על הבר ב"מסה" בשישי בערב

nadavhacohen

New member
על הבר ב"מסה" בשישי בערב

שבת שלום,

אז אמש דגמתי את "מסה" המפורסמת לראשונה, עם בת זוג. הזמנו מקום בשעות הצהריים של יום שישי, כך שמה שהיה פנוי זה על הבר-הובהר לנו שזה איזור מעשנים וקיבלנו זאת. יצוין כי על אף שמעשנים, זו לא "מחששה" ובהחלט אי אפשר לומר שמסריח או שחנוק. כך שאא"כ עישון פאסיבי מפריע לכם בערך מוחלט, גם לא-מעשנים יכולים לשקול לשבת שם.

לעניין האוכל, הזמנו 2 ראשונות, 2 עיקריות וקינוח אחד. בשתייה אני הזמנתי כוס יין אדום והגברת קוקטייל. היא ביקשה קוקטייל חמצמץ ובכל אופן לא מתוק, וקיבלה קוקטייל...מאד מתוק. הברמן החליף מיד למשהו אחר, שהיה יותר לטעמה. לגביי, הזמנתי כאמור יין והוא מזג לי בלי לומר איזה יין וכו'. גם מים שהוזמנו נשכחו בתחילה, והובאו רק בתזכורת. אפשר לומר שהוא היה בחור מאד נחמד ושירותי, אבל מקצוענות לעילא היא לא הצד החזק שלו.

בראשונות הוזמנו מנת "שקדי עגל עם טורטליני בטטה, קרם ארטישוק ירושלמי וציר בצלי פנינה" (72 ש"ח) כבחירת העלמה ו"כבד אווז "ולרונה" לימון, מוגש עם שוט של שוקולד חצוף" (88 ש"ח) כבחירתי. כמובן שטעמנו משתי המנות, והתגלה שהיא אהבה יותר את שלה ואני העדפתי את שלי :) במנת השקדים לא היה הרבה בשר, והוא היה מעט מלוח מדי לטעמי. עם זאת קרם הארטישוק והציר היו טעימים מאד, וסה"כ מנה טובה. מנת הכבד היא "מצועצעת", לא מעט מתיקות, אבל לטעמי טעים מאד-למעט ה"שוט" שלא הבנתי כל כך את תפקידו בכח ואת חיבור הטעמים.

לעיקריות הוזמנו "קוסקוס פירות ים בציר סרטנים וטימין לימוני" (168 ש"ח) כבחירה שלי, ו"רביולי כמהין, קרם לימון וזיתי טאסוס" (96 ש"ח) כבחירה שלה. הקוסקוס היה מעולה לטעמי, פירות ים טובים ברוטב מצוין, מנה בגודל טוב שרק תמחור מעט גבוה מדי לדעתי פגע בה. במחיר כזה ובמנה שבאה עם הרבה רוטב טוב, לא היה מזיק לתת איזו פוקצ'ה או חתיכת לחם לניגוב. לגבי הפסטה-כמהין אני פחות אוהב, אבל הרביולי היה עשוי מצוין, והגברת נהנתה ממנו מאד.

מנה אחרונה השארנו לברמן לבחור עבורנו, והוא בחר "ברולה סמיפרדו וטופי בננות" (54 ש"ח). קינוח פשוט אבל מצוין בטעמיו.

סך הכל השארנו 588 ש"ח לפני טיפ, חוויה חביבה פלוס-האוכל טוב, השירות מאד מסביר פנים. בסופו של דבר התמחור מעט גבוה מדי עבור התמורה, אבל אנחנו בישראל ולפחות ב"מסה" מקבלים תמורה בעד האגרה.

תודה על הדיווח

דווקא ממה שזכור לי ישנו ריח לא נעים של עישון כאשר עוברים ליד הבר אבל לא הייתי בארוחה במסעדה הרבה מאוד זמן, יתכן והמצב השתנה.
&nbsp
הגיוני שבמנת שקדים יהיה מעט בשר - שקדים הם למעשה בלוטות קטנות ולכן הן מורכבות בעיקר משומן.
בנוגע לשוט השוקולד, ממה שאני זוכרת יש לקחת לגימה בין כל ביס לביס כי המטרה שלו היא לחבר בין הטעמים השונים.
&nbsp
חבל לי שעדיין יש מסעדות שף בארץ שלא מחזיקות ברמנים איכותיים ותקריות כמו שתיארת מתרחשות. קוקטיילים מתוקים מדי הם רעה חולה בארץ ודווקא עם עליית המודעות לאלכוהול וקוקטיילים נראה שיש שינוי בתחום הזה, חבל שבמסה לא דואגים גם לעניין הזה.

הערה לגבי השקדים - זה נקרא שקדים אבל מדובר באחת

משתי בלוטות גדולות מאד - בלוטת התימוס והלבלב. לשתיהן קוראים בארץ שקדים. המרקם דומה לשומן אך אינו שומן והוא אחיד. זה לא שיש חלק שהוא בשר ולק הארי הוא שומן.
אשר למליחות שצויינה - השקדים המיובאים מדרום אמריקה מוכשרים ולעיתים אכן מלוחים מאד.

דז'ה וו חזק לשתיקת הכבשים

זה לא מדויק

הבלוטה אמנם נחשבת אחת הבלוטות הגדולות אך למעשה היא עדיין די קטנה. באדם לדוגמא גודלה הוא כחמישה סנטימטרים
כמו כן, הבלוטה מתנוונת ככל שהזמן חולף והניוון הוא בעצם הפיכת התאים לשומן.
אכן בעגל, הבלוטה אמורה להיות צעירה ופעילה ולכן לא בדיוק שומן.

מה שאת כתבת ואליו הגבתי הוא:

"הגיוני שבמנת שקדים יהיה מעט בשר - שקדים הם למעשה בלוטות קטנות ולכן הן מורכבות בעיקר משומן." אז זהו שלא - אין בהן בשר ושומן. הכל מורכב ממרקם שונה לגמרי, של בלוטה ורודה-בהירה, עטופה כולה בקרום דק. גם אם ברבות הימים חלק מהתאים הופכים לשומן, עדיין המרקם נשאר אותו דבר והבלוטה נשארת בלוטה...
בצרפת אגב, בלוטת לבלב העגל נחשבת מעדן RIS DE VEAU ומוגשת במסעדות יוקרתיות כמנה ברוטב מעודן ולא על האש...

השאלה היא מה הכוונה שלו במנה קמצנית

זו מנה ראשונה ולכן אני אישית הייתי מצפה לכארבע חתיכות. הוא לא פירט כמה הוא קיבל ולכן קצת קשה להתרשם.

Pixelss

New member
לדעתי לא סתם שקדי עגל הם תמיד ראשונה ולא עיקרית

מאוד קשה לאכול כמות גדולה מהם.
&nbsp
אנחנו מאוד מאוד אוהבים שקדי עגל ולא פעם הבחור מביא שקדים טריים לארוחת ערב ולא פעם יצא שהביא כמות של בערך שני שיפודים לאדם והרגיש לנו יותר מידי.

Pixelss

New member
אנחנו מאוד מאוד אוהבים

מזמינים בכל הזדמנות וגם מכינים לא מעט בבית.

נקרא טוב

לי גם יש זכרון די מעושן מהבר של מסה...
&nbsp
מסכים מאוד שבמסה אומנם יקר, אך יש תמורה מורגשת מאוד.
&nbsp
תודה על הדיווח.

למעלה