פטיסרי ג'רלד - אבן גבירול תל אביב

salo22

New member
פטיסרי ג'רלד - אבן גבירול תל אביב

חזרנו לזירת הפשע לאיסוף קינוח הביתה אחרי טראק דה לוקס. אני חושב שהמקום בדרך להפוך לסוג של מוסדון קינוחים יציב בתל אביב בעתיד, וכשקראתי קצת בסופ"ש ברשת הבנתי גם למה. כשהם התחילו, קצת עייפו לטעמי עם הסיפור של האבא שהוא קונדיטור 50 שנה והכל בהשראתו אממה הוא חי בשוויץ או משהו כזה, אוקיי, סיפור אישי נעים ותו לא. בסופ"ש הבנתי שאלון גולדמן המוכשר ביותר נמצא מאחורי הקלעים, ואז העניינים התבהרו יותר.
נראה שהמלצת פס הפיסטוק פטל הצליחה לי יותר מידי טוב
כי זה כבר הביקור השני בערב, שהפס מסתיים מאוד מוקדם.. אוקיי, אז לקחנו לנסות פס בחושה שוקולד ב 38 ש"ח, והלוואי שכל בחושות השוקולד ביקום ב 38 ש"ח היו מתקרבים לאיכות הזו, יפה מאוד. אני אשמור אמוני לפס הפיסטוק, אבל זוגתי חובבת המתוק בלי הרבה חמוץ, מצאה לצערי אהבה חדשה

עדיין בדיעה שהקינוחים האישיים שם, ובהרבה מידי מקומות בארץ, לא מדלוורים מספיק טוב, או מועדים להיט ומיס - משהו שוקולדי עגול עם מין מוס ברולה שוקולדי באמצע, לא ממש העיף אותנו, לא ישוב. לעומת זאת עוגת הגבינה האישית שמראה נקודות יפות של גרגירי וניל, הייתה לטעמי מופלאה וברמה גבוהה מאוד לז'אנר עוגות הגבינה, מה שגורם מחשבות לעתיד על פאי או פס גבינה גדול יותר אם יהיו. המחירים לקינוחים האישיים למיטב זיכרוני 28, קצת כבד ביחס לעבודה נהדרת שעושה לאורך כל הסופ"ש עוגת פס ב 38 ש"ח.
 

החתולית

New member
כבר כתבתי שהתאכזבתי בג'רלד

אבל היות שאני סומכת עליך ועל טעמך, יש מצב שאתן למקום סיכוי נוסף.
 

salo22

New member
לא חושב שהם נפלאים

אבל כן חושב שבמציאות הפטיסרי התל אביבית, שרמתה לא גבוהה בכלל (החבר'ה בקארם מעקמים עכשיו גבה, תעקמו..), המקום הזה לדעתי מוצלח יותר מהרגיל. אבל כמו שציינתי, היט ומיס, אנחנו מאוד אהבנו את ההיט, לא זוכר מה היו הדברים שלא אהבת שם, אבל בהחלט חושב שלאותם פסים בצד הויטרינה, יש פוטנציאל טוב ומחיר הוגן יחסית לתקופה.
 

החתולית

New member
גם בקארם לא נפלנו

בג'רלד אכלנו משהו עם קראמל מלוח שהיה שרוף ומריר, ועוד מאפה שלא הותיר רושם (לראיה, שכחתי מהו).
 

FiReBall

New member
אנחנו לא בפריז

ביחס למדינת ישראל, כנראה מדובר באחד המקומות היותר טובים.
&nbsp
אכלנו שם שני דברים - האחד טארטלט של קרם פטיסייר עם תותים שהיה טוב למדי, ואחר עם שוקולד לבן (בצבע ורוד?) שהיה אפילו יותר טוב.
&nbsp
בקארם, היכן שהייתי במקרה יומיים קודם, היה פחות טוב.
 
אולי לא

אבל מקומות ברמה לא חסר: בייקרי, דלאל, שמו (אולי זה פטיש אישי שלי) ומילק בייקרי ודא דא ודא החדשות.
קארם בעיקר עושים עוגיות טובות - כמעט הכל מוצלח מאוד. חלק מהעוגות גם סבבה - הפס של הקינמון פקאן מעולה לדעתי, וגם השוקולד פרג. אבל הרבה מהעוגות סתמיות ויקרות יתר על המידה. מחירי הקינוחים האישיים כרגיל מגוחכים - 16 שקל ומעלה לאקלייר?
 
לא רק שלך, גם אני מאוד אוהבת את שמו.

כשישבתי שיבה על אבי ז"ל, אחד מהחברים הביא עוגיות מאוד טעימות.
משהו עם ריבת חלב...
אני חושבת שהן היו מן אלפחורס קטנות או משהו כזה.
פשוט חיסלתי את הקופסה.
 

