כמה דיווחים מביקור בצפון בפסח

oreldi

New member
שיפודי אל אמיר- נצרת

שיפודי אל אמיר, ביר אלאמיר, נצרת

ביום הראשון לטיול הצפנו לנצרת.
התכנון במקור היה לבקר במסעדת אל רידא , אבל הגענו מוקדם והיא היתה סגורה. עקב החום הכבד לא המתנו והלכנו לאלאמיר.
אני ממזמן בא בלי ציפיות לאכול טוב במקומות האלה. שלא תהיה נפילה קולוסאלית, אני אומר. באתי, נכנסתי, ראיתי 4 גברים ערבים, שיפודים, חומוס צ'יפס וסלט.
כמה רע כבר יכול לצאת מזה? אז זהו....שרע. רע זה לא מילה. רע בריבוע.

בקצרה:

לקחנו צ'יפס שלא היה פריך מספיק. צ'יפס של דוכן פלאפל בינוני. לקחנו גם חומוס גרגירים. כמה רע חומוס יכול להיות? יכול גם יכול. החומוס הוגש קר (קור של מקרר) והיה אנמי. אבל מילא החומוס שהיה קר, אפילו הגרגירים הוגשו קרים!
קראתי למלצר, שאלתי אותו אם יש גרגירים חמים.
מה היתה התשובה? "אין". כמה לא מפתיע.

היתה גם מנה אחת של קבב עם כמה סלטים. הקבב היה צלוי וול דאן, יבשושי וסתמי. הסלטים היו סטנדרטים כמו כל דוכן פלאפל, לא משהו לכתוב עליו.
שורה תחתונה: ללכת לסופר ולקנות לחם עם קוטג' היתה חוויה קולינרית טובה בהרבה. נעבור לדיווח הבא







 

oreldi

New member
בלה מיה- מעלות

בלה מיה , כליל החורש 1 , מעלות

בלה מיה היא מסעדה איטלקית, אבל במהלך הפסח היא לא הגישה חמץ, כך שקשה היה להתרשם מהמסעדה

יש לציין שבמהלך הפסח המסעדה לא הגישה חמץ.

אכלנו 3 מנות :
חציל בטחינה (38 שקל) שהיה ככה ככה, הוא היה מעט אנמי וללא טעם של גריל.
סטייק פרגית צלוי בגריל במרינדת חרדל ודבש- (64 שקל) מנה נחמדה, הרוטב היה מוצלח והעניק מעוף למנה. כבד עוף ביין אדום ותפוחים מקורמלים עם תפוחי אדמה (64 שקל) : הכבדים היו טובים, רכים וורדרדים מבפנים, אבל קשה להגיד שהרגשנו משהו מהרוטב. התפוחי אדמה היו פריכים, אבל חסרי תיבול. טוב היה אילו היו מתבלים אותם.

סהכ מה שאכלנו היה סביר, אבל כאמור, אני חושב שצריך לבוא לא בפסח כדי להתרשם יותר מהמקום.





 

oreldi

New member
ביסטרו מיכאל

ביסטרו מיכאל, מושב לימן

לדיווח המלא בבלוג פה גדול

בערב חג השני הגענו למסעדה.
המסעדה יפהפיה. מבחוץ אי אפשר לראות כלום, זה נראה כמו מבנה נטוש. אבל כשנכנסתי ראיתי מסעדה חמימה, נעימה, תאורה חשוכה יחסית, שמזכירה צימר ומשתלבת היטב באווירת הצימרים שיש כאן בשפע מסביב.
התפריט כאן מחולק ל-5 קטגוריות: מנות התחלה, מנות המוגדרות "בלאדי- מאכלים וחומרי גלם אותנטיים בהשראה אזורית", ומנות מהים, פסטות ובשר. התפריט משתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם שמגיעים מהסביבה, כך שלא בטוח שכל המנות שמופיעות כאן בדיווח יהיו ביום אחר


מה אכלנו?

