ביקורת מסעדת מול ים

Surrealistical

New member
ביקורת מסעדת מול ים

כבר עבר כמה זמן מאז שהלכנו לשם אבל האירוע עדיין זכור לי טוב..
כידוע מדובר במסעדה מאוד יקרה וההחלטה ללכת אליה התגבשה אחרי דיבורים רבים על לאכול לובסטר ולכבוד היום הולדת של בן זוגי.
מתברר שלמסעדה יש שומר שלוקח את הרכב ומחנה אותו אבל לא ידענו את זה בזמנו וחנינו בחניה סמוכה. התכוונו להתלבש יפה לאירוע אבל יצא כך שבאנו לשם בבגדים הכי מכוערים שלנו (סיפור ארוך ללמה זה קרה) ואני חייבת לציין שאיך שנכנסתי לשם כמעט ישר הרגשתי מאוד לא במקום. במילים אחרות המקום יצר אצלי רושם פלצני.
השרות היה טוב ונראה לי ששם נתקלתי במלצרית הכי מקצועית שאי פעם שירתה אותי. אפילו קשה לשים את האצבע ללמה היא יצרה רושם כזה, זה לא היה בשרות שלה אלא יותר ביחס הכללי שלה כלפינו. יש להם גם מלצר יינות, אבל בשירותיו לא השתמשנו כי שנינו לא שותים יין.
אני הזמנתי לובסטר בחמאה ובן זוגי הזמין לובסטר על הגריל. המנה שלי היתה טעימה אבל שנינו החלטנו שהמנה שלו יותר מוצלחת. גם לקראת הסוף של המנה שלי כמות החמאה כבר עלתה לי לראש והטעם הפך לקצת מגעיל...
הזמנו גם קינוחים ואני מודה שאני לא זוכרת איזה קינוח הזמנתי אבל הוא היה טעים (אבל לא למחיר המופקע שלו) ובן זוגי הזמין קינוח של 7 סוכריות שוקולד שהתבררו כמגעילות ושהמחיר לא היה פרופורציונלי לאיכות בכלל. אני עדיין מופתעת שמסעדה בעלת שם כל כך יוקרתי מגישה משהו כל כך לא טעים. 45 ש"ח על 7 סוכריות שוקולת שפחות טעימות ממה שניתן לקנות בסופר. די מעצבן.
כששילמנו נתתי את הכרטיס אשראי שלי והמלצרית חזרה אחרי כמה דקות ושאלה אם יש לי דרך תשלום נוספת. עניתי לה שלא והיא הלכה. החזירו לי את האשראי ונראה שהכל הסתדר. כשבאתי לצאת שאלתי את המארח אם היתה איזשהי בעיה עם האשראי, הוא ענה לי בפרצוף מעוצבן (ועם הבעה כאילו הוא מת שאני כבר אעוף לו מהפנים) שלא. ממש לא אהבתי את זה ובהמשך התברר שלי שהאשראי שלי הגיע למסגרת שלו והם החליטו לפצל אותו לשתיים בשביל שהתשלום יעבור. לי נראה כאילו הם היו צריכים לשתף אותי במידע הזה, והעובדה שבחרו שלא לעשות זאת והיחס ביציאה נתן תחושה די מזלזלת.
לסיכום, החוויה היתה מורכבת מתחושות טובות ופחות טובות. האוכל טעים אבל יקר מידי לאיכות, במיוחד ובמיוחד הקינוחים. הקינוח של בן זוגי לדעתי לא היה שווה אפילו חצי מהמחיר.

תודה על הקריאה.

החתולית

New member
על הדיווח

מסעדת מול ים היא אחת המסעדות היקרות בארץ, אבל תמורת המחיר מקבלים חומרי גלם משובחים שבמסעדה יודעים לטפל בהם נכון.
&nbsp
אני משערת שסוכריות השוקולד היו צלחת הפרלינים של מול ים. אנחנו נהננו ממנה מאד, ולטעמנו הפרלינים שהוגשו לנו היו טובים, איכותיים והוכנו נכון.
&nbsp
מול ים היא מסעדה קלאסית לעסקיות צהריים, במיוחד בסופי שבוע. במחיר של פחות מ- 200 ש"ח מקבלים ארוחה משובחת, שירות מצויין, וחוויה מהטובות בארץ לטעמי. חבל שאתם נהניתם פחות.

salo22

New member
תודה על הביקורת והשיתוף

בהתחלה היה נראה לי שעניין כרטיס האשראי מוזר מצידם, אבל הם שאלו אותך אם יש לך אמצעי תשלום אחר וענית שלא, אז מה ציפית שיעשו? למה לא שאלת מה הבעיה ?
לגבי הפרלינים, מה לא היה מוצלח בהם ? יש לכם ניסיון עם פרלינים איכותיים או אולי פשוט זה משהו שלא יא כל כך לנסות או אולי גם לא הכיוון והטעם שלכם בשוקולד ובמתוק ? מול ים אמורים להיות טובים וראויים עם הפרלינים שהם מכינים, זה לא צריך להיות מוצר להשוואה לסופרים, שם ב 99% אחוז מהמקרים רמת השוקולד נעה בין נמוכה במקרה הטוב לנמוכה ביותר במקרה הרע.. אולי פשוט עניין של טעם וריח וגם פחות היכרות עם עולם הפרלינים ?

