אכלתי אתמול בצהריים במסעדת אלבמה בנתניה.

אכלתי אתמול בצהריים במסעדת אלבמה בנתניה.

עד עכשיו קשה לי להגיע למסקנה אם אהבתי או לא, אם שווה או לא...
הלכתי עם ציפיות גדולות. לא סבלנו אבל גם ממש לא הצלחתי להבין את ההתפעלות הגדולה שמלווה את המסעדה הזו כבר כמה שנים. מסעדה בה צריך [עדיין] להזמין שולחן לפחות שבוע מראש...
לקחנו 3 תפריטי טעימות - 130 ש"ח לאדם. קיבלנו 4 מנות חלוקה, כשכל מנה היא למעשה מנה אחת לשלושתנו. [בתוספת מחיר אפשר היה לקבל גם מנת שייטל ופילה עם פרוסת כבד אווז זעירה שבזעירות].
המנות היו צוואר לבן מעושן, אסאדו [מצוין], סינטה פרוסה מדיום, ומה שהם קוראים נתח קצבים שלא נראה או נטעם כנתח קצבים אלא הינו הפס הארוך החצי שומני לאורך הפילה שמנקים אותו כשרוכשים פילה שלם. לטעמי, פחות טוב מנתח הקצבים המקורי מהסרעפת.

המלצרית טענה שכל מנה ל-3 אמורה להיות כ-300 גרם. בפועל, ולדעתי האישית, לא נתח הקצבים ולא הצוואר הגיעו למשקל זה. אולי. הבשר היה בהחלט טוב למרות שמקורו מעגלים ולא ממבכירות. אבל לא משהו מיוחד במינו.

לשולחן מוגשים גם צלוחיות קטנות של כרוב חמוץ, שעועית מבושלת עם נתחי אסאדו וסלט ירקות. אפשר לקבל רפיל. תפוחי אדמה מהאש מוגשים עם האסאדו. תולעת לבנה קטנה בושלה עם השעועית וכנראה הגיחה ממנה בבישול. הפניתי את תשומת ליבם בחיוך אבל ציינתי גם שזה יכול לקרות גם במטבח הביתי [מניסיון] וזה בלתי נמנע.
השירות היה חביב וענייני והאווירה במסעדה הייתה נעימה.

הייחוד הוא האפשרות להביא שתייה מהבית וזה בהחלט מביא לחיסכון בהוצאה הכללית.

לסיכום - למעט האסאדו כל שאר המנות היו מנות שאני מכינה על גריל הפחמים הביתי, לא פחות טוב ובטח יותר זול. לא מאמינה שאגיע לשם שוב למרות קרניבורותי הידועה אבל מניחה שמתאים מאד למי שאין לו גריל ביתי או מעשנה ביתית.

לא נפילה, ממש לא, אבל גם לא התרוממות נפש....
 
ודה על הדיווח..אני מהייתה מגיבה אחרת אם הייתי מוצאת תולעת

במנה שלי..
לדעתי זה לא משהו סביר כשנותנים תשומת לב לחומרי הגלם ומנקים אותם כראוי.
איך הם הגיבו כשהערת להם על האורחת הלא רצויה :) ?
 
תאמיני לי שאני נותנת תשומת לב רבה במטבחי הביתי

לחומרי הגלם ומנקה אותם כראוי אבל לא מעבירה כל שעועית ב-MRI לבדוק אם מתחבאת בה תולעת...זה משהו שיכול לקרות. היות והערתי בחיוך קיבלתי תגובה מחוייכת. ממש לא משהו שהיה שווה עבורו להעכיר אווירה. שלא לדבר שממילא זו לא הייתה ארוחה חלבית אז הנוכחות ה'בשרית' הנוספת לא ממש הזיזה לי, מה עוד שהיא הייתה כבר מבושלת...אם הייתה זזה, אולי היה יותר מזיז לי

ובינינו, שאוכלים חלזונות ושבלולים ושאר רמשים, מה כבר ההבדל?
 
אולי אני רגישה לזה יותר בגלל הצמחונות..

אני הייתי מעדיפה אותה זוחלת...כנראה שהייתי יוצאת ומשחררת אותה בגינה
 

גסטרו

New member
פתו גם בצהרים ? או רק בששי? ולחם היה ?