ראשונות:

  • למנה ראשונה הזמנו סלט עונתי עם פקוס, עגבניות, נענע, המון זעתר טחינה ושמן זית (44 שקלים): הפקוס היה מלא טעם, שאר הירקות היו טובים והתיבול מדויק ומוצלח.

  • מנה נוספת שגודלה כגודל מנת ביניים, היתה שוק טלה מפורקת מהעצם, ירקות וקרם חצילים שחור (78 שקל): מנה מהספיישלים של היום. נתחי הטלה היו רכים וממש נמסו בפה. קרם החצילים היה מעולה, בעל טעם מעושן שהחמיא לו. השילוב נתן מנה אדירה ממש. החיסרון היה שהיא נגמרה מהר מדי, יכלו להיות נדיבים קצת יותר.
עיקריות

לעיקריות בחרנו בשתי מנות מהאגף האיטלקי בתפריט:

  • פפרדלה בעבודת יד עם קציצות טלה, ארטישוק, אפונה ופרמזן (92 שקל): המנה לא הגיעה מספיק חמה והוחזרה לחימום נוסף. לאחר שחזרה, התגלתה פסטה צהבהבה, עתירת חלמונים, הקציצות טלה היו קטנות וטעימות, והיה גם מעט רוטב של ציר טלה, ופטריות בשרניות. המרכיבים היו טובים כולם, והתוצאה היתה מנה טובה, עם טעמים שונים ומגוונים, אם כי לדעתי היה חסר רוטב שיחבר בין המרכיבים ויהפוך את הפסטה מטובה למצוינת. גם פה, המחיר בכלל לא זול והיה מקום להגדיל את המנה או לחילופין להפחית מעט במחיר.

  • ריזוטו עם פטריית כמהין מיער ברעם (92 שקל): אני לא כזה חסיד של ריזוטו, לפעמים מה שמקבלים זה סתם אורז, לפעמים זה מתוק מדי וכו'. כאן, זו היתה מנה מעולה. המנה כללה גם סוגים שונים של פטריות ופרמזן. האורז היה במרקם נגיס (ולא דייסתי), וספג היטב את טעמי הפטריות, והטעם היה מאוזן ולא מתוק מדי. התוצאה היתה מנה נפלאה, לא מתוקה מדי, וטעימה בטירוף.

קינוחים:

  • לקינוח חלקנו שוקולד מושחת (42 שקל), קינוח שכלל בראוניז, טוויל שוקולד לבן ומוס שוקולד היה הקינוח. הבראוניז היה מוצלח ולא מתוק מדי, הטוויל שוקולד היה מעולה, ורק המוס היה סביר ויכל להיות שוקולדי יותר. היה חסר משהו שישבור את השוקולדיות, אבל זה היה קינוח טוב.

  • על חשבון הבית חלקנו קרם מסקרפונה עם תותים ורוטב תותים: קינוח קליל, מתוק חמצמץ שהיה טעים מאוד.


שורה תחתונה: קודם כל השירות- הוא היה יוצא דופן (לחיוב). קיבלנו שירות מאוד לבבי, נעים ומקצועי. אחד מבעלי המסעדה ניגש לשולחן והציג את עצמו. בסוף הערב הוא ניגש שוב וביקש לשמוע חוות דעת. ההתרשמות שלי היתה שבאמת חשוב לו לשמוע חוו"ד על המקום. לקבל שירות כזה - זה מוסיף. התחושה שלי היתה שלמישהו פה אכפת.
מבחינת המחיר- שתי מנות היו לדעתי קטנות מדי ביחס למחירן (הפסטה והשוק טלה) אבל בסך הכל זו היתה ארוחה מצוינת, אחת הטובות שזכורות לי במסעדות. אין ספק שאחזור לשם







 

ו י ק י 3

New member
היינו שם ממש מזמן ולמרות שהמקום היה די ריק וחששנו..