Geralt of Rivia

New member
הסוכריות זו צלחת הפרלינים שלהם?

אם כן, אני מצאתי אותה נפלאה. בדרך כלל אני לא עף על פרלינים, כי לרוב פרלין הוא פרלין, אבל הפרלינים של מול ים היו גם מיוחדים וגם מאד מאד טעימים. אולי השתנה משהו מאז ביקרתי שם לאחרונה.
דווקא מהלובסטר לא התלהבתי, אנמי משהו. מנות הדג שם יותר לטעמי (וכמובן האויסטרים אם אתם בעניין).

אני יכול לומר לך שגם כשאני מגיע לשם בבגדים די יפים אני מרגיש קצת לא במקום. תמיד מרגיש לי שבמקומי אמור היה לשבת שם מישהו עשיר יותר, מעונב יותר, שמבין ביין ויכול לספר שבניו-אינגלנד הוא אכל לובסטר יותר טוב. ואנוכי איש-פלאפל פשוט :)
אבל טעים אז אני חוזר.

Surrealistical

New member
באמת??

מוזר לי לשמוע שיש אנשים שאהבו את זה. אני לא ענינת טעם, במיוחד לא במתוקים, אבל את זה אפילו לא יכולתי לאכול.

mb196

New member
גם לי מנת הפרלינים זכורה כנהדרת

במיוחד ריבוע הטופי המתוק-מלוח , נהדר!

>ודה על הדיווח...

לי אישית אין כל כך מה לאכול שם (אני צמחונית...).
ואני דיי סולדת ממקומות פלצנים/סנובים...
&nbsp
אולי אם הייתי אוכלת פירות ים ודגים הייתי מוציאה סכום כזה כדי לטעום איזה משהו מיוחד אבל אם הייתי מקבלת יחס כמו שתיארת, כנראה שלא הייתי חוזרת גם אם האוכל היה מושלם...
&nbsp
בקשר לאשראי, מסכימה עם סאלו...
בהתחלה גם אני חשבתי שזה לא בסדר אבל לדעתי את גם כן קצת אשמה כי הייתי צריכה לשאול אם יש בעיה...
ועדין, אני לא חושבת שהם היו צריכים לקחת על עצמם את ההחלטה לפצל את התשלום...
&nbsp
אני חושבת שיצאת בהרגשה כזאת כי כל הערב לא התנהל מלכתחילה כמו זצריך (מה שכתבת על הבגדים) ואול גם היית רגישה יותר ליחס כי הרגשת לא במקום...למרות שחברי שהיו שם תיארו גם כן יחס סנובי ולא נעים...
&nbsp
בכל מקרה, מזל טוב לבן זוג ומקווה שהחוויות הבאות שלכם יהיו נעימות יותר...

אבל למה שלוש נקודות אחרי כל משפט?

מצטער, אני חייב.
&nbsp
און-טופיק: לא ברור מה הבעיה עם לפצל את החיוב. כאילו, היו יכולים להגיד - אבל למה זה חשוב או מפריע באיזושהי צורה?
מי שמחפש סנוביות, או כל תכונה אחרת, ימצא אותה. זה בטח עדיף על מלצרים שמנסים לדחוף בכוח מנות, או שמתיישבים לידך רחמנא ליצלן.

כי ככה בא לי

לדעתי הם היו צריכים לעדכן אותה שהיא הגיע למסגרת ולתת לה להחליט איך לשלם. כמו כן, כתבתי שגם היא הייתה צריכה מה פשר השאלה.
&nbsp
אישית, העדיף מלצר שיהיה עובר נחמד וישב לידי מאשר סנוב ומתנשא. לא רואה הבדל בין מלצר סנוב למלצר שדוחף מנות מכיוון ששניהם גורמים לי תחושת אי נעימות ואי נוחו ואני לא מעוניינת לבלות במקום כזה.
דווקא צויין בביקורת שהמלצרית הייתה מקצועית.
&nbsp
כתבתי גם שכנראה היא הייתה רגישה מידי מראש בגלל הבגדים וכו ולכן אולי מעט הגזימה.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא חושבת שאמורים לצאת ממסעדה בהרגשה כזאת וזאת דעתי.

מסכים עם השורה התחתונה

אני די בטוח שתשובה אחת של מישהו אחד - וקראתי מחדש את הביקורת, זאת התלונה האמיתית היחידה כאן על נושא השירות מלבד "יצר אצלי רושם פלצני" שיותר אמורפי מזה אין - לא היתה עוצרת אותך. בתכל'ס היא לא היתה מרוצה מהאוכל וזאת זכותה כמובן. מן הסתם כשמשלמים כ"כ הרבה ולא מרוצים מהמוצר, כל השאר כבר יקבל הגברה.
נראה לי שאת התלוננת יותר על השירות ממנה, למען האמת.
אני לא חושב שנתקלתי כאן אי פעם במלצר מתנשא. איך ילד בן 22 יכול להתנשא על מישהו? הלוואי שהיו כאן מלצרים שיש להם איזשהי סיבה לזה. המודעה כתובה בלשון זכר ומופנית לשני המינים.

