הרברט סמואל בתל אביב

הרברט סמואל בתל אביב

הגענו מבאר שבע לכנס בתל אביב ( שני אנשים) והזמנו מקום במסעדה להיום בשעה 15:00. הרעב הציק לנו ולכן הגענו למסעדה כבר בשעה 13:30 ושאלנו אם ניתן להקדים.
הציעו לנו שולחן גבוה וכאשר סרבתי קיבלנו שולחן רגיל.
קיבלנו סלסלת לחמים משני סוגים. שתי פרוסות כהות עם אגוזים ושתי פרוסות מקמח לבן בלווית שמן זית ובלסמי. לבקשתי קיבלנו חמאה רכה וטעימה.
למנות הראשונות החבר הזמין מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי עם כמהין. המרק הוגש בקערית קטנה, טעים מאד, כאשר טעמתי לא הרגשתי כמהין וגם הוא לא הרגיש.
לעצי בחרתי מנה ראשונה לא מהעיסקית אינטיאס וטונה קצוצים עם חצילים שחורים עשויים באש. שוב המנה קטנה עם עושר רב של טעמים. הגיעו מספר חתיכות קטנטנות של דג שהיו מונחות על טחינה (אם אינני טועה) והצלחת הייתה מעוטרת בקרם חציל שחור מתובל במעט צ'ילי. קיבלתי הנחייה לאכות את כל המרכיבים יחד וכל ביס היה מורכב מעושר של טעמים ותיבול ביד אמן. לא ניתן היה לחוש בטעם דג מעט אבל השילוב היה מופלא.
לעיקריות החבר הזמין שרימפס עם פסטה תוצרת המסעדה עם עגבניות מיובשות ועגבניות טריות, ואני הזמנתי שרימפס ריזוטו שחור (108 ש"ח)בתוספת בירה וקנקן מים.
הגיעה מנה יפהפיה (שוב קטנטונת) של קרם תרד ירוק כהה, מעל ריזוטו שחור שנצבע כנראה בדיונון ובתוספת פרמז'ן ומעל חמישה שרימפסים. הריזוטו היה טעים מאד ומיד הרגשתי מליחות מופרזת. החבר טעם ואישר שאכן המליחות אינה סבירה. המלצרית שאלה אם אנו מרוצים ואמרתי שהמליחות אינה מאפשרת להמשיך ולאכול את הריזוטו. היא התנצלה ואמרה שאני יכולה לבחור כל מנה במקום המנה הנוכחית. לדעתה מליחות היתר נובעת מהדיונות והפרמז'ן. הגיעה האחמשית וגם הא הציעה להחליף את המנה. בשל קוצר הזמן והעובדה שהחבר לעבודה אכל חלק ניכר מהמנה שלו ויתרתי על ההחלפה ואכלתי רק את השרימפסים מלמעלה אבל נאלצתי לבקש תוספת לחם. הגיע לחם עם תאנים ויחד עם החמאה והשרימפסים הצליחו להשביע אותי.
עליי לציין שהשירות היה לעילא והיחס היה נעים ונחמד בצורה יוצאת מהכלל עד כדי כך שחשתי אי נוחות לבטא את אכזבתי מהריזוטו.
ביקשנו חשבון ולאחר התמהמהות קלה הביאו לנו שני כדורי סורבה עם פיסטוק גרוס על חשבון הבית ואמרו לנו שהחליטו לא לחייב על המנה העיקרית עם הריזוטו אלא רק על המנה הראשונה.
וכמה שאלות למומחים:
1. ריזוטו מכינים עם פרמז'ן?
2. האם גודל מנה ראשונה ועיקרית+לחם, לא אמור להשביע סועד ממוצע? או שמא בתפריט הערב המנות גדולות יותר?
אמרתי שזו לא הייתה הכוונה לא לשלם והמלצריות אמרו שאסיר כל דאגה ממני.
 

החתולית

New member
יש מנות ריזוט שמכילות פרמז'ן

דיו של דיונון לא אמור להיות מלוח במיוחד, והפרמז'ן מוסיף קרמיות ומעט מליחות, אבל לא במידה שאמורה להפוך את המנה למלוחה בצורה מופרזת.
&nbsp
לדעתי ארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית ולחם, אמורה להשביע גבר או אישה בעלי הרגלי אכילה רגילים.
 
באופן מסורתי

הקרמיות של הריזוטו מתקבלת מהרבה פרמזן וחמאה שמוספים בסוף הבישול ונמסים לתוך המנה
 

oreldi

New member
לא מפתיע

הרבה מנות שם קטנות באופן מופרז, שאדם רעב צריך הרבה לחם כדי לשבוע. לא מזמן הייתי שם וכתבתי על זה.
ריזוטו עם פרמזן זה שילוב שנתקלתי בהרבה מסעדות, מליחות היתר לדעתי לא אמורה להיות מהפרמזן
 
כאשר מנה עיקרית היא בקוטר 5-6 ס"מ

ומכילה 5 שרימפסים, זה לא מפתיע.
וזו מנה עיקרית שמחירה 108 ש"ח!
 

oreldi

New member
אכן

את מוזמנת לראות בבלוג שלי על הרברט סמואל
בעיקר מנת ההמבורגר המעליבה והחציל הקטנטן שטובע בסויה.
זה לא מנות שראוי להגיש אפילו לא במסעדה בינונית, לא מבחינת הגודל וגם לא בטעם
 
קראתי את חוות הדעת שלך על המסעדה

המנות שאנחנו הזמנו היו טעימות מאד
גוודל המנות קמצני לחלוטין ולא מאפשר לאדם מן הישוב לשבוע
חבל!
 
למעלה