רולא החיפאית

בוטנלי

New member
רולא החיפאית

הרבה זמן לא כתבתי כאן... אמנם קוראת פה אבל לא אכלתי בשום מקום ששווה ציון יוצא דופן...
אז סוף סוף הגענו לאכול ברולא המסעדה הערבית שפתחו בכרמל (או על פי הקבלה שלהם "רולא מטבח לבנטיני")
ושמחה שיש על מה לשתף.
המקום הקטן שהיה פעם קפה נטו עכשיו מנוצל הרבה יותר טוב מבחינת מרחב ומקומות ישיבה והעיצוב סולידי, חוץ מכמה תמונות בערבית ועציצי תליה בפלסטיק ירוק שמסגירים קצת לבנטיניות. נעים לשבת מול החלונות הגדולים באויר של הכרמל.
הזמנו:
חומוס חיפאי (25), קבב חלבי(78), אלבאשא (68), לחם בעג'ין בלדי 48), אספרסו קצר (9), אספרסו ארוך (11) וכנאפה (38).
הכל היה מצויין. החומוס- אחד הטובים, היה מסודר יפה עם קצת טחינה וקצת סומאק והגיע עם פיתות חמות.
לחם בעג'ין היה נחמד מאוד- תערובת בשר על בצק. מנה די בטוחה מבחינתנו שיכלה להמריא קצת יותר עם טחינה או משהו יותר 'רטוב'.
העיקריות היו מושלמות-
הקבבים שמנמנים ומגיעים על מין פיתה ולמרות שהמלצרית אמרה שהוא חריף הוא בכלל לא היה לנו חריף, אולי מעט פיקנטי- מאוד נהנינו ממנו. האלבאשא זה מנה עם כיסוני שוש בארק וקובה ערבי, פעם ראשונה שאני אוכלת אוכל כזה (מכירה את הקובה העירקי והכיסונים הרומניים ששניהם לא קשורים לכאן בכלל). כולם שחו ברוטב יוגורט. מנה מקסימה וטעימה טעימה.
הכנאפה!! ואוו איזו כנאפה!!! עד עכשיו האהובה עליי היתה הכנאפה של פטרה הלבנונית וכאן היא שונה, הרבה פחות מתוקה ובדיוק לטעמי. הייתי אוכלת כזו כל יום

בקיצור- שמחה שסוףסוף מילאו את הנישה המקופחת הזו של מסעדה ערבית טובה (ולא מזרחית כפי שיש לנו בשפע), אני לא יודעת אם המנות "מונגשות" לחך של מי שלא גדל על האוכל הזה, כמו שעושים לנו עם מסעדות אסייתיות, אבל כל המנות היו טעימות טעימות- למעשה בילינו את הדרך חזרה הביתה דנים בסוגיית "איך לבחור פעם הבאה מנות אחרות ולוותר על אלה שכבר אכלנו".
אגב- השירות היה בינוני, לא יותר. המלצריות לא עזרו לנו במיוחד בבחירת מנות וחבל כי לקרוא את התפריט אני יודעת... מצפה מהמלצרית לתת לי יותר ממה שהתפריט נותן.

ממליצה מאוד!!!
 
מתי ירימו את הכפפה ויתנו לך לנהל את הפורום? גם נעימה לכולם

גם ממה מסינה באוכל. אני בעדך!
 
תודה רבה על המחמאה אבל גם ממש אין לי זמן בין העבודה לתואר

וגם אני חושבת שהניהול הקיים עושה עבודה טובה.
&nbsp
 

בוטנלי

New member
גם לי. קשה עם דברים טעימים שנמצאים קרוב לבית...

ואני עוד בחופשת לידה
 
מזל טוב :)

אני שונאת גבינת עיזים ולכן נמנעתי מאכילת כנאפה...
&nbsp
ואז הייתי בטיב טעם (הגדול בראשון- איפה שאני גרה) ויש שם מן דוכן של דרוזים שמכינים חומוס, עלי גפן, טאבולה וכו ובסופש הם מביאים גם ממתקים (אישתו של הבעלים מכינה- כנאפה וכל מיני סוגים של בקלוואה).
הריח היה ממש טוב וטעמתי ומאז אני לא יכולה להפסיק :)
&nbsp
יצא לי לאכול בעוד כמה מקומות (בן הזוג הביא מטירה והיה ממש טעים, בעכו היה לא משהו) אבל אצלם באמת הכי טעים...
אני אוהבת שהיא מתוקה ויש הרבה מהסירופ...
&nbsp
עכשיו אני יושבת בעבודה, רעבה, מחכה ומפנטזת על כנאפה....
 

בוטנלי

New member
טוב ממש דגמת הרבה בהתחשב בזה שאת חדשה בתחום הכנאפות


יותר קל לשבת בעבודה ולפנטז על אוכל מאשר לגור מרחק קצר מידי מאחת כזו (ועוד אחרי אימון עם קרייבים של הנקה, מלאן תרוצים)...
אגב גם הכנאפה של יפו תל אביב ממש טעימה, אבל שם הטעם של הגבינת עיזים מאוד דומיננטי. כנראה שלא תאהבי.
ותודה...
 


חחח
זאת התקדמות בכיוון הנכון...
טעמתי לראשונה לפני שנה ככה...
&nbsp
אם טעמה של גבינת העיזים חזק, כנראה שלא אוהב אותה אבל תודה על ההמלצה (והאזהרה)
 

pix37

New member
כיף שחזרת !

הדיווחים על המסעדה הזו מבלבלים אותי ובסוף לא תהיה לי ברירה אלא לגשת בעצמי ולנסות להתרשם בעצמי.
 

בוטנלי

New member
תודה.. ולך על זה!


זה לא שזו נסיעה משוגעת בשבילך

מאז שאכלנו שם אני מחפשת תירוצים לחזור...
 
למעלה