אז מה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
סופ"ש בצפון עם הטף

בדרך לזאכי עצרנו בשישי בצהריים ב"נחלה בטבע" - אירוח דרוזי חם ולבבי, המגיש אוכל דרוזי ביתי.
המקום מקסים ! מטופח ונעים, הילדים נהנו מאוד להסתובב במתחם המטופח פרחים, דשא, עשבי תיבול שהם נהנו להריח והקטן היה מרותק למזרקת המים הצנועה.
השולחנות והכסאות צנועים - לנו חוסר הפורמליות התאים מאוד.
הזמנו לאכול -
קובה - הגיעו 2 יחידות, הבחור דיווח שטעים.
חומוס- גרגירי מעט וחמצמץ, אני אהבתי מאוד, הילדים פחות.
סלט פטוש - סלט טעים אבל חמוץ מאוד (לימון + סומאק). קרעי הפיתה המטוגנים היו נפלאים.
מנזלי - צלוחית קטנה עם חצילים וגרגירי חומוס ברוטב אדום עדין עם ניחוח קינמון - נפלא ! תבשיל עדין מאוד, התאהבתי
חביתה לטף - אכלו בשמחה
ירקות חמוצים - היו חמוצים מידי לטעמי, והתיבול לא היה לטעמי
צ'יפס לילד הגדול שביקש מאוד - לא טעמתי, הילד דיווח שטעים לו
עלי גפן ממולאים באורז - מדהימים ! אני והבחור חיסלנו צלחת נדיבה שלמה בלי להתבייש...
&nbsp
קנקן של לימונדה עם נענע, וחשבון שהסתכם ב- 185 ש"ח.
&nbsp
&nbsp
אחרי המסלול בזאכי נסענו לאכסניית תל-חי. האוכל בארוחת הערב היה פשוט ובסיסי (כשרות, שישי בערב...), וכך גם בארוחת הבוקר. לצרכים שלנו זה היה סביר לדעתי, בעלי פחות נדיב בחוות הדעת שלו.
&nbsp
&nbsp
 

קליספרה

New member
סופשבוע בסימן יומהולדת של האופנוען אתמול

נתחיל אם זה שלא ממש היה מה לאכול בבית ולא היה בדיוק מי שיקנה עקב התקלקלות זמנית של בעלת הבית שמסרבת להתיישר.
מאותה הסיבה וויתרנו ביום חמישי על מפגש חברים נעים וטעים - אז הזמנו הביתה לאפה מ"צחי בשרים" בחולון. שווארמה סבירה לגמרי שהצליחה קצת להתקרר עד שהגיעה הביתה, בכל אופן משלוח ממש נחמד מנה נדיבות, הלאפות הגיעו עם מגשיות חמוצים וסלסת עגבניות חרפרפת - היה בדיוק מה הינו צריכים

בשישי חולה או לא חולה - הימים ימים אחרונים של מאי ואחרי השרב הזוועתי של השבוע שעבר מזג אוויר מושלם לרכיבה - מתנת יומהולדת ממש - אין צ'אנס להשאר בבית. בסביבות אחת הבטן מתחילה לקרקר ואנחנו מחליטים לבדוק אם בשישי אפשר למצוא מקום בשארביכ ויש!!! המקום חצי ריק. יש שולחן פנוי, יש יעקוב מחייך ויש את כל הגודיז שכבר דיברנו עליהם לא פעם. חומוס טוב, עולש, עקוב, החציל הנפלא ברימונים, כרובית עם טחינה ודאיט קולה - יצאנו מפוצצים ומאושרים ביותר 70 ש"ח תמימים לשני אנשים.
בדרך רכשנו קילו דובדבנים לא רעים - 25 ש"ח בכניסה לבוקעתא וכשחזרנו הביתה חיכה לנו הטמיסו המסורתי שהכין יורש הקצר לאב היומהולדת, שכהרגלו היה לא פחות ממעולה

סיימנו את היום במקס הזועם - הרבה חול אוכלים בסרט הזה.

בשבת יומהולדת - הודיע האופנוען שכל שאיפותיו ליום זה הוא להיות קציצה מול הטלוויזיה.
אני משפשפת עינים ואוזניים 22 מעלות בצפון, הלו - מה קציצה? - הוא מתעקש -
יום הולדת שלו אני מוותרת ומקטרת בפייסבוק. אבל אמרנו אין מה לאכול - זה לא משתנה.
ילד היומהולדת מודיע שמתאימה לו איטלקית - אני מציעה את סרדיניה אבל שולחת חיישן גישוש בפייסבוק. החתולית על הקו ומציעה גם היא את סרדיניה - ראשים רעבים הולכים יחד

הכוכבים איתנו - יש מקום. אספנו את אמא והתייצבנו שם, הכיכר היפה, מזג האוויר הנפלא, כחול היום והים, בריזה נהדרת, מוזיקה אטלקית ומפות משובצות - הכי איטליה שאפשר.
הזמנו פעמים שליש בירה איטלקית מחבית - חביבה, מיץ תפוחים צלול למלכה האם והיורש דבק בקנקן המים שהגיע לשולחן ולעניינו האוכל.

