המסעדה הלבנונית בחו"ל - בשומרון....

המסעדה הלבנונית בחו"ל - בשומרון....

לא יודעת מה עבר עלי היום אבל היום היפה עשה משהו, דרבנתי זוג חברים לצאת לטייל, והפעם לכיוון אליו לא נסענו שנים, מזרחה. לראות קצת חו"ל....
באריאל הייתי פעם אחת, ממש כשהוקמה, וסיקרן אותי לראות מה קורה שם היום ולחזור לנופי השומרוןֿ [ממש לא מסיבות אידיאולוגיות] שם נהגנו לטייל הרבה לפני האינתיפאדות.

אחרי סיבוב קצר באריאל, אוסף של בתים על בתים בלי שום ערך מוסף חוץ מהנוף והאוויר - המשכנו לכיוון צומת תפוח וכמה ק"מ אחרי כיכר הכניסה לאריאל עצרנו במקום שנקרא 'המסעדה הלבנונית'. נכנסנו והופתענו לראות שלמרות שזו שבת שמשית יפה, היינו הסועדים היחידים במקום. התיישבנו בחוץ, בשולחן עגול מתחת לעץ זיתֿ מול הנוף התנ"כי ובאוויר הצח. המקום די מוזנח אבל זה לא הפריע. זה גן גדול של 6 דונם ששימש עד לפני מספר חודשים מרכז 'לשלום' לפעילות בין בני נוער ונמכר לבעל הבית הנוכחי שהפך את המקום למסעדה. משיחה ארוכה עם בעל המקום [שהוא גם הטבח] והמלצר מסתבר שהייתה להם מסעדה דומה בעין כרם בעבר.

למרות שלא היו סועדים אחרים מלבדנו החלטנו להישאר ולתת צ'אנס. הרווחנו. האוכל היה מצוין ומאד זול.

לפתיחה קיבלנו מרק על חשבון הבית. אני לא טעמתי אבל מי שאכל [אוהב המרקים שבינינו] נהנה מאד. הגיע גם קנקן משקה תמרהינדי כחלק מהאירוח.
אחר כך הגיעו 11 פנכות סלטים שונים וכמו תמיד חלקם טובים מאד וחלקם סתמיים. [30]
בנוסף, עוד מנה חומוס מעולה [18] וצלחת מלאה כדורי פלאפל חמים [5] וכמובן, פיתות חמות, רגילות ודרוזיות דקיקות.

למנה עיקרית לקחנו עופיון ממולא באורז, סולת ותבלינים עם שבבי שקדים. המנה בושלה בטאבון שנמצא במקום והייתה מצויינת [75].
המלצר המליץ להסתפק בה כי היא תספיק לשלושתנו וכך היה - אכלנו והותרנו והיתרה נארזה למחר.
באותו מחיר יש גם כבש ממולא [שוק או צוואר]. מנות הגריל הן באזור ה-40 ש"ח למנה.

סה"כ, 3 אנשים אכלו, נהנו ושבעו ב-130 ש"ח לא כולל. מומלץ כדי לצאת קצת מהשגרה. חצי שעה מרמת השרון ואין בעיות חנייה....

אגב, בימי חול, עסקית עולה 38 ש"ח כולל שתייה וקינוח.

היות ולא צילמנו חפשו בגוגל 'מסעדה לבנונית' אריאל או תפוח ותוכלו לראות גם תמונות.

לקינוח קיבלנו ללא תשלום תה נענע ו-2 קינוחים על בסיס סולת.

הלבנונית בעין כרם

היתה מקום, איך נאמר זאת בעדינות, ממש לא משהו. למעשה, עד היום המסעדה הזו מכונה אצלנו בחבר'ה האלבנית, כי לבנונית אנחנו די בטוחים שהיא לא...

החתולית

New member
כמו עמית, גם אני זוכרת את הלבנונית מעין כרם

כמסעדה שמוטב לא להמליץ עליה.
&nbsp
מעניין מה גרם להבדל בין שתי מסעדות באותה בעלות.

לא הכרתי את המסעדה בעין כרם וסומכת על שניכם לגביה.

מה גרם להבדל? אולי ניסיון להתחלה חדשה....

guysoffer

New member
הלבנונית בעין כרם הייתה מסעדת הבית שלי עד ללפני 10 שנים

בערך כשהתחלפו הבעלים.

אם אילו הבעלים המקוריים שפתחו את המסעדה בצומת תפוח, אני רץ.. ביי !

יותר ברצינות - האוכל בעין כרם נראה סטנדרטי, אבל היה מתובלן באופן שונה מכל מסעדה אחרת שביקרתי בה. כמו כן, זו הייתה תקופה שבה טיילתי המון בהרי ירושים, וזו הייתה מסעדה טובה שקרובה לאיזור הטיול, אז תמיד חזרנו לשם.

מאז חילופי הבעלים בפעם הראשונה (היו כמה) ניסיתי לחזור כמה פעמים, ותמיד התאכזבתי.

גיא.

יכול להיות. התיבול של המילוי בעוף הממולא היה באמת מעולה.

הרבה יותר מוצלח מזה של אל באבור במנות הממולאות שלו. החומוס והפלאפל גם היו מעולים.

צומת תפוח זה בערך המקום האחרון

שהייתי חושב עליו ועלייך באותו ההקשר, אני אוהב את האזור של השומרון, אם כי ממעט להגיע לשם , יש שם משהו בתולי, לא ככ הבנתי רות למה כתבת שאריאל זה גוש של בניינים מבטון ורק הנוף יפה שם?
יש הרבה מקומות כאלו, אפילו העיר מודיעין שבזמנו היתה ההבטה הגדולה מבחינת עיור מודרני ובנייה לא הצדיקה את הציפיות והתקוות, גם מודיעין היא גוש של בניינים עם נוף יפה מסביב

אתה רואה? אני רב צדדית ולא צפויה...מסכימה לגבי מודיעין

והייתי מוסיפה את כרמיאל.

את אלופה

בערב שבת האחרון בשעה די מאוחרת היתי בכרמיאל, הייתי בשכונה החדשה חיסית : גבעת רם נראה לי, אז נכון ישם בנייה יפה ומודרנית, אבל בכרמיאל חסר נשמה,
יש אכן דמיון רב בין מודיעין לכרמיאל, אם כי בכרמיאל יש גם בנייה ישנה יותר,
בשכונות החדשות של כרמיאל זה ממש העתק הדבק של מודיעין

בעיניי מודיעין היא העיר הכי מכוערת בארץ

חסרת כל חן. אולי יש מכוערות ממנה, אבל למודיעין קשה לסלוח על זה כי היא חדשה יחסית והייתה יכולה להיבנות טוב יותר.

למעלה