מעולם לא אכלתי שם ותגובתי התבססה על הביקורתשל פותחת השירשור

ושל כמה מחברי שיצאו בהרגשה דומה.

ילד בן 22 בהחלט יכול להיות מתנשא ולא נעים, לא יודעת אם יש שם כאלה וכניראה שלא אבדוק זאת גם.
עובדה שהמארח (לא יודעת מה גילו וזה לא משנה לדעתי) גרם להם להרגיש שהוא רק רוצה שילכו משם כבר.
לדעתי זה לא תקין בשום מקום ובטח שלא במסעדה שבעים לבלות בה בסהכ ערב נעים.

רוזי, סגרי עניין. חבל להתווכח על משהו תיאורטי שלא את חווית.

ביקרתי במקום עשרות פעמים והלצרים אינם סנובים! כן, הם מאד מאד מקצועיים אבל עם זאת נעימים מאד. ואני תמיד מגיעה בבגדים הכי פשוטים....אין קשר.

קודם כל זה לא היה וויכוח אלא דיון.

התגובות שלי התבססו על ההתרשמות של שני זוגות חברים וביקורת של בן זוגי ומשפחתו.

שלושת הביקורות שלהן היו מאוד דומות לשל פותחת השרשור ואודליה ואופיינו ביחס לא נעים ומתנשא ותחודת אי נעימות כללית.

נכון, זה עזר לי לפתח עמדה לא כל כך אוהדת כלפי המקום ואין לי כל חשק לבקר שם.

אני מבינה שאת נהנת שם ולכן את מרגישה צורך להגן על המקום אבל זאת עדיין לא סיבה לסגור את הדיון.

רזאי

New member
הייתי שם כמה פעמים בכמה הרכבים,

כולל עם ילדים צעירים. היחס היה תמיד חביב ונעים. אני זוכרת שאפילו ציינתי את זה במיוחד. במסעדות פחות יוקרתיות חוויתי יחס מתנשא, ושם תמיד היו מקסימים.
בעניין האוכל- חומרי הגלם שם מעולים, אבל אני לא מתפעלת מהיצירתיות שלהם. תמיד אעדיף לקחת מנה כמו חצי לובסטר, בה העיקר הוא האיכות של הלובסטר ולא של השף. לעומת זאת, הקינוחים תמיד מופלאים. כל פעם אני מזמינה קינוח אחר ומתמוגגת. הלוואי שקונדיטורית הקינוחים שלהם היתה חלק מהמשפחה שלנו והיינו נהנים מהקינוחים שלה במפגשים משפחתיים

החתולית

New member
כך גם אצלנו

אכלנו עסקיות צהריים במול ים שלוש פעמים. השירות תמיד היה מקצועי ונעים, האוכל מצויין מחומרי גלם משובחים, וכך גם והיין.
&nbsp
דרך אגב, פעמיים חגגנו שם בזוג, ואחרי ששמעו אותנו מאחלים אחד לשניה ולהפך, קיבלנו יין קינוח ע"ח הבית בצירוף איחול קטן.

Surrealistical

New member
אבל שאלתי אם יש בעיה

אפילו רשמתי ששאלתי.
פשוט שאלתי לקראת היציאה, כי לא הספקתי לחשוב לשאול באותה הדקה. תראי, כל העניין נתון לפרשנות אישית. אני למשל בכלל לא אהבתי את היחס. אולי יהיו אנשים שלהם לא תיהיה בעיה עם זה.
כן, אני גם לא אוהבת מקומות סנובים, אבל כמו שאמרתי: הכל למען הלובסטר

החתולית

New member
מה ההגדרה שלך לסנוביות?

אילו מסעדה יקרה ויוקרתית, לא היתה מספקת חווית שירות ואווירה בהתאם, הייתי חושבת שזה לא ראוי. המחירים של מול ים, מחייבים שירות מצויין, לא פחות מזה.
&nbsp
במסעדות ברמתה של מול ים, יש לצפות לעיצוב מוקפד ושירות מאד מקצועי ומוקפד גם הוא. אנשים בדרך כלל מתלבשים יפה למסעדות כאלה, כפי שמתלבשים יפה לתיאטרון או לאופרה (להבדיל למשל מיציאה לסרט). בחו"ל יש למסעדות כאלה קוד לבוש.
&nbsp
תיארת שירות מקצועי. האם זה נתפס בעיניך כסנובי? (שואלת כדי להבין, לא מתריסה, חס כרפס).

Surrealistical

New member
מקצועי? ממש לא!

אמרתי שהמלצרית היתה מקצועית. אבל היחס בתשלום לא היה מקצועי והיחס ביציאה היה ההפך ממקצועי.

למעלה