למנות ראשונות: ארטישוק אל-רומנה, בורטה עם עגבניות וג'בטה
ארטישוק מנה חרפרפה וטעימה קצת קטנה לצערי 4 אנשים - היו מכות

הבורטה היתה נהדרת - שמעתי עליה אבל לא ניסיתי אותה. היה טעים ביותר.
ג'בטה יותר פיתה עם סלסה לימונית כלשהיא, ועוד משהו לא זוכרת מה - נטרפה

לעיקריות:
האופנוען בחר בריזוטו שחור עם פירות ים - התמוגג אמר שכמות פירות הים מאוזנת לריזוטו והכל טעים מאוד.
יורש הקצר בחר גם הוא על פירות ים אבל עם פסטה פוזילי רוטב לימוני - גם הוא היה מאושר לחלוטין מהמנה.
המלכה האם הלכה על אחד המיוחדים, דג מוסר על ריזוטו אספרגוס. בגדול האישה לא באמת אוכלת - יותר מנקרת - זה לא הפריע לה להתבאס שהדג לא הגיע שלם.
למרות מחאתה הנתח היה מאוד מכובד ועשוי היטב - היא התמוגגה מהריזוטו כמובן שלא הצליחה לאכול אפילו חצי ממנו אבל הדג טופל עד כלות, רק בשביל זה היה שווה
ואני הלכתי על פיצה קרפצ'יו - טעימה, קריספית, מחזיקה יפה את המשא שעליה לא ענקית אבל התפוצצתי והאכלתי את השותפים לשולחן

לקינוח 3 קפוצ'ינו ומנת קינוח "שוקולד מאוד" מאוד שוקולדית
574 ש"ח לפני לארוחה טעימה ומשמחת לב.
תמו חגיגות יום הולדת מתכוננים לחגיגות יום הנישואין בחודש הבא


מצרפת תמונות עד שנזכרתי לצלם המנות הראשונות חוסלו










 
טיולים בתל אביב ועל הים

סוף שבוע די מועט באוכל

ביום שבת החלטנו להסתובב בין תערוכות האמנות באירוע אוהבים אמנות עושים אמנות בתל אביב, התחלנו ברחוב החשמונאים וחיפשנו מקום לאכול בוקר, לצערנו כל האזור שממה בימי שבת ללא שום אופציה לארוחת בוקר נורמלית, בסוף התישבנו בארומה לחצי כריך עיראקי שמנוני ומוצלח, חצי כריך חלומי לא רע בכלל וההפתעה- 2 מאפי קשקבל שנראו מסכנים ורכרוכיים אבל היו מלאי קשקבל לא רעה בכלל, בתסופת אייס ואספרסו ארוך 70 ש"ח סבירים.
ירדנו למקרר- 3 קומות מתחת לאדמה של מה שהיו חדרי הקירור של השוק הסיטונאי ונשמרו עד היום כמו ביום שהם ננטשו והפכו לתערוכה מדהימה בלוקיישן מרהיב, משם נדדנו לעוד כמה גלריות בקיבות גלויות וסיימנו בים בחוף הכלבים על גבול יפו, אחרי כמה שעות של משחקים במים עם הכלב כמובן היינו רעבים.
המזנון של מנטה ריי ממוקם ממש על החוף, המחירים סבירים והאוכל עם גישת מנטה ריי הקבועה, לא עמט הומור ומלצריות עוקצניות, הזמנו פיש אנד ציפס, חומוס וחצי סטלה, וכמובן כם קנקן מים קרים.
האוכל הגיע אחר המתנה קצרה- החומוס נראה קטן בהתחלה אבל מדובר הייתה בקערה עמוקה עם חומוס ביתי עתיר טחינה וטרי טרי שהיה לא רע בכלל (27 ש"ח עד כמה שזכור לי)
הפיש אנד ציפס הגיע בסלסלה, הרבה ציפס גפרורי מטוגן לשלמות וממכר, הדג בכמות גדולה מאוד, סביב 8 נתחים גדולים יחסית של דג לבן שהיה מוצק מצד אחד ופשוט מתמוסס בפה מצד אחר, הבלילה טובה אבל לא שחומה מספיק, ביחד עם רוטב צילי פשוט זה היה נישנוש ים מעולה (44 ש"ח) בסך הכל יצאנו על חשבון של 104 ש"ח ומרוצים אבל עייפים
 