קבענו לציין שם יציאה לגמלאות של קולגה - אברר יחסו לתולעים
 
צהריים כמסעדה רק בשישי ושבת. אירועים מיוחדים עד 40 איש,

אפשר לערוך כל השבוע בצהריים בתיאום מראש כמובן.
לחם לא היה וגם לא היה חסר. בשר נטו, כולל התולעת
 
קצת מבאס

בשר בעישון אמור להיות חוויה אחרת מאשר כזה שנעשה על גריל פחמים וחבל שזה לא היה המצב.
 
הבשר המעושן היחיד היה הצוואר הלבן והוא באמת היה שונה.

בעצם, אולי גם האסאדו אם כי הוא נטעם כבשר בצלייה איטית וארוכה. הסינטה והנתח קצבים היו בוודאות על הגריל. יש להם מעשנה עם 3 דלתות ובכל אחת סוג אחר של צלייה.
 

החתולית

New member
מי יודע למה נוצר הייפ סביב מסעדה ?

רעיון נחמד למחקר קטן: איך נוצר הייפ סביב מסעדה? ואיך מתמודדות איתו מסעדות שונות?
 
זה מקום שהתחיל עם חלום ואהבה של בשר

בשנים הראשונות כאשר דובי היה מפעילא ת המקום ונמצא בו כל יום זאת הייתה חוויה, אירוח מכל הלב, מבחר של מנות מיוחדות שיצאו לשולחונת (המבורגרים קטנים עם חרדל חריף,קישקע עבודת יד) ובשרים שבאמת השתנו כל הזמן עם תשומת לב לכל נתח ונתח.
אחרי שהמקום עבר לידי החתן שלו הוא התחיל להיות יוצר "מסעדתי" התפריט הפך ליותר מהודק וסגור ובשנים האחרונות על הארוחות שלי במקום היו זהות- בשר טוב מטופל בצורה שמוציאה ממנו את המכסימום, סלט ירוק שאני מכור אליו תבשיל שעועית מלא בשר שכיף שלקוע בתוכו, לטעמי המקום מציע עדיין אירוח נעים והעובדה שאתה מביא את השתייה והיין לבד עושה את המקום למשתלם בכלל.
אני עדיין מעדיף לשבת בכוך הקטן והנעים באזור התעשייה בנתניה מאשר בהיכל בשרים נוצץ ומעוצב בתל אביב, אני חושב שהתחושה החמימה הזאת היא האחראית להייפ
 
שים לב שבסופו של דבר תחושותינו זהות רק נכתבו במילים

אחרות. מה שאינני מבינה זו ההתפעלות מהסלט...סלט ביתי רגיל עם רוטב סתמי ואפילו חמוץ מדי.
 

אייבורי

New member
כי האוכל נהדר

&nbsp
מעולם לא אכלתי את העיסקית הקטנה, אנחנו תמיד לוקחים את הגדולה
הסינטה שלהם לרוב יוצאת אלוהית
הצוואר המעושן מושלם.
התוספות חביבות
והעובדה שאתה מביא אלכוהול חופשי מהבית יוצרת מקום שהוא נעים, כיפי (לרוב חבורה של 6 זה יותר שמח)
ויחסית לא יקר.
 

קליספרה

New member
אני חושבת שזה פשוט תלוי

בהבנה שלך בבשר
להדיוט כמוני - קיבלתי בשר שהיה רובו ככולו טעים עד מעולה
נהנתי מכל ביס, נהנתי מהאווירה, המחיר סביר
תוצאה סופית - עוד פעם
 
מה היית אתה עושה אחרת? דורש פיצוי?

עושה מהומה? הערתי את תשומת ליבם ברוח טובה והמשכתי הלאה...
 

AMITAPUZ1

New member
בפעם האחרונה שקרה לי משהו דומה ׁ( שערה באורז...)

התנהגתי בדיוק כמוך
הבעייה שאני ממש לא מרוצה מעצמי.
 
שערה באורז זה תוצאה של עבודה בלי כיסוי ראש. זה שונה

כי זה תלוי במסעדה. גם תולעת חיה בחסה זה מצב שהמסעדה צריכה ויכולה למנוע ע"י שטיפה דקדקנית. תולעת קטנה שבונה ביתה בתוך השעועית ויוצאת בעקבות הבישול - לדעתי, זה לא תלוי במסעדה. אלא אם קנו שק שלם של שעועית מעופשת ומתולעת...
 
למעלה