&nbsp
האוכל והשירות היו מצויינים!
 

oreldi

New member
מסעדת אלאמיר, מעלות תרשיחא

מסעדת אלאמיר, שוק מעלות תרשיחא

עוד אלאמיר אחד לדיווח

במקור הכוונה היתה לאכול ארוחת בוקר בדליקט שבמעלות תרשיחא, אבל לא מצאתי את המקום. גם בעלי הבסטות לא שמעו על המסעדה.

הזמנו חביתה עם סלט. החביתה היתה שמנונית ומרירה. בקושי אכלנו ממנה. לקחנו גם חומוס שהיה במרקם חלק, עדין בטעמו בעל טעם סביר.
קיבלנו ע"ח הבית גם סלט עדשים ירוקות עם עשבי תיבול שהיה טעים, וסלט טורקי
 

העצלנית

New member
להבא אם אתה עובר את הפיצה וההמבורגר שרואים שם הבניין הבא זה

המקום.
זה בבניין האחרון לפני היציאה מהכפר לכיוון מעונה. נראה בניין סרייה יש שם מאפייה וחנות פרחים צמודה לבית קפה
 

oreldi

New member
יאניביצ'י- בוסתן הגליל

יאניביצ'י, בוסתן הגליל טל. 04-8222122. לא כשר

לדיווח המלא בבלוג פה גדול

יאניביצ'י היא מסעדה שהוקמה לפני מספר חודשים במושב בוסתן הגליל, בין עכו לנהריה.
יום אחרי הביקור בביסטרו מיכאל הלכתי ליאניביצ'י. בדיעבד, חבל שלא חזרתי למיכאל.
הביקור היה כאמור בחג הפסח, ויש לציין שבמהלכו המסעדה לא הגישה חמץ.


פתיח וראשונות:

  • לפתיחה (ע"ח הבית) קיבלנו לחם (מקמח תפוחי אדמה) עם חמאה, זיתים וממרח פלפלים עם פפריקה. הלחם היה נהדר והממרח מעולה, בעל טעם מעט פיקנטי ומיוחד מאוד.

  • לראשונה לקחנו ריזוטו סלק מוגש עם קוביות סלק ועלי זעתר (46 שקל): מנה מיוחדת וטובה. האורז היה מעט רך מדי, אבל המתקתקות של הסלק נספגה היטב באורז. היתה גם במנה מליחות נעימה שאיזנה את המתיקות. השילוב היה מוצלח וטעים. רק חבל, כאמור, שהאורז היה רך.

עיקריות


אחרי הפתיח והראשונה קיווינו שהעיקריות ימשיכו את הקו. למרבה הצער, כמאמר הביטוי הארמי "מאיגרא רמא לבירא עמיקתא", העסק החל לצלול מטה.

  • עיקרית ראשונה היתה סטייק אנטריקוט 300 גרם עם פירה (123 שקל). כשקיבלתי את הסטייק קצת נדהמתי. צבעו היה אפרפר, חיוור, ומאוד לא מושך. קשה לראות את זה מהתמונה, אבל מזמן לא קיבלתי סטייק שנראה ככה. הטעימה ממנו לא הותירה מקום לספק- סתם נתח בינוני ולא בשרני במיוחד. לא ציפיתי לקבל דבר כזה כאן. גם הפירה היה סתמי מאוד וללא טעם חלבי מספיק. חלק מהסטייק נשאר בצלחת, דבר שכבר הרבה זמן לא זכור לי שקרה לי עם סטייק.


  • האוסובוקו טלה (127 שקל) המשיך את הדהירה מטה. הוא לא היה טוב יותר מהאנטריקוט. הבשר, שהוגש עם העור, היה רך אמנם אבל כמעט ולא הרגישו בו רוטב. היא הוגשה על מצע אורז בר סתמי לחלוטין (בגלל הפסח הוגש אורז, במקור המנה מוגשת עם פריקי). לא נעים להגיד, אבל זה הרגיש לי כמו עוף מכובס. מנה מאכזבת, במחיר מופרך לחלוטין, שאפילו בתל אביב לא לוקחים מחיר כזה.

