מה אתם הייתם עושים? אמריקנו קר ביום חם

londi81

New member
מה אתם הייתם עושים? אמריקנו קר ביום חם

בסופ"ש, הזדמנתי לאחד מסניפי לאב-איט בתל אביב, היה חם, והזמנתי אמריקנו קר עם חלב בצד.. הזמנת הקפה הקבועה שלי בימי הקיץ.
הקופאית ביקשה 15 ש"ח, ואחרי מבט חטוף בתפריט שמולי תהיתי בקול רם למה אמריקנו חם עולה 10 ש"ח אבל קר עולה 15 ש"ח, אחרי הכל מדובר בהחלפת מים חמים בקרים והוספת קוביות קרח..
"אהה.. אנחנו לא מכינים ככה אמריקנו קר, יש לנו חליטת קפה קרה ומיוחדת". אז ביקשתי יפה, אמריקנו קר ולא חליטת קפה קרה ומיוחדת.. בתמורה קיבלתי פרצוץ מהבריסטה, בסגנון של "מה את מתקננת על 5 ש"ח", הסבר שזה אומר שהמשקה שלי יהיה פושר ולא קר.. ולקינוח, אחרי שביקשתי (שוב) פשוט תמצית של אספרסו, כמה קוביות קרח (מדובר בכוס די קטנה, אז לא יותר מ 2-3) היא גם טרחה לזרוק לעברי את הכוס כדי שאמלא לעצמי את המים הקרים מהברז שמיועד לכל יושבי הקפה...
במקביל ניסה האחמ"ש/מנהל/זכיין, לשכנע אותי שגם במשקה הזה, יש עלויות גבוהות יותר, כי הקרח יקר, וכי המים הקרים - קרים, וכי באופן כללי אני דורשת מהבריסטה יותר עבודה (או שקר כלשהו אחר..)
אז "חסכתי" חמישה שקלים, בשם העיקרון וכי נראה לי לא נכון שיתגלחו לי על הארנק, רק כי חם בחוץ - ובתמורה קיבלתי פרצופים, והאמת שלמרות שהסניף קרוב לי לבית ונהגתי לשבת שם וללמוד מדי פעם, לא אשוב.. אם זה שווה את זה, תכלס לא יודעת...

חייבת לומר

שגם ככה הקפה שלהם לא טעים במיוחד לכן מבחינתך לא הפסד גדול במיוחד לא לשוב לשם.

החתולית

New member
הייתי אומרת יפה תודה ושלום

והולכת לשתות קפה קר במקום אחר.
&nbsp
ראבאק, אפילו בארומה מכינים קפה קר פשוט לעניין, ולא מתווכחים ומנסים לדחוף את האייסים למיניהם.

salo22

New member
למיטב זיכרוני זה ככה כמעט בכל בית קפה בארץ

אני שותה רק קפה קר, לא יוצא לי הרבה בחוץ, אבל משתדל שלא יהיה אייס ממכונה ואני חושב שכמעט בכל מקום שהייתי בו הקפה הקר עם כמה קוביות קרח **מהתפריט** ולא חכמולוגיה מעניינת כזו או אחרת כמו שמזכירים בהודעות כאן, עולה לפחות 15 בעוד שקפה בסיסי חם יעלה פחות.
אז למה להיתפס דווקא ללאביט או איך שהם נקראים ?
ולשאלה של פותחת השירשור מה היינו עושים ? ממש כלום, זכותו של מקום לקבוע מהם מוצריו ומה תמחורם, זכותינו לקנות אותם אם נרצה.
** שוב שירשרתי לא נכון, שבוע כזה

londi81

New member
אני אסביר לך למה..

כי דווקא בגלל שלא באתי להתחכם.. אני באמת חושבת שזה לגמרי חוצפה וניצול הזדמנות..
&nbsp
כי לא אין היגיון להחליט שמנת אספרסו+מים רותחים עולה 30% פחות ממנת אספרסו+מים קרים+שתי קוביות קרח....
אז ברור שזה זכותי, ולא באתי להתחכם, אבל לא בא לי שייתייחסו אליי כמו ארנק מהלך

salo22

New member
אני חושב שלא התייחסת לנקודות שהעלתי

לא שזה ממש עקרוני.. המשכת לטעון עד כמה זה לא בסדר לעשות את זה, אבל לא ניסית לתת הסבר או התייחסות כלשהי לנקודה, שלדעתי משמעותית מאוד לדיון והיא שקרוב לוודאי שיש יותר מקומות שיגבו יותר בתפריט על קפה קר מאשר על אספרסו "רגיל".
לגבי היגיון או לא בתימחור מנות קפה באופן כללי, לא רלוונטי למה שהעלתי, כמו שציינתי יש "מוצרים" רבים בחוץ שמבחינתי סוג של מוקצה, גם מבחינת מחיר, גם מבחינת צורך, קפה בבית קפה בהחלט אחד מהם.

sweetdreams

New member
אני לא חושבת שזה אותו הדבר

כי היא לא ביקשה קפה קר שכתוב בתפריט, היא ביקשה אמריקנו קר. ולפני שתגיד שזה תכלס אותו הדבר
, הקופאית עצמה ציינה שזה לא אותו הדבר (את הקפה הקר מכינים מתערובת קפה מיוחדת וכולי וכולי).
לדעתי אפשר להציג את העמדה שלך בצורה הבאה - היה ועבור תוספת המים הקרים והקרח היו בוחרים לחייב ב5 שקלים נוספים, כמו שמקומות אחרים מחייבים על תוספת אספרסו למשל, אז בין אם אנחנו מסכימים לחיוב ובין אם לא, אתה צודק, זו אכן זכותם ולנו רק הזכות להחליט אם לקנות מהם לא.
אבל זה לא המצב כאן, כיוון והיא ביקשה אמריקנו קר, והם לא ניסו להוסיף למחיר את הקרח, אלא ניסו למכור לה משהו אחר (גם לטענתם!).

Czerniak

New member
ולכן הפטנט הבא

מזמינים אספרסו, עם כוס קרח בצד ומים. מערבבים את הכל ומה יצא? אמריקנו!

sweetdreams

New member
בדיוק מה שאני עושה..

לך תסביר לאנשים שאספרסו עם קוביות קרח זה *לא* מה שהם קוראים לו קפה קר.

Tintin115

New member
נתקלתי בזה בהרבה מאד מקומות בארץ

בהולנד המחיר הוא זהה. יחד עם זאת, בהרבה מקומות בהולנד מתקמצנים לך על האספרסו. כבר יצא לי מספר פעמים לשלם על תוספת אספרסו כשרציתי קפוצ'ינו מחוזק. בארץ לא עושים לך חשבונות כאלה.

לא מפתיע במיוחד

ותואם את מה שניראה כמו הגישה הכללית של הלאביט - "אנחנו יודעים הכי טוב ואנחנו הכי טובים ותגידו תודה שאנחנו נותנים לכם לקנות את הקפה שלנו במחירים הגבוהים שלנו כי בכלל לא מגיע לכם".
ובלי קשר - הקטע של קפה קר יקר יותר הוא מעצבן תופת גם בלי קשר ללאביט, ואת צודקת לחלוטין. ממליץ גם אני על אימוץ שיטת ה"מקיאטו כפול ארוך וכוס עם קרח בצד".

למעלה