יום כיף בעכו וסעודה ב"אורי בורי"

Meirav Flum

New member
יום כיף בעכו וסעודה ב"אורי בורי"

לכבוד חופשת חול המועד, ועל מנת לשבור את מסורת הרביצה על הספה בחג, החלטנו אמא שלי ואני לתפוס רכבת ולהצפין עד לעכו ליום כיף בעיר העתיקה.
הבוקר התחיל בזה שלא התעוררתי ונמשך בריצה לאוטובוס ופספוס הרכבת המתוכננת בגלל תורים מטורפים בקופות אך על אף העיכובים הגענו לעכו כשמצב רוחנו מרומם בציפיה לבילוי המשותף.
הסתובבנו לנו בשוק, התפעלנו ממבחר הדגים ופירות הים הטריים שנפרשו לפנינו אך רצינו מקום שגם מנקה ומבשל אותם. הגענו ל"אורי בורי" באחת והמקום היה מפוצץ. מאחר ולא הזמנו מקום נאמר לנו לנסות ולשוב אחרי שלוש אז אולי ימצא לנו שולחן והחלטנו לחזור לשוק.
בגזרת המציאות בשוק- קילו קפה קלוי לא טחון מתערובת של ערביקה בקליה כהה ובעלת ארומה עמוקה יחד עם אתיופיה בקליה בהירה עם ארומה מתקתקה במחיר המדהים של 50 שקלים (בתל אביב אני קונה יחסית בזול באמיגו קפה ב-140 ש"ח לקילו ועד היום זהו הקפה הכי טעים לנו). זעפרן במחיר 25 ש"ח לשקיק שאני לא בטוחה שזו כזו מציאה מאחר ובדיעבד הריח שלו קלוש והוא אינו מוריד צבע על היד (זה מה שקורה כשמקשיבים לאמא שאומרת- שווה, ולא בודקים לבד) ו-100 גר' תערובת פלפלים ארבע העונות ב-15 ש"ח (משום מה בתל אביב כבר הרבה זמן אני לא מוצאת תערובת במשקל ולא במטחנה אבל יכול להיות שאני לא יודעת איפה לחפש).
כשהרעב התגבר עצרנו במאפיה עם מגש כנאפה מגרה בכניסה והחלטנו לתת לרגלינו לנוח. אמא שלי היא עוף מוזר- לא אוהבת מוצרי חלב. את מנת הכנאפה סיימתי לבד מאחר ולא היתה מוכנה לטעום ממנה וטוב שכך- זה היה כלכך טעים, חם, פריך, עם גבינה שנמסה בדיוק במידה ומתיקות לא משתלטת שאפשרה לי לסיים הכל לבד ולגרד את השאריות מהצלחת. החלטנו גם לקחת מגש עם מבחר בקלווה לדרך. אמא שלי, שומרת הכשרות הסלקטיבית, סרבה לעוגות הסולת אבל התלהבה ממבחר האיטריות הממולאות שהיו שם. נדגמו שכבות פיסטוק עם מי ורדים, אטריות העוטפות מילוי של אגוזים, שקדים ופסטוק (כל אחד בנפרד) ולבסוף גם שכבות בצק עלים עדין עם מילוי אגוזים (ולא לבלבל את אמא שלי עם עובדות חמץ בפסח).
בסיבוב השני בשוק כבר לא עמדתי בפני דוכן בו הכינו פיתות עבודת יד אל מול עינינו ולקחתי פיתה מקמח מלא עם לבנה ושמן זית. אמא שלי גם היא החלה לחוש ברעב ועצרה אותנו ליד דוכן פלאפל בכיכר בסוף השוק בו ראינו את אחד העובדים דואג למלא את השמן לא הפסקה בכדורים מהעיסה הירקרקה אך בקושי עומד בביקוש. כפשרה לפסח היא לקחה שקית עם כדורים בלבד ולא מנה בפיתה (ולא לבלבל לה במוח שחומוס זה חמץ). הכדורים היו חמים, נימוחים ואווריריים וניכר בהם שהם טריים וטוגנו בשמן טרי ולא עבש או שרוף. בהחלט מקום מומלץ גם מבחינת המחיר (10 כדורים ב-5 שקלים בלבד ושקית חמוצים בצד).