החתולית

New member
בחמישי בערב היה במקרר אירוע נהדר של סלואו פוד

שבו צעירי סלואו פוד, הכינו אוכל מחומרי גלם שהיו מיועדים לזריקה / השמדה.
לצערי, בגלל העומס לא הצלחתי לרדת למטה לראות את התערוכה, אבל למעלה היה טעים ומפתיע :)
 
שמעתי על האירוע אבל לא הספקתי להגיע

התערוכה למטה הייתה מעולה, התכתבה בצורה מדהימה עם המיקום ועם העבר שלו, האירוע של הסלואו פוד ששילב שימוש בחומרי גלם שמיועדים לזריקה גם היה בהתאם לרוח המקום.
אני בכלל חובב אומונת בחללים לא שיגרתיים, חבל שאין יותר אירועים כאלו
 

מיכאל ג

New member
מלגו ומלבר

בסוף השבוע יש להם מין תפריט בראנץ'. זה לא ממש בראנץ', האמת. בגדול זה הולך ככה: מבחר מנות ראשונות מוגשות לשולחן (בלי בחירה), ואז מנות עיקריות אישיות לבחירה. מנות ראשונות בלבד עולה 69 וראשונות פלוס עיקריות 109. אבל העיקריות הן לא עיקריות בראנץ', אל תצפו לחביתה או משהו. בגדול זו ארוחה מבוססת מאכלי ים ודגים כמו יתר התפריט, רק עם הגשה שונה.

את התפריט כבר פירטו כאן בפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=551&messageid=178344287
אז אני אעתיק לכאן.
קרם שעועית בובס, שעועית בובס, שום, שמן זית וצ'ילי חריף.
סלמון בכבישת סלק עם שמנת חמוצה – תרד וסלט מלפפונים-שמיר.
סלט חצאי עגבניות שרי, בצל סגול, סלט ירקות שרופים גבינת פטה, שמן זית וזיתי קלמטה.
סלקים מזוגגים בחומץ פטל, סלק מנדולינה, שמן עירית, אגוזים קלויים וגרידת לימון.
סלט תמנונים, על קרם עגבניות שרי פיקנטי, סלט עשבים וגבינת שמנת.
סלט תפודים בוטב קיסר, בצל סגול בצל ירוק וצלפים.
ראגו בשר טחון, עם ירקות שורש, עגבניות ופרחי כרובית.
סלט עלים גזר כתום וצנוניות בוינגרט חומץ פטל.
*לחם וחלות שנאפים במקום יוגשו לצד הסלטים.
עיקריות לפי בחירה:
דג שלם בתנור עם פירה וירקות בתנור (תוספת של 35 ₪ ).
פילה מוסר - על קרם כרובית, סטייק כרובית, עדשים שחורות, סלקים, קייל.
מנת פירות ים - מולים, קלמרי, ראשים, שרימפס, כרישה, קונקסה, תפודים, מיסו, כוסברה.
רביולי במילוי תירס/קרם בצל (משתנה) - שעועית ירוקה,ברוקולי, אפונה, קייל וצ׳יפס תפודים מלמעלה.
כבד ברווז - בצלים חרוכים, בצל ירוק, קרמל סויה, תערובת ירוקים בצל ירוק ושעועית ירוקה, על פירה.
אנטריקוט - על פירה חרדל עם ירקות בתנור (תוספת של 35 ₪).
פרגית ארוכה עם עור - (מושרת במרינדה של פפריקה דבש שום), גזרים צרובים עם משוואיה של ירקות שרופים עם צלפים על פירה.

כל מה שנשאר לי זה להגיד אם שווה. ובכן, המנות הראשונות מאוד מוצלחות. מאוד אהבתי את התמנונים והראגו, למרות ואולי בגלל שהיה שומני למדי. הלחמים אגב זה מין בריוש ולחם מלא עם אגוזים וצימוקים. למרות שהצלחות כביכול "מדודות" וחוץ מהלחמים אין מילוי מחדש חינם כמו במסעדות אחרות שמגישות סלטים לשולחן במחיר קבוע, סה"כ היתה כמות נאה ואף אחד לא נשאר רעב.

לגבי המנות העיקריות: כבד הברווז סקרן שלושה מחברי (היינו שמונה) והמסקנה של רובם היא שהוא יותר טעים מכבד עוף. אני לא חובב גדול של כבד באופן כללי אז קשה לי לשפוט אבל לא שמתי לב להתלהבות יוצאת דופן. מנות הפילה מוסר והטריו מאכלי ים לא היו מסעירות בשום צורה, רק בסדר. מומלצות למי שאוהב את הדגים או המאכלי ים שלו עם מינימום התערבות ותיבול. מנת הרביולי הצמחונית (שנדמה לי שמולאה במשהו דמוי תרד) קיבלה סופרלטיבים סביב השולחן אבל אני לא התלהבתי.

