה למנה...
הנקטרינות באמת לא היו כל כך קשורות לצערי..
אבל המנה עצמה עדיין הייתה מאוד טעימה.
בכללי- כמו שגרר רשם- כל המנות היו טעימות.
היו כאלה יותר טעימות- כמו המדריד שהייתי יכולה להזמין עוד אחת ולאכול את כולה לבד אם המקום בבטן היה מאפשר...


אני מאוד אוהבת את אואזיס..
מינוס קטנטן שרשמתי להם היא דמי החליצה הגבוהים שהם דורשים.
ביררנו מראש כי רצינו לדעת אם להביא בקבוק יין מהבית - והם דורשים 50 שקלים דמי חליצה.
מבחינתי סכום זה הוא מוגזם לחלוטין.
כנראה שהוא נועד כדיי להרתיע אנשים מהלביא יין משלהם...אבל לפי דעתי אין סיבה ליצור כזאת הרתעה.
כיום מאוד נהוג להביא יין מהבית (בתנאי שאין אותו במסעדה ושהוא ברמה שמכבדת את האוכל שמוגש במסעדה- כלומר לא יין ב30 שקל)- ואין סיבה שייגבו יותר מ35-40 שקלים לדמי חליצה.
בסופו של דבר אולי יצא טוב כי אני הסתפקתי בכוס יין אחת של סוסון ים וגרר שתה 2 כוסות קיאנטי.
 
דיי מלאה

אבל זה היה יום שישי בערב- אז אני מתארת לעצמי שזה אחד הלילות היותר חזקים בשבוע
 

Gרר

New member
עידכון שלחשה לי ציפור קטנה

מסתבר שרימה לא יכולה בימים אלו לקחת חלק אקטיבי בבישולים של הסרביס בגלל בעיה בריאותית כלשהי, עם זאת חשוב לה להמשיך ולהגיע מדי יום כדי לפקח על העניינים. ברגע שהבעיה תיפתר הבטיחו לי שהיא תחזור לפזז בין הסירים כמו שהיא אוהבת.

איחולי החלמה מהירה לרימה.
 

Gרר

New member
קפה "נחת"

[ככר דיזנגוף]
כיוון שהבית שלנו מוגדר כרגע "אתר בניה", הפכנו את עצמנו לתיירים של יום אחד בתל אביב (מומלץ!) והשתכנו במלון קטן וחמוד בשם "סנטר שיק", ממש על ככר דיזנגוף. על ארוחת הבוקר של המלון ויתרנו, ובמקום זאת נפלנו על קפה בשם "נחת" שנמצא ממש על ההכר.

הכסאות פונים כולם לרחוב ובשעת בוקר מוקדמת של שבת אפשר לרגע לדמיין שאתה בפריז ולא בתל אביב.

האישה רצתה בעיקר קפה ומשהו קטן לנשנש. גולת הכותרת שם מסתבר זה הקפה שהם טוחנים בעצמם משמונה סוגים של פולי קפה. הם גם אמרו שהם לא מגישים קפה "מפורק" כמו שהאישה בדרך כלל מזמינה כדי לרקוח לעצמה את המינון המוחלש של הקפה כמו שהיא אוהבת אבל בסופו של דבר הם עמדו במשימה לייצר קפה חלש מספיק.

התפריט כולל בעיקר כריכים ומאפים. הלחמים מלחמנינה. הקרואסונים מלה גטארי ונאפים במקום כל יום. בחרנו בקרואסון ולרונה ומסקרפונה. להפתעתנו הקרואסון דווקא כן הוגש מפורק: הולרונה והמסקרפונה הוגשו בשתי צנצנות קטנות כשאתה אמור למרוח לעצמך את הקרואסון. זה היה מקסים וחביב ומאד אהבנו את הרעיון.

לא הכרנו את הקפה. הלכנו סתם לפי תחושת הבטן, אבל לשמחתנו נפלנו טוב. גם כאן לא מדובר על מקום לאחת מאותן ארוחות בוקר מופרעות אלא יותר כדי לשתות את הקפה של הבוקר עם מאפה או כריך קטן ובעיקר - כדי להנות משלוות הבוקר. מהמעט שהספקנו להתרשם שם הם עושים את זה מקסים. אני רק מקווה שהקונספט הפריזאי המינימליסטי הזה מספיק בשביל לקיים מקום בוטיקי כזה לאורך זמן בתל אביב.

 

החתולית

New member
ונראה שרוויתם נחת :)

בסך הכל חוויות אוכל טובות, וחופשת יום נישואים מוצלחת.
&nbsp
איך היה המלון? זה המלון של רשת אטלס ברחוב זמנהוף?
 
תודה! וכן זה המלון

המלון עצמו מאוד חמוד...
חדרים אמנם קטנים אבל מעוצבים לטעמי....- בגווני טורקיז/תכלת עם שילוב של שחור ולבן.
האמבטיה מאוד כיפית
המיטה נוחה
אפילו יש מאוורר תקרה (אם כי משום מה אי אפשר לשלוט במהירות של הרוח שלו והאופציות היחידות הן או אין רוח או יש רוח שיכולה להעיף אותך
)
המיקום מעולה- ממש בכיכר דיזנגוף ונגיש לכל מקומות הבילוי ברחוב + מרחק הליכה מהים...

את ארוחת הבוקר שמגישים במלון סינמה לא ניסינו כי היינו דיי מלאים מהלילה ולכן הסתפקנו בארוחה ב"נחת"
וגם את הHAPPY HOUR לא ניצלנו- כי שמרנו מקום לארוחה באואזיס...
אבל לפי מה שכתוב בדיווחים על המלון האוכל שם אמור להיות ממש סבבה..

הוא זוכה למקום ממש טוב בTRIP ADVISOR
ואני חושבת שבהחלט אם הייתי שוהה בכזה מלון בחו"ל הייתי מאוד מרוצה!
 

החתולית

New member
חשבנו עליהם כמה פעמים

ורק עניין החניה הניע אותנו לבחור בדן פנורמה.
 
הבנתי שיש להם הסדר כלשהו עם החניון בדיזינגוף סנטר

אנחנו לא השתמשנו בשירות הזה בגלל שהעדפנו להשאיר את האוטו בבית ולהגיע לתל אביב באוטובוס...
אבל אצלנו זה קל"ב יחסית...
אגב- שמתי לב שגם הייתה דיי הרבה חנייה בזמנהוף- אבל בתל אביב זה יכול להיות עניין רגעי
 

Gרר

New member
רק למען הדיוק לרשת יש שני מלונות שם

האחד מלון סינמה והשני סנטר שיק. בסינמה מגישים את ארוחת הבוקר לאורחי שני המלונות וכן מתקיימת על ה-roof top שלו ה-happy hour, גם כן לשני המלונות.

אנחנו בכל מקרה היינו בסנטר שיק, לא בסינמה.
 
למעלה