יצורה

New member
הורודה זו הג'ניפר - פנקוטה עם פירות יער

באמת אחת המוצלחות שלהם במחלקת הטראטלטים.
 

veredvered

New member
גם אנחנו ביקרנו שם שוב שבוע שעבר

ביקור שלישי או רביעי, כבר לא זוכרת.
לקחנו שוב את הטארט ברולה ששכחתי את שמו המיוחד..הבנתי שזה קינוח שוויצרי מסורתי.
הבצק הפעם היה ממש עבה (פי שניים מהפעמים הקודמות) והשכבת קרם למעלה דקיקה מבדר"כ. ממש מאכזב.
&nbsp
נלקחו גם כיפת שוקולד שהייתה מתוקה להחריד וחצי ממנה נזרקה.
ועד קינוח אישי של שוקולד בשכבות בצורת פס (מצטערת לא טובה בלזכור שמות) שהיה מוצלח יותר אבל כן לא משהו שאקח שוב.
&nbsp
&nbsp
הגענו למסקנה שאנחנו צריכים לתת למקום קצת הפסקה ולראות אם הדברים שם מתייצבים יותר ומישרים קו עם המוצרים במיוחד לאור המחירים הלא זולים של הקינוחים האישיים.
&nbsp
ובנימה זו, קיבלתי המלצה על אמיל פטיסרי במונטיפיורי - מישהו מכיר? ממליץ?
 
אמיל בסדר כזה

לקחתי כמה מקרונים שהיו במבצע של 3 שקל לאחד - המילוי הרבה יותר מדי קשה ממה שצריך להיות. אני מעדיף אותם נימוחים בהרבה והשכבה האמצעית היה פשוט עוגיה - לא קשה לאכילה אבל ממש לא נימוחה. במחיר מלא הייתי מתבאס.
הקינוח שוקולד היה יותר מוצלח, למרות שלקחתי משהו פחות לטעמי כי זאת היתה מתנה.
אחזור כדי לדגום את עוגות הפס - מתחבר מאוד למה שסאלו כתב על פערי התמחור בין העוגות לקינוחים האישיים.
 

salo22

New member
לא לעמוד בציפיות

השאלה די רחוקה מאנגלית, נגיד אם שחקן לא משחק טוב אבל הוא מתיימר להיות משהו מיוחד, אז he is not delivering..
 
הבנתי. בבחינת לא מספקים את הסחורה.

נראה לי פטיסריות ושאר מאפיות קטנטנות ומטריפות זה ה"סלק החדש" השנה?........צצות כפטריות אחר הגשם. או שאני פשוט לא מעודכנת?
 

salo22

New member
הסברת יותר טוב ממני


לגבי פטריות אחרי הגשם, לא יודע, אני חושב שתמיד יש חדשות וחידושים, אבל מה ששונה היום, זה שאנחנו כפר גלובלי קטן הרבה יותר ממה שהתרגלנו, אז מיד שומעים ויודעים על הכל והיח"צ אוכל הרשתי המעייף משהו, כמובן לא נותן גם לדברים להתפתח מעצמם או לחמוק בין האצבעות, אז הכל כמובן גלוי, ברור ובעיקר מאוד מדוסקס..
 

Meirav Flum

New member
כחובבת בצקים דגמתי שם מאפה

הגעתי בערב סוער במיוחד בדרך לאנשהו וחיפשתי פחממה ושתיה חמה. הכינו לי שוקו חם ע"ב מטבעות שוקולד מריר איכותי למדי והמאפה היה מאפה אישי מבוסס בצק קרואסון עם מילוי קסיס. הבצק היה טוב לטעמי- פריך, מתפצפץ, לא שמנוני מדי אבל בצורת המאפה די דחוס ולא אוורירי כמו קרואסון. לגבי קארם- הגעתי בעקבות כתבת 10 המאפיות או משהו בסגנון בעכבר ודי התאכזבתי. ניסיתי את ארוחת הבוקר של קרואסון עם שמנת וסלמון שהיתה קטנה מאד למחיר ולא מלהיבה במיוחד, ואקלר קרמל שהיה חביב אבל לא משהו שאחזור לשם בשבילו. אם אני כבר בנחלת יצחק אני מעדיפה הרבה יותר ללכת לבאבט.
 

rain7

New member
נצלש להמלצה על הקרמשניט של הבייקרי

טעמתי בסניף כיכר המדינה והוא היה אלוהי.
&nbsp
 

rain7

New member
ובאותה רוח- הקוראסון חמאה של לחמנינה

גם נוסה השבוע וללא ספק הטוב ביותר שאכלתי מחוץ לפריז :) בנחלת יצחק, לא בלפור.
 
למעלה