איטלקית חדשה ברחובות. פיאטו או Piatto. - מומלץ בחום.

azaria

New member
איטלקית חדשה ברחובות. פיאטו או Piatto. - מומלץ בחום.

ארוחת שישי לשישה סועדים. כל הנוכחים נהנו.

המקום חדש לחלוטין ויושב במקום שעד עכשיו לא הביא ברכה לדייריו. ישבו שם שיפודיה, בר סלטי בריאות, ועוד כמה שאני כבר לא זוכר.
נראה שהפעם הגיע דייר ברמה שונה. זו כבר ממש ליגה אחרת. וזה מתחיל בעיצוב החלל.
פתאום בהינף שיפוץ הפך המקום למסעדה שכונתית כייפית אי שם באירופה. הרגשה כמעט בייתית. משהו כמו ההבדל בין פאב בארץ לפאב באירלנד.
טבחים חובשי מצנפות בסגנון איטלקי מתרוצצים במטבח הפתוח, שולחנות בגדלים וצורות שונות מפוזרים באופן מאוד מרווח בחלל שמשום מה נראה גדול ממה שהוא באמת. הצוות מאוד שירותי ואדיב, וגם מקצועי ומכיר את המנות על מרכיביהן. דבר יפה עבור מסעדה שעדיין בשלבי הרצה. (לא הורגש בכלל)

המנות שהוזמנו:

פטה כבדים - מוגש בכדורים בגודל של כדורי גלידה. כדור אחד או שלושה.
זה יופי של ממרח כבדים בטעם כבד קצוץ. אולם פטה זה ממש לא. לא במרקם ולא בטעם. אבל אם מתעלמים מן השם השגוי, המנה טעימה ונעימה. מוגש כמובן עם ריבת בצלים וטוסטונים (פרוסות בגט קלויות). מן הטוסטונים ניתן לקבל תוספות חופשיות.

ארטישוק בגריל - מוגש עם קרם פרש, פסטו, פרמז'ן ושמן זית ישראלי. זוגתי נהנתה.

ברוסקטה - עגבניות, בזיליקום , שום, פרמז'ן, ושמן זית - גם כאן נרשמה הנאה.

בורטה מוצרלה - רוטב עגבניות, שמן זית מרוקאי, בלסמי מצומצם, ורבע בגט צרוב.
הגיע ככדור/בלון לבן קשור בסרט ירוק, בבריכה אדומה. יש יותר איטליה מזה? - וגם כאן ההנאה היתה רבה.

פיצה ביאנקה - שכשמה כן איננה. כי היא דווקא ירוקה למראה בגלל הרוקט המכסה את הכל. ומתחת לירוק מתחבאים מוצרלה, גורגונזולה, וסלמון מעושן. צריך עדיין לכתוב שגם מזה הופק עונג רב?

פיצה מרגריטה - רוטב עגבניות, בזיליקום, מוצרלה, ופרמז'ן. - חובב הפיצות חיסל בהתלהבות גדולה.

לזניה ציידים - דפי פסטת חלמונים, בשר צלעות שהתבשל כל הלילה, גבינות, בשמל.
נו, מה אני אגיד לכם? את המנה הזו לא צילמתי. היא לא פוטוגנית כמו שאר המנות שהגיעו לשולחננו, אבל כשמה כן היא. של ציידים. עשויה בכדי להזין ולהשביע ומכילה באמת חתיכות בשר עשיר שמרגישים פה ושם את הסיבים אך הם רכים ונמסים בפה. והשילוב של בשר טוב עם רוטב בשמל וגבינות... מאוד מנחם ומאוד טעים. את הפסטה כמעט ולא הרגשתי, מה שמבחינתי בסדר גמור.

סלט גדול של עלים עם גורגונזולה, אגסים מבושלים, אגוזי מלך קלויים, פטריות, וויניגרט בלסמי. זו מנה שאיננה בתפריט אלא היתה במיוחדים. כל המרכיבים היו טעימים והשילוב ביניהם התקבל טוב מאוד.

צלעות טלה - 300 גרם, ארבע צלעות.
מוגש עם ירקות קלויים וצרובים, ופלח לימון. - גם זו מנה מן המיוחדים. וגם כאן הצלחה כבירה. הבשר עשיר בטעמים ועשוי בדיוק במידה. קרנצ'י ומעט חרוך מבחוץ אבל רך ונימוך מבפנים.

ולקינוח לקחנו שוקלד-שוקולד. לא זוכר את התיאור אבל שכבות על שכבות של טווילים, קרמים, ו"סתם" שוקולדים. - נו מה יש לספר... לוקלוקו את הצלחות!

סך הכל לשישה סועדים שלא כולם לקחו מנה ראשונה, אבל חלקם לקחו שתי עיקריות, כולל שלושה קינוחים וכמה משקאות קלים - 530שח
ממש ממש סביר בשביל סתם ארוחה. אבל כאן קיבלנו תמורה הרבה מעבר לסתם ארוחה.

ובתפריט יש עוד הרבה דברים ממש מעניינים ומגרים. כנראה שנצטרך לחזור לכאן.

ממליץ בחום.
 

azaria

New member
פטה כבד, שכאמור יותר דומה לכבד קצוץ. אבל טעים.