Meirav Flum

New member
ולביקור במסעדה

הגענו אחרי שלוש, עדיין היה תור בכניסה אך לבסוף נמצא לנו שולחן בחדר עטור שטיחי הקיר ליד החלון. ניתן לנו הסבר קל על קונספט הטעימות ולמלצרית הסבר על הקהל הקשה שעומד בפניה- אמא שלי שלא אוכלת מוצרי חלב כלל ולא אוהבת שום דבר נא ,ואני שואהבת מוצרי חלב ודגים נאים אבל לא אוהבת צלפים, חצילים ושאר מרעין בישין שהופיעו בתפריט.
לבסוף בחרנו מספר חצאי מנות שעונות על האהבות השונות שלנו וחלקן אפילו מתאימות לחלוקה. קיבלנו לשולחן לחמניה מקמח מלא עם פנחת חמאה. החמאה היתה יותר טעימה מהלחמניה וזו נשארה מיותמת על השולחן לאחר טעימת פרוסה בודדת.
מנה ראשונה היתה שרימפס נא מוחמץ בלימון ופלפל חריף- השרימפס עסיסי ומתקתק והשתלב טוב עם התחמיץ הפיקנטי, היה חסר לי משהו קריספי למרקם והכוסברה הקצוצה היתה מיותרת ולא מתאימה (ואני אוהבת כוסברה).
המשכנו למנת מעורב בייבי על הפלנצ'ה- בתפריט כתוב שהיא מגיעה עם פתיתים ואפונה אך אנחנו קיבלנו אותה עם סלט עלים ורוטב חמאה ושום בפנכה בצד. כמו כן המולים שמוזכרים בתפריט לא הופיעו בצלחת. קיבלנו מנה נדיבה של טבעות קלמרי ושרימפסים בודדים (ספרתי 4). פירות הים היו טריים והפלנצ'ה התאימה להם כצורת הכנה. הרוטב היה טעים והוסיף לטעמי, אמא שלי לא טעמה.
המנה הבאה היתה טבעות קלמרי מטוגנות שהגיעו עם מיונז וצ'ילי ועוד סלט עלים בצד. מאחר ובחרנו גם מנה של דג לדעתי היה יותר נכון להגיש אותה אחרי פירות הים על הפלנצ'ה אבל נו, טוב. לטעמי המנה היתה פחות מוצלחת וטעם הקלמרי נעלם עם הציפוי והטיגון אבל אמא שלי היתה מבסוטית (ושוב אף מילה על כשרות).
המנה הבאה היתה ברמונדי על הפלנצ'ה עם חוביזה ויוגורט ממיוחדי היום. הדג היה טעים ומתובל היטב אך לטעמי טיפלה צלוי מדי ואפשר היה להוריד אותו חצי דקה קודם. החובזה היתה טעימה אך מלאת שמן ותוספת של מג'דרה שהגיעה לצד המנה היתה קרה ולא נגענו בה. כשהמלצרית באה לפנות ושאלה אם לקחת אותה אמרנו כן ואמא שלי שאלה אם זה אמור להיות מוגש קר. המלצרית הזדעזעה לשמוע שהמנה היתה קרה וטענה שזה לא תקין אך שום דבר לא נעשה בנושא- לא הוצע לנו תחליף או פיצוי וזה גם לא בא לידי ביטוי בחשבון.
מנה אחרונה שהוזמנה מהעיקריות היתה מנת הסרטנים ברוטב שמנת עם אצות ים- טעמתי על קצה המזלג והמנה היתה כלכך מלוחה שלא יכלתי לאכול ממנה כלל. הפעם כבר קראנו למלצרית שתיקח אותה חזרה ולא רצינו מנה נוספת במקום. המלצרית הציעה להביא תפריט קינוחים ונענתה בחיוב יחד עם הזמנת כוס תה עם נענע. התה הגיע, תפריט הקינוחים לא, ולבסוף ויתרנו וביקשנו חשבון.
בגזרת השתיה נתנו לי לטעום מהגוורצ שהם מציעים בכוסות אך אני אוהבת יינות מתוקים וקלילים והיין הזה, נחמד ככל שיהיה, לא היה יין שיכלתי לסיים כוס ממנו אז ויתרתי. קיבלנו קנקן מים קרים בתחילת הארוחה אך כשביקשנו למלאו שוב הבקשה נשכחה והיינו צריכים להזכיר למלצרית כשהזמנו את התה.
לסיכום הארוחה- 230 ש"ח לפני טיפ על ארוחה לא מרגשת בכלל ושרות לא מצוין וחבל. יש לציין שלקראת אמצע הארוחה שלנו המסעדה התרוקנה והיה הרבה יותר שקט ורגוע אז אין הצדקה לחוסר תשומת הלב.
את הקינוח אכלנו בגלידריה של אורי בורי בהמשך הכביש- שתי מנות קטנות. האחת של קרמל מלוח ופטל לימון והשניה רק פטל לימון. גלידה מצויינת, מרקם מעולה ומתיקות שאינה משתלטת וגורמת לדביקות בפה בסוף והמחיר רק 15 ש"ח למנה קטנה. תענוג.

pix37

New member
כנאפה טובה ולא מתוקה מידי - זה אחד המאכלים המדהימים שיש

Meirav Flum

New member
לגמרי

לטעמי זו הכי טובה שאכלתי עד היום, ואני סופרת את המקום בעיר העתיקה בירושלים שאני תמיד הולכת לאיבוד בדרך אליו ותמיד כשמגיעים רואים אותם מוציאים מגש חם.

רזאי

New member
מחר אני בעיר העתיקה בירושלים.

יכולה לנסות לשחזר איפה הכנאפה הטובה?

Meirav Flum

New member
מסתבר שזה מקום ממש מפורסם

חיפשתי בגוגל ומה מצאתי:
http://www.haatika.co.il/category/געפר

בפעם הראשונה הגענו לשם כשהלכנו לאיבוד בשוק. אני חושבת שזה בחצי הדרך לכותל. המקום לא קטן- יורדים כמה מדרגות לחלל עם קירות מחופים קרמיקה ומראות שנותנות אשליה של גודל. שולחנות וכיסאות פשוטים, קופאי בכניסה שנותן פתק למה שהזמנת וזה מוגש לשולחן עם קנקן מיים וכוסות שכבר מחכים לשטוף את המתיקות. יש להם גם קיר של מגשי בקלוות מכל הסוגים ותמיד, אבל תמיד מלא שם בתיירים ומקומיים כאחד.

רזאי

New member
תודה. ננסה להגיע לשם מחר.

החתולית

New member
נשמע שעד אורי בורי היה יום נהדר

וחבל שהחוויה באורי בורי, היתה פחות טובה.
&nbsp
אני מסכימה עם השורה התחתונה שלך.

למעלה