קינוח

  • הקינוח לפחות היה טוב, הזמנו מנה שנקראת גמד שוקולד (44 שקל) שכללה מוס שוקולד, טוויל שוקולד מריר, קרם פסיפלורה ופירות יער. איכות השוקולד היתה טובה מאוד והקינוח מוצלח וטעים


שורה תחתונה: רציתי לכתוב דברים טובים. לפתוח מסעדה חדשה, באזור עם מצב ביטחוני רגיש, זה דבר שדורש הרבה מאוד אומץ. הראשונה והקינוח היו טובים, אבל שתי המנות העיקריות היו לא טובות. לא בינוניות, לא סבירות וגם לא ככה ככה. פשוט לא טובות ולא טעימות. אין סיבה לשלם כל כך הרבה על מנות לא טובות. זו היתה ארוחה מאכזבת.









 

oreldi

New member
גלידריה בוזה , מעלות תרשיחא

גלידריה שנמצאת בשוק במעלות תרשיחא.

יש להם כל מיני טעמים מיוחדים,
בין היתר טעמתי מהמסקרפונה שוקולד, מסקרפונה תאנים , קשיופאה- טופי מלוח עם קוקוס קרמל וקשיו (טעים אבל מלוח מדי בשבילי), המלכה הלבנה (שוקולד לבן קוקוס וקפה) מוזה בוזה (בננה בחמאה וקוקוס קלוי), והאגוזים. יש להם גם טעמי סורבה שלא טעמתי
גלידה מצוינת. אחלה טעמים, אחלה גלידה. מומלץ מאוד לבקר כאן





 

hibonit

New member
מייקיס טופ ויו היא בעינינו המסעדה הכי מוצלחת בסביבה..

מצטיינת הן בבשרים והן בדגים (לא רק מעושנים - גם מרק הדגים שלהם היה מ-ע-ו-ל-ה, וכך גם מנת פירות הים ברוטב קסיס ושמנת. מבחינת בני משפחתי, היא משתווה לאורי בורי, עד כדי כך..)
 

גסטרו

New member
תודה רבה על הדיווח המפורט

חוץ ממיכאל כל היתר מלכודות תירים . חבל . מענין היכן אוכלים תושבי האזור
 

oreldi

New member
לדעתי בלה מיה היא לא מלכודת

היה סביר שם, לא היה רע. מהמעט שיכולתי להתרשם, זו לא מלכודת תיירים.
יש גם עוד הרבה מסעדות באזור שבהן לא הייתי- אלומה במעלות תרשיחא, טרנסילבניה, כל מיני מסעדות בנהריה ועוד
 

החתולית

New member
ולא היית בשותא הגרוזינית בשמרת

אליה נסענו פעמיים כשהיינו בחופשה באיזור. מסעדה קטנה וחביבה.
&nbsp
אלומה היתה די מאכזבת, אולי בגלל שלא ציפיתי לשלם מחירים גבוהים כל כך, וכן ציפיתי לאוכל יוצא דופן.
אני עדיין זוממת על טרנסילבניה, שאיכשהו דילגנו עליה כבר שלוש פעמים.
&nbsp
 

oreldi

New member
פעם ראשונה שאני שומע עליה

ושכחתי לציין גם את שראביכ שנמצאת באזור
בקיצור, יש המון מקומות לאכול בגליל המערבי
 

החתולית

New member
יש המון מקומות טובים לאכול באיזור

בראמה, בחורפיש ובעכו. יש יקבים ומחלבות מרחק 20-30 דקות נסיעה מכל מקום, ותמיד חגגנו איתם :)
 

החתולית

New member
על הדיווח

החוויה שלנו בביסטרו מיכאל היתה שונה משלך, מבחינת השירות והאוכל.
בוזה, היא תחנת חובה בכל נסיעה שלנו לאיזור.
&nbsp
בפעם הבאה, נסו את כמון, פאב נחמד בתרשיחא שמציע פיצות מעניינות ובירה טובה.
 
למעלה