לסיכום, נראה לי ששווה מאוד להגיע לארוחת המנות של ה-69 אבל אלא אם כן אתם רעבים ממש אין סיבה ממש טובה להמשיך למנות העיקריות.
 
יום הולדת לנכד, בראנצ' האחים, פסטיבל יקבים-שורק

לעוד נכד הגיע לחגוג יום הולדת (3)
בגלל ענף דתי במשפחה החגיגה הוקדמה לשישי אחה"צ
שוב האיר לנו מזה"א את פניו וכך נפרשו השולחנות בצל העצים
ושולחן התיקרובת כלל קריצה לדרום מזרח אסיה ולאיטליה - לקראת הביקור הקרוב ברומא
(לגסטרו- כמובן שהוזמן מקום ב"אוסטריה ברבריני")
פילה בקר בתחמיץ אסיאתי - פרוס דק
פטריות שמפיניון ממולאות, טבעות וראשי קלמארי מטוגנים, קציצות דגים בנוסח אינדונזי
פורל ורוד מקורמל, לברק ברוטב שמנת ופורצ'יני, מולים בנוסח פרובאנס
לינגוויני שרימפס , ריגטוני בגורגונזולה ואפונה
סלט חסה גבינה כחולה ונקטרינות, סלט שורשים
מגוון עגבניות שרי צבעוניות ובוראטה
שניצלים ואורז -לילדים(מסתבר שגם המבוגרים אוהבים)
לקינוח: טירמיסו, טארט טאטן , מרין קניידלך (כי אי אפשר בלי בעונה הקצרה)
וכמובן עוגת יום הולדת (סמי הכבאי)
השתיה כללה בלאדי מרי והרבה הרבה בירה

בשבת שהתפנתה החלטנו להתפנק בבראנצ' אצל האחים
הסגנון הוא מזנון האיכות מצויינת ומגוון המנות רחב
חבל שלא ניתן להזמין ביצים לפי הטעם האישי (יש רק ביצים קשות ושקשוקה)
גם איכות הקפה בינונונית
המחיר 75 ש"ח - קצת יקר אבל לטעמי כדאי
היה כיף לשבת בחוץ ולהנות מהשקט של שבת בבוקר

משם נסענו לקיבוץ נחשון שיקב שורק השוכן בו ערך פסטיבל של יקבים
ביקב שורק יש ביה"ס לייננות והיקב ערך פסטיבל לקדם ולהביא לתודעה את בוגריו
רוב היקבים הביתים הציגו איכות בינונית למדי הטעונה שיפור
מגמה מעניינת היתה יין בלאן די נואר (יין לבן המופק מענבים אדומים)
התוודעתי ליין כזה מידידי בארי ססלוב שהפיק במשך שנתיים כ650 בקבוקים
הוא התייחס ליין הזה ברצינות רבה והיין הזה (יש לי עוד 2 בקבוקים במקרר)
היה מאד מיוחד כשהיה קר הרגיש לבן אבל כשהתחמם הפך עורו לאדום
זה דוגמא נהדרת להתפתחות והשתנות היין בכוס תוך כדי שתיה
ביקב שורק זה קבל תפנית של תרגיל בייננות והגדיל לעשות אחד מהבוגרים
שהגיש אותו כ"שפריץ"
בסה"כ ארוע חביב היו גם דוכני אוכל (אבל היינו מפוצצים מהבראנצ')
רכשנו 2 בקבוקים של יקב האם (שורק) ופטיט ורדו של ארגוב



 

גסטרו

New member
בדיוק אמרתי לבעלי שאם יהיה דיל של טיסה זולה לרומא

נטוס רק כדי לאכול שם... אז אנ שמור לי גם את שם המלון

ותודה רבה על המלצה על בוליי- היה מעולה !!! דיווח יגיע
 

Omnivore

New member
ארוחת חזרה מחדר לידה

כמו שכבר הזכרתי המשפחה התרחבה מעט בשבוע הזה.
חיכו לאמא הטריה בוראטה עם שלל עגבניות ועשבי תיבול,
כבד עוף קצוץ עם בצל מקורמל
גראטן תפו"א
סקרט סטייק וצוואר טלה ממיט מרקט



 

pix37

New member
מזל טוב למשפחה המורחבת

נראה לי ששווה היה לסחוב 9 חודשים בשביל כזו ארוחה
 

קליספרה

New member
מזל טוב


הולכת להטביע יגוני ורעבוני בלחם ושוקלד השחר. זה מה נשאר במקרר
 

Noeett

New member
העתק הדבק לבעלי שיתכונן....

איזה בעל מפנק! סחתיין...

אני מצפה למשהו סוער יותר סטייל 2 ילדים שהתגעגעו ואחת פצפונת (חמסה) שעוד לא יודעת מה נפל עליה....
 
למעלה