 

azaria

New member
כתוב טלה. שאלתי את הצלעות אבל הן סירבו לגלות את גילן

ואני בעוונותי לא אנין טעם עד כדי הבחנה בין טלה לכבש.
אבל... אם תוכלו ללמד אותי דרך פשוטה להבחין ביניהם, אני יותר מאשמח.
&nbsp
תודה.
 

אספרסו2

New member
לי נראה פשוט

הגודל וכמות השומן,במבט ראשון.
ואז במבחן הטעימה,נימוחות הבשר.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
על הדיווח

שני דיווחים על אותה מסעדה בתוך יומיים, נראה שרחובות מתעוררת לחיים :)
 

azaria

New member
לא מפתיע שמתעוררת. מפתיע שרק עכשיו.

עיר עם רמה סוציו אקונומית גבוהה, תושבים רבים העוסקים בהיי-טק, באקדמיה (מכון ויצמן, הפקולטה לחקלאות של האונ' העברית), ועוד מקצועות שמביאים אותם להסתובב בחו"ל מטעם העבודה.
כלומר הרבה אנשים עם היכולת הכלכלית והידע והנסיון עם קולינריה משובחת.
ובכל זאת כבר עשורים רבים שאין כאן מוסדות ברמה מתאימה.
&nbsp
יציאה לארוחה שהיא מעבר לפיצה, חומוס, סטיקיה עממית - מחייבת יציאה מן העיר אל מחוזות גוש דן.
&nbsp
כך שמבחינת קהל וביקוש - יש בשפע. הרבה יותר מן ההיצע המקומי הכמעט אפסי.
ומצד שני, מדובר ברחובות, אז השכירויות של הלוקיישנים נמוכות בהרבה מבתל אביב, ומן הסתם גם השכר של המלצרים, טבחים וכו נמוך מאשר בעיר הגדולה. ובגלל שאין מקומות ברמה כזו - אפשר לשלם טיפה יותר מבפיצריות ובחומוסיות המקומיות, ובכך להבטיח לעצמך את האפשרות לבחור את הטופ של כוח האדם המקומי.
שף שיודע מה טוב בשבילו - זו יכולה להיות הזדמנות מדהימה עבורו. כלכלית וגם מקצועית.
 

מחשבות

New member
משעשעים אתם. ברחובות ריכוז הערסים מהגובה במדינה.

היא גם העיר החרדית השלישית במדינה.
 

azaria

New member
לא מסכים בכלל. יש ערסים ויש חרדים אבל יש גם המון נורמאליים

על מה אתה מבסס את דבריך? מה יחס החרדים/(חילונים+דתיים לאומיים) ברחובות לעומת ערים אחרות?
איך בכלל מודדים כמות ערסים? לפי מספר? לפי ווליום ההתנהגות הוולגרית? לפי כמות נזק פיזי לאנשים נורמטיביים ולרכושם?
&nbsp
בקיצור - הדגם, פרט, נמק והסבר.
אחרת אינני מקבל את אמירתך, השגויה עד שיוכח אחרת.
 

מחשבות

New member
הבנות שלי לומדות בקציר. המוני המונים של ערסים מכל

סוג ומין (מהמין הזכרי, המין הנקבי משלים הופעת אורח מרהיבה של פריחות).
 

azaria

New member
נסיוני הדל בדה-שליט ובביה"ס הפתוח. תלוי בצופה

יש ערסים ופריחות בכל מקום. אבל יש גם ילדים מקסימים ו"אנשים טובים" בכל מקום.
נכון שהראשונים קצת יותר רועשים, אבל הסביבה שאדם מקיף את עצמו בה תלויה גם במה שהוא משדר וגם במה שהוא מחליט להתחבר אליו.לשמחתי התברכתי בילדים שהסתובבו ומסתובבים בחברת אנשים טובים. אני רואה כמות קטנה של ערסים, וגם זה רק מרחוק.
אבל, גשלנו לנושאים של פורומים אחרים (חינוך, רחובות מקומי, ואחרים).
 

azaria

New member
נסיוני הדל בדה-שליט ובביה"ס הפתוח. תלוי בצופה

יש ערסים ופריחות בכל מקום. אבל יש גם ילדים מקסימים ו"אנשים טובים" בכל מקום.
נכון שהראשונים קצת יותר רועשים, אבל הסביבה שאדם מקיף את עצמו בה תלויה גם במה שהוא משדר וגם במה שהוא מחליט להתחבר אליו.לשמחתי התברכתי בילדים שהסתובבו ומסתובבים בחברת אנשים טובים. אני רואה כמות קטנה של ערסים, וגם זה רק מרחוק.
אבל, גשלנו לנושאים של פורומים אחרים (חינוך, רחובות מקומי, ואחרים).
 
איפה היא יושבת? איפה שהייתה מילאנו, או ליד הסזאר?

אלה שני המקומות שאני חושבת שמתחלפות בהם המסעדות כמו גרביים.
גדלתי ברחובות, כל פעם שאני נוסעת להורים אני רואה שלטים חדשים- למשל עכשיו נפתח קינג ג'ורג' בפארק המדע? עוד לא יצא לי לנסות.
אשמח לקפוץ לפיאטו בפעם הבאה...
נחמד שיש עוד אופציות לאוכל טוב חוץ מטוק טוק (המצויינת, אבל חלאס)
 
למעלה